benımde sol kaça kemıgım agrıyo ıkı gundur ıyıyıdı bugun yıne bıraz agrımaya basladı
aynen resmen çalkalanıyo ne komık artçı deprem gibi
senın bebek kız mıydı ?
oğluşuöun odasını hazırlıyoruz mobılyaya karar verdık haftasonu sıparış edıcez 15 gune anca gelırmıs tül ve halı işini hallettık
ole işte
seker ne alemde???
ben bu seker ışinden hıçbişi anlamadım sinirlerimi bozuyo
takmıcam valla dua edıcem bol bol napim ? :44::26:
bende dün çantamı hazırladım..eksik olursa daha ekşiycem..herkes farklı farklı şey söylüyo..kızlar sizler neler koydunuz? yada koyacaksınız çantanıza? bilgisi olan bilgi versin bana
bir tane ince yelek koymanı tavsiye ederim insan çok terliyor yatarken sırtın üşür terden. temmuz ayında yeleğe ihtiyaç duymuştum.
herkese selam valla ben 14 kilo kadar aldım son 7 hafta bakalım daha ne kadar alacam gerçi oğlumdada 30 kilocukalmıştım veriyorum Allahtan yoksa halim kül.
B u arada kızlar bebek şekerini nereden temin ediyorsunuz internet sitesi falan var mı önereceğiniz.
bende dün çantamı hazırladım..eksik olursa daha ekşiycem..herkes farklı farklı şey söylüyo..kızlar sizler neler koydunuz? yada koyacaksınız çantanıza? bilgisi olan bilgi versin bana
ben henüz çantamı hazırlamadım haftaya annem gelecek onu bekliyorum;üstelik daha pijama gecelik falan almadım.sen neler koydun çantana-gecelik aldınmı yoksa sadece pijamamı aldınız
canım, hoş geldiniz. bakıyorum bir kız daha var. valla ağustos ayında hura şeklinde kızlar çıkacak:):) erkek milletti yandı. çoğuda aslan burcu, aman amanbende ağustos annesi olucam kısmetse 4 ağustos doğumum ama temmuz anneside olabilirimkıze rken geliyo diyolar benim kızın da durmaya niyeti yok gibi pek kıpırdak hiç durmuyo yerinde maşşallah 3hafta nce gittiğimde de doktor 3hafta önde görünüyo demişti yarın tekrar gidicem kontrolüm var bakalım ne çıkacak. aranızda ilk doğum yapacak ben miyim yoksa benden önce bi arkadaş var mı
günaydın güzel anneler..dün giremedim topiğe umarım herkes iyidir..bugün samsun yolcuysum halamın kızı evleniyor pazar günüde döneceğim..sizleri belki takip edemem..bei özleyin anacığım
canım, iyi yolculuklar size. merak etme sorun olmuyor. ben daha geçen hafta antalya izmir yaptım ama tabi arabayla. arada eşimle yolda durduk, dışarda ayaklarım şişmesin diye yürüdük ve inanırmısın sanki normal şehir içinde yolculuk yapmış gibiydim. o yüzden hiç telaşlanma sadece ayaklarını uzatarak gitmeye çalış. düğündede iyi eglenceler, kızınla birlikte artık dans ederseniz, o içerde sen dışarda. gerçek o şimdi göbegini senin yerine bir sağa bir sola atıyordurCanım kastamonudan samsun 3 saat, sizce tehlikeli mi? kendi arabamızla gideceğimz için sorun olmaz diye düşündüm
canım, bebeşin güle güle kullanır inş. iyi baren yavaş yavaş listelerimizi toparlıyoz. az bir şeyler kaldı. aman en önemli ihtiyaçlar hallolsun da, diğerleri doğumdan sonra da alınır. aslında benimde bir ara üşenmeyip topiğe fotoğraf eklemem gerekiyor ama hep erteliyorum nedense:78:yok canım yaa yollar nası bilmiyorum ama dikkatli dikkatli yavaşça gidersiniz.. Mola verirsiniz sen bunalırsan..
Buarada kızlar dün bebişimin havlusunu, battaniyeli alt açma minderini, yeni doğunca giyilecek basit günlük bi iki parça bişey aldım....ohh bu aşamayı hallettim.. Aldıklarımı bi düzenleyeyim foto yüklüycem..
canım, inş bebişin dayanır. valla, hep aklımızdasın. çok merak ediyoruz seni. umarım bebişin erkenden doğmaya kalkışmaz. zaten 32 haftadan sonra erken doğan bebekler bile hemencik dış çevreye adapte olup hemencik toparlanıyorlar. sadece bir kaç hafta bile idare etse çok iyi olur. sen yeterki bol bol uzan, ayaklarınıda yükselterek uyumaya çalış. arada sadece nasılsın diye haberdar et çünkü seni çok merak ediyorum, aklim hepsendeslm kızlarr..fezacım açamadım burdan yazayım dedim cnm.dün berl ağrım artınca hastaneye gittik.nst ye girdim ağrı varken ama doğum ağrısı çıkmadı şükür.ama tek taraflı karında sertleşmeler oluyordu.kısalığa bakıldı ve malesef yarım cm daha gitmi,ş( 2,5-3 arası bişey kalmış d edi dr.bakalım ne kadar dayanıcaz.inş bu ayıo çıkartabiliriz.şimdi yatmam gerek hoşcakalın...
canım, ben tüm hamilelik boyuca sadece 4.5 kilo alabildim, o da baya zorlayarak. ama bebek normal kilosundadır. bebekler zaten kendi kafalarına göre alıyorlar sadece bizim güçsüz kalmamak içinde biraz almamız gerekiyormuş. doktordan iyi haberlerle bekleriz8 hafta sonra nihayet 600 gr alabilmişim şimdilik 8 kilo ile ilerliyorum benim gibi az kilo alan var mı bebeğimin de kilosus az mı merak ediyorum haftaya cuma günü randevumuz
bak, oğlun da protesto ediyor. "yeter annemin bu kadar çalıştırılmasını istemiyorum", bir tepkidir bu. ama hareketli olması iyi. bizim zıpırlar da çalışmamıza rağmen kıpır kıpırlar. hem ebem hareketli olduğum için hep doğumun rahat olur diye deyip geçiyor. tabi kızım şu an ters durduğu için sezeryanda olabiliriz:)Kızlar selam,
Günlerdir o kadar yoğurn çalışıyorum ki takip edemiyorum burada olanları. Kaldığım yerden alıntılar yaparak okuyyım dedim ama olacak gibi değil... Baya bir şeyler yazılmış. 1 -2 alıntı ypabildim. Ya kızlar bu tek başına olayı fena gerdi beni. Sinirlerim acaip bozuk. Aşağı odama iniyorum tam polkliniğe hasta geliyor o sırada telefon çalıyor yukarı yatan hasta katından bir hastayı görmem gerekiyor tam ona çıkıyorum aşağıdan arıyorlar. katlar arasında mekik dokumktan ve hastalar yetişmeye çalışmaktan gerildim. Korkuyorum bu kadar strse bebeğime birşey olacak diye...(( Daha tek başıma 1 hafta bile dolmadan perişanım geriye kalan 3 hafta nasıl geçecek bilmiyorum. Bu arada bu yoğun tempoya geçtiğimden beri oğlum hiç durmuyor yerinde. Sürekli tekmeliyor. Herkes ben huzursuz ve stresli olduğum için onunda huzursuz olduğunusöylese de ben olumsuz düşünmek istemiyorum. Beni mutlu etmek için hareket ettiğini düşünüyorum ama sürekli de oğlumdan onu bu kadar yorduğum için özür dileyip duruyorum. umarım benim bu yoğunluğun onun gelişimini etkilemiyordur.
valla, ben direk kemeraltına çarşısına inip almaya düşündüğüm için hiç sitelere bakmadım. zaten kendi gözümle görüp seçmek istiyorum ama siteden sipariş edenler burda var, çok da memnun kaldılarherkese selam valla ben 14 kilo kadar aldım son 7 hafta bakalım daha ne kadar alacam gerçi oğlumdada 30 kilocukalmıştım veriyorum Allahtan yoksa halim kül.
B u arada kızlar bebek şekerini nereden temin ediyorsunuz internet sitesi falan var mı önereceğiniz.
gelişimci nasılsın cnm ???
nasıl gidiyoo bizde hazırlıklar tam gazz
masallah sabahtan berı oglusumda korkutuyo benı yaaa kıpır kıpır masallah o oynasın hep hareket etsınde ben agrısına razıyım
inan karnımı bi şekıllere dokuyo görsen korkarsın yamulup duruyo karnım
bizim kızda hiç durmuyor, ha biri içerde dans edip duruyor, eşim bu içerde salsa mı yapıyor diye dalga geçiyor. ama şu son bir kaç gün hareketleri artık acı vermeye başladı, acımadan vuruyor annesine:):) sanki korku filimlerdeki gibi karnımdan çıkacak:)iyiyim canım sende iyisindri inşallah...benimde aynen sürekli karnım yamuluyo..hatta çalkalanıyo gibibenim son bir haftadır sağ kalça kemiğimi sıkıştırıyor...sanırım çıkmak istiyor ne hazırlığı canım?
canım, ben çarşamba günü giremediğim için kaçırmışım yoksa yardımcı olmaz mıyız. bu arada, hangi sayfada ona göre dönüp bakıyım çünkü hepsini okumak imkansız oluyor. kendimce bir fikir vermiş oluruz. bide odanız hayırlı olsun. bebişin inş mutlu bir şekilde hem kullanır hem mis gibi uyur içinde. bide havalndırma için yumuşatıcıyı suyla karıştırıp silmeye denesene, belki o hemencik giderirfıstıklar bebiş odamız gelmiş....
süper olduu, ama hemen bebeğim gelsin istedim bi an evvel doğsunda odasının kullanmaya başlayalım,
sonrada dedimki dur yaa daha 2 ayı var 2 ay dolsun sonra gelsin
ama felaket bi kokusu var kocişle sildik açtık kapaklarını koku çıksın diye
1 2 gün böyle dursun sonra vanilya falan filan koyucam...
ayyy çok şeker oldu odamız çok mutluyum....
şimdi tül konusuna öncelik vermem lazım....
bu arada sğlun kızlar yaniii
çarşamba gnü sordum size bebeğin odasını tülü ile ilgili bişi bitek zarp deniz nikli arkadaş cvp vermiş ilginize teşekkürler...
canım, ben çarşamba günü giremediğim için kaçırmışım yoksa yardımcı olmaz mıyız. bu arada, hangi sayfada ona göre dönüp bakıyım çünkü hepsini okumak imkansız oluyor. kendimce bir fikir vermiş oluruz. bide odanız hayırlı olsun. bebişin inş mutlu bir şekilde hem kullanır hem mis gibi uyur içinde. bide havalndırma için yumuşatıcıyı suyla karıştırıp silmeye denesene, belki o hemencik giderir
günaydın kıslar....
Bugün saat 17:00 de doktor randevumuz var. Bakalım kızım kaç gr olmuş. çok meraktayım...
Günaydınnn fıstıklar...ayy bugün cumaaa yaşasın hafta bitiyooo..
günaydınn tatlımmm ..büyümüştür annesii... özlem gider prensesinle...
fıstıklar bebiş odamız gelmiş....
süper olduu, ama hemen bebeğim gelsin istedim bi an evvel doğsunda odasının kullanmaya başlayalım,
sonrada dedimki dur yaa daha 2 ayı var 2 ay dolsun sonra gelsin
ama felaket bi kokusu var kocişle sildik açtık kapaklarını koku çıksın diye
1 2 gün böyle dursun sonra vanilya falan filan koyucam...
ayyy çok şeker oldu odamız çok mutluyum....
şimdi tül konusuna öncelik vermem lazım....
bu arada sğlun kızlar yaniii
çarşamba gnü sordum size bebeğin odasını tülü ile ilgili bişi bitek zarp deniz nikli arkadaş cvp vermiş ilginize teşekkürler...
Günaydın kıslar....
Bugün saat 17:00 de doktor randevumuz var. Bakalım kızım kaç gr olmuş. Çok meraktayım...
Canımmm çok merak ettim, resmini çekip koysana...
herzaman_seninle gule gule kullanin cnm odanizi,
foto ekle de gorelim minnossss ;-)
DOĞUM ÇANTASI İÇİN GEREKENLER
BEBEK
1 8-10 adet yenidogan bezi (prima premium care)
2 1 paket islak mendil (unybaby islak pamuk)
3 Pisik kremi
4 Emzik -yenidogan (1 ad. Kaucuk, 1 ad. Silikon )
5 Biberon-yenidogan (philips avent)
6 ic body -3 adet
7 dis pijama-zibin-tulum -toplam 3 ad.
8 onluk-1 ad.
9 eldiven-1 ad.
10 corap-2 ad.
11 patik-1 ad.
12 baslik-1 ad.
13 yumusak havlu
14 ince penye battaniye
* 6-14. maddeler yerine 1 ad. 20'li hastane cikis takimi alinabilir
15 bebek agiz mendili
16 mevsime gore yelek/hirka
17 araba koltugu (bebegi hastaneden cikarken tasimak icin)
ANNE
1 Gecelik, pijama (onu acilabilen, emzirmeye uygun)- 2-3 takim
2 Sabahlik
3 corap-birkac tane
4 terlik- 1 ad.
5 emzirme sutyeni-2 ad.
6 lohusa kulodu- 2-3 ad.
7 kisisel bakim ihtiyaclari (dis fircasi, dis macunu, deodorant, makyaj malz.)
8 Hijyenik ped, hasta bezi
9 Gogus ucu Kremi (lansinoh)
10 Gogus pedi (lansinoh)
11 Havlu, Sabun, tarak
12 Sut sagma pompasi (medela mini elektrikli)
13 humana emziren anne icin cay
DİĞER
1 Lohusa taci
2 video kamera, fotograf makinesi
3 bebek sekeri, sepet
4 misafir ani defteri
5 pecete, kolonya, rulo havlu
6 kirli torbasi
gelisimci cnm ben daha cantami hazirlamadim ama soyle bi liste yapmistim; buna gore hazirlicam cnm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?