2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım ben bebek 2-3 aylıkken çalışmaya dönecem sanırım, o yüzden depolamaya başlarım en azından diye şimdiden aldım. Dediğim gibi Avent biberonun üzerinde yazıyor zaten %0 BPA diye onun olmasına dikkat et.
Ayrıca bazen bebek tam emmediği, göğsü boşaltmadığı zaman süt birikmesinden dolayı göğüste şişlik, ağrı falan oluyormuş, onun için öneriyorlar süt pompasını ama evde olacaksan manuel pompa yeterli olur bence, onu da gerek olursa o zaman alıverirsiniz.

bide şunu sorayım canım bu göğüs uçları yara olunca göğüs ucuna bişi takıyolarmış silikon başlık dedi birisi sence kullanımı nasıl olur onun benim şu anda bile uçları o kadar acıyoki dokunamıyorum ya bebişe nasıl süt emziricem yara olursa

bide kaç ml almak lazım biberonu geniş ağızlı dar ağızlımı olmalı

Canım şimdi gidip baktım biberonlara, 1 tane 125 ml, bir tane 260 ml'lik var. 1 tane de ekstra yumuşak, 1 numara yenidoğan için uygun biberon emziği var. Bu arada aldığın yerde de mutlaka fikir verirler, yenidoğan için hangisi uygunsa onu tavsiye ederler zaten..

internetten sipariş versem aynısı gelirmi ki ay ne çok pinpirikli oldum ben böyle

Valla sorma canım, benim de doğum sonrasıyla ilgili en büyük korkum şu emzirme işi. O göğüs ucuna takılan şey göğüs kalkanı diye satılıyor, onun da Avent'in en iyisi olduğunu okumuştum bir yerde. Göğüsün hem hava almasını sağlıyor hem temasını engelliyor, daha az tahriş olmasını sağlıyormuş. Ayrıca göğüsten akan sütün de birikmesi için iyi birşeymiş, süt ziyan olmuyor yani, onu bebeğe içirebilirmişsin. Ben onu daha almadım, o zaman eğer lazım olursa, babamızı gönderir aldırırız diye düşündüm.. Bir de onunla ilgili duyduğum önemli bir şey var, çok emin değilim, şimdi okuduğum yeri de bulamadım, ama 2 saatten fazla göğüste kalmamalıymış, süt kanallarına baskı yaptığı için üretimi azaltıyormuş sanırım. Eğer okuduğum yeri bulabilirsem, tekrar yazar sizi bilgilendiririm.

birde sadece emzirirken takılan varmış o nasıl biliyomusun

internetten sipariş versem aynısı gelirmi ki ay ne çok pinpirikli oldum ben böyle

Canım, sipariş versen gelir herhalde bir sorun olacağını sanmıyorum. Nerden sipariş vereceksin?

Bu arada göğüs kalkanı 45 dakikadan fazla kalmamalıymış göğüste, kullanma kılavuzunda da yazıyormuş, kanallara baskı yaptığı için diye, bilginize...

herkese ii pazarlar sulecim ben d avent aldim 4lu anne sutu sklama kabi aldim 125ml onlara emzik takilio biberon oluyor 2 tane 260 alcam bebe buyudukce aqizliklari deqistircem zaten numarali oluyor emzikleri buyuyene kadar yeter sanirim

birde sadece emzirirken takılan varmış o nasıl biliyomusun

O muhtemelen bir göğüsü emzirirken, diğerinden de süt sızıntısı olurmuş, ondan akan sütleri biriktirmek için kullanılıyordur. öyle birşeyi ben de okumuştum, ama göğüs kalkanıdır diye düşünmüştüm, başka bir aparat var mı bunun için bilmiyorum gerçekten.

Ya da yoksa silikon göğüs ucu var, onu mu diyorsun, şimdi anladım. Evet onu sanırım göğüs ucu olmayanlar kullanıyor, bebek ordan emiyor, kelebek gibi bir şekli var. Ama onu da çok mecbur olmadıkça kullanmamak gerekir sanırım, bebek çok iyi ememiyormuş galiba, çok iyi bilmiyorum ama öyle birşey duymuştum.

yarın ben de cerrahpaşadan,doğum izni için çalışabilir raporu alıcam..33.haftaya giriyoruz yarın:)

bide kaç ml almak lazım biberonu geniş ağızlı dar ağızlımı olmalı

herkese merhabalar
ben dün emzik biberon, göğüs pedi falan aldım

biberon eczacı arkadaşımın tavsiyesi üzerine nuby marka aldım, annenin göğsü şeklinde olduğundan emzik kısmı bebek rahat ediyomuş
emzik ve göğüs pedini de avent aldım
ha bi de uni baby yenidoğan ıslak mendil

şampuana falan karar veremedik ondan almadık daha

Vermidon, cokkk gecmis olsun canim. Bebisin umarim biraz daha dayanir ama 30.haftaya da girmissin zaten, icini ferah tutmaya ve evrene pozitif sinyaller gondermey calis canim. Kontrol altinda olman da iyi, erken dogum riskine karsilik bir cok yerde ciger gelistirici igne yapiliyor, bu da cok ic rahatlatici bir sey. Acil sifalar gonderiyorum.

Eyeszay, esinin dogumgunu kultlu olsun, sen de sinirlari cok zorlamissin canim...Neyseki dinleniyormussun. Bebis nasil kontroller nasil gidiyor?

kızlar ıkea ya gittim..yatağımı ,dolabımı ,dolaba koyulan kutuları,bebek havlusunu,küvetini,nevresim takımını,koruyucu pedini,ayrıca minik seyahat yatağımızı aldık geldik..eşim şimdi kurmaya çalışıyor kan ter içinde...allah sağlıklı şekilde kucağımıza almayı nasip etsin artıkk

güle güle kullanın cnm

gule gule kullan ne guzel bir kerede pekcok seyi halletmissin saqlikla kullanmak nasip olsun herkese

Canım ben diyetime o kadar dikkat ediyorum ki doktor bile inanamamıştı 2 hafta önce. 2 kilo vermeme ve hiç kaçamak yapmamama çok şaşırmıştı. Mesela yarım dilim baklava yiyip sonra çıkıp yürü demişti. Egzersiz çok önemliymiş, gerçekten düşürüyor. Ama ben yine de tatlı yemedim çünkü yarım dilim yiyeceğime hiç yemem diye düşünüyordum :) O kontrolden sonra diyetime aynen devam etmeme rağmen şekerim hızla yükseldi. 200'leri gördüm. Özellikle sabahları çok yüksekti. 3 dilim yediğim kepek ekmeğini 2ye düşürdüm. Hiçbir şekilde düşmüyordu. İnsüline başladım, bir kere de dozunu yükseltti doktor ama hâlâ çok yüksek. Dün okuduğum makalede çok şey öğrendim demştim, link vereyim istersen sen de oku, insan bir şeyler öğrendikçe rahatlıyor. Mesela 32. haftaya kadar ne yaparsan yap şekerin %50 yükseldiğini öğrendim. 32. haftadan sonra sabitlenirmiş.

-------------------
Gestasyonel Diabet

Burada bütün bilgiler var canım. Aynı yazı diabetvakfında da var.
-------------------

İştah konusunda ben senin tam tersinim ( Çok acıkıyorum ve yemiyorum kabus gibi Hamilelikte toplam 4 kilo almıştım, benim de iştahım abartılı değildi ama bu son hafta acayip acıkmaya başladım. Resmen iki kişilik acıktığımı hissediyorum. :) Allah sabır versin canım, az kaldı. İnşallah doğumdan sonra kalıcı olmaz bu şeker. Sonraki hamileliklerde ve 10 yıl içinde başlama ihtimali %50'ymiş, çok korkuyorum doğrusu. ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…