2010 yılında tup bebek yaptıracaklar buraya

arkadaşlar benim dün yumurta toplama işlemim vardı.
çok korkuyordum, anestesi ile hiç bir şey anlamadım neyseki.
7 yumurtam toplandı. sonrasında hafif-orta şiddetli ağrım oldu.
hala hafif ağrım var tabi. bu gün öğlen aradılar 7 tanesi de döllenmiş
yumurtaların dedi. yarın bölünmelerine bakıp beni tekrar arayacaklar.
cumartesi transferinizi yaparız büyük ihtimalle dediler. çok heyecanlı,
bakalım yarın kaç tanesi kaçıncı kalite olacak.

arkadaşlar benim kan sonucum 6. gün 23,1 - 8. gün 50,30 asıl test tarihi yarın şimdilik hamiş listesine beni de ekleyebilirsiniz :) boshayallersmile

arkadaşlar benim kan sonucum 6. gün 23,1 - 8. gün 50,30 asıl test tarihi yarın şimdilik hamiş listesine beni de ekleyebilirsiniz :) boshayallersmile

tebrik ederim humus allahım kucağına almayı nasip etsin..birşey soracağım 6. günün çatlatma iğnesinin kaçıncı günüydü çünkü çatlatma iğnesinind etkisi çıkıyor ya ben aşılamada erken yaptırmış pozitifi görmüştüm sonrasında iğnenin etkisiymiş bana yazarmısın tarihlerle
çatlatma iğnesi?
yumurta toplama?
transfer? ve kaç tane tarnsfer edildi

çok teşekkür ederim şimdiden..

slm biz de pazartesi genart ta start vericez insallah ama proxeed plus denen ilaci bulamiyorum dr mutlaka bulun diyor esimin icmesi lazim mis allah herkesin muradini versin , bizlere de sabir

hayırlısı olsun canım ya neden bulamıyorsunuz ki depoları falan araştırdınız mı?inşallah en kısa zamanda bulursunuz amin canım hepimize versin sabır

ilk defa tüp bebek deniycez bugun adetimin 21.günü doktorum bugun arayıp cagıracağını soyledi haber bekliyorum bugun tedaviye başlıycakmışız çok korkuyorum birazda endişeliyim neler yaşıyacagım hakkında bi bilgim yok beni aydınlatırsanz sevinirim

denizcim ; kısaca anlatayım ; çatlatma iğnesini 5 ocak salı akşam saat 10'da yaptım ve 7 ocak'ta opu işlemi gerçekleşti . transfer 12. ocak salı günü oldu 2 embriyo blastosist oldu .ilk kan testimi de 18 ocak pazartesi yaptım böylece çatlaa iğnesinden 13 gün sonra ilk kan testimi yapmış odum ... sanırım normal

oo canım çok sevindim ya inş. sağlıkla kucağına almayıda nasip eder allahım inş..
amma sabırsızmışsın sende 6.gün kan tahliline bakanda ilk defa gördüm :))

Pearl 35 kardeşim, adetinin 21. günü çağırdığına göre uzun protokol uygulayacak demek ki. Uzun protokol bir önceki adetin 21. günü Lucrin isimli bir iğnenin (kendi kendine karından yapıyorsun, şeker hastalarının enjektörleri gibi küçücük enjektörü var, korkulacak birşey değil) akşamları saat 18:00'den sonra yapılmasıyla başlıyor. Bu ilacı kullanırken regl oluyorsun ve reglin 2. ya da 3. günü doktorun seni muayeneye çağırıyor. Bu muayenede yumurtalıklarının baskılanıp baskılanmadığına bakıyor. Bir de E2 hormonuna bakıyor. Tedaviye başlaması için E2'nin düşük olması lazım, rahmin de çok ince olması lazım. Ultrason ve kan bulgularına bakarak o gün sana vereceği yumurta büyüten ikinci iğnenin dozunu belirliyor ve igneni kullanmaya başlıyorsun. İğneyi kullandığın süre boyunca 2 günde bir muayeneye gidiyorsun. Bu muayenelerde yine E2 ve yumurta büyüklüklerine bakıyor, duruma göre ilacın miktarını artırıp azaltabiliyor. Bu aşamanın standart bir süresi yok, 7-12 gün arasında oluyor genelde. Sonra yumurtaların uygun boyutlara geldiğinde çatlatma iğnesi denilen pregnyl adlı bir iğne veriyorlar, bu iğnenin saati çok önemli, bunu kendin de yapamıyorsun. Bu iğneden 1,5 gün sonra yumurtaların anestezi altında 15 dakikalik bir işlemle toplanıyor. Aynı gün de eşinden sperm alıyorlar ve o gün döllüyorlar. 3-5 gün sonra da döllenmiş embriyoları sana 5-10 dakikalık bir işlemle naklediyorlar. Narkoz almıyorsun ve canın da yanmıyor, yalnız idrara sıkışık girmen lazım. Transferden sonra seni sedyeden bile kaldırmıyorlar, 2-3 saat kıpırdamadan yatman lazım. Sonra da 3 gün evde dinlenmen lazım. Transferden 12 gün sonra da kanda tahlil yapıp sonucunu öğreniyorsun.

Şimdiden hayırlı uğurlu olsun, allah gönlüne göre versin.

kızlar uzun protokol bende başladım 30 ocak gibi lucrin başlıcaz inşallah Benide listeye ekleyebilirsiniz. Allah hepimizin yardımcısı olsun, selamlar

humuscum tebrik ederi,m seni.Seninle arlık ayında aşılam yaptıranlar topiğinde konuşmuştuk sanırım,seninle herşeyimiz aynıydı 2,5 yıllık evli ve sebepsiz infertiliteydi ve eşinin mecburi hizmeti vardı.Sen cesaret ettin ve bebişin seninle ne güzel.Bende şubatta start vericem tüp bebeğe,çok sevindim senin adına inşallah kucağına alıp sevmekte nasip olur...

canım tekrar tebrikler
ben ilk önce şaşırdım arada 13 gün olmasına ama sonra anladım blastosist olmuş benim perşembe yumurtra toplandı cumartesi transfer yani senin arada 5 gün var benim 2 gün blastosist te anladığım kadarıyla daha erken belli oluyor çünkü transferden önce dışarda 5 gün döllenmiş oluyor herhalde..hayırlısı benim bugün 5. gün inşallah sonunda senin gibi sevinmek nasip olur...

teşekkür ederim haymatlos. ben 31 aralıkta adetolmustum 21 gün sonra demişlerdi ama hala aramadılar sabahtan beri arıyorum biz sizi arıcaz diyolar moralim sıfır sinirlerim çok bozuk ne yapıcağımı sasırdım

berkalcım sanırm karıştırıyorsun canım ben istanbulluyum hep burdaydık , işimiz de sabit ofis işi mecburi hizmet yok yani ama saol arkadaşım darısı başına :)

Pearl Kardeş, hiç moralin bozulmasın, ben 22. günde başlamışım. Adetimin 22. günü sadece ön görüşmeye diye gitmiştik, gittiğimde uzun protokol ve 21. gün konusundan filan hiç haberim yoktu. Doktor adet tarihimi sorunca tam günlerindeyiz, hadi gelin başlayalım dedi. Ben zaten hastaneye güveniyordum, sadece fiyatı diğer yerlerden pahalı olabilir diye korkutuyordu, korktuğum kadar çıkmayınca olur dedim. Öyle olunca 22. gün başlamış oldum. Programını ayarlayamamıştır belki, ya da kısa protokol de uygulamayı düşünmüş olabilir ama yine de düzgün bir açıklama yapması gerekirdi.

Sen içini ferah tut, kaygının endişenin hem bir faydası yok hem de boşa kendini üzmüş olursun.

35deniz

verdigin bilgiler icin tesekkürler.

Elbette almanyadada tüp bebek merkezleri var. Ama bu konuda türkiyedeki tibbin daha ilerde oldugundan eminim. Basari orani almanyada türkiyeye nazaran cok düsük.

almanlar infertilite sorunlarini pek önemsemiyorlar. cocuk yerine köpek seviyorlar.

canım çok çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için bu konuyu en kısa zamanda doktorumla görüşüp bilgi alacağım...aslında güvenilir bir merkezin gözetimi altındayım ama neden böyle oldu bilmiyorum...

şimdiki tedavinde hayırlı olsun inşallah bebek haberlerini alırım en kısa zamanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…