2010 şubat bebekleri ek gıdaya başlıyooo.::)))

canım cok gecmıs ya...
pekı bu ne kadar surucek zamanla duzelıcek mı?

Geçmiş olsun canım en azından bilinmesi iyi birşey.

Canim benim çok geçmis olsun

PERVINCIM
benim bildigim normal pirinç unuyla yapilan ve irmikli olan muhallebi tarifleri var o kadar baska bilmiyorum simdilik

bebek muhallebisi:
1 büyük su bardagi süt sen keçi sütü kullanirsin
2 tatli kasigi pirinç unu
kivama gelene kadar pisir sonra içine 1 yemek kasigi pekmez yada seker koy ve atesten al

soguyunca içine meyve püreside katabilirsin

Bide kizlar kabizlik çeken bebislerde bunu yulaf unuyla yaparsaniz sorun kalkar

Irmikli muhallebi:

Buda bizim irmik tatlisi gibi

1 su bardagu soguk süte 2 tatli kasigi irmik koyup pisiriyoruz kivama gelince atesten alip içine 1 tatli kasigi seker koyuyoruz
oldu bitti istekaydirigubbakcemile5

yav biz hala başlamadık ek gıdalara.
bende herşeyde bermek istiyorum oğluma..
hem babası meyve ağacı ekti bir sürü..

selam kızlar..
Bu topiğe ikinci kez yazıyorum.Pek de takip edemiyodum yoğunluktan. Şimdi baştan sona okudum da epey kafam karıştı zaten karışıktı. bakalım becerebilecek miyim bu işi.
Biz bugün itibariyle ek gıdalara başladık. Meyve püresi ve yoğurt. Kayısıyla başladık. İki gün kayısı vereceğim. Sonra başka meyveye geçeceğim. Yoğurdu şişe sütünden mayala dedi dr. Günlük mayalayacağım. Sabah mayalarım ikindi gibi beslerim bakalım nasıl olacak. Değişik bi duyuguymuş.

ay kizlar ben daha dogru dürüst baslamadim valla yemeklere! birkac kez sebze püresi yaptim havuc patates karisimi sevmedi migdesi bulandi geldi. sanirim icine bulgur koydugumdanmidir nedireyvahedigeldismile gerci bulgurlar diri degildiiii yaaaa ama biraz agza geliyor gibiydi. sanirim ondanmi yemediki boshayallersmile neyse bu sefer bulgur felan atmayayim. ama kasik mamasi kavanoz mamasi veriyorum kizima, onlari severek yiyor. ya sizin meyve püresi dediginiz hani suyunu sikip posasi kaliyor omu? yoksa rendelemek mi? hangisibilmiyorumkismile

niye organik ?

ne kadar organikle besliyebilirsin ki bende prinçi -mercimeği organişk alayım dedim dr bana bu soruyu sordu...

daha sonra katkılı birşey yediğinde bu sefer vucut bunu yabancı görecek ve kusacak bünyesini organiğe alıştırma.

Meyve içinde sarı erik nerden geldi aklına Duru'ya ne versem diye 10 gün düşünsem aklıma gelmezdi valla.eğer mevsimine uygun yetiştirilmiş istiyor isen İstinye Park'ta İstinye manavı var giriş katta herşeyi çok taze ve en iyisini alabilirsin biraz pahalı ama .eşim ordan getiriyor Duru'ya gerçektende meyve diyorsun meyve yediğini anlıyorsun.elmanın herzaman mevsimi artık bi kayısı şeftali herzaman değil ama elma her mevsim yetişiyor canım.

sarı erik yerine elma-seftali-kayısı -havuç önce suyunu sonrada rondodan geçir püresini ver .
maşallah Duru günde 100 cc meyve suyu 100 cc yogurt 100 cc de püre yiyor ama çorbaya geçmedik:yarın tarhana deniyeyim bende bizim evdekinde kırmızı biber var öğlen çıkıp arıyayım toz tarhana.

alıştıktan sonra yediği kadar ver Berrin can boğazdan gelir.kaydirigubbakcemile2

Tarhanayı sizinkilermi yaptı benim annem bilmez ama aktardan falan aldığım olurmu ben derden bulucam katkısız tarhanayı.evde yapılmışını ?

Duru'da yemiyor tarhanayı deniycem bakalım umarım sever.

bende ilk başlarda bayb mix le yapıyordum.ama şimdi evde hangisi varsa yani yaa sütaş vardır yada Duru'ya aklıma gelince bayb mix alırım sütaş kaymaksızlada güzel mayalanıyor.ama bayb mix gibi kaymak gibi olmuyor.
inek sütünü sırf vereceksen 1 yaşa kadar yasak ama yoğurt için 4. aydan sonra muhallebi için 5-6 aydan sonra inek sütü kullanabiliyorsun.Bayb mix i de tek yedireceksen 6. ay diyor bit maya alıyoruz tek yedirmiyoruz ki.

geçmiş olsun canım gluten alerjisi deniyor ona yetişkinlerde bi anda çıkar ise tedavi gerektiriyor.bebeklerde dikkat edilerek 1-2 yaşından sonra normale dönüyor merak etme arkadaşımın çoçuğundada vardı 1,5 yaşında ara ara içiriyor yüklenmiyorlar ama yeni yeni başladılar inek sütüne.

yav biz hala başlamadık ek gıdalara.
bende herşeyde bermek istiyorum oğluma..
hem babası meyve ağacı ekti bir sürü..

alkisalkisalkisalkisalkisalkis

ağacın meyveleri olgunlaşana kadar havuç suyu-elma suyu sonrada meyve püreleri ile başla.

ben duruya 4. ayına girmeden başladım.

Selam kızlar... Akşam bu topiği hatmettim. Rüyamda hep kaşık mamaları biberon mamaları tarhanalar sebzeler gördüm...

Esra nın menüsünü şöyle planladım. Yorum yaparsanız bana da rehberlik eder kızlar.
06.00 kalkış süt.

09 00 süt

11.00-12.00 arası (kalktığı saate bağlı) yarım şeftali püresi ( suyunu mu vermeliyim?)

meyveden bir saat sonra süt

sütten üç saat sonra bir çay fincanı yoğurt

yoğurttan bir saat sonra süt.
Geri kalan zamanalrda sadece süt.

Son düzenleme:

başlangıç için gayet başarılı tahıl alması için 2-3 günde 1 öğünde sütlü prinçli kaşık mamasından eklesen daha mı iyi olur hem biraz daha katı püre yutmayada alışır.ek gıdaya başladıktan sonra sütün eskisi kadar tok tutmayacak aklında olsun mide genişliyecek çünkü.

havva cım ben daha sadece meyve verdıgımden menune yorum yapamıcam...
ama su kadarını dıyebılırım kı seftalı cam rendeden gecınde pure olmuyor su gıbı bısey oluyor zaten :)

kızlar bizimde menümüz şöyele
sabah 7 de süt 9 da süt 11 de süt, 13:30 da meyve püresi hergün değişik veriyorum evde ne varsa saat 14:00 da mamasını veriyorum 16:00 da tahıllı kaşık maması . 18:00de mama veriyorum 21:00de kaşık maması verip yatorıyorum uyanınca emziriyorum
sizce iyimi ekliyeceğiniz bişi varmı bugünde tarana yapıcam nasıl yapıyosunuz

eksik
yoğurtta eklemelisin bence kemik gelişimi için çok önemli mamalardan birinin yerine yada 11 de ki emzirme yerine yoğurtta ekliyebilirsin.

bende doğal tarhana aldım yani ev yapımı doğal dediğim makine değil acısız bu akşam yapıçam internetten buldum taifini ama denemeden yazmak istemiyorum akşam deniycem sen daha önce yaparsan güzel olursa yaz tarifini canım.

yoğurt eklemeliyim evet daha doktora yeni gittik yoğurda başlıycam haklısın burcucum tarhanayı çok az zeytin yağıyla yapıcam ama tuz azıcıcık koyun diyolar bilmiyorum böbrekleri tuzu atabilirmi acaba daha ne yapsakki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…