2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

amaaan maşallah maşallah 2.5 kilo nasıl besledin ya gerçi genetik faktörde var şu kilo boy olayındada 4 kiloyu geçicek herhal böyle giderse sanada geçmiş olsun cnm
bende bilmiom valla normalde de 2 hafta önden gidiodu zaten, dediğin gibi 4 kiloyu geçecez heralde doğuma kadar tosun paşa

Maşallah bebişe :))
saol canımm..

masallah canim bebegine
bizde haftaya gidicez bakalim ne kadar olmus bebegimiz

güzel haberlerle dönersin inşallah sende

cnm şu evraklarla ilgili sorcaktım sana işyerine fotokopileri ver demişsin ben 32.hafta çalışabilir raporumun aslını vermiştim işyerime fotokopisini kendim aldım problem çıkarmı acaba izin sonrası:26:

Canım doğumdan sonra parayı sen alacaksan aslı sende olmalı sgk aslını ister ama şirket senin adına alacaksa sorun olmaz cnm

canım maşallah bebişine
benim de öyle valla tosun paşam 2 hafta önden gidiyor bizimde 2 hafta var kontrole, merak ettim kaç kilo oldu acaba

ayy cnm benim yaa;
gormemisim mejini, kizlarin alintilari olmasa gormicektim de.
cok cok gecmis olsun;
cnm valla dikkat et kendine, isyerinde de evde de fazla yorulma bak gercekten bu cok onemli. gebelik org'da kaan kocatepe esinin dogum oykusunu yazmis, daha dogum cantalari bile yokken erken gelmis bebis ve adam diyor ki , esimin bu kadar calismasina izin vermemeliydim; erken doguma yorgunlugu sebep oldu diyor. esi de kadindogumcu.
yani o kadar etkiliyor yorgunluk.

lutfen kendine zor da olsa dinlenmek icin firsatlar yarat

cmr. benmde k.validem ve k.pederim gelecekti; 1 ay once dogumgunumdu o zamandan beri gorusmemistik bir gelelim hediyesini verelim demisler.
ama izmirden esimin amcasi gelmis cuma gunu ve bizde gelelim yigenlerimizi bi gorelim demisler; bir de haber verdirtmemisler aksamdan. cmr. sabah 10 olmus haber veriyorlar amcanlarda geliyor diye
k.valisem, k.pederim, gorumcemin 10 yasindaki oglu, amca, yenge + 2 couklari

evim toz icindeydi, ne zamandir temizlik yapamiyorum, k.validem anlayislidir ondan cekinmiyordum ama amca ve yengenin huyunu suyunu bilmem ki,
esim sagolsun girsti hemen evi supurdu sildi, ben banyoyu temizledim; birlikte tozlari aldik
esim yemek yaptirmadi, lahmacun yaptirdi, salata, icecek vs, oyle bi sofra kurduk,
kusura bakmayin dedim; ben dun de calistim, geleceginizden de haberim yoktu bisey hazirlayamadim

ama anlayisliinsanlar, guleryuzle gelip gittiler;

ben yine de mahcubiyet duydum tabi, evim dipkose temiz degildi, yemegim yoktu :-(((
hamilelik zor yaa

pazar da yattigim yerden kipirdayamadim; cmr. ne kadar bisey yapmadim desem de tum gun ayakta kaldim ve cok yorulmusum

Geçmiş olsun canım, sen yine bol sıvı tüketmeye devam et, şekerin yoksa karpuz fln da ye. Ben doktora sormuştum bana da azalmaması gerek demişlerdi. Su normalden azsa bol sıvı tüketilmesini öneriyoruz demişti. İlla ki etkisi vardır yani.
Cati muayenesi icin hepinize kolay gelsin arkadaslar, sezeryanda bu yapilmiyor ben yirttim galiba...

Haberler guzel, gozunuzaydin!
Evet canım, biz de çoık sevindik :))

Sağol canım, dinlenmek işe yarıyormuş gerçekten. Sana da geçmiş olsun iş tempon yoğunlaştığı için oldu sanırım kasılmaların da. Kayınvaldenlere de hizmet etmeseydin bıraksaydın eşine işleri, uzansaydın koltukta, anlasalardı onlarda...allah allah ben bile ne kadar sinir oldum bak Hatta aaa iyi oldu geldiğiniz benim de dinlenmem lazım deseydin

cnm şu evraklarla ilgili sorcaktım sana işyerine fotokopileri ver demişsin ben 32.hafta çalışabilir raporumun aslını vermiştim işyerime fotokopisini kendim aldım problem çıkarmı acaba izin sonrası:26:

Ben de aslını verdim canım onlar kendileri SGK'ya vereceklerdi, seninkiler de öyle yapacaktır??

Canım doğumdan sonra parayı sen alacaksan aslı sende olmalı sgk aslını ister ama şirket senin adına alacaksa sorun olmaz cnm

Canım bu işyerine verilen rapor şimdi SGK'ya gönderilmiyor mu?? Para alınacağı zaman mı verilmesi gerekiyor?? Off ne karışık işler:26:

ooo maşallah tosun bebişe. Bence de iri bebeğin bakımı daha kolay olur.

Canım normal doğum isteyenlere yapılıyormuş. 35. haftada yapacak benim doktorum...

Kızlar hepinize merhaba,

Yaa ne yumruğuu ne eli!!! Şaka bu değil mi? Cuma dr. kontrolüm var biz sorayım. Offf

Maşallah kızına canım Size iyi yolculuklar diliyorum... :))

Canım sor bakalım ya, bende merak ediyorum. Doktordan doktora değişiyor galiba...

Canım maşallaaaahhhhh kuzuya... Kilosu oldukça iyi, ne yapıyorsun bunun için? Bizede öneride bulun....

kızlaaaar ;
yandım ben yandım sanırım mantar oldum!! az önce banyodan çıktım şöyle bir bakayım ne var ne yok orada dedim aynayla!!bir baksam kenarlar bembeyaz offf!!her gün duş alıyorum iyice temizlenip kurulanıyorum ama boşş !!sanırım antibiyotikten oldu hiç kaşıntı yok halbuki!!doktorum fitil yazmıştı akıntı için mantar olabilir diye geçen hafta antibiyotik kullanıyorum diye moralim bozuktu ya bir de fitille uğraşamıcam diye kullanmamıştım kocişe aldırayım da kullanayım bari!!hiç bitmiyor dertler yaaa....bir de çatlaklar var bugün iyice artmışlar sanki o kadar da dikkat ettim!!!neyse artık napalım sağlık olsun..
okul bitti ,seminerim yok artık dinlenmedeyiz kızımla kavuşmak için gün sayıcaz..

kızlar hepiniz magnezyum ilacı kullanıyomusunuz.kramplarım var dye vermişti doktor ama düzenli kullanmıyorum hatta bi kaç kez ancak içtim.magnezyum eksikliği erken doğumada sebep oluyomuş,öyle mi ki acaba?

ben şu yıkama işlemleri temmuzun başına bıraktım, malum dolabı henüz halletmedik. ama hep aklımda acaba şimdiden yıkayıp poşete falan mı koysam:):) eşimde tutuyor beni, ne acele ediyorum diye

valla ben çok hevesleniyorum o yüzden kiimselere bırakmadan ütüledim ama yoruluyoruz inan temmuz ayındada olur sonuçta ama içim bi rahatladıki anlatamam hurçlara koyabilirsin ben yatağının içini öle yaptım yatağı temmuz sonunda yerleştricem

Canım bu işyerine verilen rapor şimdi SGK'ya gönderilmiyor mu?? Para alınacağı zaman mı verilmesi gerekiyor?? Off ne karışık işler:26:

yOK cnm sen para alınacağı zaman götürüyorsun, aslında hastane dosya olarak gönderiyor sgk ya ama genede evrak istiyorlar evrakları teslim edttikten sonrada ptt ye adımıza yatıyor.....

canım, maşallah bebişine. umarım doğumdan sonrada evinize mutlu mutlu dönerseniz.

ay, canım, seni o kadar çok iyi anlıyorum ki. bende anlattım tüm hafta sonu eşimin ailesi geçirdik ve 3 günde o kadar çok sinirim bozuldu ki gece uyuyamadım, her yerimi çok kasmışım ki midem tüm gece yandı.
eşimin ailesi cuma günü akşam 9da geldiler ve abartmıyorum gece 2de gittiler. bende tabi hemencik meyve çay falan derken koşuşturmuş oldum. eşimin dışında sen otur kendini yorma diyende olmadı. ama bunu hiç takmadım. asıl hafta sonu beni öldürdüler. cumartesi günü eşimle birlikte kayınpederime yakalı güzel bit t-shirt hediye etmiştik. adam hediyeyi alır almaz teşekkür etmeden keşke gömlek alsaydınız demez mi. kendisiniz halbuki ne benim nede eşimin doğum günlerimize bir hediye aldığı bile yoktu. hediyedende vaz geçtim, sözle bile kutlamadı. daha dün oğlunun doğum günü vardı, ne kendisi nede ablası eşime dönüp doğum günü kutlu olsun bile demediler. akşamda kızlarını alıp dügüne gittiler, bir kere dönüp sende gelmek ister misin bile sormadılar.
pazar günüde onlarla birlikte deniz kenarında kahvaltıya gidelim dedim. orada otururken adamın hep söylediği şey bu çocuk zamansız oldu.baştan beri aldırmamızıda istedi. ya zaten biz kendimizde planlamamıştık, ayrıca eşim 27 ben ise 26 yaşındayım. bide eşimle evli olalı artık iki yıl olacak. sonra onlar için izmirde yakınımızda ev aramamı istedi. ben tabi netten bakarım dedim, kayınpederim ise yok böyle ev bulunmaz diyip benden dışarıya çıkarak bu halimle onlar için ev aramamı istiyor. resmen dalga geçiyor kahvaltıdan sonrada arkadaşlarla denize gideceğimizi söyledik (tabi ben salak ne söylüyorsam). adam hiç bizden sormadan eşimin ablasına dönüp sende onlarla git demez mi. üstelik ablası arkadaşlarımızlarıda tanımıyor. şunuda söyleyim, kendimi melek gibi göstermek istemiyorum ama şu ana kadar eşimle nereye gitsek çoğu zaman ablasını yanımızda alıyoruz aman evde yalnız canı sıkılmasın diye. halbuki kız bizden daha çok geziyor. ona rağmen babası dün hiç ablsını gezdirmiyoz diye laf etmez mi, ablası buna bir kelime söz bile etmedi. açıkçası çok kırıldım çünkü gerçekten hepde kızı düşünüyorum, bir şeyler yaptığımda hep onada yapmaya çalışıyordum. ona rağmen hiç onunla ilgilenmiyormuşuz gibi davranınca üzüldüm. ama bana iyi ders oldu. eşimin dediği hep doğruydu, çok üstülenmeyeceksin çünkü hiç bir zaman değeri anlamayacaklar. madem ilgelenmiyormuşum bundan sonra gerçektende ilgilenmem.

Son düzenleme:
yOK cnm sen para alınacağı zaman götürüyorsun, aslında hastane dosya olarak gönderiyor sgk ya ama genede evrak istiyorlar evrakları teslim edttikten sonrada ptt ye adımıza yatıyor.....

Anladım canım ben aslını verdim valla şirkete onlar verecekler diye düşündüm, onlar verince kendileri alabililyor mu peki parayı?

canım ya çok haklısın kızmakta....ben bile okurken sinirlendim neyse ki eşin çok iyi biriymiş hep senin yanında...herkesin aile düzeni farklıdır tabi ama ben mesafe koymanı öneririm bırak bizim gelin şöyle böyle desinler mühim olan senini ve bebeğinin iyiliği diğerleri boş..

kızlar hepiniz magnezyum ilacı kullanıyomusunuz.kramplarım var dye vermişti doktor ama düzenli kullanmıyorum hatta bi kaç kez ancak içtim.magnezyum eksikliği erken doğumada sebep oluyomuş,öyle mi ki acaba?

canım benimde geceleri bacağıma kramplar giriyodu magnorm diye bi ilaç verdi düzenli kullanıyorum ama gene girdi kramp :) int baktım muz iyi gelirmiş potosyum eksikliğinden oluyomuş sanırım.

Anladım canım ben aslını verdim valla şirkete onlar verecekler diye düşündüm, onlar verince kendileri alabililyor mu peki parayı?

Onlar alamazlar ama senin adına verirler sen de ptt den çekersin ama bir sor yanlış anlaşılma olmasın sonra aslını filan kaybederlerde...

Çok haklısın canım, sinir bozucular gerçekten. Hem zamanlı zamansız doğacak olan senin torunun yani, bu aya kadar da gelinmiş artık belli doğacak bu çocuk ne konuşuyorsun hala yani
Neyse canım sen çok takılma boşver diğer arkadaşların dediği gibi mesafe koy aranıza biraz yani kötü davranacak değilsin ama bu şekilde karşılığını alamadıktan sonra sen kendini üzüyorsun. Herşeyini de anlatma bundan sonra bence, kendi keyfinize bakın yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…