günaydın kızlar..bizde şimdi eşimle dışarı çıkıp bebeğin bazı eksiklerini alıcaz...dönüşte tekrar yazarım öpüldünüz...
bende plastik için o yüzden endişe ediyodum kimyasal madde olurmu falan diye ben göğüs pompası almadım çünkü çalışmıcam sürekli evdeyim gerek olurmu pompaya eğer olacak olursa eşimi yollarım hemen alır diye düşündüm 1 tane biberon alayım o zaman şimdilik oda hastanede yanımızda bulunması için çünkü süt gelmezse mama veriyolarmış gerekirse sonra çıkar yine alırım
Canım ben bebek 2-3 aylıkken çalışmaya dönecem sanırım, o yüzden depolamaya başlarım en azından diye şimdiden aldım. Dediğim gibi Avent biberonun üzerinde yazıyor zaten %0 BPA diye onun olmasına dikkat et.
Ayrıca bazen bebek tam emmediği, göğsü boşaltmadığı zaman süt birikmesinden dolayı göğüste şişlik, ağrı falan oluyormuş, onun için öneriyorlar süt pompasını ama evde olacaksan manuel pompa yeterli olur bence, onu da gerek olursa o zaman alıverirsiniz.
bide kaç ml almak lazım biberonu geniş ağızlı dar ağızlımı olmalı
Canım şimdi gidip baktım biberonlara, 1 tane 125 ml, bir tane 260 ml'lik var. 1 tane de ekstra yumuşak, 1 numara yenidoğan için uygun biberon emziği var. Bu arada aldığın yerde de mutlaka fikir verirler, yenidoğan için hangisi uygunsa onu tavsiye ederler zaten..
bide şunu sorayım canım bu göğüs uçları yara olunca göğüs ucuna bişi takıyolarmış silikon başlık dedi birisi sence kullanımı nasıl olur onun benim şu anda bile uçları o kadar acıyoki dokunamıyorum ya bebişe nasıl süt emziricem yara olursa
Valla sorma canım, benim de doğum sonrasıyla ilgili en büyük korkum şu emzirme işi. O göğüs ucuna takılan şey göğüs kalkanı diye satılıyor, onun da Avent'in en iyisi olduğunu okumuştum bir yerde. Göğüsün hem hava almasını sağlıyor hem temasını engelliyor, daha az tahriş olmasını sağlıyormuş. Ayrıca göğüsten akan sütün de birikmesi için iyi birşeymiş, süt ziyan olmuyor yani, onu bebeğe içirebilirmişsin. Ben onu daha almadım, o zaman eğer lazım olursa, babamızı gönderir aldırırız diye düşündüm.. Bir de onunla ilgili duyduğum önemli bir şey var, çok emin değilim, şimdi okuduğum yeri de bulamadım, ama 2 saatten fazla göğüste kalmamalıymış, süt kanallarına baskı yaptığı için üretimi azaltıyormuş sanırım. Eğer okuduğum yeri bulabilirsem, tekrar yazar sizi bilgilendiririm.
internetten sipariş versem aynısı gelirmi ki ay ne çok pinpirikli oldum ben böyle
birde sadece emzirirken takılan varmış o nasıl biliyomusun
bide kaç ml almak lazım biberonu geniş ağızlı dar ağızlımı olmalı
kızlar çok sancım var yaa,gaz sancısı gibi olan sancılar adet sancısına dönüştü,salı gününden bu yana yatış verdi doktor,günde 3 kez magnezyum,çok agrılı kasılmalarım oluyo,rahim ağzı 2 cm e düşmüş,çok dayanmayacak,ne yapacam ben yaa,daha çok erken,bebek daha 1200gr,o kadar küçükki...doktor yaşama olayı sınırda diyor...
yattığım halde sancım çok çok fazla...açılma ilerlerse ciğer geliştirici iğne vuracaklar,şu an başka müdahalede yapmıyolar,doğumevine falanmı gitsem,ordada bi doktorum yok ya ilgilenmezlerse,ayakta duramıyorum...çok acı yaa öyle çaresiz hissediyorumki...dua edin olurmu,birkaç hafta daha en az durması lazım...
daha önce 6 aylık bebeklerimi kaybettim,öncesindede bi melek gönderdik...Allahım bunu sağlıklı olarak bize bağışla...ne olur dua edin...
selam kizlar kimse yok sanirim bugun. bu arada haberiniz varmi bilmiyorum kids go bana faceden mesaj atmis hastanede imis agrilari olmus biraz ama simdi daha iyiymis. pazartesi cikicakmis. haberiniz olsun. tel numarasini aldim ben aradim bikere cikmadi ama ariyicam haber veririm sizede. bu arada cok okuyamadim son yazilari okudum cok uzuluyorum sizlerden birinin agrisi sancisi olunca. nolur yormayin kendinizi. bikac ay yatip dinlenin ne olucak. biliyorum cok zor. bende durmadan kosturuyorum en son vucudum dun iflas etti. esimin dogum gunu vardi tutturdum turk seyleri hazirlayacagim diye hicbiseyi pastaneden aldirmadim butun gun kostur gecede insanlar geldi. onlar gitti bi ayagim davul gibi sismis. sabahta morluklar olmus. bugun butun gun yatip dinlendim ama esimin zoruyla. bana kalsa gene islerimiz var onlari yapalim diyordum. aman ne olur son zamanlar bunlar iyi bakalim kendimize. bide cok stress olmayin simdi teknoloji oleki kucucuk bebekleri hic sorunsuz yasatiyorlar. ama genede anne karninda 1 gun bi haftaymis venuse doktoru solemis. biz dinlenebildigimiz kadar dinlenelim gerisi zaten tibbin isi.
çok yorma kendini canım mutlu alışverişler kolay gelsin:79:
kızlar ıkea ya gittim..yatağımı ,dolabımı ,dolaba koyulan kutuları,bebek havlusunu,küvetini,nevresim takımını,koruyucu pedini,ayrıca minik seyahat yatağımızı aldık geldik..eşim şimdi kurmaya çalışıyor kan ter içinde...allah sağlıklı şekilde kucağımıza almayı nasip etsin artıkk
cnm sende bendensın hıc kaçamak yapmadım bu haftaya kadar sekerı olan bı arkadasım ben tatlı yıyorum cnm ısteyınce dedı bende denemek ıcın 5 adet draje cıkolata yedım 170 e cıktı.
gecen hafta 1 catal revanı yedım 149 oldu ben bu seker olayından ınan bısey anlamadım
bu hafta ıcı lıstede ne yazıyosa onlardan yedıgım halde 2 kere ölçümüm 140 larda cıktı inan artık kafam allak bullak oldu((
ne yıcegımı sasırdım bırak kacamagı lıstedıklerı bıle yemek gelmıyor içimden :26:
ama deneyımlı arkadaslarda 2 saatte 1 bıseyler yemen lazım ac kalma sakın dıyor
zaten bu aralar sıcaktan su harıcı bısey yemek gelmıyor ıcımden bırak ara ögünü ana öğünü
su ve ayran harıcı baska bısey içmiyorum
cnm cok sıkkın bu konuda benımde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?