kizlar dunden beri oqlum hic hareket etmedi bir iki ufak pitpit disinda tekme vs yok cok huzursuz oldum soluma da yattim ama degisikljk olmadi dun sandalyeden inerken kasiqim acimisti ondan mi diye endiseleniyorum doktora mi gitsem merkeze ben ilcedeyim evham mi yapiorum acaba tatli da yedim ama tepki vermedi
kizlar dunden beri oqlum hic hareket etmedi bir iki ufak pitpit disinda tekme vs yok cok huzursuz oldum soluma da yattim ama degisikljk olmadi dun sandalyeden inerken kasiqim acimisti ondan mi diye endiseleniyorum doktora mi gitsem merkeze ben ilcedeyim evham mi yapiorum acaba tatli da yedim ama tepki vermedi
BİKESHA cnm senin su k.validenlere ben en basindan beri sinir oluyorum zaten yaa;
aman ev falan bulmayin onlara yakininizdan, uzak olsunlar
seni kiskirtmak gibi olmasin ama; bence cnm bu aileden ne kadar uzak durursan o kadar iyi.. mesafeli davran, fazla sik gorusme. oyle her gittiginiz yere gelmesinler, gelip gelip siz de kalmasinlar yahu..
canımm keşke saat geç olmadan sağlık ocağında kalp atışlarını dinleseydin için rahatlardı ama acile gidp orada da dinleyebilirsin eğer gidebilecek gibiysen bi git kalp atışlarını dinle bebeğinin bence bir sorun yoktur bazen tembelleşiyor kuzularımız olur o kadar)
saqlik ocaqinda dinleme imkani yokmus burda birtane hastane var cok kotu tecrube edenler var kasap gibiler.ben ile gidiyorum hastane icin hareket etmezse sbh ile gideyim olmazsa.umarim sadece tembellik yapiordur
Arkadaslar Merhaba,
Bizim bugun burada son kontrolumuz vardi. Kizimiz 1991 gr olmus, haftasina uygunfakat amniyotik sivida azalma gozlendi! O yuzden canim sikkin biraz.
Iki hafta once de daha onceki haftaya gore biraz azalma vardi ama yine normal sinirlardaydi, simdi iki hafta oncesinden de azalmisyine cok riskli degil ama kontrollerimizi siklastirmamiz ve bebek hareketlerini cok yakindan gozlememiz gerektigi onerildi. Bugun doktorum ucabilir yazisi da verdi, yarin yola cikiyoruz.
Bu amniyotik siviyi su icerek yada sivi alimini tuketerek cogaltmak mumkun degilmis oyle olsa zaten daha yuksek cikardi cunku o kadar cok su iciyorum ki...
He yaaayy arkadaşım ne güzel yazmışsın valla ben de gaza getirmiyeyim diye dikkatli yazayım dedim ama çok doğru söylediklerin!!bence de ne kadar uzak olsa o kadar iyi olur şurda doğuma ne kalmış BİKESHA onlara ev mi arıyacak?yok artık!gezmeyi çok seven kızları arasın ....aaaaaaaaa!!!
saqlik ocaqinda dinleme imkani yokmus burda birtane hastane var cok kotu tecrube edenler var kasap gibiler.ben ile gidiyorum hastane icin hareket etmezse sbh ile gideyim olmazsa.umarim sadece tembellik yapiordur
kaç kilo vereceğimizi bilmiyorum ama versek tabi daha iyi olur. bide doğumdan sonra bayanlar hep korseli çamaşır takmaya öneriyorlar, karında sarkma yada göbek kalmasın diye. bende işte bu hafta sonu pijamamla birlikte, emzirme sütyeni, lohusa kilodu ve bu korseden almaya planlıyorum. ee, doğumdan sonra güzel kalalım, dimi:) bu arada, ne kadar güzel doktorun sadece bir ilaç yazdırmış. benim doktorum kansızlığım var diye demir ilaçları yükseltip duruyor
oh, ne güzel dolabı dün kurmuşsunuz demek:) ne hızlı çıktınız. benim eşimle biz o dolabı parça parça bir kaç günde kurardık. vallah, bebeğin doğduktan sonra ilerdeki yaş için eşyalarınıda katlayıp koyarsın inş.
bende eşime öyle diyorum, ya kız erken gelirse ne yapacağız o zaman diyorum, o da inatçı keçi hep erteliyor. ama ben yinede hastane çıkışını bu hafta sonu yıkayıp hazırlayacam. diğer şeylerini sonra annem gelincede ayarlanır.
yine kilolar konuşulmuş..
hala rekor bende..26 kilo aldım :78:
çok şükür sağlık sorunum yok yalnız sizler 12-13 kiloya eyvah deyince kendimi kötü hissediyorum
acaba bişi mi olacak bana diye
güzel arkadaşlarım,tek tek okudum,ayrı ayrı teşekkür ederim çok moral oldu yazdıklarınız...ben yatıştayım hala...şu an kasılmalar kesildi ,yalnız geceleri kasıklarımda sancılar ara ara devam ediyo,normal dedi doktor....nidilat şu an başlanmayacakmış,rahim ağzı uzunluğu 2 cm düşmüş ve hunileşme başlamıştı,uzunluk dinlenince artmış,sevindik tabi doktorla beraber...demekki böyle durumlarda sürekli yatmak çok etkili....
gittiğim hastane özeldi,35 haftanın altını doğuma almıyorlar,doğumevine sevk ediyorlarmış...şimdilik bekliyoruz....
hepinize dua ediyorum,kimseler böyle korkulu zamanlar geçirmesin...
çatı muayenesi konuşulmuş,benim ikizlerin doğumunda yarım saatte bi yapmışlardı böyle bir muayene,öyle aman aman bi zorluğu yok,yumruk falan sokmuyolar,parmaklarını biraz içeri ittirip rahim ağzının atrafını yokluyodu doktor,kendini sıkmazsan öyle çok acılı bi durum değil ama tabi bu çatı muayenesimi onuda bilmiyorum...çok uzun sürmüyo 1 dakikalık bişey...
bu arada venüsün durumu nasıl...kasılmaları kesildimi acaba,oda yatıştaydı galiba...
canım inşallah biran önce toparlanırsın..
moralini bozma olur mu
ayy cnm benim yaa;
gormemisim mejini, kizlarin alintilari olmasa gormicektim de.
cok cok gecmis olsun;
cnm valla dikkat et kendine, isyerinde de evde de fazla yorulma bak gercekten bu cok onemli. gebelik org'da kaan kocatepe esinin dogum oykusunu yazmis, daha dogum cantalari bile yokken erken gelmis bebis ve adam diyor ki , esimin bu kadar calismasina izin vermemeliydim; erken doguma yorgunlugu sebep oldu diyor. esi de kadindogumcu.
yani o kadar etkiliyor yorgunluk.
lutfen kendine zor da olsa dinlenmek icin firsatlar yarat
cmr. benmde k.validem ve k.pederim gelecekti; 1 ay once dogumgunumdu o zamandan beri gorusmemistik bir gelelim hediyesini verelim demisler.
ama izmirden esimin amcasi gelmis cuma gunu ve bizde gelelim yigenlerimizi bi gorelim demisler; bir de haber verdirtmemisler aksamdan. cmr. sabah 10 olmus haber veriyorlar amcanlarda geliyor diye
k.valisem, k.pederim, gorumcemin 10 yasindaki oglu, amca, yenge + 2 couklari
evim toz icindeydi, ne zamandir temizlik yapamiyorum, k.validem anlayislidir ondan cekinmiyordum ama amca ve yengenin huyunu suyunu bilmem ki,
esim sagolsun girsti hemen evi supurdu sildi, ben banyoyu temizledim; birlikte tozlari aldik
esim yemek yaptirmadi, lahmacun yaptirdi, salata, icecek vs, oyle bi sofra kurduk,
kusura bakmayin dedim; ben dun de calistim, geleceginizden de haberim yoktu bisey hazirlayamadim
ama anlayisliinsanlar, guleryuzle gelip gittiler;
ben yine de mahcubiyet duydum tabi, evim dipkose temiz degildi, yemegim yoktu :-(((
hamilelik zor yaa
pazar da yattigim yerden kipirdayamadim; cmr. ne kadar bisey yapmadim desem de tum gun ayakta kaldim ve cok yorulmusum
kızlaaaar ;
yandım ben yandım sanırım mantar oldum!! az önce banyodan çıktım şöyle bir bakayım ne var ne yok orada dedim aynayla!!bir baksam kenarlar bembeyaz offf!!her gün duş alıyorum iyice temizlenip kurulanıyorum ama boşş !!sanırım antibiyotikten oldu hiç kaşıntı yok halbuki!!doktorum fitil yazmıştı akıntı için mantar olabilir diye geçen hafta antibiyotik kullanıyorum diye moralim bozuktu ya bir de fitille uğraşamıcam diye kullanmamıştım kocişe aldırayım da kullanayım bari!!hiç bitmiyor dertler yaaa....bir de çatlaklar var bugün iyice artmışlar sanki o kadar da dikkat ettim!!!neyse artık napalım sağlık olsun..
okul bitti ,seminerim yok artık dinlenmedeyiz kızımla kavuşmak için gün sayıcaz..
kontrolden gelioruz bebişiiim taaam 2.5 kilo olmuşşşnormalden iri bir bebek bakması daha kolay olur dedi doktor, akıntılarım vardı fitil verdi bidee boğazım şiş öksürük falanda var antibiotik verdi bebeğe zararı olmaz dedii ama yine de içim rahat değil bu arada 15 kilo almışım görünürde karnımndan ve popomdan başka bir büyüme göremiom bizden haberler böyle mutlu mutlu döndük evimize
Kızlar hepinize merhaba,
Umarım hepiniz iyisinidir.Fazla vaktim olmadığı için sadece son mesajlara şöyle bir baktım.
Cuma akşam eve gittikten sonra baya kasılmalarım oldu. Eşim sürekli dinlenirsem geçeceğini söyledi ama baktım akşam 22:00 hala devam ediyor hastaneye gittik. 20dk. da 2 kasılmam çıktı. Dr. umu aradı hemşireler serum falan bağlandı. Dinlenmem gerektiğini ve suyu bol içmemi önerdi birde nidilat diye bir ilaç yazdı. Günde 4 defa alıyorum. Tabi diğer arkadaş ücretsiz izinde olduğu için cuma gece 02:30 da hastaneden çıkıp cumartesi sabah da çalışmak zorunda kaldım. Pazar günü dinlenirim diyordum ki kayınvalidemler illaki göreceğim seni diye tutturdu ve dün bütün gün bizdeydiler. Birde onlara hizmet ettim. Çok sinirlerim bozuldu. Ne anlayışsız insanlar ya telefonda eşim elli defa anne gelmeyin dedi. Benim dinlenmem gerektiğini söyledi ama kayınvalidem illa geleceğiz diye tutturdu. ama beni çok merak ettiğini iddia eden kayınvalidem c.tesi günü bir arayp da geçmiş olsun demedi.
Canım çok sevindim. Fazla yorma kendini o zaman. 10 günlük fark hiç de önemli değil :)))
Benim şu sıralar kolumu kaldıracak halim yok ve herşey öyle duruyor. Zaten gerizekalı mobilyacımız güya 2. ertelemeyle cumartesi dolabı bitirecekti,cumartesi eşim bir gitmiş daha sadece iskeleti var dolabın. Çok canım sıkıldı. Daha dolabı boyayacak, sonra gelip kuracak, sonra biz onu havalandıracağız. Sen ne güzel , yoruldun belki ama, halletmiş oldun...
Yaa ne yumruğuu ne eli!!! Şaka bu değil mi? Cuma dr. kontrolüm var biz sorayım. Offf
Maşallah kızına canımSize iyi yolculuklar diliyorum... :))
güzel arkadaşlarım,tek tek okudum,ayrı ayrı teşekkür ederim çok moral oldu yazdıklarınız...ben yatıştayım hala...şu an kasılmalar kesildi ,yalnız geceleri kasıklarımda sancılar ara ara devam ediyo,normal dedi doktor....nidilat şu an başlanmayacakmış,rahim ağzı uzunluğu 2 cm düşmüş ve hunileşme başlamıştı,uzunluk dinlenince artmış,sevindik tabi doktorla beraber...demekki böyle durumlarda sürekli yatmak çok etkili....
gittiğim hastane özeldi,35 haftanın altını doğuma almıyorlar,doğumevine sevk ediyorlarmış...şimdilik bekliyoruz....
çatı muayenesi konuşulmuş,benim ikizlerin doğumunda yarım saatte bi yapmışlardı böyle bir muayene,öyle aman aman bi zorluğu yok,yumruk falan sokmuyolar,parmaklarını biraz içeri ittirip rahim ağzının atrafını yokluyodu doktor,kendini sıkmazsan öyle çok acılı bi durum değil ama tabi bu çatı muayenesimi onuda bilmiyorum...çok uzun sürmüyo 1 dakikalık bişey...
bu arada venüsün durumu nasıl...kasılmaları kesildimi acaba,oda yatıştaydı galiba...
yine kilolar konuşulmuş..
hala rekor bende..26 kilo aldım :78:
çok şükür sağlık sorunum yok yalnız sizler 12-13 kiloya eyvah deyince kendimi kötü hissediyorum
acaba bişi mi olacak bana diye
kontrolden gelioruz bebişiiim taaam 2.5 kilo olmuşşşnormalden iri bir bebek bakması daha kolay olur dedi doktor, akıntılarım vardı fitil verdi bidee boğazım şiş öksürük falanda var antibiotik verdi bebeğe zararı olmaz dedii ama yine de içim rahat değil bu arada 15 kilo almışım görünürde karnımndan ve popomdan başka bir büyüme göremiom bizden haberler böyle mutlu mutlu döndük evimize
Kızlar yaaaa,
çatı muayenesi ile ilgili birisi bakın ne yorum yapmış????
"canım valla bana bugün yapıldı 1 dk bile sürmüyo ama canım çok yandı yalan değil dr elini yumruk yapıp oaraya bakıyo kemiklere falan ben bağırdım haliyle iyiki dru tekmelemedim valla ana olmak zor iş annemin kıymetini daha iyi anlıyorum şimdi ama bekledikçe stres oluyo yaptır biran önce 1 dkıcık unutma geçti benim"
Arkadaslar Merhaba,
Bizim bugun burada son kontrolumuz vardi. Kizimiz 1991 gr olmus, haftasina uygunfakat amniyotik sivida azalma gozlendi! O yuzden canim sikkin biraz.
Iki hafta once de daha onceki haftaya gore biraz azalma vardi ama yine normal sinirlardaydi, simdi iki hafta oncesinden de azalmisyine cok riskli degil ama kontrollerimizi siklastirmamiz ve bebek hareketlerini cok yakindan gozlememiz gerektigi onerildi. Bugun doktorum ucabilir yazisi da verdi, yarin yola cikiyoruz.
Bu amniyotik siviyi su icerek yada sivi alimini tuketerek cogaltmak mumkun degilmis oyle olsa zaten daha yuksek cikardi cunku o kadar cok su iciyorum ki...
çatı muayenesi konuşulmuş,benim ikizlerin doğumunda yarım saatte bi yapmışlardı böyle bir muayene,öyle aman aman bi zorluğu yok,yumruk falan sokmuyolar,parmaklarını biraz içeri ittirip rahim ağzının atrafını yokluyodu doktor,kendini sıkmazsan öyle çok acılı bi durum değil ama tabi bu çatı muayenesimi onuda bil
canim cok gecmis olsun saqliginiza kavusursunuz insallah bir an once
kizlar cati muayenesi bas ve serce parmak birlestirilio ortadakalan uc parmakla acilma durumuna bakilio 1dk bile deqil acitici da deqil ebe arkadastan ogrendim korkacak bisey yok kasmamak yeterliymis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?