bitanesii inşallah ya hemen size yazarım... bütün grafikler iyi çıksın lütfen...çok öpüyorum sizleri.. sağolun:1hug:escos canım inşaALLAH sonuçların güzel çıkar gönlünü ferah tut
tüp bebek tedavisi değil ama ben de zor hamile kaldım sizi çok iyi anlıyorum bütün görüştüğümüz arkadaşların birer ikişer çocukları vardı artık bunalıma giriyordum çocuklar bana gelip senin neden cocuğun yok diyorlardı.. Allah sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin.
slm arkadaşlar amma kaynatmışınız oku oku bitmedi.hayırlı cumalar hayırlı ramazanlar. kendimi bildim bileli ilk defa oruç tutmuyorum çok tuhaf ya sanki suçluymuşum gibi hiç içime sinmiyo kızlar valla ne yapçaz bilmiyorum.siz nasılsınız canlar öptüm hepinizi.
Allah korusun ya. Hiçbir şey herhalde benim bebeğimin hayatından daha kıymetli olamaz. Büyük konuşmayım tabii hayat hep yeni şeyler öğretme peşinde... Ne güzel anlayışlı da bi eşin varmış. Ona kıyamıyorum diye bebeğine mi kıycaksın canım boşver yapma. İlerde bol bol yapar eşine de hiçbişey yaptırmaz telafi edersin. Ne banyonun ne camın bebeğin yanında lafı olmaz bence.
bitanesii inşallah ya hemen size yazarım... bütün grafikler iyi çıksın lütfen...çok öpüyorum sizleri.. sağolun:1hug:
mrb arkadaşlar nasılsınız umarım herşey yolundadır.
biz çok şükür iyiyiz halsizlik var biraz
sizler nasılsınız.
selam kızlar,
ben de öğle yemeği için anacığımın evine gittim, taş pişirse tatlı geliyor valla..iyi de taşınmışlar kayseri'ye. Rabbim onları başımızdan eksik etmesin..Bu dünyadan gidenlerin de mekanı cennet olsun inş.
mrb arkadaşlar nasılsınız umarım herşey yolundadır.
biz çok şükür iyiyiz halsizlik var biraz
sizler nasılsınız.
selam kızlar,
ben de öğle yemeği için anacığımın evine gittim, taş pişirse tatlı geliyor valla..iyi de taşınmışlar kayseri'ye. Rabbim onları başımızdan eksik etmesin..Bu dünyadan gidenlerin de mekanı cennet olsun inş.
KIZLAR BENCE ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU MUTLAKA BAKIN DERİM
Varisler kalıcı mı ?
Hamilelik döneminde ortaya çıkan varisler,genellikle doğumdan bir kaç hafta sonra geçiyor.Ya da çoğunlukla hamilelik sonrası yavaş yavaş gerileme gösteriyor.Ancak bebek dünyaya geldikten 2 ay sonra bile geçmeyen varisler de var.İşte bu tip varisler kalıcı olabiliyor.Ama bunlar genellikle fazla kalın ve büyük nitelikte görülmüyor.Uzmanlara göre özellikle ailevi yatkınlığı olan kadınlarda hamilelik sonrasında bu hastalığın gerileme şansı düşük.Çünkü varislerde genetik faktörler oldukça etkili.Ailesinden birinin varis problemi olan bir kişinin bu hastalığa yakalanma olasılığı yüksek .Ayrıca daha önce varisi olan bir kadın,gebelikle birlikte varis problemini tekrar yaşayabiliyor.Hamilelik sayısı arttıkça varisin ortaya çıkma olasılığı ve kalıcı olma riski de artıyor.
Varisin Oluşumunu engellemek için önlemler :
Varisler,ciltte mor,mavi,kalın ve sanki örümcek ağı biçimin de damarlarla kendini gösteriyor.Bu damarlara dokununca içlerinde kan olduğu rahatça anlaşılabiliyor.Varis ilerledikçe belirtilere çok şiddetli ağrılar,kramplar,bacaklarda yorgunluk,sıcaklık ve dolgunluk hissi de ekleniyor.Kimi zaman bu ağrılar o kadar şiddetli oluyor ki kişi adım atmakta bile güçlük çekiyor.Ancak dayanılmaz ağrılara ve hoş olmayan görüntülere sebep olan bu varisleri önlemek hiç de okadar zor değil.Sadece bazı şeylere dikkat etmek gerekiyor.
Varis oluşumunu engellemek için özellikle bol bol yürüyüş yapılması gerekiyor.Çünkü yürüyüş kan dolaşımını hızlandırarak varis oluşumunu önlüyor.Ayrıca uzmanlar,varise yakalanmamak için uzun süre oturmayı zaman zaman kalkıp dolaşmayı ve otururken bacak bacak üstüne atmamayı tavsiye ediyorlar.Hatta otururken zaman zaman bacak hareketleri yapmak bile dolaşımı hızlandırarak varisi engellemede etkili oluyor.Bunun yanı sıra özellikle hamile kadınlarda uzun süre ayakta kalmak da varislere sebep olabiliyor.Bunun için uzun süre ayakta kalınmamalı ve dinlenirken bacakları vücut düzleminden yüksekte tutulması gerekiyor.Uzandığınızda bacaklarınızın altına yastık koyarak bunu sağlayabilirsiniz.
Varis belirtileri
Bacaklarda mor ve kırmızı renkte şiş damarların oluşması (bunlar kimi zaman bir örümcek ağını anımsatıyorlar)
Bacaklarda ağrı
Kramp
Şişkinlik
Sıcaklık hissi
Varis oluşumunda beslenmede büyük rol oynuyor.Bu yüzden bol bol su içilmesi ve fazla tuzlu yiyeceklerin tüketilmemesi gerekiyor.Çünkü fazla yağlı ve tuzlu yiyeceklerle beslenmek damarların yapısını ve kan dolaşımını bozarak varisin ortaya çıkmasını kolaylaştırıyor.
Uzmanlar özellikle hamilelere,tüm bu önlemlerin yanı sıra topuklu ayakkabıları giymemelerini,kilotlu basınç çoraplarını kullanmalarını ve sırt üstü yatmak yerine sol tarafa doğru yatmalarını öneriyor.Ayrıca gebelik döneminde oluşan varisin önlenmesinde yüzme sporu büyükj bir yarar sağlıyor.
canım varis çorapları öyle 10-15 kullanımlık değil dikkatli giyersen eğer 1 yıldan uzun süre kullanılabilir.ama ben gebelikte bu çorapı giyemem öyle gözüktüğü gibi bir çorap değil içine girene kadar çok uğraşıyorsun ve inan çok eziyetli annem varis ameliyatı oldu ondan biliyorum.cevrende giyen varsa eziyetini bilirler.ben çok büyük risk taşıyıcısıyım aslında annem ileri derecede varis hastası bendede bazı damarlar belirgindi ilerleyen zamanlarda iyice azar ise annemin dr a gitcem.1-2 yazacaktım pardonkaydirigubbakcemile3
elbette öyle ama aman bu kadar işten birşey olmaz diye diye evi bitiriyorum sonrada yorgunluktan kitleniyorum resmen.eve 2 hafta öne bıraktım artık işi güçü kasık ağrısından hastanelik olunca o korku yetti bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?