arkadaşlar hiç üzülmeyin herkes benzer şeyleri hissediyor ve yaşıyor bu çok doğal ve kıskançlık değil bunu sakın unutmayın. sadece hormonal bir durum ve çevre baskısı diyelim. ben 6 kere tüp bebek denemiş 3.de hamile kalabilmiş ama 21 haftalık kaybetmiş biriyim. ama yılmadım sonuna kadar devam edeceğim yılmak yok... benden bir yıl sonra evlenen görümcemin kızı 2.ye 7 aylık hamile bende aynı şeyleri hissediyorum. gerçekten insanın kendi kardeşi bile anlamıyor yeri geldiğinde benim kardeşim bebeğimi kaybettiğimde bana "ne yapalım sende öğrencilerinle kendini avutur evlat özlemini giderirsin" dedi inanabiliyormusunuz bunu kardeşim bana yekten gayet açıksözlülükle söyleyebildi. anlayamadı beni çünkü kendi çocuğu var ve ben 1 yıldır bu yüzden konuşmuyorum onunla ne yapayım çok incindim ve kırıldım....Allah hepimize yardım etsin bu günlerin aydınlığıda var unutmayın sevgiyle ve sağlıcakla kalın arkadaşlar...
evet canım herkesin öyle yada böyle yaşadıkları ortak. ama en zoru dediğin gibi bu insanlarla muhatap olmak. yazık ki dediğin gibi herşeyin yerine bir şey koyabilirsin çok lüks bir oturma grubu almazsında bir kanepeyle idare edersin , el halısı yerine makine halısıyla idare edersin , kristal bardak yerine alırsın 6 liralık bardak oda olur ama ya evlat yerine ne alacaksın yerine ne koyacaksın???? insanlar bunu bir anlasalar zaten problem kalmaz ... ben kızkardeşlerimin doğumlarında hep yanlarındaydım ve yaz tatiline geldiği için doğumları yanlarından ayrılmadan bütün bir yazımı birer yıl arayla feda ettim ama inanırmısın bebeğimi kaybederken yanımda sadece eşim vardı sebebi neydi biliyor musunuz ben özel hastanede doğum yaptığım için rahatmışım ne geçerli bir sebep!!! bunlardan bahsetmek beni çok kırıyor ve incitiyor ama gerçek bu ve bunları yapanlar benim kardeşim ne yazık ki... hayat bana her zaman her şeye fazla körü körüne bağlanmamayı öğretti artık yapmak istemiyorum eski hatalarımı ben çok kırılgandım ve aileme ihtiyacım vardı işte o zor zamanlarda sizleri tanıdım ve sizlerle paylaşmaya çalıştım duygu ve düşüncelerimi her şey için herkese sonsuz teşekkür ederim tanıdığım yada tanımadığım Allah hepinizden razı olsun....Canım benim yahayatta pek çok sınavı oluyor insanın.ama sanırım en zoru böyle bir sınava muhattab olmak.pek çok şeye etki edebilirsin.değiştirebilirsin.umursamayabilirsin.vazgeçebilirsin.yerine bişey koyabilirsin.Ama bu konu...Ne kadar kırılgan olabiliyor insan inanamadım kendime.nasıl batıyor herşey.nasıl zor geliyo bazen nefes almak bile.belirsizlik.inanaç.umutsuzluk.özlem.acabalar.herşey içe içe geçiyor.Ben hayatım boyunca hep yapıcı olmuşumdur.kin tutamam.Ama bu konuda hgayatımda ilk kez 2 hafta geçmesine rağmen içmde affedemedim.belki affedemiycem de.negatif haberi aldığım gün bile görümceme sky pe de ona gelince neler yapacağımı hangi yemekleri hazırladığımı anlattım.ona ve yeğenimin bebeğine başladığım yastığı gösterdim.hiç kötü hissetmedim.arakadaşım bana kızıyor kendini düşün hala aleme hayra çalışıyorsun sana ne yaptılar diye:)hiç bişey zoruma gitmiyor hiç kimse ama bu durumda söylenen tek bir kelime çıkmıyor aklımdan.Rabbim bu günleri unuttursun hepimize tez vakitte gözleri parlayan eblatlarla inşallahhh
Bluestarcım o kadar doğrusun kibenim küçük kız kardeşim üniversitede okuyor tedaviye başladığım gün okul açılalı 3 hafta olmasına rağmen ev bulamadığı için kızdım ona teli yüzüme kapattı aramadı bi daha ben o kadar sıkıntı çektim tedavim zor oldu transfer gecesi ateşlendim 3 gün inledim ağrıdan hiç arayıp sormadı.geçenlerde gittik şehir dışında okuyo bakmaya geldi bişiy yokmuş gibi yanıma dertlerini anlatıo.Allah bilio ya çok az oturdum kalktım arkadaşıma gittim hemen yemek için bi resturantla anlaştı eşim hem para hem emek verdiğim kardeşim abla geçmiş olsun nasıl oldun demedi yetim diye kayınvalidem yanlız yaşadığı halde yanına almadığı beim 2 sene önce yanıma aldığım benden bi kaç yaş küçük eşimin dayısının kızı iki senedir yanımda hiçbir desteği yok ne madden ne manen otel gibi gelir gider ben bulaşığını çamaşırını yıkarım bi de üstüne çocuğum gibi bakıyorum yaşındada eşşek yyok hani bastı kardeşine kalmaya gitti çalışmıyordu işe girdi.belki bi kap yemek koymak zorunda kalır önüme ben gene sesimi çıkarmadım.düşünsene 25 yaşındayım annesi başka adamla evli keyfinde 1,5 yaşında terk etmiş hiç aramamış kızını 22 yaşında koca kız evlat gibi kardeş gibi bağrıma basıyorum bi de üstüne üç öğün laf soktu ramazan boyunca.yani herkes normalde olmadığı kadar kötüydü bana karşı. çok ilginç bir tesadüf bu en ihtiyaç duyduğum anda.ama insanların en hayırlısı insanlardan bi şey beklememeyi öğrenendir.bunu tekrar ettim hep kendime.Eşim tek desteğim.Allah ne anaya ne babaya ne kardeşe kimseye muhtaç etmesin...Tez vakitte bizi hayırlı evlatlara kavuştursun amin
bluestarcım o kadar doğrusun kibenim küçük kız kardeşim üniversitede okuyor tedaviye başladığım gün okul açılalı 3 hafta olmasına rağmen ev bulamadığı için kızdım ona teli yüzüme kapattı aramadı bi daha ben o kadar sıkıntı çektim tedavim zor oldu transfer gecesi ateşlendim 3 gün inledim ağrıdan hiç arayıp sormadı.geçenlerde gittik şehir dışında okuyo bakmaya geldi bişiy yokmuş gibi yanıma dertlerini anlatıo.allah bilio ya çok az oturdum kalktım arkadaşıma gittim hemen yemek için bi resturantla anlaştı eşim hem para hem emek verdiğim kardeşim abla geçmiş olsun nasıl oldun demedi yetim diye kayınvalidem yanlız yaşadığı halde yanına almadığı beim 2 sene önce yanıma aldığım benden bi kaç yaş küçük eşimin dayısının kızı iki senedir yanımda hiçbir desteği yok ne madden ne manen otel gibi gelir gider ben bulaşığını çamaşırını yıkarım bi de üstüne çocuğum gibi bakıyorum yaşındada eşşek yyok hani bastı kardeşine kalmaya gitti çalışmıyordu işe girdi.belki bi kap yemek koymak zorunda kalır önüme ben gene sesimi çıkarmadım.düşünsene 25 yaşındayım annesi başka adamla evli keyfinde 1,5 yaşında terk etmiş hiç aramamış kızını 22 yaşında koca kız evlat gibi kardeş gibi bağrıma basıyorum bi de üstüne üç öğün laf soktu ramazan boyunca.yani herkes normalde olmadığı kadar kötüydü bana karşı. çok ilginç bir tesadüf bu en ihtiyaç duyduğum anda.ama insanların en hayırlısı insanlardan bi şey beklememeyi öğrenendir.bunu tekrar ettim hep kendime.eşim tek desteğim.allah ne anaya ne babaya ne kardeşe kimseye muhtaç etmesin...tez vakitte bizi hayırlı evlatlara kavuştursun amin
canım benim yahayatta pek çok sınavı oluyor insanın.ama sanırım en zoru böyle bir sınava muhattab olmak.pek çok şeye etki edebilirsin.değiştirebilirsin.umursamayabilirsin.vazgeçebilirsin.yerine bişey koyabilirsin.ama bu konu...ne kadar kırılgan olabiliyor insan inanamadım kendime.nasıl batıyor herşey.nasıl zor geliyo bazen nefes almak bile.belirsizlik.inanaç.umutsuzluk.özlem.acabalar.herşey içe içe geçiyor.ben hayatım boyunca hep yapıcı olmuşumdur.kin tutamam.ama bu konuda hgayatımda ilk kez 2 hafta geçmesine rağmen içmde affedemedim.belki affedemiycem de.negatif haberi aldığım gün bile görümceme sky pe de ona gelince neler yapacağımı hangi yemekleri hazırladığımı anlattım.ona ve yeğenimin bebeğine başladığım yastığı gösterdim.hiç kötü hissetmedim.arakadaşım bana kızıyor kendini düşün hala aleme hayra çalışıyorsun sana ne yaptılar diye:)hiç bişey zoruma gitmiyor hiç kimse ama bu durumda söylenen tek bir kelime çıkmıyor aklımdan.rabbim bu günleri unuttursun hepimize tez vakitte gözleri parlayan eblatlarla inşallahhh
Yetercim ben kendim için durumun cevabını biliyorum aslında.Ben 15 yaşında üniversiteye girdim aynı sene ailemin maddi imkansızlığı nedeniyle çalışmaya başladım.o yaştan beri bir lira almadım aksine hep verici oldum.ailemin evini almasına yardım ettim.bi kardeşimi okuttum şimdi üniverstede okutman oldu bu sene benim yanıma taşındı,diğerini destekledim her masrafını karşıladım.20 yaşında evlendim.herşeyimizi eşimle yaptık.bir çöp ne benim ne eşimin ailesine ait diil evimde.bu arada eşimin kardeşi yurt dışında okudu biz gönderdik destekledik.sonra annesine madden manen destek olduk.anlatılmaz benim yaptıklarım.ama o kadar büyük hataymış ki.bugün görüyorum.biz verdikçe insanlar bizi yapmak zorundaymışız gibi görmeye başlamış. mesela iyi kazanamadığımız bi dönem olduğunda onlar başladı birer birer tribe.çünkü biz mmecburduk.ben şirinevlerde oturup kocaelide okuyp yalovada çalıştım.hemde 15 yaşındaydım sadece.kardeşimse 20 yaşında benim evlendiğim yaşta:)dayım ben annem kuzenim herkesten para alıyor benim okuduğum okulda bildiğim bi şehirde sürekli sorun çıkarıyor.ve oldukçada başarısız.ama annem canla başla onu koruyor.benim transfer günüm kalkıp kardeşime kontrat yapmaya gidiyor mesela.myani bunlar başıma benim yüzümden geliyor.vermen gerekenden fazlasını vermeyeceksin KİMSEYE!!!
nurcancım anneme kızdım 2 haftadır aramadım bile o aradı sadece sordu söyedim.diğer kardeşimi hiç aramıyorum arasa açmıyorum.çok şükür yanımda ki kardeşim çok vicdanlı ve akıllıdır.bana o yetyor.birde görümcem.ingilterede ama bana hep destektir.kayınvalidem negatif aldığımız gün hani sende bişey yoktu niye tutmadı dedi.ağlama ne ağıyosun dedi.lütfen bırakın ağlamaya da ben karar vereyim.deşarj olmam lazım dedim diye beni eşimin halasına anlatıyor ağlama dedim bana bırak ağlıycam dedi tüm gece uyumadım diyekaydirigubbakcemile3nasıl ama :)kendimi suçlu hissetmeliyim yani.ona da koydum seti.ne doktorun ne dediğini anlattım ne aşılama yapacağımı ne tedavinin bundan sonrasını anlatıcam.o hakkını kaybetti.aynı apt.dayız ama meraba iyi akşamlar.kırmıyorumda kimseyi.izole oluyorum o kadar.bu sabah kahvaltıya davet etti eşimle beni ısıtmak için noluyo örenmek için yedim indim aşağı:::)eline sağlık tek kelimekaydirigubbakcemile3öğrendim tatlım bu denememde ben hem inanları öğrendim hem de artık iyilik adı altında salaklık yapmamayı öğrendim.
Yetercim ben kendim için durumun cevabını biliyorum aslında.Ben 15 yaşında üniversiteye girdim aynı sene ailemin maddi imkansızlığı nedeniyle çalışmaya başladım.o yaştan beri bir lira almadım aksine hep verici oldum.ailemin evini almasına yardım ettim.bi kardeşimi okuttum şimdi üniverstede okutman oldu bu sene benim yanıma taşındı,diğerini destekledim her masrafını karşıladım.20 yaşında evlendim.herşeyimizi eşimle yaptık.bir çöp ne benim ne eşimin ailesine ait diil evimde.bu arada eşimin kardeşi yurt dışında okudu biz gönderdik destekledik.sonra annesine madden manen destek olduk.anlatılmaz benim yaptıklarım.ama o kadar büyük hataymış ki.bugün görüyorum.biz verdikçe insanlar bizi yapmak zorundaymışız gibi görmeye başlamış. mesela iyi kazanamadığımız bi dönem olduğunda onlar başladı birer birer tribe.çünkü biz mmecburduk.ben şirinevlerde oturup kocaelide okuyp yalovada çalıştım.hemde 15 yaşındaydım sadece.kardeşimse 20 yaşında benim evlendiğim yaşta:)dayım ben annem kuzenim herkesten para alıyor benim okuduğum okulda bildiğim bi şehirde sürekli sorun çıkarıyor.ve oldukçada başarısız.ama annem canla başla onu koruyor.benim transfer günüm kalkıp kardeşime kontrat yapmaya gidiyor mesela.myani bunlar başıma benim yüzümden geliyor.vermen gerekenden fazlasını vermeyeceksin KİMSEYE!!!
nurcancım anneme kızdım 2 haftadır aramadım bile o aradı sadece sordu söyedim.diğer kardeşimi hiç aramıyorum arasa açmıyorum.çok şükür yanımda ki kardeşim çok vicdanlı ve akıllıdır.bana o yetyor.birde görümcem.ingilterede ama bana hep destektir.kayınvalidem negatif aldığımız gün hani sende bişey yoktu niye tutmadı dedi.ağlama ne ağıyosun dedi.lütfen bırakın ağlamaya da ben karar vereyim.deşarj olmam lazım dedim diye beni eşimin halasına anlatıyor ağlama dedim bana bırak ağlıycam dedi tüm gece uyumadım diyekaydirigubbakcemile3nasıl ama :)kendimi suçlu hissetmeliyim yani.ona da koydum seti.ne doktorun ne dediğini anlattım ne aşılama yapacağımı ne tedavinin bundan sonrasını anlatıcam.o hakkını kaybetti.aynı apt.dayız ama meraba iyi akşamlar.kırmıyorumda kimseyi.izole oluyorum o kadar.bu sabah kahvaltıya davet etti eşimle beni ısıtmak için noluyo örenmek için yedim indim aşağı:::)eline sağlık tek kelimekaydirigubbakcemile3öğrendim tatlım bu denememde ben hem inanları öğrendim hem de artık iyilik adı altında salaklık yapmamayı öğrendim.
ay gülüm takma tabi benım kaynanam çoçuklardan nefret eder sen gör para harcadığımızı duysa bide çocuk için kalpten gider bzim tedavide herşeyi devlet karşıladı sanıyo başka şehirde kaynanam beni tüp bebek yaptırdığımdan haberi bile yoktu geçen hafta öğrendi şimdi iş yapmıyom diye kızıyo allah vercaese verir ne uğraşıyon kendini salma diyo takma kimseyi ben hiiiiiiiiiiiiiç tınlamıyom görüşmem gerekirse benim bebeğim daha önemli sende iyi olanla görüş gerisini boşver aferim
nurcan nasıl gidiyor canım
canım sanki benim kayın validemi anlatıyorsun
benimkide ben doğurdum da ne oldu olmayıversin çocuk ne gerği varmış diyor
önceleri çok koyuyordu bu ve benzeri sözler ama şimdi bende takımıyorum hiç umursamıyorum
eşimin annesiylede görüşmüyorum zaten
beni anlamayan insanlarla ne işin olurki
kızlar boş vermek zorundayız yoksa
ocuk sorunumuzun üzerine başka dertlerede sahip oluruz
rabbim hepimize çıkış yolu versin
inşşşş
çevremizdeki insanlarda sağduyu nasip etsin
kız benim diğer çocuk öldü diye kayın valşdem şey demişti ben gebe kalmadan önc kola ve sigara içiyodum neymiş onlar vucutta kalıyomuşmuş ta bebeğim ondan ölmüş saçmalığa baksana 9 aylık oluyo 3.600kg doğuyo ama bn taaaaaa gebe kalmadan önce kola içtiğim için ölüyo neymiş kolayı fara pisliğii atıyolarmış böcek koyuyolarmış ıııııııııııııııyyyyy sinir ediyodu beni bende ama ben lafımı esirgemem allahtan azının payını hemen veririm
Allaha şükür iyiyim canım inan bugün hep aklımdan geçtin acaba dedim doktoa gittimi kalp atışı duydumu naptın
yarın canım inşallah erkekn bi saatte gidicem doktora bakalım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?