ya aslınd adestek olmaya çalışıyor ama hayatttan bıkmış bir hal, var parmagının ucuyla iş yapması sorun oluyor aslında yaptığı yemeklere bile yansıyor yanineyse ya boş ver bunları
bu yeni mah. doğum evi nerde tarif etsene bana
çok güzel canım hakkaten böyle bir berraklık çağrıştırdı bu minik patik bana :))) hayırlı olsun :))kızlar bebek şekerini eklmeye çalışıyorum ama beceremedim galibaEki Görüntüle 208883
eğer eklendiyse işte bu BERRAK bebeğin bebek şekeri
çok güzel canım hakkaten böyle bir berraklık çağrıştırdı bu minik patik bana :))) hayırlı olsun :))
hastaneyide bi daha inceleyeyim haritadan bari:))
çok güzel canım hakkaten böyle bir berraklık çağrıştırdı bu minik patik bana :))) hayırlı olsun :))
hastaneyide bi daha inceleyeyim haritadan bari:))
canım yaaaa istanbul magdurusun haaa ben haritadan inceledim zaten anladım haritayı küçük bir harita büyümüyorda yazılaır zor okudumbide ben oraları hiç bilmiyorum canım işin açığı daha yabancıyım istanbula şirinevlere kadar ancak gidebiliyorum yalnız başıma
canım yaaaa istanbul magdurusun haaa ben haritadan inceledim zaten anladım haritayı küçük bir harita büyümüyorda yazılaır zor okudum
sende alışırsın istanbula bende daha önce bahçelievlerde oturuyordum orda aradığın biçok şeyi bulursun zaten bakırköye ulaşımda rahattır hafta sonları eşinle ve kızınla keşfedersiniz istanbulu artık :))))
ben bunu yeni gördüm canım ya işe yarar bilgiler var ama maalesef bebeklerimizle gecirebileceğimiz günleri arttıran bir bilgi olmaması üzücü( mecburen ücretsiz izin görünüyor çünkü agustosta doğum yap kasım başı işe başla olmaz dimi (((
heehe benim baktığım model araba
ama ben anakucaklı istiyorum demek araba fiyatı o hiç incelemedim sadece beğendim
o arabada şey merak edyorum ana kucağı tek takılabiliyomu acaba iskelete yoksa bebek pusetinin üzerinemi takılıyo
bi bilgin varmı cnm bu konuda?
ana kucagı sıgıyo oturma yerıne ama takılan bı sıstem yok ( travel sıstemdekı gıbı ) yıne pıerre cardının travel sıstemıde vardı 500 küsürü o pahalı geldı ve gereksız cunku ... rabbım nasıp ederse 3 aylıkken kıs gelıcek zaten bı yere gıtsek arabayla gıderız 3 aylık bebek ıcınde araba yük edılmez hem 6 aya kadar bebek hep kucakta tasınıyo yazada 6 - 8 aylık olucak o zmnda ana kucagına gerek kalmıcak
ana kucagını ayrı almayı planlıyorum eger fıkrım degısmezse suanda düşüncem bole cnm fıyatı 320 tl bu arada
amaaan awez cim yaaa okudum okudum da doğum sonrasında ekle çıkar naparsan yap en geç kasım bası iş başı oluyor yada orda ücretsiz izin durumu ortaya çıkıyor bende hiç olmazsaa 1. döenmi kapatıp maaaşımıda alayım 15 tatilden sonra da ücretsiz alırım haziranda göreve geri döenrim böylece maaştan yana kaybım az olur diye düşünüyordum ama maalesef olmuyor (ev kredimizde varda bizim bebeğimede bakacak kimse yok annem bi süre kalır gider aillelr il dışında )bu maddelerde torba yasa iledegisiklik yapildi sut izni bir yila ve gunde uc saate cikti syrica ucretsiz izin bir yildan iki yila cikti bu nedenle yasal haklarla ilgili torba yasayi okumaniz gerekiyor torba yasa ile getirilen yeni haklar yalnizca 4a li personeli kapsamaktadir
Bir ara bana da olmuştu canım ama 1 gün sürdü bitti. umarım senin de uzun sürmez
Bir arfa biz de o bulutludan almayı düşündük ama tavana da bulutlar yaptığımız için çok bayıcı olabilir dedik.
Canım adı ile büyüsün oğlun. :)) aldığınız ciciler hayırlı olsun...
amaaan awez cim yaaa okudum okudum da doğum sonrasında ekle çıkar naparsan yap en geç kasım bası iş başı oluyor yada orda ücretsiz izin durumu ortaya çıkıyor bende hiç olmazsaa 1. döenmi kapatıp maaaşımıda alayım 15 tatilden sonra da ücretsiz alırım haziranda göreve geri döenrim böylece maaştan yana kaybım az olur diye düşünüyordum ama maalesef olmuyor (ev kredimizde varda bizim bebeğimede bakacak kimse yok annem bi süre kalır gider aillelr il dışında )
bütün kasmam yazmış olduğum planlam içindi ama malesef oluyor canım haa 1ç. dönemi rapor falan alarak kapatıcaktımaralığa kadar bide aralıktan sonra 40 günü kullanıcaktım((((((((((
Selam kızlar...
Seçimden baygınlık geldi artık. Bende bakayım topikte kimler varmış dedim.Sizi görünce çok mutlu oldum...
Sulesliii canım çok güzelmiş bebek şekerin. Ben daha karar veremedim. Şimdiden şekerleri koyarsak, 2 ay sonraya bozulmaz mı? Erken gibi geldi bana ama...:26:
canım, maşallah bebeğine. farkı kapatması ne demek, tam tersi geçti bile. demek ki hayatta da belli etmeden hep bir atakla ilerde olacak. hep de böyle olsun umarım. yeterki herşeyiniz iyi olsun. bu arada, iş devredeyim derken de kendini çok yorma.merhaba arkadaslar;
dun doktor kontrolumuz cok iyi gecti cok sukur
pers.-cuma hic kasilmam olmadi; evde dinlenmem cok iyigeldi
bebegim 14200 gr olmus ve geriden geliyordu hatirlarsaniz farki kapatmis dedi doktor
suyu , yeri gayet iyi
yalniz istirahat sart dedi doktor;
3 hafta sonra kesin izne cikiyorum, bu 3 haftayi da yorulmadan gcireceksin dedi; carsambalari yillik izin kullanacagim artik
cok ters bir zamana denk gelecek izne cikisim, isyerindekilerin surati ailsacak, belki soylenecekler bilmiyorum :-(( ama doktorum 32+6 ya kadar bile musade etmedi; tam 32+0 da raporumu verecek
kasilmalarin olabilir dert etme dedi doktorum; ornegin 1 saatte 3-4 kez olsu, sonra 3 saat olmasi , sonra 1 kez oldu vss... bu cesit kasilmalarin onemi yokmus fazla;
duzenli araliklarla olursa onem arzedermis
gun de 7-10 kez kasilma normal dedi
ben onumuzdekihaftalarda fazla giremem belki nete; yogun olucam, islerimi devretmem vs gerekecek,
ama mutlaka girer bi goz atar, sizlere de yazarim
sagolun hepinizzz
Allah hepimize saglikla su kalan son donemleri gecirmmizi nasip etsin
optum cokk
oh, alışverişlerimiz yavaş yavaş bitiyor demek. bu arada, senin yazını okurken ben bu doğum fotoğrafçaları, mobilyaları derken asıl bebek şekeri unuttuğumu fark ettim. aklımdan tamamıyla çıktı, halbuki araştırmasınıda yaptım. neyse hafta sonu zamanım olursa onuda hallederim. bu arada, bebişin adıyla büyüsün. aldıklarınızı da mutlu bir şekilde kullanınselam fıstık anneller nasılsınız
bız dün emınonundeydık oglusmun bebek sekerını sipariş verdik perdemızı begendık pzrtesı alıcak babamız inş..
bebek sekerı besık seklınde içinede lavanta koydurucaz
buarada oğlumun ısmıde belırlendı AHMET EYMEN :))))
pierrecardenden arabamıuzıda begendık sarachaneden almayı dusunuyoruz havuzluhanda pahalı geldı bana
dolabımızı da begendık hafta ıcı alıcaz
eminönününü altüst ettık stıcker bulamadık güzel yaa bı kac tane aldık
bebrk odasının duvarları sarı güzelce sılıp yapıstırıcaz stıckerlerı
resımlerını cekıp hepsını koyucam ıns
hepınızı öpüyoz dün biraz yorulunca bugun dınlenme modundayız
zeynepela cnm benımde gögsümden arada gelıyo inş bol bol emzırıcez bebeklerımızı
eyeszay cnm düğün maceranı merakla beklıyoruz
kontolu ıyı gecen arkadaslarada masallah dıyorum ıns hep bole guzel haberler verırız
adamel tarıh bellı olmus masallah ayy nasıl heyecenlısındır sımdı
unuttugum kısler varsa kusura bakmayın kızlar cok yorgunum
baş başşşşş :))
canım, sen bol bol su içmeye bide hep sol tarafa yatmaya dikkat et. hatırlarsan benimde bir ara çocğua giden damarların ince görülmüştü, doktorum kan akımın azalmasından korkuyordu. işte o zaman bana sol tarafa yatıp sol ayağımı düz bi şekilde tuttup sağ bacağımı ise karnım üzsütüne devirelecekmiş yatmya tavsiye etmişti, bacak arasına da yasıtk koymaya önermişti. bende hep uygulamaya çalıştım. şimdilik akışın azalmasıyla bir sorun çıkmadı. istersen sende dene.Çok sevindim canım, maşallah bebişine ve sana herşey yolunda:))
Beni unutma canımSizin bebişlerinizin 1 haftalık küçüklüğü gerçekten hiç önemli değil, takmayın kafanıza...
Bizimki en son kontrolde 2haftaya çıktı maalesef ve doppler ile düzenli kontrollere başladım, kan akımlarının azalmaması için dua ediyoruz, yoksa erken müdahale gerekebilecek. Doktor izne kesinlikle ayrılmalısın dedi zaten, yorulmamak önemliymiş (hem bedenen hem zihnen) ben de raporumu aldım pazartesi işyerine verecem.
siz takmayın 6-7 günlük farkları, kendinizi çok yormayın he bi de tansiyon kontrolü önemliymiş.
canım, tebrik ediyom güzel sonuçlar almışsın. iki ay sonra da bu sonuçlar gibi güzelde bir bebek kucağına alırsın umarım. bu arada, maşallahısı var, sıpa uzun boylu olacak. annesi babasıda mı uzun? bu arada, bende geçen hafta ultrasyona gittim ama benim kız tüm uğraşmalarımızıa rağmen yüzünü bir türlü göstermedi, ne diyim ben kızıma şimdi. eşimde merak etme iki ay sonra nasılsa görürsün diyor ama ben o zamana kadar meraktan çatlayacam galiba:) hepde elini yüzün önüne götürdü, insan bu kadar utangaç olur mu yaMerhaba kızlar herkesin iyi olmasına sevindim..Bende perşembe kontrolüme gittim 1.500 gr 40 cm olmuş...
Haftasına göre İki hafta ileri gidiyor dedi drumuz yine...suyum fazlaymışş birde...
yüzünüde gösterdi avatarımdaki oğlumm teyzelerii aynı ablasına benziyor nasıl şaşırdıkk çok mutlu oldum hep kızım gibi olması için dua etmiştimmm:81:
canım, okuyınca çok üzüldüm. çünkü insan bu süreçte en çok annelerden destek ve yardım beklerken böyle yapmaları tabi biraz burkunluk yaratıyor. bide belliki sen baya dolmuşsun, bide bebekle ilgili kötü bir şey duyunca insan daha da sinirli olup bunu birisyle paylaşmak istiyor, ama annenin bu davranışı yüzünden paylaşamıyorsunda, o yüzden hep bu sıkıntılar içinde kalıyor. annenle tüm bu hissettiklerini anlatmaya çalıştın mı? neden böyle ilgisiz olduğunu sordun mu? belki sadece seni anlayamıyor veya sadece nasıl destek olacağını bilmiyor. benim babam mesela tüm bu hamilelik boyunca beni baya bir sıktı. yurt dışında oldukları için çok merak ediyorlar bide torun biz evlendiğimiz gününden beri istiyorlar, ondan her gün saatlerce skypeta görüşmemize rağmen,günde 3-4 defa arıyor, yok dikkatli yürü, yok bunu şunu yapma demesinden bide bana hastaymışım gibi davranmasından çok sıkıldım. antalyaya gideceğimi söylediğimde bile bana kızdı. tutturdu gitme diye, otel falan ayarladık dedim, arabayal gideceğimi anlattım ve dikkat edeceğimi anlatmama rağmen gitmeme karşı çıktı. bende gideceğimde tutturunca benle küstü, neymiş onun sözünü hiçe sayıyormuşum. bu fazladan ilgi beni gerçekten çok sıktı. bunu anlatmayada çalıştım ama en sonunda torununu ve beni düşündüğünden yaptığını diyerek devam ediyor. sanki ben ve eşim hiç bunu düşünmüyoruz. tamam farkındayım etk çocuğum ve uzaktayım ama bu kadarı da çok fazla geliyorya valla senle hippy e o kadar uzuluyorum ki ama allahtan onun okuldaki arkadaşları annesi keza senin annen falan sizin destekleriniz var benim başıma gelse tüm gün evde aç kalırım valla bi arkadaşım bana dio ki ne güzel becerdin falan bende ona dedimki allah dağına göre kış veriyor hakketen başıma bişey gelse (ki allah korusun ) biraz rezil olma ihtimalim var daha evvel yazdım ama tekrar yazayım kayınvalidemde hayat yok bende bekler zaten annemde okada rbırakmışki kendini napıyo bende anlamıyorum hattakızımın alılverişi için geldi ben bilmiyorum dedim sen olsan iyi olur ama maalesef delirtti beni hiç yol göstermedi yardımcı olmadı ne pahalıysa onu bana gösteriyo ki ev aldık borçlandık doğum masrafları v.s düşünmedi bide mağazada beni bıraktı gitti başka bir kadınla muhabbet etti neymiş kadının gelini amerikada doğum yapacakmış kadın ne alacağını bilmiyomuş (ben çok biliyorum 3. doğumum ya )
neyse yaaa bunlar aklıma gelince içim sızlıyor ve kendimi tutamayıp ağlıyorum çok zoruma gidiyor gerçekten o benim annem yaaa o kadar güvendiğim kadın bir yabancı gibi davranıyor ban
kısacası burdan sizlerden neler öğrendiysem ona göre bişeyler aldım allaha çok şükür ekiğide kalmadı kızımın ben annem gibi bir anne olmıycam ama ne kadar büyüsekte ki 34 yaşındayım insanın hep yönlendirmeye destege ihtiyacı oluyor biliyosun bende seker var ve annem bana sen hiç tatlı yemiyosun gerginliğin ondan diyip durdu yanıma geldiğinde ki benim tatlı yemem hem bana hem cocuğuma zararlı diye kaç kez açıkladım ama maalesef dinlemezsen anlamıyosun benim annemde beni (ki kendisi dışında kimseyi)dinlemediğinden anlamıyor
şimdi doğumdan sonrayı çok dert ediyodum naparım tek başıma doğum ağrılarım olursa v.s diye ama çok inanıyorum ki allah yardımcım olacak ve ben yine herşeyin üstesinden gelicm
sende annenin anneannenin yaptıklarına kızma onlarda alsın sende al boş ver canım sıkma hiç kendini
bak gene aklım ageldi de aglıyorum amniyo sentez yapıldı 9. kromozomda terslik var dendi ki ben amniyo yapıldığını söylememiştim o istanbula geldiğinde maluum muhtesem alışverişimiz için aman sıkıntı olmasın bide annem direk bi lar söyler düşünmeden ve ben çok üzülürüm diye özellikle söylmedim neyse kromızom d aterslik var den,nce odada ağladım falan eşimi aradım ama anneme giddipt esöylemedim kendimi toparladım annemin yanına gittim hiç neyin var demedi sonra kız kardeşim işten geldi direk neyin var dedi sonra bende söyledim tabii ağlayarak ne dedi biliyomusun bende bilmiyodum şimdi sen gelince haberim oldu uzume kızım v.s. ama ilk cümleye dikkat edrsen kendini savunma üstüne kurulu
sonra biz üçümüz eminönüne gititik orda kızkardeşimle atıştık biraz durupt anapıyosunu demedi yaaa bize biz kendi kendimize kızdık sonrada kendimiz barıştık annem yine yanımızda vasıfsız bi şekilde durdu yani ne bir mudahale ne yönlendirme ne bir ben büyüğüm durun bakim demek yok yaaa
neyse sulessliii cim yaa akafa şişirdim galiba :)
ay, canım. iyiyim ben, marak etme, sadece biarzcık gezinti içindeydim. hala karpuzumuzu büyütüyoruz, erkende çıkma niyetide yok gibi, umarım olmazda:) ama yazını görünce, açıkça söylemek gerekirse, çocuk gibi sevindim. belki bencilce bir şey ama beni hatırlaman olması çok hoşuma gittihuhuuuuu
kızlaarrrr
bikesha
nikli arkadaş vardı izmirli hiç gelmiyo artık
inş bi sorunu yoktur..
ben bunu yeni gördüm canım ya işe yarar bilgiler var ama maalesef bebeklerimizle gecirebileceğimiz günleri arttıran bir bilgi olmaması üzücü( mecburen ücretsiz izin görünüyor çünkü agustosta doğum yap kasım başı işe başla olmaz dimi (((
canım içinde şeker yok lavantalı yaptırdım ben bu arada beğendiğin içinde çok sağol teyzesi
heehe benim baktığım model araba
ama ben anakucaklı istiyorum demek araba fiyatı o hiç incelemedim sadece beğendim
o arabada şey merak edyorum ana kucağı tek takılabiliyomu acaba iskelete yoksa bebek pusetinin üzerinemi takılıyo
bi bilgin varmı cnm bu konuda?
ana kucagı sıgıyo oturma yerıne ama takılan bı sıstem yok ( travel sıstemdekı gıbı ) yıne pıerre cardının travel sıstemıde vardı 500 küsürü o pahalı geldı ve gereksız cunku ... rabbım nasıp ederse 3 aylıkken kıs gelıcek zaten bı yere gıtsek arabayla gıderız 3 aylık bebek ıcınde araba yük edılmez hem 6 aya kadar bebek hep kucakta tasınıyo yazada 6 - 8 aylık olucak o zmnda ana kucagına gerek kalmıcak
ana kucagını ayrı almayı planlıyorum eger fıkrım degısmezse suanda düşüncem bole cnm fıyatı 320 tl bu arada
cnm ben arabayı senin istediğin gibi aldım.daha önceden de yazmıştım.ana kucağı ayrı oturtuluyo 1 yaşına kadar bu şekilde kullunıyosun daha sonra puseti yerleştirip sonraki yaşlarını o şekilde kullanıyosun.benim tam istediğim gibi.arabanın modeli kraft horn 1450 fiyatı 440 ben öyle aldım ama internette daha sonra araştırdım daha ucuzu vardı.bi araştır derim.kullanışlı ve hafif
göbekliler nasılsınız? ne yapıyorsunuz? umarım bir yaramazlık yoktur:) sonunda, kayıp ben geldim:) bir haftadan fazlası görüşemiyoz. eşim işe başlmadan önce tatil yapalım dedik, bir haftadır antalyadaydık ancak dün geldik. sonra gece topiği okuyayım derken de bu sefer bilgisayar başında uyup kaldım. buğünde valiz boşalt eşyalar yıka derken ancak oturabildim.
hepinizi gerçektende çok özledim, çok da merak ettim. zaten gittiğimden beri baya bir şeyler oldu. Eyeszay'ın bir dügün olayı varmış, o olayın ne olduğunu açıklayabilir misiniz, merak ettim:) Ademel galiba temmuzda doğuma giriyoruz, umarım herşeyin yolundadır, bide sezeryanı sen mi seçtin yoksa doktorların önerisiyle mi? tabi, ne olursa olsun, inşallah senle bebişin için en iyi şekilde gerçekleşir ve kuzuna sağlılklı bir şekilde kucağına alırsın.
bide asıl merak ettim kişi Venus 43, erken doğum riskiydi onun, ondan haber alan var mı, herşeyi yolunda mı?
canım, maşallah bebeğine. farkı kapatması ne demek, tam tersi geçti bile. demek ki hayatta da belli etmeden hep bir atakla ilerde olacak. hep de böyle olsun umarım. yeterki herşeyiniz iyi olsun. bu arada, iş devredeyim derken de kendini çok yorma.
oh, alışverişlerimiz yavaş yavaş bitiyor demek. bu arada, senin yazını okurken ben bu doğum fotoğrafçaları, mobilyaları derken asıl bebek şekeri unuttuğumu fark ettim. aklımdan tamamıyla çıktı, halbuki araştırmasınıda yaptım. neyse hafta sonu zamanım olursa onuda hallederim. bu arada, bebişin adıyla büyüsün. aldıklarınızı da mutlu bir şekilde kullanın
canım, sen bol bol su içmeye bide hep sol tarafa yatmaya dikkat et. hatırlarsan benimde bir ara çocğua giden damarların ince görülmüştü, doktorum kan akımın azalmasından korkuyordu. işte o zaman bana sol tarafa yatıp sol ayağımı düz bi şekilde tuttup sağ bacağımı ise karnım üzsütüne devirelecekmiş yatmya tavsiye etmişti, bacak arasına da yasıtk koymaya önermişti. bende hep uygulamaya çalıştım. şimdilik akışın azalmasıyla bir sorun çıkmadı. istersen sende dene.
canım, tebrik ediyom güzel sonuçlar almışsın. iki ay sonra da bu sonuçlar gibi güzelde bir bebek kucağına alırsın umarım. bu arada, maşallahısı var, sıpa uzun boylu olacak. annesi babasıda mı uzun? bu arada, bende geçen hafta ultrasyona gittim ama benim kız tüm uğraşmalarımızıa rağmen yüzünü bir türlü göstermedi, ne diyim ben kızıma şimdi. eşimde merak etme iki ay sonra nasılsa görürsün diyor ama ben o zamana kadar meraktan çatlayacam galiba:) hepde elini yüzün önüne götürdü, insan bu kadar utangaç olur mu ya
canım, okuyınca çok üzüldüm. çünkü insan bu süreçte en çok annelerden destek ve yardım beklerken böyle yapmaları tabi biraz burkunluk yaratıyor. bide belliki sen baya dolmuşsun, bide bebekle ilgili kötü bir şey duyunca insan daha da sinirli olup bunu birisyle paylaşmak istiyor, ama annenin bu davranışı yüzünden paylaşamıyorsunda, o yüzden hep bu sıkıntılar içinde kalıyor. annenle tüm bu hissettiklerini anlatmaya çalıştın mı? neden böyle ilgisiz olduğunu sordun mu? belki sadece seni anlayamıyor veya sadece nasıl destek olacağını bilmiyor. benim babam mesela tüm bu hamilelik boyunca beni baya bir sıktı. yurt dışında oldukları için çok merak ediyorlar bide torun biz evlendiğimiz gününden beri istiyorlar, ondan her gün saatlerce skypeta görüşmemize rağmen,günde 3-4 defa arıyor, yok dikkatli yürü, yok bunu şunu yapma demesinden bide bana hastaymışım gibi davranmasından çok sıkıldım. antalyaya gideceğimi söylediğimde bile bana kızdı. tutturdu gitme diye, otel falan ayarladık dedim, arabayal gideceğimi anlattım ve dikkat edeceğimi anlatmama rağmen gitmeme karşı çıktı. bende gideceğimde tutturunca benle küstü, neymiş onun sözünü hiçe sayıyormuşum. bu fazladan ilgi beni gerçekten çok sıktı. bunu anlatmayada çalıştım ama en sonunda torununu ve beni düşündüğünden yaptığını diyerek devam ediyor. sanki ben ve eşim hiç bunu düşünmüyoruz. tamam farkındayım etk çocuğum ve uzaktayım ama bu kadarı da çok fazla geliyor
ay, canım. iyiyim ben, marak etme, sadece biarzcık gezinti içindeydim. hala karpuzumuzu büyütüyoruz, erkende çıkma niyetide yok gibi, umarım olmazda:) ama yazını görünce, açıkça söylemek gerekirse, çocuk gibi sevindim. belki bencilce bir şey ama beni hatırlaman olması çok hoşuma gittibu arada, senin nasıl gidiyor, bir yaramazlık yoktur umarım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?