2010 Şubat Anneleri

evet canım orucum allah kabul ederse...gece yemeğimizi yedik sütümüzü suyumuzu içtik yattık...şimdilik çok rahatım bi problem yok

maşallah canım Allah kabul etsin niyet etmeseydin duruma göre hareket ederdin baktın iyi gidiyo öğleden sonra niyet ederdin... gene sen bilirsin tabi canım walla süpersin....

allah kabul etsin canım.bugün bi deneme olur.bakalım dayanabilecekmisincokacimcoook

amin canım saol
evet bakalım inş dayanıcam ki zaten normaldede gün içinde çok bişey yiyip içemiyodum iştahım yok

önemli değil canım inan hiç canım çekmiyo...rahat olun:lepi:

Ya siz turşudan bahsediyorsunuz. Benim doktorum turşudan şalgamdan uzak dur kesinlikle yasak demiştiCADIARZU

canım gözün aydın sonuçların iyi çıkmış
yemek konusunda şaşırdım ya iyi besleniyosun aslında süt ve yoğurt alıyomusun peki
ben öğün saymadan yiyorum çokacıkıyom bişiyler istiyom hep

arkadaşlar pazarda turşuluk kornişon salatalıklar çıkmış lahana çıkmış kelek çıkmış ben aldım mkurdurdum kaynanama olsun die bekliyorum marketten almayın alın kurun

bende teyzeme kurdurdum canım hamileyim ya nimetlerinden sonuna kadar faydalanıyorum kaydirigubbakcemile3 ya kızlar bu turşu kaç günde oluyo ne kadar sonra yenebiliyo yapıldıktan sonra .....

evet canım orucum allah kabul ederse...gece yemeğimizi yedik sütümüzü suyumuzu içtik yattık...şimdilik çok rahatım bi problem yok

Allah kabul etsin güç kuvvet versin canım. Gene de kendini fazla zorlama dayanamadığın yerden sonra tutma..

bulbul su tüketimin nasıl? bol bol su içmen lazım ben günde 7 öğün besleniyorum idrar tahlilimde iltihap dışında birşey çıkmadı. onu da hamile olduğum için ilaçla kesemiyorlar bol bol su..

Gözünaydın ikili testin temiz çıkmasına çok sevindim ,,idrar tahlilimde bana böyle birşey söylemedi doktor ama iltahap var bol su içmen gerekiyor demişti ..bende günde üç kez falan yemek yiyorum ama azmış demekki öğün sayısını arttırmak lazım....

ohooo sen öyleysen benim durum çook vahim demek.hiç düzgün bişey yedigim yokkk.ama benim doktor rahat ol diyor bilmem artık....

VOLES cigim dedigini anladım canım teşekkürler bi deneme yaparım birazdanzemuszemus

ay tutuyormusun canım Allah kabul etsin ben korktum niyetlenmedim bebeğe bişiy olur die.aslında tutmak istiyorum ama güvenmiyorum kendime

amin saol canım...yok yok zorlamayın herkes kendini bilir ya durumunuza bakın onagöre hareket edin

Allah kabul etsin canım , ben kendime güvenemedim valla o yüzden tutamıyorum maalesef.....

amin canım

maşallah canım Allah kabul etsin niyet etmeseydin duruma göre hareket ederdin baktın iyi gidiyo öğleden sonra niyet ederdin... gene sen bilirsin tabi canım walla süpersin....

içime sinmedi öyleside canım
bakalım inş sıkıntısız geçerse devam ederim

Ya siz turşudan bahsediyorsunuz. Benim doktorum turşudan şalgamdan uzak dur kesinlikle yasak demiştiCADIARZU

yaa ne diyosun çok üzüldüm şimdi ya bende şu sıcaklar biraz geçsede yesem diyodum off bu ne yaaa onu yeme bunu yeme hamilemiyiz rejimdemiyiz ben anlamadım herşey yasak.......napıcaz bütün hamilelik boyunca 3 çeşit şey mi yiycez ... klava:

Süt içmiyorum pek. İlk hamile olduğumda günde bir litre içmeye, haftada iki balık yemeye çalışıyordum. İkisinden de midem bulandı. Uzun bir süredir içmiyorum. Ama yoğurdu sık tüketirim. Hemen hemen her gün yiyorumdur herhalde. Annem günde bir tane yumurta ye dedi bana. Şimdi onu yapmaya çalışacağım. Sabah yumurta yiyip çıkacağım evden.:uhm:

aryaa cım sen acıbademe mi gidiyordun yoksa ben yanlış mı hatırlıyorum istersen hast. de yanında olabilirim ben de oraya gidiyorum çünki..

Eveet cnm acıbademe gidiyorum.sen nerede oturuyorsun yakınmısın bana?hangi dr gidiyorsun?

bende teyzeme kurdurdum canım hamileyim ya nimetlerinden sonuna kadar faydalanıyorum kaydirigubbakcemile3 ya kızlar bu turşu kaç günde oluyo ne kadar sonra yenebiliyo yapıldıktan sonra .....

cnm bende kayınvaldeme kurdurttum ama dün tv bir dr hamileler turşuyu fazla kaçırmasınlar diyordu şişlik yapıyormuş gerçekten ben bu aralar fazla kaçırdım ayaklarım şiş.

Hepinize Günaydın Arkadaşlar Hayırlı Ramazanlar Oruç tutanların Allah orucunu kabul etsin.bende 4 de kalktım eşime tepsi hazırladım yatakta yedirdim yatırdım.uyanamıyor eşimde zorla yedirdim.bende bişeyler atıştırırım diyordum ama yiyemedim o saatte nedense sonrada uyuyamadım sabaha kadar.ya kızlar yan yatmaya çalışıyorum heryerim ağrıyor benim ya düz yatıncada karnım dümdüz oluyor hiç rahat yatamıyorum.

camdankalp Allah kabul etsin canım, Allah güç-kuvvet versin. bakalım ben de bugünkü duruma göre ilerleyen zamanda tutarım belki..ama dayanabilir miyim,bilmiyorum..hiç içime sinmedi böyle oruçsuz ramazan.

bülbülüm gözün aydın sonuçlar iyi çıkmış.. demek 7-8 öğün he.. valla ben 3 öğün zor yemek buluyorum :)) sabahları yediğim poğacayı saymazsak, 2 öğün..ama ben de çok su içiyorum.. süt falan arada içiorum içte,3-4 günde bir..inş bebişler sağlıklıdır..

cnm turşu bu arada en geç 2 ayda oluyor.ben o kadar çok yedimki anlatamam başka zararları yoktur umarım şişmek dışında.

Günaydın şubatın güzel annecikleri...

kızlar bebeklerinizin ismi belli ise onlarıda söyleyin.. listeye yazayım.. biricik senin utku olacak heralde oğlunun adı.. ticker'ına utku yazmışsın..

Evet canım babamız utkudan asla vazgeçmiyor. Ben de utku ismini çok beyeniyorum ama yanına yeni isimlerden de ekleyelim istiyorum.

Papatya canım hepimizi şaşırttı senin sıpa. Babası ne yaptı duyunca. Hoş renk vermesi için önce şaşkınlığı üzerinden atması lazım ama:ecrin_bebek:

Camdankalp allah kabul etsin...
Bulbul gözün aydın...
Yeni arkadaşlar hoşgelmiş...

Caneylom demir ilacımın adını sormuştun, adı Santafer Fort. Doktor ilacı kan tahlili sonuçlarıma bakıp yazmıştı. Sana yazmadığına göre kan değerlerin normal demekki canım canım. Benim kan sonuçlarımın nerdeyse hepsinin önünde L (Low) yazıyor. Onun için verdi bu ilacı...

günaydın canım.bendede iki gündür bel agrısı var yatarken daha belli oluyo

arya cım ben hamitlerde oturuyorum çok uzağız ama hastanede buluşabiliriz, yanında birini istersen ben gelirim seninle. Ayrıca acil bişi olur falan Allah korusun ben burdan acibademe 10 dk da gidiyorum ihtiyaç olursa her zaman gelirim. Benim doktorum Cemile Alçay seninki?

Oruç tutan hamilelerde meydana gelebilecek başlıca sorunlar dehidratasyon olarak adlandırılan vücudun aşırı sıvı kaybı, aşırı kan şekeri düşmesi ve uzun süren açlığa bağlı yağ dokularının yıkılması ile meydana gelen ketosis durumudur. Oruç tutan anne adaylarında özellikle 5 aydan sonra bebeğin büyümesi ile kalori ihtiyacı ve anneden bebeğe geçen şeker miktarı artar. Eğer bebeğe geçen bu madde (şeker) yerine konamazsa o zaman anne adayında ani şeker düşmesi yani hipoglisemi meydana gelebilir. Bu durum anne adayında -en azından şekerli bir sıvı içirilmezse- olumsuz sonuçlar doğurabilir. Annedeki kan şekeri düşmesi bebeğin de sıkıntıya girmesine neden olabilir.

Oruç gibi uzun süre aç kalmak var olan yağ depolarındaki yağların yıkılmasına ve keton denen artık maddelerin kana karışmasına neden olur. Ketonlar rahatlıkla plasentayı geçerek bebeğe ulaşır. Anne adayı uygun beslenme şartlarını yerine getirmezse sürekli ketonların kanda olması bebeğin başta beyin olmak üzere birçok sistemi olumsuz etkiler.

CANLAR BENDE TUTMAK İSTİYORDUM AMA BUNLARI OKUYUNCA KORKTUM AÇIKÇASI.:1shok:

Valla canım ilk gittiğim gün ve akabindeki gittiklerimde hep bunu söyledi. Ben de yemiyorum. Normalde çok severim. Ama bazen canım çok istiyor dayanamayıp ucundan koparıp bir tadına bakıyorum. Sanırım her şeyin tazesi makbul. Bir de su tutma becerisinden dolayı belki de ödem için tehlikeli olabilir benim tahminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…