kaç kilo vereceğimizi bilmiyorum ama versek tabi daha iyi olur. bide doğumdan sonra bayanlar hep korseli çamaşır takmaya öneriyorlar, karında sarkma yada göbek kalmasın diye. bende işte bu hafta sonu pijamamla birlikte, emzirme sütyeni, lohusa kilodu ve bu korseden almaya planlıyorum. ee, doğumdan sonra güzel kalalım, dimi:) bu arada, ne kadar güzel doktorun sadece bir ilaç yazdırmış. benim doktorum kansızlığım var diye demir ilaçları yükseltip duruyorherkese merhaba
ben sadece ferplex fol kullanıyorum..onun dışında düzenli olarak süt ve yoğurt yiyorum.doktorum böyle önerdi.başka ilaç içmiyorum şuana kadar 10 kg aldım.nasıl veririrm bu kiloları bilemiyorum
acaba doğumla kaç kg ı gidecek çok merak ediyorum
oh, ne güzel dolabı dün kurmuşsunuz demek:) ne hızlı çıktınız. benim eşimle biz o dolabı parça parça bir kaç günde kurardık. vallah, bebeğin doğduktan sonra ilerdeki yaş için eşyalarınıda katlayıp koyarsın inş.bene şuanda hem ütülüyorum hem yerleştiriyorum..gerçekten zevkli birde şu sıcak olmasa...
canım benim dr. 2 ay önce krampın varmı dedi yok dedim vermedi..gecen ayda magnezyum yazdı kramp yok dedim..arttık kullanman gerek bebeğin gelişimi diye dedi...hem kramp hemde bebeğin gelişimi için diye biliyorum...ama yanlış anlamaıysam tabi...
canım benim doğuma allah nasip ederse 1 ay kaldı..bende eşimi ikna edip dün dolabını yatağını aldık..şimdi nevresimlerini yıkayıp takıyorum eşyalarınıda dolaba yerleştiriyorum..belki daha erken gelir bellide olmaz...
Kızlar yaaaa,
çatı muayenesi ile ilgili birisi bakın ne yorum yapmış????
"canım valla bana bugün yapıldı 1 dk bile sürmüyo ama canım çok yandı yalan değil dr elini yumruk yapıp oaraya bakıyo kemiklere falan ben bağırdım haliyle iyiki dru tekmelemedim valla ana olmak zor iş annemin kıymetini daha iyi anlıyorum şimdi ama bekledikçe stres oluyo yaptır biran önce 1 dkıcık unutma geçti benim"
kızlar vitamin kilo o kadar yapmazda ama balık ilacı baya yapıyormuş, onu çok iyi biliyorum. bende elevit, demir hapı ve 3günde bir balık hapı kullanıyorum. ancak doktorum bana hiç magnezyum yazdırmadı ama siz çoğunuz kullanıyorsunuz, anlayamadım şimdi bana neden yazdırmadı ki:26: bu arada, magnezyum ne işe yarıyor ki?
selam kızlar ben de bakamadım neler yazmışsınız diye okudum şimdi Allah yardımcımız olsun ateş basıyor beni ayaklarımın altı yanıyor şiştim iyice yyya
bir de izni uzattım raporla ama dayanamıyacağım herhalde ....offf
kızlar ben 5 kilo almışım..zaten kiloluydum...o yüzden dikkat etmek zorundaydım..ayırca şekerden dolayı dikkat ettim...
kızlar günaydın hepinize..bebişlerinizin kıyafetlerini yıkıycakmısınız?yani gereklimi bu.ve eğer yapıcaksanız doğuma nekadar kala yapıcaksınız.
Kızzlaaar herkese günaydın beni merak eden olmamış bakıyorum
Geçen hafta izne ayrılınca kociş hem değişliklik olsun hem de moral olsun diye 2-3 günlük abant tatili ayarlamış. Bu sene tatil hayal olunca en azından böyle bir şey yapalım dedik. Temiz hava, güzel manzara bana da kızımıza da çok iyi geldi. Dönüşte haftasonu doktor kontrolümüz vardı. 15 günlük fark 10 güne düşmüş ve şuanda riskli sınırı geçmişiz çok şükürBu durumda normal doğumu beklememek işçin bir sebep yok dedi perinatolog (gelişimde problem gözükürse sezeryan ile erken müdahale gerekebilir demişti), tabi bundan sonra da doppler ile 2 haftalık kontrollere devam edeceğim. Dinlenmek herşeyden iyi geliyor anladım, ki ben öyle çok yorulduğumu hissetmiyordum, çok fazla şikayetim yoktu ama demekki bebeğe etkisi oluyormuş. Şimdi evde dinlenmedeyim:)) İnşallah bir daha böyle bir sıkıntı yaşamayız kontrollerde
Son 3aya girince herkeste genel olarak sıkıntılar başlamış galiba...
Vermidon; canım geçmiş olsun moralini bozma bol bol dinlen, sol yanına yat, dayanabildiğin kadar dayan, allah korur bebişini, hem erken doğum olsa bile bu haftalardaki bebekler küvezde kalıyor biraz ama sağlıkla dönüyorlar evine. Sen de olumlu düşün...
Ben kahvaltımı yapayım, sonra bakarım sizlere tekrardan...
merhaba canım.. sen yavaş gidiyodun aslında gerçim 12-13 kilo çok değil bu haftalarda..
ben de 8-8,5 kilo almış gibiyim . 2 temmuzda kontrolume kadar 9 kilo almış olmayı hedefliyorum..15le de bitireyim bana yeter
hiç hareket etmiyorum ama şekerim 140 sınırda çıkmıştı doktor da tekrar test istemedi nolur nolmaz diye hamurişi, tatlı, karbonhidrat içerikli şeylerden uzak duruyorum. meyve ve bulgur pilavı baş tacım oldu.. buarada tuz nerdeyse hiç kulanmıyorum..su tutmadım sanırım .. ben de kan hapı alıyorum günde bi kez, yalnız bana vitamin vermedi doktor, sadece folbiol kullanıyorum. vitaminler aldırıyomuş sanırım biraz..
yaa kızlar bide alt bölgeme yakın ritmik tık tık bişeyler hissediyorum bebişin hıçkırıkları mı bu ? siz nasıl anlıyosunuz...
Kızlarrr,
cuma günü doktora gittiğimde 1 ay sonra gel dedi ve çatı muayenesi yapıcam dedi..
Nasıl yapılıyor bu çatı muayenesi. Biraz araştırdım ve kasıldım resmen....
Arkadaslar Merhaba,
Bizim bugun burada son kontrolumuz vardi. Kizimiz 1991 gr olmus, haftasina uygunfakat amniyotik sivida azalma gozlendi! O yuzden canim sikkin biraz.
Iki hafta once de daha onceki haftaya gore biraz azalma vardi ama yine normal sinirlardaydi, simdi iki hafta oncesinden de azalmisyine cok riskli degil ama kontrollerimizi siklastirmamiz ve bebek hareketlerini cok yakindan gozlememiz gerektigi onerildi. Bugun doktorum ucabilir yazisi da verdi, yarin yola cikiyoruz.
Bu amniyotik siviyi su icerek yada sivi alimini tuketerek cogaltmak mumkun degilmis oyle olsa zaten daha yuksek cikardi cunku o kadar cok su iciyorum ki...
Canım maşallah kocaman olmuş kuzu
Geçmiş olsun, umarım riskli duruma geçmeden normal doğurursun kuzunu. Ne zaman kontrole gidiyosun tekrar?
aa cok ilginc; hic kilo almadin yanii :44:
keske bi foto eklesen cnm , merak etim cok
bende 2011 ağustos annesi olucam inşaal 30+2 doğum : 27-8-2011 allahın izniyle
herkese yapiliyo diy mi bu cati muayenesi mecbur:26:
kacinci haftada yapiliyormus cnm
ben de korktum simdi yaa
cnm cok gecmis olsun,
peki ne yapmak gerekiyormus ki sivi tuketmek disinda; bi ilaci biseyi var miymis?
insallah hicbisey olmaz, saglikla gelir melegin cnmm
bende işte hamile olduğumu öğrendiğimden beri kola gibi şeylerden direk vaz geçtim ve yemek konularında sağlıklı beslenmeye çalıştım fakat tatlıdan gerçekten vazgeçemedim. doktorumda kilo almamı istiyor çünkü doğumdan sonra zayıf kalacağımdan korkuyor. fakat bebeğin kilosunda şükürler şimdilik bir sorun yok. ama ben buna inanıyorum bu kilo bence bünyeye göre değişiyor. benim kuzende benle aynı ay doğuracak ancak kız baya bir kilo aldı, halbuki benden daha fazla dikkat eden birisi. bakacaz doğumdan sonra ne olacaz artıkvalla kilon super cnm masallah..
ben de sik ve az yerim; yagli seyler, kizartma, abur cubur, cips, biskuvi vs yemem, hazir meyve sularini, kola vs icmem;
serbetli tatli hic sevmem, yersem dondurma ya da sutlu tatli yerim
hamilelikte de istahim fazla artmadi ama bilmiyorum, cok fazla odem tuttu benim vucudum gibi geliyor
yaa en kilo alinca doktorum seviniyor; "bak bu ay sen kilo aldin bebek de gelisti" diyor
o oyle diyince ben de yediklerimden kisamiyorum, bebegimin gelisimini etkileyecek gibi hissediyorum
hayirlisi artik yaa
magnezyum, kasilmalari, kramplari rahatlatiyor cnm,
bebeginde kemik gelisimine fayda sagliyormus
aynen ben de onu cok merak ediyorum
temmuz annelerinde dogum yapan bi arkadasin dogum oykusunu okumustum da, bir gece suyu bosalmis ansizin ve karnim 4 aylik hamile kadar kaldi yazmisti, epey bi kg gidecek bence,
ama hemen degil, odemler vs nin cozulmesi biraz zaman aliyormus
canım, bebeğine maşallah, kilosu gayet güzelmiş. umarım amniyo sıvısıda daha fazla azalmayacak ve normal sorunsuz doğum yaparsınArkadaslar Merhaba,
Bizim bugun burada son kontrolumuz vardi. Kizimiz 1991 gr olmus, haftasina uygunfakat amniyotik sivida azalma gozlendi! O yuzden canim sikkin biraz.
Iki hafta once de daha onceki haftaya gore biraz azalma vardi ama yine normal sinirlardaydi, simdi iki hafta oncesinden de azalmisyine cok riskli degil ama kontrollerimizi siklastirmamiz ve bebek hareketlerini cok yakindan gozlememiz gerektigi onerildi. Bugun doktorum ucabilir yazisi da verdi, yarin yola cikiyoruz.
Bu amniyotik siviyi su icerek yada sivi alimini tuketerek cogaltmak mumkun degilmis oyle olsa zaten daha yuksek cikardi cunku o kadar cok su iciyorum ki...
Kızzlaaar herkese günaydın beni merak eden olmamış bakıyorum
Geçen hafta izne ayrılınca kociş hem değişliklik olsun hem de moral olsun diye 2-3 günlük abant tatili ayarlamış. Bu sene tatil hayal olunca en azından böyle bir şey yapalım dedik. Temiz hava, güzel manzara bana da kızımıza da çok iyi geldi. Dönüşte haftasonu doktor kontrolümüz vardı. 15 günlük fark 10 güne düşmüş ve şuanda riskli sınırı geçmişiz çok şükürBu durumda normal doğumu beklememek işçin bir sebep yok dedi perinatolog (gelişimde problem gözükürse sezeryan ile erken müdahale gerekebilir demişti), tabi bundan sonra da doppler ile 2 haftalık kontrollere devam edeceğim. Dinlenmek herşeyden iyi geliyor anladım, ki ben öyle çok yorulduğumu hissetmiyordum, çok fazla şikayetim yoktu ama demekki bebeğe etkisi oluyormuş. Şimdi evde dinlenmedeyim:)) İnşallah bir daha böyle bir sıkıntı yaşamayız kontrollerde
Son 3aya girince herkeste genel olarak sıkıntılar başlamış galiba...
Vermidon; canım geçmiş olsun moralini bozma bol bol dinlen, sol yanına yat, dayanabildiğin kadar dayan, allah korur bebişini, hem erken doğum olsa bile bu haftalardaki bebekler küvezde kalıyor biraz ama sağlıkla dönüyorlar evine. Sen de olumlu düşün...
Ben kahvaltımı yapayım, sonra bakarım sizlere tekrardan...
günaydın kızlar :)
herkesde bir rahatsızlık hali var bizdede var sıcaklar kasılmlar yorgunluk hissihareket kısıtlamaları amaaaan ne bilim bisürü şey işte
vermidoncum canım geçmiş olsun kızlar bi sürü tavsiyelerde bulunmuş benim söyleyecğim bişey kalmamış valla dinlen diycem umarım toparlanırsın :)sıkma canını
bende cuma günü karnedn sonra ki rahatsızdım buna ragmen çamaşırları yıkamdım hepsiin gece yarılarına kadar sonra yer kelmadı üstüste seridm cumartesi pazar hala kuramamıştı pazar sabh bi girdim odaya kokuyo nasıl moralim bozuldu bidaha yıkıycam diye
neyse akma kadar bayaa kurumuşlardı eşimle ütü yaptık birazınıda bu sabah kalktım yaptım ama bazı çamaşırlarda ipin lekesi kalmış bi daha yıkıycam maalesef tabii dolap gelmediği için yerleştiremiyorum hurçlara koyucam dolap gelip havalanınca yerleştiricem valla bayaa yoruldum ama
neyse yüküm azaldı yorgun ama rahat biriyim artık :))
Kızlar yaaaa,
çatı muayenesi ile ilgili birisi bakın ne yorum yapmış????
"canım valla bana bugün yapıldı 1 dk bile sürmüyo ama canım çok yandı yalan değil dr elini yumruk yapıp oaraya bakıyo kemiklere falan ben bağırdım haliyle iyiki dru tekmelemedim valla ana olmak zor iş annemin kıymetini daha iyi anlıyorum şimdi ama bekledikçe stres oluyo yaptır biran önce 1 dkıcık unutma geçti benim"
Arkadaslar Merhaba,
Bana da bu drum yazmadı kasılmaları önlemek için veriyorlar bende bu sefer kramp filanda çok olmadı ondan vermedi sanırımkızlar vitamin kilo o kadar yapmazda ama balık ilacı baya yapıyormuş, onu çok iyi biliyorum. bende elevit, demir hapı ve 3günde bir balık hapı kullanıyorum. ancak doktorum bana hiç magnezyum yazdırmadı ama siz çoğunuz kullanıyorsunuz, anlayamadım şimdi bana neden yazdırmadı ki:26: bu arada, magnezyum ne işe yarıyor ki?
Magnezyum öncelikle krampları engellemek için veriliyor,ayrıca enerji metabolizmasına da yardımcı.Benim aşırı halsizliğim mg sonrasında geçti.2den fazla almayı unutursam kramplar başlıyor baldırımda.Bir de iki üç gün gene ihmal etmiştim elim kolum uyuşur oldu.Haftasonu soracağım dr.a???
Bizim dolap 10 temmuza gelecek.Ben yıkadım,kendi çekmecelerimden birini boşaltığ oraya bir çarşafın içine yerleştirdim.
Bir şey sormak istiyorum kızlar,devlette çalışanarın prosedürü farklı işliyor.Benim gibi özel sektöre bağlı olup da rapor alan var mı?Prosedür nasıl çözemedim daha.Ben aslında çalışmıyorum işyerinde bazı sorunlar olduğu için, kapalı ama sigorta devam ediyor.Muhasebede çooook uzakta gidip soramadım ne yapmam lazım diye.
Kızlarrr,
cuma günü doktora gittiğimde 1 ay sonra gel dedi ve çatı muayenesi yapıcam dedi..
Nasıl yapılıyor bu çatı muayenesi. Biraz araştırdım ve kasıldım resmen....
Arkadaslar Merhaba,
Kızlar hepinize merhaba,
Umarım hepiniz iyisinidir.Fazla vaktim olmadığı için sadece son mesajlara şöyle bir baktım.
Cuma akşam eve gittikten sonra baya kasılmalarım oldu. Eşim sürekli dinlenirsem geçeceğini söyledi ama baktım akşam 22:00 hala devam ediyor hastaneye gittik. 20dk. da 2 kasılmam çıktı. Dr. umu aradı hemşireler serum falan bağlandı. Dinlenmem gerektiğini ve suyu bol içmemi önerdi birde nidilat diye bir ilaç yazdı. Günde 4 defa alıyorum. Tabi diğer arkadaş ücretsiz izinde olduğu için cuma gece 02:30 da hastaneden çıkıp cumartesi sabah da çalışmak zorunda kaldım. Pazar günü dinlenirim diyordum ki kayınvalidemler illaki göreceğim seni diye tutturdu ve dün bütün gün bizdeydiler. Birde onlara hizmet ettim. Çok sinirlerim bozuldu. Ne anlayışsız insanlar ya telefonda eşim elli defa anne gelmeyin dedi. Benim dinlenmem gerektiğini söyledi ama kayınvalidem illa geleceğiz diye tutturdu. ama beni çok merak ettiğini iddia eden kayınvalidem c.tesi günü bir arayp da geçmiş olsun demedi.
Canım çok sevindim. Fazla yorma kendini o zaman. 10 günlük fark hiç de önemli değil :)))
Benim şu sıralar kolumu kaldıracak halim yok ve herşey öyle duruyor. Zaten gerizekalı mobilyacımız güya 2. ertelemeyle cumartesi dolabı bitirecekti,cumartesi eşim bir gitmiş daha sadece iskeleti var dolabın. Çok canım sıkıldı. Daha dolabı boyayacak, sonra gelip kuracak, sonra biz onu havalandıracağız. Sen ne güzel , yoruldun belki ama, halletmiş oldun...
Yaa ne yumruğuu ne eli!!! Şaka bu değil mi? Cuma dr. kontrolüm var biz sorayım. Offf
Maşallah kızına canımSize iyi yolculuklar diliyorum... :))
canim kayinvaliden geldi madem senden niye hizmet bekliyo onun sana bakmasi lazim bu donemde dinlenmeye ihtiyacin var senin dusunmesi lazim bunlari. canim bu arada dikkat et canim dinlenmen gerekli ama islerden de olmuyo ama firsat buldukca dinlen canim insallah bebegini vaktiyle kucagina alirsin
Bana da bu drum yazmadı kasılmaları önlemek için veriyorlar bende bu sefer kramp filanda çok olmadı ondan vermedi sanırım
Ben ctesi aldım cnm sigortan işliyorsa alman lazım 32+0-32+6 arasında mutlaka al cnm hst de sadece 32.hft raporu almak veya çalışabilir raporu almak istiyorum diyorsun 37.hft da da çalışamaz raporu alıyorsun sonra o evrakları sgk ya veriyorsun 4 aylık ücret alıyorsun işyerine de fotokopilerini ver cnm inş.karışık anlatmadım
valla cnm benim bildiğim sez.yapılmıyor normal doğuma yapılıyor kasmamak gerekiyormuş kasınca acı veriyor ama çok kısa sürüyor sonrasında hatta az kanama gelenler bile olabiliyor endişe yapmayın
geçmiş olsun cnm inş.daha da azalmaz da vakitlice gelir bebiş...
kontrolden gelioruz bebişiiim taaam 2.5 kilo olmuşşşnormalden iri bir bebek bakması daha kolay olur dedi doktor, akıntılarım vardı fitil verdi bidee boğazım şiş öksürük falanda var antibiotik verdi bebeğe zararı olmaz dedii ama yine de içim rahat değil bu arada 15 kilo almışım görünürde karnımndan ve popomdan başka bir büyüme göremiom bizden haberler böyle mutlu mutlu döndük evimize
Kızlar hepinize merhaba,
Umarım hepiniz iyisinidir.Fazla vaktim olmadığı için sadece son mesajlara şöyle bir baktım.
Cuma akşam eve gittikten sonra baya kasılmalarım oldu. Eşim sürekli dinlenirsem geçeceğini söyledi ama baktım akşam 22:00 hala devam ediyor hastaneye gittik. 20dk. da 2 kasılmam çıktı. Dr. umu aradı hemşireler serum falan bağlandı. Dinlenmem gerektiğini ve suyu bol içmemi önerdi birde nidilat diye bir ilaç yazdı. Günde 4 defa alıyorum. Tabi diğer arkadaş ücretsiz izinde olduğu için cuma gece 02:30 da hastaneden çıkıp cumartesi sabah da çalışmak zorunda kaldım. Pazar günü dinlenirim diyordum ki kayınvalidemler illaki göreceğim seni diye tutturdu ve dün bütün gün bizdeydiler. Birde onlara hizmet ettim. Çok sinirlerim bozuldu. Ne anlayışsız insanlar ya telefonda eşim elli defa anne gelmeyin dedi. Benim dinlenmem gerektiğini söyledi ama kayınvalidem illa geleceğiz diye tutturdu. ama beni çok merak ettiğini iddia eden kayınvalidem c.tesi günü bir arayp da geçmiş olsun demedi.
Canım çok sevindim. Fazla yorma kendini o zaman. 10 günlük fark hiç de önemli değil :)))
Benim şu sıralar kolumu kaldıracak halim yok ve herşey öyle duruyor. Zaten gerizekalı mobilyacımız güya 2. ertelemeyle cumartesi dolabı bitirecekti,cumartesi eşim bir gitmiş daha sadece iskeleti var dolabın. Çok canım sıkıldı. Daha dolabı boyayacak, sonra gelip kuracak, sonra biz onu havalandıracağız. Sen ne güzel , yoruldun belki ama, halletmiş oldun...
Yaa ne yumruğuu ne eli!!! Şaka bu değil mi? Cuma dr. kontrolüm var biz sorayım. Offf
Maşallah kızına canımSize iyi yolculuklar diliyorum... :))
kontrolden gelioruz bebişiiim taaam 2.5 kilo olmuşşşnormalden iri bir bebek bakması daha kolay olur dedi doktor, akıntılarım vardı fitil verdi bidee boğazım şiş öksürük falanda var antibiotik verdi bebeğe zararı olmaz dedii ama yine de içim rahat değil bu arada 15 kilo almışım görünürde karnımndan ve popomdan başka bir büyüme göremiom bizden haberler böyle mutlu mutlu döndük evimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?