2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kaç kilo vereceğimizi bilmiyorum ama versek tabi daha iyi olur. bide doğumdan sonra bayanlar hep korseli çamaşır takmaya öneriyorlar, karında sarkma yada göbek kalmasın diye. bende işte bu hafta sonu pijamamla birlikte, emzirme sütyeni, lohusa kilodu ve bu korseden almaya planlıyorum. ee, doğumdan sonra güzel kalalım, dimi:) bu arada, ne kadar güzel doktorun sadece bir ilaç yazdırmış. benim doktorum kansızlığım var diye demir ilaçları yükseltip duruyor

oh, ne güzel dolabı dün kurmuşsunuz demek:) ne hızlı çıktınız. benim eşimle biz o dolabı parça parça bir kaç günde kurardık. vallah, bebeğin doğduktan sonra ilerdeki yaş için eşyalarınıda katlayıp koyarsın inş.
bende eşime öyle diyorum, ya kız erken gelirse ne yapacağız o zaman diyorum, o da inatçı keçi hep erteliyor. ama ben yinede hastane çıkışını bu hafta sonu yıkayıp hazırlayacam. diğer şeylerini sonra annem gelincede ayarlanır.

Cati muayenesi icin hepinize kolay gelsin arkadaslar, sezeryanda bu yapilmiyor ben yirttim galiba...

Magnezyumu kramp girmesini engellemek icin veriyorlar.

Benim de ayaklarimin altinda mangal yaniyor, bendensin yani...:13:

kızlar ben 5 kilo almışım..zaten kiloluydum...o yüzden dikkat etmek zorundaydım..ayırca şekerden dolayı dikkat ettim...

kızlar günaydın hepinize..bebişlerinizin kıyafetlerini yıkıycakmısınız?yani gereklimi bu.ve eğer yapıcaksanız doğuma nekadar kala yapıcaksınız.

Haberler guzel, gozunuzaydin!

Evet o ritmik olanlarlar hickirik, hic endiselenecek bir sey yokmus.

Kızlarrr,
cuma günü doktora gittiğimde 1 ay sonra gel dedi ve çatı muayenesi yapıcam dedi..

Nasıl yapılıyor bu çatı muayenesi. Biraz araştırdım ve kasıldım resmen....

herkese yapiliyo diy mi bu cati muayenesi mecbur:26:

kacinci haftada yapiliyormus cnm

ben de korktum simdi yaa

cnm cok gecmis olsun,
peki ne yapmak gerekiyormus ki sivi tuketmek disinda; bi ilaci biseyi var miymis?

insallah hicbisey olmaz, saglikla gelir melegin cnmm

selam kizlar
cati muayenesinden bahsetmissiniz, evet biraz zor geciyo ben cok kasmistim kendimi belkide ondan cok canim yandi. doktor elle muayene ediyo sonrada vajinal ultrasonla bakildi. tavsiyem cok kasmayin rahat birakin kendinizi daha az aci hissedersiniz.

bizde haftasonu dogum cantamizi hazirladik cok duygulandim yaa icim bi tuhaf oldu az kaldi artik sona yaklasiyoruz yavas yavas

Sagol canim, keske bir ilaci filan olsaydi da alsaydik!!! Doktorumun soyledigi bu asamada bebek hareketleri cok onemli cok yakindan izleyin dedi ve de rutin kontrollerde amniyotik sivinin bir oncesi ile surekli karsilastirmasinin yapilmasi gerekiyor.

bende işte hamile olduğumu öğrendiğimden beri kola gibi şeylerden direk vaz geçtim ve yemek konularında sağlıklı beslenmeye çalıştım fakat tatlıdan gerçekten vazgeçemedim. doktorumda kilo almamı istiyor çünkü doğumdan sonra zayıf kalacağımdan korkuyor. fakat bebeğin kilosunda şükürler şimdilik bir sorun yok. ama ben buna inanıyorum bu kilo bence bünyeye göre değişiyor. benim kuzende benle aynı ay doğuracak ancak kız baya bir kilo aldı, halbuki benden daha fazla dikkat eden birisi. bakacaz doğumdan sonra ne olacaz artık

canım, bebeğine maşallah, kilosu gayet güzelmiş. umarım amniyo sıvısıda daha fazla azalmayacak ve normal sorunsuz doğum yaparsın

Kızlar hepinize merhaba,

Umarım hepiniz iyisinidir.Fazla vaktim olmadığı için sadece son mesajlara şöyle bir baktım.

Cuma akşam eve gittikten sonra baya kasılmalarım oldu. Eşim sürekli dinlenirsem geçeceğini söyledi ama baktım akşam 22:00 hala devam ediyor hastaneye gittik. 20dk. da 2 kasılmam çıktı. Dr. umu aradı hemşireler serum falan bağlandı. Dinlenmem gerektiğini ve suyu bol içmemi önerdi birde nidilat diye bir ilaç yazdı. Günde 4 defa alıyorum. Tabi diğer arkadaş ücretsiz izinde olduğu için cuma gece 02:30 da hastaneden çıkıp cumartesi sabah da çalışmak zorunda kaldım. Pazar günü dinlenirim diyordum ki kayınvalidemler illaki göreceğim seni diye tutturdu ve dün bütün gün bizdeydiler. Birde onlara hizmet ettim. Çok sinirlerim bozuldu. Ne anlayışsız insanlar ya telefonda eşim elli defa anne gelmeyin dedi. Benim dinlenmem gerektiğini söyledi ama kayınvalidem illa geleceğiz diye tutturdu. ama beni çok merak ettiğini iddia eden kayınvalidem c.tesi günü bir arayp da geçmiş olsun demedi.

Canım çok sevindim. Fazla yorma kendini o zaman. 10 günlük fark hiç de önemli değil :)))

Benim şu sıralar kolumu kaldıracak halim yok ve herşey öyle duruyor. Zaten gerizekalı mobilyacımız güya 2. ertelemeyle cumartesi dolabı bitirecekti,cumartesi eşim bir gitmiş daha sadece iskeleti var dolabın. Çok canım sıkıldı. Daha dolabı boyayacak, sonra gelip kuracak, sonra biz onu havalandıracağız. Sen ne güzel , yoruldun belki ama, halletmiş oldun...

Yaa ne yumruğuu ne eli!!! Şaka bu değil mi? Cuma dr. kontrolüm var biz sorayım. Offf

Maşallah kızına canım Size iyi yolculuklar diliyorum... :))

kizlar bende ilk hamileligimde 59 baslamistim 71le dogum yapmistim toplamda 12 kilo almistim dogumdan sonra eve geldigimde65 dim 10 gun sonrada 62 olmustum nerdeyse butun kilolarim gitmisti ama ben sutum olsun diye cok yemek yemete basladim ondan sonra kilo aldim 67 ye cikmistim :s omemli olan dogumdan sonra dikkat etmek..

Bana da bu drum yazmadı kasılmaları önlemek için veriyorlar bende bu sefer kramp filanda çok olmadı ondan vermedi sanırım

Ben ctesi aldım cnm sigortan işliyorsa alman lazım 32+0-32+6 arasında mutlaka al cnm hst de sadece 32.hft raporu almak veya çalışabilir raporu almak istiyorum diyorsun 37.hft da da çalışamaz raporu alıyorsun sonra o evrakları sgk ya veriyorsun 4 aylık ücret alıyorsun işyerine de fotokopilerini ver cnm inş.karışık anlatmadım

Kızlarrr,
cuma günü doktora gittiğimde 1 ay sonra gel dedi ve çatı muayenesi yapıcam dedi..

Nasıl yapılıyor bu çatı muayenesi. Biraz araştırdım ve kasıldım resmen....

valla cnm benim bildiğim sez.yapılmıyor normal doğuma yapılıyor kasmamak gerekiyormuş kasınca acı veriyor ama çok kısa sürüyor sonrasında hatta az kanama gelenler bile olabiliyor endişe yapmayın

geçmiş olsun cnm inş.daha da azalmaz da vakitlice gelir bebiş...

canim kayinvaliden geldi madem senden niye hizmet bekliyo onun sana bakmasi lazim bu donemde dinlenmeye ihtiyacin var senin dusunmesi lazim bunlari. canim bu arada dikkat et canim dinlenmen gerekli ama islerden de olmuyo ama firsat buldukca dinlen canim insallah bebegini vaktiyle kucagina alirsin

kontrolden gelioruz bebişiiim taaam 2.5 kilo olmuşşş normalden iri bir bebek bakması daha kolay olur dedi doktor, akıntılarım vardı fitil verdi bidee boğazım şiş öksürük falanda var antibiotik verdi bebeğe zararı olmaz dedii ama yine de içim rahat değil bu arada 15 kilo almışım görünürde karnımndan ve popomdan başka bir büyüme göremiom bizden haberler böyle mutlu mutlu döndük evimize

Saol tatlım ben de onun için dua ediyorum. Umarım bu salaklar yüzünden erken doğurmam ( Ya Bir de sabah kahvaltıya geldiler. Gerçi eşim hazırladı kahvaltıyı ben de sırf dinlenmem gerektiğini anlasın diye onlar gelene kadar yataktan kalkmadım. Onlar geldiğinde hani bak dinlecem ama sizin yüzünüzden kalkıyorum şeklinde kalktıysam da hiç umrunda olmadı. Bİrde görümcemin 2 çocuğunuda almış yanına öyle geldi. Off neyse! Allah bildiği gibi yapsın diyorum. Dinlenmeye hiç fırsat yok malesef. Bırak işten izin almayı 2 kişilik çalışıyorum şu sıralar.

cnm şu evraklarla ilgili sorcaktım sana işyerine fotokopileri ver demişsin ben 32.hafta çalışabilir raporumun aslını vermiştim işyerime fotokopisini kendim aldım problem çıkarmı acaba izin sonrası:26:

Maşallah bebişe :))

yorgunluktan olmuştur kasılmaların dikkat et kendine bu şekildede çalışılmazki ne biçim insanmış şu iş arkadaşında ya baktın kasılmaların devam ederse erken çık bari izne anne karnındada bakıma ihtiyacı var miniklerin

amaaan maşallah maşallah 2.5 kilo nasıl besledin ya gerçi genetik faktörde var şu kilo boy olayındada 4 kiloyu geçicek herhal böyle giderse sanada geçmiş olsun cnm

masallah canim bebegine
bizde haftaya gidicez bakalim ne kadar olmus bebegimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…