2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

22 agustosta anne olucagım

Hoşgeldin cnm allah sağ salim kucağımıza almak nasip etsin cinsiyeti ne ??

valla vitamin yapıyor ben kestim aklıma geldikçe alıyorum şimdi balık hapı aldım dr 2-3 günde bir al dedi

bende 2011 ağustos annesi olucam inşaal 30+2 doğum : 27-8-2011 allahın izniyle

sen de hoşgeldin cnm senin cinsiyet ne ??

canım resmiyette benim 4-5 temmuz gibi iznim bitiyor ama ben bu hafta çıkıcam...nerde çalışuıyordsun konuş sende çık

ben dogumdan sonra kosu bandi alicam eve,
bebek firsat verdikce de yuricem, kosucam ...

ne guzsel ayda 1 kg,
ben de bunu basarabilirsem toparlarim son aylarda aslinda. ama nasil ???

efsung

cnm kolay gelsin;
ben de izne ayrilmayi bekliyorum yikama utuleme isleri icin.

canım, ben 51 kiloyla başladım, daha dün tartıldım 55.30 şimdi. halbuki herşeyi yiyorum, hele tatlılara hiç hayır diyemiyorum ancak tüm 7 ay ay boyunca hep hareket içindeyim o yüzden çok alamadım. bide ben sık sık ama az yiyorum. ayrıca çok yavaş yiyorum ve bol bol meyve salata tüketiyorum. zaten doğumdan sonra eğer dikkat edersen gereken formuna dönebilirsin. hem emzirirken çok kilo veriyormuşsun. benim anne hamiliyken çok kilo almıştın, sezaryan olmasına rağmen eski formuna kendi kendine inmiş. tabi kilolar verdikten sonra bol bol yüzmek ve spor yapmak o kiloda kalmanı sağlayacak

valla, dinlenmek gerçekten çok iyi geliyor. bizde bir hafta eşimle tatil yaptıktan sonra kendimi yineden doğmuş gibi hissediyordum. arada bebeklerde tatile çıkmış oluyorlar:) bak, işede yaramış. senin adına çok sevindim. bol bol dinlen kimbilir zıpır belki kendi haftasını bile geçer:)

selam kızlar bende yazıyım bişeyler;cumartesi yıkadım eşyaları kurudular pazarda ütüledim ama malum havalar berbat beklersek açacağıda yok hafta içide çalışıyorum yarın doktora gidicem 32. hafta raporumu almaya.Ütülerken acayip zevk aldım ama çok şeker ya herşeyleri allahım sağlıkla sıhatle kucağımıza almayı nasip etsin hepimize

kızlar vitamin kilo o kadar yapmazda ama balık ilacı baya yapıyormuş, onu çok iyi biliyorum. bende elevit, demir hapı ve 3günde bir balık hapı kullanıyorum. ancak doktorum bana hiç magnezyum yazdırmadı ama siz çoğunuz kullanıyorsunuz, anlayamadım şimdi bana neden yazdırmadı ki:26: bu arada, magnezyum ne işe yarıyor ki?

ben şu yıkama işlemleri temmuzun başına bıraktım, malum dolabı henüz halletmedik. ama hep aklımda acaba şimdiden yıkayıp poşete falan mı koysam:):) eşimde tutuyor beni, ne acele ediyorum diye

herkese merhaba
ben sadece ferplex fol kullanıyorum..onun dışında düzenli olarak süt ve yoğurt yiyorum.doktorum böyle önerdi.başka ilaç içmiyorum şuana kadar 10 kg aldım.nasıl veririrm bu kiloları bilemiyorum
acaba doğumla kaç kg ı gidecek çok merak ediyorum

doğumdan sonra veririz canım ya, emzirmek işe yarıyormuş gerçekten.
Ben de daha çanta hazırlamadım, ne tembelim yaa izne çıkınca hallederim diyordum hep, bu hafta hazırlayıp koyayım bari kenara, ama önce gecelik almam lazım, son yıkama ütüleme işleri...

Sağol canım belki de :)) Zamanında sağlıkla kavuşalım bebişlerimize de; şimdi çekilen sıkıntıların hepsi unutulur gider...

bene şuanda hem ütülüyorum hem yerleştiriyorum..gerçekten zevkli birde şu sıcak olmasa...

canım benim dr. 2 ay önce krampın varmı dedi yok dedim vermedi..gecen ayda magnezyum yazdı kramp yok dedim..arttık kullanman gerek bebeğin gelişimi diye dedi...hem kramp hemde bebeğin gelişimi için diye biliyorum...ama yanlış anlamaıysam tabi...

ben şu yıkama işlemleri temmuzun başına bıraktım, malum dolabı henüz halletmedik. ama hep aklımda acaba şimdiden yıkayıp poşete falan mı koysam:):) eşimde tutuyor beni, ne acele ediyorum diye

canım benim doğuma allah nasip ederse 1 ay kaldı..bende eşimi ikna edip dün dolabını yatağını aldık..şimdi nevresimlerini yıkayıp takıyorum eşyalarınıda dolaba yerleştiriyorum..belki daha erken gelir bellide olmaz...

Magnezyum öncelikle krampları engellemek için veriliyor,ayrıca enerji metabolizmasına da yardımcı.Benim aşırı halsizliğim mg sonrasında geçti.2den fazla almayı unutursam kramplar başlıyor baldırımda.Bir de iki üç gün gene ihmal etmiştim elim kolum uyuşur oldu.Haftasonu soracağım dr.a???

Bizim dolap 10 temmuza gelecek.Ben yıkadım,kendi çekmecelerimden birini boşaltığ oraya bir çarşafın içine yerleştirdim.

Bir şey sormak istiyorum kızlar,devlette çalışanarın prosedürü farklı işliyor.Benim gibi özel sektöre bağlı olup da rapor alan var mı?Prosedür nasıl çözemedim daha.Ben aslında çalışmıyorum işyerinde bazı sorunlar olduğu için, kapalı ama sigorta devam ediyor.Muhasebede çooook uzakta gidip soramadım ne yapmam lazım diye.

Kızlarrr,
cuma günü doktora gittiğimde 1 ay sonra gel dedi ve çatı muayenesi yapıcam dedi..

Nasıl yapılıyor bu çatı muayenesi. Biraz araştırdım ve kasıldım resmen....

Kızlarrr,
cuma günü doktora gittiğimde 1 ay sonra gel dedi ve çatı muayenesi yapıcam dedi..

çatı muayenesi için braz zor diyolar ama bakalım nş hayırlısı
30+2 miydin kontrolünde sen bebeiş ne kadar geldi kg olarak...

çatı muayenesi için braz zor diyolar ama bakalım nş hayırlısı
30+2 miydin kontrolünde sen bebeiş ne kadar geldi kg olarak...

Evet ya bayağı zor diyolar. Offf yaaa:18:

30+2 idim canım. 1350 gr olmuş kuzum. 30+1 çıktı. Hep haftasında çıkıyor zaten. Ne ileri ne geri

Sen ne zaman gidiyorsun?

Kızlar yaaaa,
çatı muayenesi ile ilgili birisi bakın ne yorum yapmış????

"canım valla bana bugün yapıldı 1 dk bile sürmüyo ama canım çok yandı yalan değil dr elini yumruk yapıp oaraya bakıyo kemiklere falan ben bağırdım haliyle iyiki dru tekmelemedim valla ana olmak zor iş annemin kıymetini daha iyi anlıyorum şimdi ama bekledikçe stres oluyo yaptır biran önce 1 dkıcık unutma geçti benim"

Arkadaslar Merhaba,

Bizim bugun burada son kontrolumuz vardi. Kizimiz 1991 gr olmus, haftasina uygun fakat amniyotik sivida azalma gozlendi! O yuzden canim sikkin biraz.
Iki hafta once de daha onceki haftaya gore biraz azalma vardi ama yine normal sinirlardaydi, simdi iki hafta oncesinden de azalmis yine cok riskli degil ama kontrollerimizi siklastirmamiz ve bebek hareketlerini cok yakindan gozlememiz gerektigi onerildi. Bugun doktorum ucabilir yazisi da verdi, yarin yola cikiyoruz.
Bu amniyotik siviyi su icerek yada sivi alimini tuketerek cogaltmak mumkun degilmis oyle olsa zaten daha yuksek cikardi cunku o kadar cok su iciyorum ki...

Kızlarrr,

rahat olun,stres yapacak bir şey yok.dr ya parmaklarını kullanıp ölçüm yapıyo ya da aletle bildiğim kadarıyla. ama korkulacak bir yanı yok bence. bizim ilk muaynemiz ve kalp atımlarımızın dinlenmesi vajınal ultrasonla oldu,rahatsız edici acı verici bir durumda olmadı.

Son düzenleme:

Canım maşallah kocaman olmuş kuzu

Geçmiş olsun, umarım riskli duruma geçmeden normal doğurursun kuzunu. Ne zaman kontrole gidiyosun tekrar?

valla kilon super cnm masallah..
ben de sik ve az yerim; yagli seyler, kizartma, abur cubur, cips, biskuvi vs yemem, hazir meyve sularini, kola vs icmem;
serbetli tatli hic sevmem, yersem dondurma ya da sutlu tatli yerim

hamilelikte de istahim fazla artmadi ama bilmiyorum, cok fazla odem tuttu benim vucudum gibi geliyor

yaa en kilo alinca doktorum seviniyor; "bak bu ay sen kilo aldin bebek de gelisti" diyor
o oyle diyince ben de yediklerimden kisamiyorum, bebegimin gelisimini etkileyecek gibi hissediyorum

hayirlisi artik yaa

magnezyum, kasilmalari, kramplari rahatlatiyor cnm,
bebeginde kemik gelisimine fayda sagliyormus

aynen ben de onu cok merak ediyorum
temmuz annelerinde dogum yapan bi arkadasin dogum oykusunu okumustum da, bir gece suyu bosalmis ansizin ve karnim 4 aylik hamile kadar kaldi yazmisti, epey bi kg gidecek bence,
ama hemen degil, odemler vs nin cozulmesi biraz zaman aliyormus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…