kizlar Allah a cok sukur 1 tekme yedim biraz rahatladim hepinize verdiginiz moral icin tesekkur ederim insallah tekmelere devam eder dualarinizi eksik etmeyin siz de
bende perşembe gidecem görecem kızımı kısmetse bende kilosunu çok merak ediorum..Evet ya bayağı zor diyolar. Offf yaaa:18:
30+2 idim canım. 1350 gr olmuş kuzum. 30+1 çıktı. Hep haftasında çıkıyor zaten. Ne ileri ne geri
Sen ne zaman gidiyorsun?
cnm maşallah bebeğine kilosu güzel...suyuna gelincede bana dr um dedmişti suyu bol içki azalma olmasın diyeArkadaslar Merhaba,
Bizim bugun burada son kontrolumuz vardi. Kizimiz 1991 gr olmus, haftasina uygunfakat amniyotik sivida azalma gozlendi! O yuzden canim sikkin biraz.
Iki hafta once de daha onceki haftaya gore biraz azalma vardi ama yine normal sinirlardaydi, simdi iki hafta oncesinden de azalmisyine cok riskli degil ama kontrollerimizi siklastirmamiz ve bebek hareketlerini cok yakindan gozlememiz gerektigi onerildi. Bugun doktorum ucabilir yazisi da verdi, yarin yola cikiyoruz.
Bu amniyotik siviyi su icerek yada sivi alimini tuketerek cogaltmak mumkun degilmis oyle olsa zaten daha yuksek cikardi cunku o kadar cok su iciyorum ki...
cnm senin neden sezeryan olacakCati muayenesi icin hepinize kolay gelsin arkadaslar, sezeryanda bu yapilmiyor ben yirttim galiba...
Magnezyumu kramp girmesini engellemek icin veriyorlar.
Benim de ayaklarimin altinda mangal yaniyor, bendensin yani...:13:
Haberler guzel, gozunuzaydin!
Evet o ritmik olanlarlar hickirik, hic endiselenecek bir sey yokmus.
Kızlar hepinize merhaba,
Umarım hepiniz iyisinidir.Fazla vaktim olmadığı için sadece son mesajlara şöyle bir baktım.
Cuma akşam eve gittikten sonra baya kasılmalarım oldu. Eşim sürekli dinlenirsem geçeceğini söyledi ama baktım akşam 22:00 hala devam ediyor hastaneye gittik. 20dk. da 2 kasılmam çıktı. Dr. umu aradı hemşireler serum falan bağlandı. Dinlenmem gerektiğini ve suyu bol içmemi önerdi birde nidilat diye bir ilaç yazdı. Günde 4 defa alıyorum. Tabi diğer arkadaş ücretsiz izinde olduğu için cuma gece 02:30 da hastaneden çıkıp cumartesi sabah da çalışmak zorunda kaldım. Pazar günü dinlenirim diyordum ki kayınvalidemler illaki göreceğim seni diye tutturdu ve dün bütün gün bizdeydiler. Birde onlara hizmet ettim. Çok sinirlerim bozuldu. Ne anlayışsız insanlar ya telefonda eşim elli defa anne gelmeyin dedi. Benim dinlenmem gerektiğini söyledi ama kayınvalidem illa geleceğiz diye tutturdu. ama beni çok merak ettiğini iddia eden kayınvalidem c.tesi günü bir arayp da geçmiş olsun demedi.
Canım çok sevindim. Fazla yorma kendini o zaman. 10 günlük fark hiç de önemli değil :)))
Benim şu sıralar kolumu kaldıracak halim yok ve herşey öyle duruyor. Zaten gerizekalı mobilyacımız güya 2. ertelemeyle cumartesi dolabı bitirecekti,cumartesi eşim bir gitmiş daha sadece iskeleti var dolabın. Çok canım sıkıldı. Daha dolabı boyayacak, sonra gelip kuracak, sonra biz onu havalandıracağız. Sen ne güzel , yoruldun belki ama, halletmiş oldun...
Yaa ne yumruğuu ne eli!!! Şaka bu değil mi? Cuma dr. kontrolüm var biz sorayım. Offf
Maşallah kızına canımSize iyi yolculuklar diliyorum... :))
bende perşembe gidecem görecem kızımı kısmetse bende kilosunu çok merak ediorum..
cnm maşallah bebeğine kilosu güzel...suyuna gelincede bana dr um dedmişti suyu bol içki azalma olmasın diye
şükür bi azalma yokta
cnm senin neden sezeryan olacak
sorununuz neyki?sezeryan olmada
cnm yaa çok yoğun çalışıyosun..dikkat et kendine diyecem ama mümkün değil..kayınvalidende yani ne kadınmış hayret gelme demişler gene gelmiş..
mobilyanızı hızlandırın cnm bence çünkü fena kokuyolar..
kızlar 1 saatte kaç kasılma normaldi ya
yine kilolar konuşulmuş..
hala rekor bende..26 kilo aldım :78:
çok şükür sağlık sorunum yok yalnız sizler 12-13 kiloya eyvah deyince kendimi kötü hissediyorum
acaba bişi mi olacak bana diye
hadi bakalım sağlıkla tam zamanlarında gelsinler inşallah bol bol yat annecik
benim bi arkadaşım 35 kilo almıştı 60 la hamile kaldı 95 ile doğurdusonra o kadar zayıfladı ki sağlıklı olunda gerisi önemli değil
biraz daha dinlen 1-2 saat boş sessiz odada iyice dinle karnın tok olsun inşallah tembelliktir annesi zaten 1-2 pıtı varmış korkma
haayyy maşallahhhhh
yyuuuhhh diyorum insanlara başkada bişey demiyorum ne yumruğu yahu
korkma canım yumruk falan değil ama arkadaş kendini nasıl kastıysa 2 parmağı yumruk gibi algılamış herhalde sen rahat ol derin derin yavaş büyük nefesler al yeter zaten kısa sürüyo
tövbe tövbe yumrukmuşinsanları korkutunca eline ne geçecekse
canım gittiğin yerde de hemen dr a git olmadı serum takarlar
inşallah çok azalmaz suyun bende korkuyorum sıcak hava etkiliyormu acaba
arkadaslar gunaydin
Bu gece yola cikiyoruz, umarim sag salim geliriz. Doktorum ucabilir yazisini yazdi, o yuzden rahatim. Bir sure internet baglantimiz olmayabilir o yuzden herkese bol dinlenmeli, cok az sancili, cok az sisliklerin oldugu, bebislerin tombik oldugu ama annelerin cok az kilo aldigi, amniyon sivimizin bollastigi, dogum oncesi izinlerin kolaylikla tamamlandigi, dinlenen arkadaslarimizin kendilerinin ve bebislerinin sagliklarinin her gecen gun daha da iyiye gittigi, saglikla miadinda bitirecegimiz bir gebelik diliyorum, optum hepinizi...
günaydın kızlarrrrrr.....
yine kilolar konuşulmuş..
çok şükür sağlık sorunum yok yalnız sizler 12-13 kiloya eyvah deyince kendimi kötü hissediyorum
kizlar Allah a cok sukur 1 tekme yedim biraz rahatladim hepinize verdiginiz moral icin tesekkur ederim insallah tekmelere devam eder dualarinizi eksik etmeyin siz de
Arkadaslar Gunaydin
Bu gece yola cikiyoruz, umarim sag salim geliriz. Doktorum ucabilir yazisini yazdi, o yuzden rahatim. Bir sure internet baglantimiz olmayabilir o yuzden herkese bol dinlenmeli, cok az sancili, cok az sisliklerin oldugu, bebislerin tombik oldugu ama annelerin cok az kilo aldigi, amniyon sivimizin bollastigi, dogum oncesi izinlerin kolaylikla tamamlandigi, dinlenen arkadaslarimizin kendilerinin ve bebislerinin sagliklarinin her gecen gun daha da iyiye gittigi, saglikla miadinda bitirecegimiz bir gebelik diliyorum, optum hepinizi...
günaydın kızlaaarrrr
bu sabah erkenden kalktık biz de oğluşumla kahvaltımızı yaptık, kitap okuyacaz biraz. akşama kadar evde vakit hiç geçmiyo, çatlıyorum.. tv de bi yere kadar, izleyecek bişi bulamıyorum artık. eşim de sabah neden erken kalkıyon diyo, yat uyu vakit geçsin diye ama malesef uyuyamıyorum bünyem alışmış erken kalkmaya, en geç kalktığım 9 ..
canım, size iyi yolculuklar. umarım yolda çok yorulmazsın.Arkadaslar Gunaydin
canım, geçmiş olsun. zaten bu dönemde bebeklerimiz kocaman oldukları için eskisi gibi çok kıpırdayamıyorlar. ama sen ne olur ne olmaz aile hekimliğine yine git. kalp atışı nasıldır diye kontrol et.kizlar Allah a cok sukur 1 tekme yedim biraz rahatladim hepinize verdiginiz moral icin tesekkur ederim insallah tekmelere devam eder dualarinizi eksik etmeyin siz de
aslında internette mağazalardan fiyat olarak çoğu zaman daha uygun oluyor. ancak elinle dokunamamak insanı biraz tereddütte sokuyor. fakat bilenen bazı bebek markaları var, onları rahatça alabiliyorsun. bazende nette şekil göründüğü gibi de olmayabilir. mesela internetten ben hastane çıkışımı sevmemiştim ama sonra mağazada görünce direk bayıldım. bide bebek arabaasını nette daha uygun fiyata geldi ama şimdi mağazada alınca sana 2 yıl garantisini verebilirler. yani durum değişiyor. ama kendim internetten çok sık alışveriş yapan birisiyim ve şu ana kadar pekde sorun yaşamadım. beğenmediğim zamanda ya değişim yada iade yapmıştım.iyi geceler arkadaşlar.sizlere bir sorum olacak.ben ilçede görev yapıyorum buyuk bır mağaza yok.istediğim herşeyi bulamadıgım için daha bişey alamadım.acaba mağazalar mı fiyat olarak avantajlı yoksa internetten mı alışveriş yapmakmım uygun.bebefix e baktım uygun gıbı fıyatları avantaj ve dezavantajlar nedır sizce
ya, adam herşeye karışmaya çok seviyor ve hep dedigi olmasını istiyor. ve herşeyi planlıyor, hesap kitap yapıyor. adama kalsa biz evlendikten 4-5 yıl sonra ancak çocuk olabilir gözüyle bakıyor, önceden ise çocuk hep yüktür ona göre. yani doğallığa hiçbir şeyi bırakmıyor. ve sonuçta çocuk yapmamak için bir sebebimizde yok. orada da zaten ben bu halimle arayamam dedim. hamile olmasamda tek başıma nasıl arayım, hele bu sıcaklarda. ama dediğin gibi mesafeyi gerçekten artık koymak lazım, yoksa ben çok yıpranmaya başladım.biheska canım allah gerçekten sabır versin durumun zor artı ne evi bu ya kesinlikle aramaya falan çıkma hatta çıktım aradım bizim buraaalarda ev yok de yanına gelirlerse neler olabileceğini kestiremiyorum bile ben heralde cinnet geçiririm hem kimseyi yanında sürüklemek zorunda değilsin bırak herkes kendi gezsin artı onlara neymiş sen izinmi alckmışsın çocuk yapacağın zaman çok sinirlendim ya bu ne demek böyle hem ne hakkı var başındada aldır demesine allahın verdiği can hem zamanıda gelmiş ben 9 aylık evliyim ve 7.5 aylık hamileyim planlı yapmadım ama olunca çokta sevindim arana koy resmiyeti gerçekten bak allahtan eşin herşeyin farkında arana koy biraz mesafe rahat et kafanda dinç olsun
my _little_sun_shine canım allah büyüktür sen hiç canını sıkma rabbim sana ve bebişine sağlık versin senin kaynanada az değil ama allah görüyo allah sizlerden uzak etsin boşverin kızlar bebişleri düşünün mutlu olun
saatte ne kadar olduğu o kadar önemli değilde asıl kaç saat sürdüğü önemlidir. mesela 2-3 saat uzandıktan sonra hala devam ediyorsa erken doğumu işaretliyormuş. doktorum dediği bukızlar 1 saatte kaç kasılma normaldi ya
sana bir şey olmazda, sadece doğumdan sonra vermek biraz zor olacak. ama sabırlı birisiysen ve kafana taktım mı yapan birisiysen o kadar umursama. doğumdan sonra sporla hafif diyetle topralayabilirsin.yine kilolar konuşulmuş..
dün gece eşimle üşenmeyip hafta sonu herşeyi bitirmeyi ikna ettim. bir tek mobilyayı erteleyecez, o da annemler gelince onlar alacaklar diye ama zaten seçtik bile. bu arada, geçmiiş olsun herşeyi hallettin gibi. bende mevsim temizliği yaptırıp halıları yıkatmaya verecem. çocuk doğmadan önce serecem. zaten havalr sıcak. bir tek derdim salondaki deri halı. onun için bir kuru temizleme bulmam lazım.benim eşimde hep erteledi.ama sonunda yakalandıbirde allah nasip ederse benim 1 ay kaldı...belki dahada erken...artık hazırlamalıydık....şimdi ütüleride bitirdim...genel temizlik olarak halıları yıkmaya vericem birde perdeleri yıkıycam..inşallah başkda bişey kalmıuycak
açıkçası, venusu bende çok merak ediyorum. nasıl oldu acaba? sana da yine geçmiş olsun. bol bol uzan. bu hastane olayınıda bende takmıştım çünkü en son doğumda sskyi kullanmaya karar verdim ama ssklı olunca kendi doktorunla doğuma giremiyon. bide hastaneler belli bir süre kabul etmiyorlar ama en sonunda gazi hastanede ayarladık. orada ilk defa bayana doktora gidecem. doğumada o girecek. böylecelikle tüm doğum 550-600e gelecek. halbuki çınarlıda 2.500e yapacaktım.güzel arkadaşlarım,tek tek okudum,ayrı ayrı teşekkür ederim çok moral oldu yazdıklarınız...ben yatıştayım hala...şu an kasılmalar kesildi ,yalnız geceleri kasıklarımda sancılar ara ara devam ediyo,normal dedi doktor....nidilat şu an başlanmayacakmış,rahim ağzı uzunluğu 2 cm düşmüş ve hunileşme başlamıştı,uzunluk dinlenince artmış,sevindik tabi doktorla beraber...demekki böyle durumlarda sürekli yatmak çok etkili....
gittiğim hastane özeldi,35 haftanın altını doğuma almıyorlar,doğumevine sevk ediyorlarmış...şimdilik bekliyoruz....
hepinize dua ediyorum,kimseler böyle korkulu zamanlar geçirmesin...
çatı muayenesi konuşulmuş,benim ikizlerin doğumunda yarım saatte bi yapmışlardı böyle bir muayene,öyle aman aman bi zorluğu yok,yumruk falan sokmuyolar,parmaklarını biraz içeri ittirip rahim ağzının atrafını yokluyodu doktor,kendini sıkmazsan öyle çok acılı bi durum değil ama tabi bu çatı muayenesimi onuda bilmiyorum...çok uzun sürmüyo 1 dakikalık bişey...
bu arada venüsün durumu nasıl...kasılmaları kesildimi acaba,oda yatıştaydı galiba...
BİKESHA cnm senin su k.validenlere ben en basindan beri sinir oluyorum zaten yaa;
aman ev falan bulmayin onlara yakininizdan, uzak olsunlar
seni kiskirtmak gibi olmasin ama; bence cnm bu aileden ne kadar uzak durursan o kadar iyi.. mesafeli davran, fazla sik gorusme. oyle her gittiginiz yere gelmesinler, gelip gelip siz de kalmasinlar yahu..
ayy arkadaşım ne güzel yazmışsın valla ben de gaza getirmiyeyim diye dikkatli yazayım dedim ama çok doğru söylediklerin!!bence de ne kadar uzak olsa o kadar iyi olur şurda doğuma ne kalmış BİKESHA onlara ev mi arıyacak?yok artık!gezmeyi çok seven kızları arasın ....aaaaaaaaa!!!
valla, kızlar sizle paylaşınca insan birazda olsa sakinleşiyor. çünkü kimseyle paylaşmadıkça kendi kendine daha çok yiyon. annemlerde yurt dışında oldukları için ve beni merak etmesinler diye anlatamıyom. ama bu seferde kendim patlıyom. ama iyi baren eşim çok ailesine düşkün değil. zaten kendisi diyor "sen hep başkalarını düşünüyon, hep iyi niyetle herşeye yaklaşmaya çalışıyon ama millet bunu anlamıyor". gerçektende haklı. madem ben onlara yaranamıyorum bundan sonra gerçektende uğraşmam (umarım yapabilirim). kızlarıda zaten ailesinin aydından izmire taşınmalarını istemiyor çünkü o zaman onlarla birlikte kalmak zorunda kalacak, o da tek başına yaşamaya alıştı. o babasını tersleyince top bana patladı.canım ya çok haklısın kızmakta....ben bile okurken sinirlendim neyse ki eşin çok iyi biriymiş hep senin yanında...herkesin aile düzeni farklıdır tabi ama ben mesafe koymanı öneririm bırak bizim gelin şöyle böyle desinler mühim olan senini ve bebeğinin iyiliği diğerleri boş..
dün gece öyle yapmaya karar verdik. hepsini yıkayıp hurçalara koyacam. içim rahatlamış olur.valla ben çok hevesleniyorum o yüzden kiimselere bırakmadan ütüledim ama yoruluyoruz inan temmuz ayındada olur sonuçta ama içim bi rahatladıki anlatamam hurçlara koyabilirsin ben yatağının içini öle yaptım yatağı temmuz sonunda yerleştricem
o konuda çok haklısın. ben işten ayrıldığımda ilk başta sıkıntıdan patlayacak gibiydim. ne teze odaklanabildim nededışarıya çıktım. resmen eve kapanmaya başlıyon. sıkıntıdan her gün temizlik bile yapmaya başlıyon:):) ben bu 5 ayda sıkıntıdan ne kadar manyak şeyler yaptığımıbilemezsiniz:)benim de korkum izne ciktiktan sonra evde sikilacak olmam :-((
napicaz bakalimm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?