2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

8 hafta sonra nihayet 600 gr alabilmişim şimdilik 8 kilo ile ilerliyorum benim gibi az kilo alan var mı bebeğimin de kilosus az mı merak ediyorum haftaya cuma günü randevumuz

ben 4 kilo aldım...hatta korktum bebeğim gelişmeyecek diye ne bulduysam da yedim ama kilo alamıyorum...Allahtan ki bebeğim iyi.29+5 te 1560 gramdı...

Canım çok şükür iyisin, bebişin için sık dişini biraz daha, iyi dinlenmeler sana, arada bize bilgi de ver olur mu merak ediyoruz seni.

Uzmanlar, toplumdaki "kucağa alma, alışmasın" gibi bir genel kanının aksine, bebeklerin kucağa alınmasını, sevilmesini, bu sevginin bebeğe gösterilmesini öneriyor.

Kent Sağlık Grubu Çocuk nörolojisi Uzmanı Dr. Benal Çubuk, az bilinen bir çocuk hastalıkları dalı olan çocuk nörolojisinin bebek ve çocukların beyin gelişimini ele alması bakımından en temel dallardan biri olduğunu, büyüme sürecinde çocuğun diğer organ sistemleri gibi, beyin ve sinir sisteminin de yaşa uygun gelişim kazanıp kazanmadığının mutlaka izlenmesi gerektiğini vurguladı.

Çocuklarda nörolojik problemlerin akut ya da ani ortaya çıkabildiğini, durağan veya ilerleyici olabildiğini, düzelme yahut bozulmalarla seyredebileceğini aktaran Çubuk, tekrarlayan hastalıkların çocukluk çağının en yaygın nörolojik hastalıkları olduğunu söyledi.

Çubuk, bunların büyük çoğunluğunu havale nöbetleri, katılma nöbetleri, başağrıları, bazı ender metabolik ve kas hastalıklarının oluşturduğunu ifade etti.

Bebeğin doğduğu andan itibaren yabancı bir çevreyle karşılaştığını, anne rahmindeki sıcak ve güvenli ortamdan uzaklaşıp dış dünyayla karşılaştığını, bu dönemde bebeğin gereksinimlerinin karşılanmasının çok önemli olduğunu, bu dönemde de anne karnındaki sıcaklığı ve rahatlığı bulmak istediğini anlatan Çubuk, bu nedenle bebeğin sinir sisteminin gelişimi için ilk günlerden itibaren bakım, ilgi ve sevginin çok önemli olduğunu anlattı.

İnsan beyninde milyarlarca sinir hücresi bulunduğunu ve her birinin ayrı bir işlevinin olduğunu dile getiren Çubuk, bu işlevler sayesinde de önce başını dik tutmak, ardından desteksiz oturmak, yürümek, konuşmak gibi bir gelişim sürecinin yaşandığını bildirdi.

Çubuk, "bebeğin ya da çocuğun beyin-sinir sisteminde bir sıkıntı olup olmadığını nasıl anlayacağız?" sorusunu, "Çocuğunuz 2. ayda yüz üstü pozisyonda başını kaldıramıyorsa veya 3. ayda başını dik tutamıyor ve nesneleri gözle takip edemiyorsa, 6. ayda sırtüstü pozisyonda kafasını kaldıramıyorsa, 9. ayda dik oturamıyorsa, 18. ayda yürüyemiyorsa veya hiçbir sözcük söyleyemiyorsa, 3. yaşta basit cümleler kuramıyorsa, aşırı uyuyorsa ya da uyku bozukluğu yaşıyorsa, uykusunda sıçrıyorsa, 5 yaşından sonra altını ıslatmaya devam ediyorsa sinir sisteminde problem olabilir" sözleriyle yanıtladı.

"KUCAĞA ALIŞMASIN, YANLIŞ BİR ALGI"
Çubuk, hem bebeklik, hem de çocukluk döneminde beyin ve sinir sisteminin gelişimi için ilk şartın gerekli ilgi ve sevginin gösterilmesi olduğunun altını çizdi.

Toplumda, "Bebeği kucağa alma, alışmasın" gibi bir algının yerleşik olduğunu kaydeden Çubuk, "Böyle bir şeye sıcak bakmıyoruz. Bebeğinizi kucağınıza alın, sevin, sevgi gösterin diyoruz. Bebeklere sevgi göstermek lazım. Zaten belli bir yaştan sonra, o konuşma ve yürümeyle özgürlüğünü kazandığı dönemde siz kucağınıza almak isteseniz de gelmiyor, yürümek, özgürce hareket etmek istiyor" dedi.

Çubuk, her ailenin kendine göre doğruları, değerleri olduğunu, çocuğun 1-3 yaş arasında hem aile hem de toplumsal değerleri öğrenme dönemine girdiğini anlatan Çubuk, "Öğrenilmiş davranışlar vardır. Ağlayarak istediğini yaptırmak, her isteğinin yerine getirilmesi gibi davranışlar yerleşirse ileride mutsuz olmasına sebep oluruz. Çünkü ileride ağlayarak istediğini yaptıramadığı dönemleri olacak yaşamı boyunca. O zaman mutsuz olacak. Dolayısıyla bebeği, çocuğu ağlatan nedenleri ortadan kaldırmak lazım" diye konuştu.

Bebek bakımında en sık düşülen yanlışların başında aşırı ilgi ve düşkünlük ile "Bırak ağlasın, öğrensin" gibi bir gerekçeyle ilgisizliğin geldiğini dile getiren Çubuk, "Bebeği ağlatan faktörlerin ortadan kaldırılması lazım. Örneğin yatağında yatmaktan hoşlanmıyorsa kucağınıza alıp sevgi göstererek, okşayarak sakinleştirip, ondan sonra yatırmalıyız" dedi.

Çubuk, bebeğin sakinleşmesi ve huzurlu olması için bakan kişinin psikolojisinin çok önemli olduğunu, gergin, hırçın, titiz, huzursuz, baskıcı gibi özellikleri olan ebeveynlerin çocuklarında nörolojik problemlerin ortaya çıktığını söyledi.

Canım allah kolaylık versin sana, yöneticilerede insaf seni bu duruma düşürdükleri için. Ama sen yine de stres yapma, yetiştirebildiğin kadarını yap, çok hırpalama kendini. Eminim oğlunda annesini anlıyor ve ben burda iyiyim merak etme diye sana sinyaller gönderiyordur :))

ben 4 kilo aldım...hatta korktum bebeğim gelişmeyecek diye ne bulduysam da yedim ama kilo alamıyorum...Allahtan ki bebeğim iyi.29+5 te 1560 gramdı...

be de 7 kilo aldım, 27. haftada bebeğim 1200-1300 gr civarındaydı, bir hafta önden gidiyormuş. fazla kilo almadım diye endişelenmeyin bence hatta sevinin :)

kızlar ethica incirli hastanesinde doğum yapacak olan varmı? ayrıca hastane çantası hazırlayan varmı? neler koydunuz? ben dün hazırladım...

neden insanlar bu kadar anlayissiz oluyo.. canim strese sokma kendini bak bebeginide etkileniyo aksamlari dinlen canim

evet canım ben de dinlenmeye özen gösteriyorum zaten dediğim gibi istemesemde koltuğa uzandığım anda gidiyorum

my_little ay cnm yaa; hamile halde bu yogun tempoya dayanmak gercekten zor;
sen de benim gibi yapip carsambalari izin mi kullansan acaba?

Allah yardimcin olsun cnm

saol canımcım. Tek başıma olduğum için izin alma şansım yok malesef ( Hatta 32. haftada çalışabilir raporu için izin almam lazım ona bile laf ettiler.

Şu sıralar ben de benim kide biraz hareketsiz kalsa diyorum ... Ya birde hani bebek büyüdükçe hareketi azalır diyorlar. Ben de benim ki azlmayınca acaba bebek büyümüyor mu diye panik yapıyorum...

Canım yardımcı olacak ancak bir diyetisyen olabilir. Onu da 1 ay 1 kişi eksik diye 1 aylığına ne birini bulurlar ne de bulmak isterler

Saol canım. Ben de öyle olduğunu ümit ederek bak beni mutlu etmeye çalışıyor diyorum eşime ama bir yandan da acaba bu durum çocuğun gelişimini etkiliyor mu diye korkuyorum...

Sulesliii canım çok geçmiş olsun. Aklında bulunsun yatak baş ucunda tuzlu çubuk kraker bulundur. sabah yataktan kalkmadan önce birkaç tane kraker ye 5 dk. sonra kalk bulantıları biraz hafifletir. Gün içinde bulantın oluyor diye çok aç kalırsan da mide yediğin herşeye tepki verir o yüzden krakerlerle dost ol şu sıralar..

anneler mothercare indirimi yarin da var mi bakirkoy maqzasinda neler var bilen var mi bir de bakrkoyde avent nerede var

8 hafta sonra nihayet 600 gr alabilmişim şimdilik 8 kilo ile ilerliyorum benim gibi az kilo alan var mı bebeğimin de kilosus az mı merak ediyorum haftaya cuma günü randevumuz

ay tutulması yaramadı galiba,geçmiş olsun herkesebol bol dua edin edelim...tanıdık tanımadık tüm anneler hayırlısıyla sağlıklısıyla alır yavrularını kucağına inşallah...

ben kilolu başladım çok korkuyordum ama sadece 7kg aldım.

herkese selam valla ben 14 kilo kadar aldım son 7 hafta bakalım daha ne kadar alacam gerçi oğlumdada 30 kilocukalmıştım veriyorum Allahtan yoksa halim kül.
B u arada kızlar bebek şekerini nereden temin ediyorsunuz internet sitesi falan var mı önereceğiniz.

canım ben 32+4 üm bende 5 kilo almışım ama bebeğim kilosu 1 hafta önden gidiyor..senin kilon ile bebeğin alakası yok..almıştır bebeğin bence...önemli olan bebeğin için gereken besinleri alman

cnm pozıtıf düşün hic yorma kendını boyle senın gıbı erken dogum rıskı olanların gunlerını bıle gectıgını duydum ben ınan
sadece yapman gereken ıyı beslen ve dınlen ok gerısını rabbıme bırak bol bol dua
ınan bana pozıtıf düşünce nelerın üstesinden gelıyo

kızlar venüsün tel. nosu olan arkadaslar lütfen bunu ona iletin..

cnm dogum ıznıne ayrılsan yanı bole yogun tempo iyi deıl yaaa
rabbım yardımcın olsunn

gelişimci nasılsın cnm ???
nasıl gidiyoo bizde hazırlıklar tam gazz
masallah sabahtan berı oglusumda korkutuyo benı yaaa kıpır kıpır masallah o oynasın hep hareket etsınde ben agrısına razıyım
inan karnımı bi şekıllere dokuyo görsen korkarsın yamulup duruyo karnım

Son düzenleme:
Herkeslere günaydın....Rahatsız oln arkadaşlar;umarım çarçabuk geçer...Ben doktoruma ne sorsam normal diyo...Kasılma normal,batmalar normal....Bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alsak.......

Bu arada meltem mobilyadan oda takımı alan bi çok arkadaş var...Benim kide önümüzdeki hafta gelicek ama oyuncak sandığı konusunda kararsız kaldım..Bana pek kullanışlı gelmedi...Sizler aldınız mı???

iyiyim canım sende iyisindri inşallah...benimde aynen sürekli karnım yamuluyo..hatta çalkalanıyo gibibenim son bir haftadır sağ kalça kemiğimi sıkıştırıyor...sanırım çıkmak istiyorne hazırlığı canım?

benımde sol kaça kemıgım agrıyo ıkı gundur ıyıyıdı bugun yıne bıraz agrımaya basladı
aynen resmen çalkalanıyo ne komık artçı deprem gibi
senın bebek kız mıydı ?
oğluşuöun odasını hazırlıyoruz mobılyaya karar verdık haftasonu sıparış edıcez 15 gune anca gelırmıs tül ve halı işini hallettık
ole işte
seker ne alemde???
ben bu seker ışinden hıçbişi anlamadım sinirlerimi bozuyo
takmıcam valla dua edıcem bol bol napim ? :44::26:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…