2010 Şubat Anneleri

kızlar daha ayrıntılı yazı buldum yatışla alakalı ....

Uygun yatış pozisyonu
Bu dönemde de uyku; en temel ihtiyaçlarınızdan biri. Ancak iyi bir uyku için öncelikle uygun bir yatakta yatmanız gerekli. Onun için ergonomik olarak tasarlanmış bir yatak seçmelisiniz. Ne çok sert ne de çok yumuşak olmamalı.

Hamileliliğinizin ilk 3-4 ayında yatış pozisyonunun fazlaca bir önemi yok. Bu dönemde alışkın olduğunuz yatma şekline devam edersiniz. Yine de, bacaklarınızı hafifçe bükerek sırt üstü yatabilirsiniz. Böylece, kan dolaşımınızı engellememiş olursunuz. Ama bu aylarda, hamileliğinizin son dönemlerini gözönüne alarak, dizlerinizi çekerek yan üstü yatmaya alışmanızda yarar var. Çünkü son aylarda bu pozisyon sizi rahatlatacaktır. Yüz üstü yatmanızda fazlaca bir sakınca olmasa da, uzun süre yatmamakta yarar var. Eğer sırtınızda ve bacaklarınızda ağrı hissediyorsanız, bacaklarınızı ve sırtınızı destekleyecek ince yastıklar kullanabilirsiniz.

Hamileliğin son aylarında iyice büyüyen karnınız nedeniyle sırt üstü yatmanız neredeyse imkansız hale gelir. Çünkü kendinizi yorgun, rahatsız hissettiğiniz gibi soluk alıp vermekte de zorluklar yaşarsınız. Ayrıca bu pozisyon sağlığınız açısından da risklidir. Ana damarlara baskı olacağından kan taşıma görevlerini yerine getirmekte zorlanır. Bu aylarda daha çok yan yatmak gerekir. Bu pozisyon yalnızca rahat etmenizi sağlamaz. Aynı zamanda sağlığınız için de yararlıdır. Bu yatış şeklinde kirli kanı vücudun alt kısmından kalbe taşıyan büyük toplar damara yapılan baskıyı ortadan kaldıracağı için kalbinize binen yükün azalmasını da sağlar. Özellikle sol tarafınıza yattığınızda, rahminiz sola kayacağı için karaciğer üstündeki baskı da azalır. Siz de kendinizi daha rahat hissedersiniz.

Ancak yatıp kalkarken de dikkatli olmakta yarar var. Yavaş ve dikkatli olmalısınız. Ani ve sert hareketlerin karın ve sırt kaslarına zarar vereceğini, kasılmalara neden olacağınızı aklınızdan çıkarmayın. Bu dönemde rahat bir uyku için en ideal yatış; sol tarafınıza dönüp bir bacağınızı, gerekirse kalçanızı bir yastıkla desteklemenizdir. Eğer bebeğiniz siz yatarken tekme atmayı seviyorsa, pozisyonunuzu değiştirebilirsiniz ama dönerken yavaş hareket etmeye dikkat edin. Bu dönemde rahat bir uyku için size yardımcı olabilecek özel tasarlanmış yastıkları da kullanabilirsiniz. Özellikle karnınızın altına ve bacak aralarınıza koyacağınız yastıkla daha rahat edebilirsiniz. Eğer böyle bir yastığınız yoksa katlanmış bir pike ya da havlu da kullanabilirsiniz.

Yataktan kalkarken önce yana doğru dönün, dizlerinizi bükün. Sonra dirseklerinizi ve ellerinizi kullanarak doğrulmaya başlayın. Ayaklarınızı yataktan aşağı sarkıtın. Bir süre dinlenin ve ellerinizle destek aldıktan sonra öne doğru eğilin ve kalkın. Kalkarken olduğu gibi yatarken de bu işlemin tersini uygulayabilirsiniz.

Kızlar bunu mevlütler için kiralıyorlarmış pazar günü tv de görmüştüm süper bişi.

kızlar dün balkonu yıkıyayım dedim bu arada eşimede makınayla koltukları sildiriyodum benim balkon kocaman yerler fayans hortumla yıkıyayım dedim iki kere bi düştüm valla çok korktum allahtan çocuğa zarar verecek şekilde düşmedim backlarım ayrıldıı resmen şimdide bacaklarım çok kötü ağırıyo valla.

allah korumuş, dikkat et canım ya

arya mevlüt beşiği harikaymışş süper

bende bayıldım cnm ya.

ah be cnm dikkat et Allah korumuş.bundan sonra sen yıkama balkonu boşver bırak kirli kalsın ya da eşin yıkasın.

günaydın herkese hasta olanlara allah acil şifalar versin fatoş0808 dikkat et canım ben artık eşime yıkatıyorum balkonu

allah korumuş, dikkat et canım ya

bende bayıldım cnm ya.

ah be cnm dikkat et Allah korumuş.bundan sonra sen yıkama balkonu boşver bırak kirli kalsın ya da eşin yıkasın.

sağolun canlarım.kocam çok kızdı zaten ben yıkarım sen neden yıkıyon ama kıyamadım kız oruçlu oruçlu dünyanın işini yaptı dün.ama artık hayatta yıkamam.opuyorumnanaktan

sağol canım satın portakal suyu iyi gelirmi
hamilelik piskolojiside sardı beni ağlamaklıyım hep sıkılıyorum
kafamda trenler geziniyo sanki işteyim patron gelsin çıksın uyucam

canım ben taze sıkılmış içiyorum.burası alanya oldugu için 12 ay portakal oluyo.valla zaten bi portakal bide muz yiyorum meyve digerlerini hiç canım istemiyo...

günaydın canım
Allahım hayırlısıyla kavuştursun inş.

amin canım.sanada günaydın..

canım geçmiş olsun ya .dikkat edin.bende atlattıgım için bilirm.yat dinlen.acil korkularından aksine ilaç vermiyorlarbsen doktoruna danış eniyisi.ama bogaz agrılarına ıhlamur iyi gelir.yumuşatır...

ah canım sen benim gibisin aynı.ne cevizi ne fındıgı ben süt bile peynir.yumurta.adam akıllı su bile içemiyorim ki kaldıkı düzenli besleneyim.ben doktora danıştım üzülme dedi.bebek zaten sizden alıyo.sende yiyemiyorsan senin takviyende bu vitamin hapı dedi.mutlaka demir hapını ve vitamin hapını al bunlard asenin için önemli dedi.benim doktor da süt içemiyorsan dondurma ye dedi.benim kociş gitmedin evi dondurmayla doldurdu gittiben gelene kadar hepsini ye dedi.üzülme yani bişeycik olmaz bebişleri.kendini zorlama...

günaydın kızlar
hayırdır ya haftaya hasta başlamışız çoğumuz ( çok geçmiş olsun hastalara..
PAPATYA allah kavuştursun canım

günaydın gülşahcım.amin canım sagol...

papatyacım Allah kavuştursun cnm.

sagol canımmmmm.

valla bizde bekliyoruz cumayı.önce hayırlı haberlerle gel.sonrada inşallah cinsiyetini ögrenirsin...
evet bi bebişim bari benle.ne yapalım babayla ablayı bekleyecegiz...

günaydın herkese,
biz bugun işe döndük teyzeleri.2 haftadan sonra biraz zor oluyor tabi :) cuma gunu cok cok az kahverengi leke oldu gene tırstım dr eskidir devam ederse igne olursun dediç devam etmedi cok sukur ama kasık agrılarım yokluyor korkuyorum walla atamadım korkuyu kızlar yaw.
Hasta olan arkadaslarımıza gecmis olsun cok dikkat edin kendinize.
Bu arada biz 2li test sonuclarımızı aldık iyi cıktı cok sukur darısı bekleyen diger arkadaslarımıza ve diger testlere..

oikkat et kendine.valla o beimde aklıma geliyo.benimkide seniki gibi büyük ve fayans aklıma düşmek geldigi için siliyorum viledayla.sende öyle yap..

günaydın herkese hasta olanlara allah acil şifalar versin fatoş0808 dikkat et canım ben artık eşime yıkatıyorum balkonu

günaydın canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…