ya kızlar yoğurt hiraya yine alerji yaptı inek sütü alerjisi olduğu kesinleşti.yarın keçi sütü ile yoğurt mayalıcam tabi kaşık mamasıda veremicem evde yapılan muhallebi tarifleriniz varmı kızlar onuda keçi sütüyle yapıcam.çok araştırdım günlük pastörize %100 katkısız keçi sütü üreten firma buldum adı BALONA keçi sütü ürünleri.belki işinize yarar sizinde paylaşmak istedim
bu arada banada süt ürünleri yasaklandı
ya kızlar yoğurt hiraya yine alerji yaptı inek sütü alerjisi olduğu kesinleşti.yarın keçi sütü ile yoğurt mayalıcam tabi kaşık mamasıda veremicem evde yapılan muhallebi tarifleriniz varmı kızlar onuda keçi sütüyle yapıcam.çok araştırdım günlük pastörize %100 katkısız keçi sütü üreten firma buldum adı BALONA keçi sütü ürünleri.belki işinize yarar sizinde paylaşmak istedim
kızlar bizde 3 gün önce ek gıdaya başladık ben armut verdim organik armut buldum onunla başladım ama kimse armut vermemiş 3 gün verdim hiranın alerjisi olmasına rağmen bişey olmadı şimdi ne vereyim bana akıl verin elma vermişsiniz ama ama elmanın mevsimi değil yoksa şimdi sebzeyemi geçsem doktor 1 besini 3 gün ver teker teker git dedi alerjisi olduğu için
birde dut suyu verebilirmiyiz yoksa ağırmı gelir ve iyice yumuşamış tatlanmış sarı erik verilirmi
kızlar gecen hafta ipeğin doktorunu değiştirdim yeni doktoruna götürdüm. ek gıdasını yeniden düzenledi. 4. ay tahıl çorbaları verin örneğin tarhana, yayla, şehriye çorbası yapın. sabah meyve püresi verdiyseniz öğlen çorba, akşam yoğurt verin dedi. yoğurt günlük sütten mayalanmış olucakmış. kendisi elma armut falan önerdi ama ben elmayı mevsimi olmadığı için armudu da daha olgun armut bulunmadığı için tercih etmiyorum. ilk günler yarım şeftaliyi cam rendede rendeleyip tülbentle suyunu sıkıp verdim ama sonra bıraktım şimdi püresine geçtim. kayısı da öyle 2 kayısıyı rendeleyip püresini veriyorum. tarhana çorbasına da alıştı bizimki ne versek yiyo :) bu öğlen yayla yapıcam bakalım sevicek mi.. sebze çorbalarına bu ay geçicekmişiz. tarhanaya başladığımdan beri günde bir kere kaka yapan çocuk ikiye üçe çıktı benim açımdan sevindirici.. şu anda meyve sebze ve yoğurdu da bir çay bardağı kadar miktarda yiyebiliyoruz. ama yoğurt işini ben de çözemedim mayayı mı fazla katıyorum anlamadım hep sulu kıvamda oluyor
kızlar biz daha çorbalara geçemedik bi türlü :)
hala meyve püresi-yoğurt devam ediyoruz..
bişey sorcam ya.. ben yoğurt için pınar cocuk süt ve mayası için de babymix bebek yoğurdu aldım. annem yaptı yoğurdu mükemmel oldu ama sütün üstünde 1 yaşdan sonra, yoğurtun üstünde de 6.aydan sonra diyoo..kafam karıştı böyle mi devam etsem acaba, yoksa anam-babam usulu normal süt-yoğurt mu alıp yapsak.pınar cocuk-babymix yoğurt daha besleyici olur diye düşünüyorum..
yav biz hala başlamadık ek gıdalara.
bende herşeyde bermek istiyorum oğluma..
hem babası meyve ağacı ekti bir sürü..
Selam kızlar... Akşam bu topiği hatmettim. Rüyamda hep kaşık mamaları biberon mamaları tarhanalar sebzeler gördüm...
Esra nın menüsünü şöyle planladım. Yorum yaparsanız bana da rehberlik eder kızlar.
06.00 kalkış süt.
09 00 süt
11.00-12.00 arası (kalktığı saate bağlı) yarım şeftali püresi ( suyunu mu vermeliyim?)
meyveden bir saat sonra süt
sütten üç saat sonra bir çay fincanı yoğurt
yoğurttan bir saat sonra süt.
Geri kalan zamanalrda sadece süt.
kızlar bizimde menümüz şöyele
sabah 7 de süt 9 da süt 11 de süt, 13:30 da meyve püresi hergün değişik veriyorum evde ne varsa saat 14:00 da mamasını veriyorum 16:00 da tahıllı kaşık maması . 18:00de mama veriyorum 21:00de kaşık maması verip yatorıyorum uyanınca emziriyorum
sizce iyimi ekliyeceğiniz bişi varmı bugünde tarana yapıcam nasıl yapıyosunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?