canım kaç kilo aldı bu ay derin? benimki geçen ay 1400 almıştı bu ay 800 gr almış. bize ek gıda tavsiye eder mi acaba.. vermezse gitmenin anlamı kalmıcak cunku ben kafama göre basladım bişiler..rica ederim cnm.
sevindim cnm memnun kalacağından şüphem yok.aklında ne varsa sor.bu arada haklısın öyle bir hastanede öyle dr lar olması kafa kurcalayıcı.benim domatese alerjim var o yüzden derinede vermememi söyledi dr.ben daha hiç yoğurt mayalamadım berrincim.hazır sütle yaptıktan sonra hazır yoğurt yediredebilirsin dedi dr.ama onuda vermedim çünkü ek gıdalarımız ertelendi bakalım bu ay başlıyacakmıyız.derin normal kilo alsaydı başlıycaktık.
canım zorla verme bi de her gün tek bişi dene alışması için. biz yoğurtla başladık. şimdiyse sabah ara öğün olarak kayısı püresi, akşamüstü gene ara öğün olarak yoğurt veriyorum. gitgide miktarı artırdım 8 9 kaşık yoğurdu rahat yiyor. ben arabasının sırtını kaldırıyorum onda oturtarak veriyorum.slm arkadaşlar oğlum şuan 4,5 aylık ve 20 gün önce dr. kontrolunde 6630gr geldı dr. sabah akşam bir çay bardagı dolusu aptamıl kaşık maması verdı ilk 5gün yedi ama şimdi kesinlikle yemıyor bi dönem çok ısrar ettım sonra 1 hafta ara verdım şimdi tekrar verıyorum ağzı sımsıkı kapalı kesınlıkle açmıyor...çorba yapıyorum pirinç unu yapıyorumkavanoz mamaları,sabah peynır pekmezyumnurta bebe bisküvisi karışımı denıyorum ama nafilee... ve işin kötüsü bugun kayınvalıdemle bu yüzden kavga ettık sanki ben çocuga bakmıyomuşum gibi bi hava yapıyor yedırmıyomuşum gibi epey girdik birbirimize tabi kapıdan çıkar çıkmaz eşimi aramış,bi güzel onla da kavga ettık napcam bilmıyorum akıl verın nolur ? yedırme pozısyonunuz nasıl ? cvplarınızı beklıyorum tşk
biz daha başlamadık ama doktorumuz mevsimi olmayan hiçbirsey verme dedi. meyvanın suyunu değil püresini vereceğiz. en basta sebze corbasıyla baslayacağız. günde 2-3 kaşık fazla değil ve hiçbir şekilde zorlamayacağız. Aysegül dikkatini dağıt demissin ama doktorumuz cocuga yemek yerken böyle şeyler yapıp alıştırmayın hep ugrasırsınız dedi. yemek yerken sadece yemeğe konsantre olsun. tv oyun falan yok yani. müzik dinleyebilir, birlikte sohbet edebilirsiniz. ama diger şeyler işi zorlaştırırmış.
biz daha başlamadık ama doktorumuz mevsimi olmayan hiçbirsey verme dedi. meyvanın suyunu değil püresini vereceğiz. en basta sebze corbasıyla baslayacağız. günde 2-3 kaşık fazla değil ve hiçbir şekilde zorlamayacağız. Aysegül dikkatini dağıt demissin ama doktorumuz cocuga yemek yerken böyle şeyler yapıp alıştırmayın hep ugrasırsınız dedi. yemek yerken sadece yemeğe konsantre olsun. tv oyun falan yok yani. müzik dinleyebilir, birlikte sohbet edebilirsiniz. ama diger şeyler işi zorlaştırırmış.
ya kizlar ben Aptamil 2 sütü ile yogurt mayaladim normal bakkallarda satilan yogurtla mayaladima ama sabah actim baktimki suy gibi hala.ya markette aldigim sütle yaptigim icin oldu yada aptamilin ölcegini kacirdim eyvahedigeldismile yada beceremedimmm sempatiksalakcinni
sagol canim benim tarifler icin!
bende gencere ek gıda olarak herobaby sütlü pirinçli kaşık mamasından aldım sıvı olarak verdiğim halde çok kötü gabız yaptı yani bence o yaptı azar azar veriyodum halbuki kutu daha bitmedi bile yani 15 gün oldum alalı dahada vermiyorum pzrtesi.salı.çarşamba kaka yapmadı yine sabunla yaptırdım çok acı çekti kuzum o yüzden vermiyorum varmı bu mamayı kullanan benmi yanlış yaptım ne oldu anlamadım???
Kiraz verebiliyor muyuz?
bende gencere ek gıda olarak herobaby sütlü pirinçli kaşık mamasından aldım sıvı olarak verdiğim halde çok kötü gabız yaptı yani bence o yaptı azar azar veriyodum halbuki kutu daha bitmedi bile yani 15 gün oldum alalı dahada vermiyorum pzrtesi.salı.çarşamba kaka yapmadı yine sabunla yaptırdım çok acı çekti kuzum o yüzden vermiyorum varmı bu mamayı kullanan benmi yanlış yaptım ne oldu anlamadım???
Elif bende verdim ama kabız falan yapmadı canım tam üstündeki tarife göre yapmıyorum ama ben meyve püresi gibi hafif akışkan ama kaşıkla yedirilecek gibi.
alerjik canım kiraz-çilek erken daha hoş çilek 1 yaşa kadar yasakta kiraz ne kadar yasak bilmiyorum ama ben tadına baktırmıştım.tadımlık kafi yani.
ya ne güzel siz bari yaşamayın kabızlık biz çok acı çektik çünkü ama bende çok sıvı yaptım tarife göre hiç yapmadım zaten çünkü 4 yemek kaşığı diyo ben 2 çay kaşıpından yaptım onu zor yedi wala bitiremediği olmuştu bizim metebolizma farklı belki hay allah başka ne alsam ne versemki acababen de hero baby aldım Bahar'a.üstündeki tarif çok katı oluyor ben kendim ayarlıyorum,biraz sulu gibi oluyor mama. kabızlık şikayeti yaşamadık henüz.
kizlar kahvaltilik olarak neler veriyorsunuz ben bebe biskuvisi veriyordum ama sanirim artik birseyler eklemem ya da degistrmem lazim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?