Arkadaslar, bebek arabasi konusulmus yine... ben de o kadar baktiktan sonra Graco'nun travel setini aldik. Yeni modelinde uzerinde pembe, turkuaz cicekleri var. Ustu bebek alti degistirme yeri alti da cekmeceli bir dolap da aldik. Bir de yatirilabilen, oturtulabilen ve sallanan bir ana kucagi aldik, uzerinde de sallanan minik hayvanciklar var. Evin icinde ben nereye gidersem onunla dolastirmayi dusunuyorum.
Son ayda gugusler daha da buyuyormus, ben de 1-2 beden buyuk emzirme sutyenleri almistim, acaba simdi biraz daha buyugunu de mi alsam diye dusunmeye basladim.:26: Siz kac beden buyuk aldiniz? Bu arada gebeligin basindaki hamile pantolonlari artik olmuyor, gobis de buyudu....
canım ben doktorumla konuştum bana erken verecek raporu haftaya almaya çalışacağım umarım aktarırlar milli eğitim sorun çıkarmaz umarım.
kızlar ben şimdi çıkıyorum..önce perdeciye sonrada dr.umuza gidicez...inşallah herşey yolundadır..dualrınızı bekliyorum...
kızlaaaaar,
çok üzgünüm,çok mutsuzum,çok hastayım...:dün akşam üzerinden beri kulağım ağrıyordu akşam iyice şiddetlendi kulak kepçeme dokunamıyorum bile gece uyudum ama ağrı hiç dinmedi sabah inadı bırakıp doktora gittim meğer orta kulak iltihabı olmuş!!antibiyotik ile ağrı kesici yazdı doktor.hamileyim kullanamam dedim zararı yok dedi.ordan çıktım aile hekimime gittim kullan daha ilerler zararı yok ilaçların dedi!doktorumu aradım o da kullan dedi!!ağlaya ağlaya yuttum hapları(aylardır her türlü ağrıya katlandım kolladım kendimi nerden çıktı şimdi bu???çok moralim bozuk ya kızıma zararı olursa??
bu da yetmezmiş gibi milli eğitim sadece 10-17 haziran arasını doğum sonrasına ekleyebilirsin dedi!!milli eğitim personeliyim norm fazlasıyım seminer almıcakmışım bu yüzden rapor yalan oldu!!!!
kızlaaaaar,
çok üzgünüm,çok mutsuzum,çok hastayım...:dün akşam üzerinden beri kulağım ağrıyordu akşam iyice şiddetlendi kulak kepçeme dokunamıyorum bile gece uyudum ama ağrı hiç dinmedi sabah inadı bırakıp doktora gittim meğer orta kulak iltihabı olmuş!!antibiyotik ile ağrı kesici yazdı doktor.hamileyim kullanamam dedim zararı yok dedi.ordan çıktım aile hekimime gittim kullan daha ilerler zararı yok ilaçların dedi!doktorumu aradım o da kullan dedi!!ağlaya ağlaya yuttum hapları(aylardır her türlü ağrıya katlandım kolladım kendimi nerden çıktı şimdi bu???çok moralim bozuk ya kızıma zararı olursa??
bu da yetmezmiş gibi milli eğitim sadece 10-17 haziran arasını doğum sonrasına ekleyebilirsin dedi!!milli eğitim personeliyim norm fazlasıyım seminer almıcakmışım bu yüzden rapor yalan oldu!!!!
42yle başladım ilk 3 ay 37 ye düştüm şimdi 43üm
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nasıl yani hamileliğe başladığımız kilomu baz alınıyo gerçekten...
ben 75le başlamıştım 71e düştüm şimdi ise 81 im.
yani ben 6 kilomu almış oluyorum....
aaa ben gene hep 10 kilo aldım diyodum...
ahh canım üzülme.. bu üzüntün haplardan daha çok etkler bebişini.. bak herkes kullanabilirsin demiş.. tabii talihsizlik olmuış. ama karşılaşabiliriz bööle durumlarla ... çook çokk geçmiş olsun inş. ilaçlar hemen etkisi gösterir. iyileşiverirsin..
rapor konusuna diycek bişey bulamıyorum 1 haftayı mı layık görmüşler pes.. bu konuda herkese eşit adaletli ve mantıklı bi çözüm bulmaları gerekiyo.
ah canım benim üzülme hapların zararı olmuyomuş bende çok sorun ettim astım çıktı bendede seninki geçici bak yinede 1 hafta kullan geçer o artık zararı yokmuş hapların bebişlere hatta içmen daha yararlı çünkü ilerlerse belki o zaman bebişe zarar verir allah korusun ağlama bak sen ağlayınca bebiş çok üzülüyo annesi geçicek canım üzülme
bebeğine ve sana maaşallahiyi olmana çok sevindim.iş yerindekileri de düşünme kim olsa yerinde aynısını yapar hiçbirşey snden ve bebeğinden değerli değil
ayyy şükür be cnm senden bi ses geldi nihayet valla çok merak ettim
oh oh sevindim bebişin kilosu çok güzel
bi benimki geride kaldı
ne yaptın ne ettin kızda açığı kapattın tüyoları ver bakalım
kasılmalarında olmamış doktorunda güzel açıklamış oh ne güzel sorunsuz geçmiş muayene
çok sevindim...
hakliisn cnm,ayyy canım iyi olduğuna çok sevindim sakın yorma kendini boşver patronu sen kurtarmıcan ya salla gitsin
Çok sevindim canım, maşallah bebişine ve sana herşey yolunda:))
Beni unutma canımSizin bebişlerinizin 1 haftalık küçüklüğü gerçekten hiç önemli değil, takmayın kafanıza...
Bizimki en son kontrolde 2haftaya çıktı maalesef ve doppler ile düzenli kontrollere başladım, kan akımlarının azalmaması için dua ediyoruz, yoksa erken müdahale gerekebilecek. Doktor izne kesinlikle ayrılmalısın dedi zaten, yorulmamak önemliymiş (hem bedenen hem zihnen) ben de raporumu aldım pazartesi işyerine verecem.
siz takmayın 6-7 günlük farkları, kendinizi çok yormayın he bi de tansiyon kontrolü önemliymiş.
Evet canım doppler usg ile kan akımına bakıyorlar işte renkli gözüküyor ya ekranda kırmızılı sarılı fln... benim doktorum riskli gebelik uzmanı değil, kan akımının değerlendirilmesi için doppler USG istedi doktor bir perinatologdan. Biz de o yüzden perinatolog bulup ona gittik..Şimdilik kan akımları ve suyum normal, bu ikisi önemliymiş, bundaki değerlerin değişmemesi için de dinlenme önerdi iki doktor da. Yani erken doğum gibi yatak istirahati değil ama evde dinlenmemi istediler. Ben de doğum iznine ayrılmış oldum zaten, sadece yarın gidip raporu işyerine teslim edeceğim...
Sol yana yatmayı iki doktor da söyledi canım evdeysem genelde sola yatıp uzanmaya gayret ediyorum. Uyurken de zorluyorum ama artık sabaha karşı sol yanım çok ağrıyor uyuyamıyorum mecbur sağa dönüyorum, sonra uyanıp tekrar sol
Neyse işte şimdilik dua ediyoruz ters bir durum oluşmasın diye ama bende de erken doğum riski var yani normal yoldan erken doğum değil ama sezeryan ile erken doğum yaptırabilirlermiş. Biz de dua ediyoruz en azında 37-38. haftayı görebilelim diye... Sizler de dualarınızı eksik etmeyin ne olur?? Hamilelerin duaları kabul olur
Canım aynen ben kardeşim olmadığı için eşimden yana şanslı olduğumu düşünüyorum. Eşim bile diyor : ne kadar şanssızsın sana yardımcı olan kimse yok diye. Kendisi çırpınıyor açığı kapatmak için. O da benşi mutlu ediyor :)))
kızlaaaaar,
cnm cok sagol.
bebegimin kilosunu yazarken 1 rakama fazla basmisim bu arada;
28+6 da 1200 gr di bebegim.
ama 2 hafta once 700 grdi, doktor dedi ki bak dinlenmen nasil yariyor bebege.
cok cok mutlu oldum;
insallah kilo alimi hep duzenli olurr
seninki kac gr cnm
cnm bana doktor sola yat dedi,
ben de aksam isten geldikce, firsat buldukca sola yattim;
bir de sut icmiyordum, milkshake, sutlu tatli vs ile kalsiyum almaya calistm
ama en cok dinlenmenn faydasi var snairim
hakliisn cnm,
cok sagoll
cnm sen de dert etme,
firsat buldukca soluna yat dinlen, buyucek insallah bebisinn
cnm benim doktorum da 34. haftayi tamamlarsak sonra dogsa da dert degil dei, muhim olan 34'e kadar saglikla gelelim dedi
sen de 34u tamamlarsin insallahh bi sikinti olmaz
aynen benim de tek destekcim esim
k.validem uzakta
annem abimin cocuguna bakiyor; cocuk ve ekndi islerine anca yetisiyor 50 kusur yasinda kadin napsin
ablam cok iyidir, beni cok sever, gonulden yardim etmek istiyor ama onunda 2 cocugu var ve hic vakti yok :-((
sagolsun esim kosturuyor
napalim can sagligi olsun da gerisi halledilir diy mi.
kizlar, gecmisi atlamak zorunda kaldim,
gecmis olsun dileklerinize sagolun hepinz;
herkesi koocaman optumm
kızlar benim haftama yakın olanlar özellikle benim oğluş 2 gündür az hareket ediyo :44: yeri daraldı ondan mı acaba sizlerin ki ne durumda
sanki içimde kayıyo yer değiştiriyo ama tekme yok şöyle kuvvetli
canım öncelikle geçmiş olsun ilacı düzenli kullan bebeğine zararı olmaz ben de kullandım bir çok kişi kullanıyor hastalık ilerlerse asıl zararı olur. nasıl yaa aktarmıyorlar ben haftaya rapor alacağım aktarmayacaklar mı şimdi. 2 hafta seminer dönemi var nasıl aktarılmaz
üzülüyorum canımm ama napayım..bi de doktora diyorum ki'' niye olmuş iltihap benim bir hatamdan mi kaynaklanıyor?''kendimi suçlucam ya doktor yok sizin ne hatanız olcak dedi ama durmadan özür diliyorum bebeğimden kendime iyi bakamadığım için..inan ağrı acı ikinci plana geçti üzüntüm ön plana....
offf daha bebek bakım çantası alamadın
kendime öyle kızıyorumki....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?