2010 yılında tup bebek yaptıracaklar buraya

MRB arkadaslar ben bır sey soracagım ben memurum yanı emeklı sandıgı saglık guvencem sımdı tup bebek yaptırmam gerekıyormus acaba bana malıyetı ne kadar olur

Sağlık hizmetlerini Emekli Sandığı üzerinden alıyor iseniz kurumunuzun sağladığı haklardan yaralanabilmeniz için Üniversite Hastaneleri veya Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinden, "tüp bebek uygunluk raporu" almanız gerekmektedir Bu rapor size iki sebeple gereklidir:
- Emekli Sandığı - Tüp Bebek İle İlgili Önemli Bilgiler
· Bu rapor ile Tüp Bebek tedavisi için yapacağınız harcamaların 1100 YTL lik bölümünü kurumunuz karşılayacaktır Yine tedavi sırasında erkekten ameliyat ile sperm elde edilmesi gerektiği durumlarda mikro TESE ameliyatının 600 YTL lik bölümü kurumunuz tarafından karşılanacaktır

· Tedavi süresince kullanılacak hormon ilaçlarını alabilmeniz için ilaç raporuna" gereksiniminiz olacak Bu raporun hastanemizde çıkartılabilmesi için yine yukarıda sözü geçen rapora gereksinimiz var Heyet raporunuz, kurumunuzdan alacağınız sevk, sağlık karneniz ve iki adet vesikalık fotoğrafınız ile başvurmanız durumunda ilaç raporunuz iki gün içerisinde hastanemizde hazırlanmaktadır İlaç raporunuzun olması halinde ilaç bedelinizin %80 lik kısmını Emekli Sandığı ödeyecek sizin sadece % 20 oranında katkı payı ödemeniz gerekecektir

Üniversite Hastaneleri veya Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinden, alacağınız "tüp bebek uygunluk raporu" nda iki kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile bir üroloji uzmanının onayı olmalı ve ayrıca kullanılacak ilaçlar belirtilmelidir Tedaviye gelirken bağlı olduğunuz kurumdan sevk alarak gelmeniz gerekmektedir

merhabalar.. bende aralık ayında mikroenjeksiyon deneyeceğim. iki kere aşılama oldu fakat başarılı olmadı. 2010 a hamile olarak girerim belki ama negatif olursa nasıl toparlanıcam onu bilemiyorum.. yazılanları hep okumaya çalışıyorum. herkesin birbirine destek vermesi gerçekten çok güzel. aranıza katıldığım içim mutluyum. Herkesin gönlünden geçenlerin en kısa zamanda gerçekleşmesi dileğiyle..

Hoşgeldin aramıza opuyorumnanaktanMikroenjeksiyon nasıl denilir biraz anlatırmısın??

canimcim insallah 2010 yilina hamis girersin ama negatif dusunme pozitif dusun ne olur hayirli haberlerini beklicem

Günaydınlar nasıl keyifler..Canlarım..Yumurta toplarken Genel anestezi şartmı??
canim genel anestezi sart degil bana ilk denememde genel yaptilar turkiyede fakat burda ikinci denememde lokal yaptilar cok korkmustum ama korkulcak bisey yokmus zaten cabucak bitiyo bisey anlamiyon

canlarim birde en son sunu duydum cocuk olmasi icin 7 GUN ORUC TUT YA HALIK , YA BARi , YA MUSAVVIR 21 DEFA OKUYUP SUYA UFLE BU SU ILE ORUCUNU AC ALLAHin izniyle cocuk sahibi oluyormussun
yapmakda fayda var dua her kapiyi acar

selam arkadaşlar ben de listeye girmek istiyorum. 2010 yılında 4. denemeye başlayacağım inş. bu sefer rabbim yüzümü güldürür bu sene zor günler geçirdim inş. 2010 daha iyi bir yıl olur hepimiz için

Hoşgeldin aramıza opuyorumnanaktanMikroenjeksiyon nasıl denilir biraz anlatırmısın??

merhabalar.. mikroenjeksiyon tüp bebek' in bir üst aşaması olarak nitelendiriliyor.. tüp bebekte yumurta ile sperm yan yana konulup spermin yumurtanın içerisine girip döllemesi bekleniyor. mikroenjeksiyonda ise sperm alınıp direkt yumurtanın içerisine yerleştirilerek döllenme elde edilmeye çalışılınıyor. Zaten artık çoğunlukla mikroenjeksiyon deneniyormuş. ama bu yöntem halk arasında tüp bebek olarak nitelendiriliyor anladığım kadarıyla.Aradaki fark döllenme şekli. Sperm hareketliliği hızı al olunca bu yöntemin garantililiği daha fazla..aşağıda internetten aldığım bilgiyi de aktarıyorum sana:

Mikroenjeksiyon, şiddetli erkek kısırlığı tedavisi için geliştirilmiş bir yardımcı üreme tekniği yöntemidir. Spermin normal dölleme özelliğine sahip olmaması durumunda spermin yumurta içine direkt olarak enjekte edilerek döllenme amaçlanır. Şiddetli erkek kısırlığına yol açan durumlarda tüp bebek yöntemi de dahil olmak üzere bilinen diğer tedavi yöntemleri ile döllenme olmamakta veya çok düşük oranda gerçekleşmektedir. Sayı, hareketlilik ve şekil bozukluğu olan spermlerin kendiliğinden yumurtaları döllemesi mümkün olmamaktadır. Mikroenjeksiyon uygulaması, mikro-pipetler yardımı ile mikroskop altında spermin kadından elde edilen yumurtanın içine enjekte edilmesidir. Böylece bir anlamda zorla döllenme sağlanmaktadır. İşlemler mikroskobun ısıtılmış tablasında, 200-400 büyütme altında ve mikromaniplatörler aracılığı ile yapılmaktadır. Mikroenjeksiyon şiddetli erkek kısırlığı dışında tüp bebek tedavisi ile döllenme sağlanamayan çiftlerde veya merkezimizde kadından elde edilen yumurta sayısının 5 ve altında olduğu olgularda uygulanmaktadır. Menideki çok az sayıda spermle işlem yapılabildiği gibi, menide spermin bulunmadığı durumlarda epididimal kanal veya testislerden elde edilen spermler kullanılarak da mikroenjeksiyon yapılabilir.

Her şey gönlümüzce olsuna.s.

Yardımcı Üreme Teknikleri alanındaki en son gelişmelerden birisi olan IMSI (Yüksek mikroskobik büyütme ile normal yapıda olduğu saptanan spermin mikroenjeksiyonu) uygulamasıdır.

Mikroenjeksiyon işlemi (Klasik ICSI), 200–400 kat mikroskobik büyütme altında, hareketli spermler arasından, şekil olarak en düzgün olanların seçilmesine imkan vermektedir. Fakat bu durum spermin dölleme, embriyo gelişimi ve gebelik için çok önemli olan anomalilerinin tanımlanmasına imkan vermemektedir. IMSI işleminde kullanılan yüksek büyütmeli objektifler ve özel optik sistemler aracılığı ile mikroenjeksiyon için hazırlanan spermleri 8050 kata kadar büyütmek ve spermin başı içerisindeki DNA anomalilerini yapıları ayırt ederek seçim yapmak mümkün olmaktadır.

IMSI Sistemi 8050 büyütme
(Normal ve ufak vakuoller içeren spermler

Yapılan çalışmalarda; sperm başı içerisindeki genetik materyali içeren çekirdek kısmında bulunan vakuoller (sıvı dolu kesecikler), DNA yapısında hasar bulunabileceği konusunda ipucu vermektedir. Sperm DNA yapısındaki hasarlar, döllenme başarısızlığı, embriyo gelişiminin durması, kötü ve/veya yavaş embriyo gelişimi gibi problemlere sebep olabilmekte ve dolayısıyla gebelik şansını olumsuz etkilemektedir.

Özellikle şiddetli erkek faktörü olan vakalarda, tekrarlayan tüp bebek başarısızlığında ve nedeni izah edilemeyen infertilite durumlarında, spermin rolünü anlamaya ve uygun yapıdaki spermlerin seçilmesine olanak veren IMSI sistemi; blastosist evresine ulaşabilecek iyi embriyoların gelişimine de imkan vermesi yönünden bu alandaki yeni ve önemli gelişmelerden birisidir.

Yapılan klinik çalışmalar da, özellikle sperm problemleri nedeniyle tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı olan ve şiddetli sperm problemleri olan vakalarda uygulanan IMSI ile yüksek gebelik oranları elde edilmiştir.

Evet yaaa kimse uğramıyor buraya galiba vaz mı geçtiler yoksa!!!!!!!! :lepi:

aaa kimse ugramamisss canlar nerdesinizzz

Evet yaaa kimse uğramıyor buraya galiba vaz mı geçtiler yoksa!!!!!!!! :lepi:

merhaba kızlar.... bende o suçlulardan biriyim:kedi: bu aralar sadece bebek mevzundan değil dünyadan vazgeçmek istiyorum nerdeyse.... bu son deneme çok karamsarlığa düşürdü beni
ama biliyorum ki yakında toparlanacağım.o zamana dek kendinize iyi bakın arkadaşlar genelde hiçbirşey yazmak içimden gelmesede ara sıra girip mutlaka yazdıklarınızı takip ediyorumopuyorumnanaktan

17 Filiz33

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…