canım dişlerimize hamilelik döneminde çok iyi bakmamız gerek
bulantı ve kusmalar diş çürümesine sebep oluyormuş ve diş eti iltihabıda yapıyormuş
florür içeren macunlarla sabah akşam fırcalamamız gerek ve gecede fırcalamadan sonra
ağız calkalama suyu kullanmamız gerek ağzımızda bakteri ürememesi için
:1hug:sagol canım. dogru soyluyosun valla cok kalabalıgız hepte boyle olur insallah herkesi soruyorlarda beni sormadılar bende sitem edeyim dedim kaydirigubbakcemile3
inşallah cnm walla sabah bende yaptım aynı nazıkaydirigubbakcemile3 sanırım hormonlardan nazlanmaya başladık.ben eşimede böyleyim.en ufak bişeyde sen beni sevmiosun artık diorumkaydirigubbakcemile3Allah sabır versin wala kocalarımıza:mymeka:
Off kızlar moralinizi bozmak istemem ama hamileliğin keyfini çıkarmak diye bişiy yok galibabenneyaptımki Bu bulantılar sanki hiç geçmeyecek gibi geliyor. Sonra baş ağrıları başlayacakmış bu haftalarda. bebeğin saçı çıkacak mide yanması ekşimesi yapacak, dişler derseniz ağrıyacaklarının sinyallerini vermeye başladılar...Bu çocuklar büyüyüp evlenmeden bize rahat yok anlaşılankaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
arya ve derinderen. aşk olun valla, niye merak etmeyelim. arya sen zaten buralardaydın ne zamandır, ama derinderen yoktu ve ben de merak ediyodum. yazmadım gerçi ama gerçekten aklımdan geçiyordu.
nazlı böcükler siziii a.s.
derinderen 3. aydan sonra özellikle rahatsızlık olmasa bile diş hekimine görünmek gerekiyor diye biliyorum ben de. ama 3. aya kadar yok. ben de dr'a sorucam, sonra gidicem bakalım. ilk defa dişciye gitcem, herkes çok korkuyo da ben napıcam bakalım.
arya ve derinderen. aşk olun valla, niye merak etmeyelim. arya sen zaten buralardaydın ne zamandır, ama derinderen yoktu ve ben de merak ediyodum. yazmadım gerçi ama gerçekten aklımdan geçiyordu.
nazlı böcükler siziii a.s.
canım bende de var aynı sey benim hıc bi sorunum olmamasına ragmen adama naz yapıyorum ne kusma ne bulnatı ne halsizlik var masallah ne bulursumda yıyorum ama nazdan da geri kalmıyorum aksmada baya dertlenmis olacak hıc kalkmıyosun ki yerinden tabi yuz kılo olursun dedi bana bende sinirlendim halbuki dogru soyluyor niye kızıyorsam ama kolay degil baba olmak oda biraz katlanacak
kızlar dişi ağrıyan var mı? ben çok şükür bugüne kadar hiç diş problemi yaşamadım. ama şimdi bi dişim çürüdü, 2 gündür de ağrı yapıyor. sanırım dişciye gitmem gerekecek..yeterli kalsiyum yok demekki bende.
bi yerden duymuştum,"her çocuk anneden 1 diş eksiltirmiş"..
aman aman maşallah cnm ne güzel rahat geçio hamileliğin ben bulantılarımın bütün hıncını kocacığımdan alıyorum walla adam ne yapsa yaranamıo bana kıyamam ona yaopuyorumnanaktan o da hep bebişimizi düşünüo hiç benim için bişey yapmıo ama şunu yede bebeğim aç kalmasın şunu içte bebeğimize yarasın bende en son kızdım dün bu ne dedim hep danasını düşünüosun hiç anasını düşünen yokkaydirigubbakcemile3 birde koz geçti ya ellerine kilo alıcaz ya benimki kilo vermeme rağmen koca kafalım die sevio beni 7-8 aylarda ne die sevicek bilemiyorum artıkkafamçokkarıştı
nzlalp
Mesaj Linki
--------------------------------------------------------------------------------
MERHABA ben size çok yakın zamanda doğum yapmış biri olarak tecrübelerimi paylaşıcam umarım faydam olur...
geçen sene bu zamanlar hamile olduğumu öğrenmiştim.ve hemen araştırmaya başladım hangi doğum daha sağlklı diye ve bütün kapılar bana normal doğumu gösterdi.hamileliğim boyuncada doktorumla birlikde normal doğuma kendimi hazırladım.kesinlikle sezeryan aklımdan bile geçmedi.bebeğim ve benim sağlık problemim olmadığı sürece kesinlkle normal doğum yapacaktım.dünyaya bir bebek getiriyorsunuz her türlü zorluğa razı oluyorsunuz ama sezeryanla ona kötülük yapıyorsunuz(keyfi sezeryanlar için konuşuyorum) hamilelik dönemimde bol bol yürüdüm heryere yürüyerek gidip geldim ve hiç kendimi sakınmadım ev işimide yaptım gitceğim her yerede gittim ama bunun yanında çokda dua ettim(meryem suresi başta suya 17 kere okuyup içtim sancı sırasında bence işe yaradı) allahda yardım etti diye düşünüyorum.zaman geçti doğum yaklaştı ve benim korkularımda...geceleri artık hiç uyuyamaz olmuştum.son kontolüme gittiğimde dr doğum kanalına girmediğini rahat olmam gerektiğini en az 15 gün olduğunu söyledi şimdi anlıyorum beni telaşlandırmamak için yapmış. bi gün sabah6civarıydı tuvalete kalktım.ama gidemedim yatakdan kalkınca suyum geldi emin olamadım ama geri yattım uykum tamamen kaçmıştı camın önüne geçip dışarı bakıyım dedim kalktığımda çok daha fazla su boşaldı eşimi uyandırdım oda bana 1-2 saat daha idare edemezmisin dedineyse onu kaldırdıkdan sonra ben duşa girdim abdest aldım ama hiç sancım yokdu hala şüpeleniyodum su değilmi acaba diye hastaneye gidelimde geri geliriz diye düşündük.hatta ben makyaj filan yaptığım için eşim hala dalga geçer benimle. hastanede ebelere durumu anlattım hemen muayene ettiler.suyun boşalmış 4cmde açıklık var dediler ama çok şaşırdım hep 4cme kadar çok zor açılır sonra hemen açılmaya başlar diye duymuştum.nst ye bağladılar beni bu sırada sancılarım 10dkda bir filan gelmeye başladı ama dayanılmaz değildi gitgide sıklaştı canlarım şimdi size burda doğum çok kolay diyemem zor ama anne olmak dünyanın en güzel şeyi sancı sırasında buna canmı dayanır diye bağırdığımı hatırlıyorum ağrı doruğa ulaşınca gözden yaş gelmezmiş bnmkide öyle oldu saat 9.30 civarıydı dr tekrar bi muayene edelim dedi beni doğum haneye aldılar yeniden buarad kayınvalidem görümcem ve eşimden başka kimse yokdu ben istememiştim.onlarda odada dualar ediyolar buarada.muayenede dr bana dediki bak güzelim ağrı eşiğin çok yüksek iyi ıkınırsan 10 dk sonra bebeğin kucağında ıkınamazsan 2 saat sonra dedi anlatıldığı kadar kolay değil tabi şokdaydım muayene diye girmiştim.bana sakın bağırma sesinden ben asla rahatsız olmam ama senin gücüne ihtiycamız var dedi gücünü sesine verme dedi.ok dedim buarada hemşire çıkıp bebeğin kıyafetlerini alalım diyince eşim ve kayınvalidem şok olmuşlar.drumunda sayesinde 10dk içinde doğum yaptım.hatta dr istersen ışığın altına bi bak dediğinde bebeğimi görünceki h,slerimi anlatmam o an her şey bitmişti onu ilk ben görmüştüm ve 1-2 dk içinde onu hissedicektim ilk ağlamısını duydum bunları yaşamak inanın herşeye bedel sezeryanda böyle bi alternatif yok.sonuç olarak 6da başlayığ 9.30da biten bir serüven...canlarım doğumdan korkmayın dünya üstündeki ennn büyük mutluluk başarıcağınıza inanıyorum.allaha emanet olun...
kızlar Allahım hepimize böyle bi doğum yaşatsın inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?