canım 7cm olana kadar nasıldı sancıların?keşke benimde öyle olsaValla cnm ben ilkin de 7 cmle gittim zaten epidural ve lavman bile yapmıyorlar
doğum başladı mı sez.yapamazlar inş.2.de öyle olur benim...
Ben çok kötü gidiyordum ama toparladım allahtan 11 kilo aldım inş. 16 ile tamamlarım
ilkinde 16 almıştım 10 kilosu hstde gitti.....
cnm yazdım ama atladın sanırım alıntı yaparak yazmaya karar verdim..
abinin eşinin hamile olma durumları vardı bi açıklama yaptılarmı?
kızlar kilolar ne durumda,ben 15 kilo aldm şimdiye kadar.sanırım 20yle tamamlayacağm. sağlık ocağındaki ebem 53le başlamş hamileliğe 100e yakın bitrmiş..40 küsür kilo almş ve şimdi görseniz hiç kilodan eser yok..ya bide benim bu aralar sürekli canım nescafe çekiyorm hemde 3ü bir arada olandan eskiden şekersz içerdm acayip şeker istiyor canım..
aa gormemisim cnm kusura bakma;
aciklamadilar,
ama kiz hep hasta, istahsiz, midesi bulaniyor vs;
kesin hamile , her halinden belli oluyor da; sanirim benim dogumu bekliyorlar soylemek icin.
ben de 13 kg aldim cnm,
tek umudum son ay alinmiyormus;
15-17 ile tamamlasam sevinicem artik valla
ayy bende ona ümit ediyorum.inş.bi yerden cesaret gelir..
yok canm takman gerekmiyor,
bol su ic, firsat buldukca dinlen, bir de kasilmalarinin saatlerini not et;
sikligi azalir, duzenli olmaya baslarsa bi doktorunu ararsin
cok sagol cnm benim
amin , insallahhh
ben de sezeryana kayiyor gibiyim .
ama ben de beklemedeyim; once nasil gelisecek olaylarin syeri , ona bi bakayim;
belki de cok rahat bi normal dogum firsatim olacak diy mi; o zaman onu da kacirmak istemem
acikcasi cok cok kararsizim bu konuda
kızlar kilolar ne durumda,ben 15 kilo aldm şimdiye kadar.sanırım 20yle tamamlayacağm. sağlık ocağındaki ebem 53le başlamş hamileliğe 100e yakın bitrmiş..40 küsür kilo almş ve şimdi görseniz hiç kilodan eser yok..ya bide benim bu aralar sürekli canım nescafe çekiyorm hemde 3ü bir arada olandan eskiden şekersz içerdm acayip şeker istiyor canım..
Valla cnm ben ilkin de 7 cmle gittim zaten epidural ve lavman bile yapmıyorlar
doğum başladı mı sez.yapamazlar inş.2.de öyle olur benim...
Ben çok kötü gidiyordum ama toparladım allahtan 11 kilo aldım inş. 16 ile tamamlarım
ilkinde 16 almıştım 10 kilosu hstde gitti.....
aa gormemisim cnm kusura bakma;
aciklamadilar,
ama kiz hep hasta, istahsiz, midesi bulaniyor vs;
kesin hamile , her halinden belli oluyor da; sanirim benim dogumu bekliyorlar soylemek icin.
ben de 13 kg aldim cnm,
tek umudum son ay alinmiyormus;
15-17 ile tamamlasam sevinicem artik valla
allah allah hamileysen hamileyim de kardeşim ne böyle saklamalar falan hiç sevmem..günahını almayalımda ben hemen paylaşırm sevdiklerimle. .
bende son aylarda çok alınır diye duymştum..:44:
toplu yorum yazayım dedim..benim 38. haftada doğması gerektiği için büyük ihtimal sezaryan ..dr. duruma bakarız vücut kendini normal doğuma hazırlamışssa normal olursun dedi..ama genel olarak 2 hafta önce olan doğumlarda sezaryan olur vücut hazır olmaz dedi..duruma bakıcaz artık... bu arada toplam 5 kilo aldım..çok şükür fazla almadım..almamamda gerekiyordu..hem kilo hem şeker olduğu için...
2. bebek oldugu icin cnm,
bir de annem hangimizinkine bakacak celiskisi var,
ayrica beni kiskandi hamile kaldi gibi olmasin diye sanirim aciklamiyorlar
cnm son aylarda hizli aliniyorda, son 3-4 hafta alinmiyor hatta zayiflanabiliyormus,
bikac degisik kaynaktan oyle okudum.
canım sen dinlen bol bol, iş yapma sakın..az kaldı sabır canım..beni bir görseniz malum mesleğimden dolayı pikaplarla araziye çıkıyorum köy yollarından daha kötü yollara..allaha şükür birşey olmadı şimdiye kadar...aman kaynanan gelmesin yanına bu dönemde madem huzurlu olamıyorsun bizim için şu dönemde en önemli şey huzur
canim benim yaa;
ben de hep diken ustundeyim; doktorum da tatilde simdi :-( ne zamandir gitmedim;
bugun 8 kez kasilmam oldu, ama duzenli degil, o yuzden panik yapmiyorum
su haftam bi gecse ben de izne bi ciksam
bol su iciyorsun diy mi cnm,
mumkunse mineralli sulardan al, herhangi sulari icme
ben saka su aliyorum kendime artik
bir de bebegin hareketleri de rahimi uyarip, kasilmaya neden oluyor; bu aralar bebisler hareketli bizim
oy canım maşallah 5 kilo ha..sen doğumdan çıkınca eski halinden daha zayıf olursn genelde 10 kilo gidermiş doğmda
Kızlar benim sancılar gece 2 de filan başladı başta anlamadım
sürekli wc ye gidiyorum birden bir kasılma gibi de değil bel ağrısı oğlan çocuğu bele vururmuş bilmezdim
kız doğum yapan arkd.göbeğin ortasına sancı giriyor demişti birde çok tv izledim herhalde kasılma aralarının 5 dk bire inmesini bekledim 5 cm açıklıkta epidural yapıyorlarmış o kadar dayanayım istedim sonra baktım araları açıldı banyo yaptım filan gittik eşimle belin mi ağrıyor dediler hemen panikle doğumhaneye aldılar meğer 7 cm miş
bende saf saf epidural yapacaksınız dimi diyorum ama nerdeeeee dr tebrik ederim nasıl dayandın dedi
ağrı eşiğin çok yüksekmiş demek ki kolay kolay dayanamazdın filan dedi ama hayırlısı böyleymiş darısı kızımın başına....
kızlaaaar slm,
topice girmem ikiye ayrılıyor:bir sabah kocişten sonra iki öğleden sonra kociş gidip uyandıktan sonra)doğumu konuşmuşsunuz ben normal istiyorum ama korktuğum bir nokta var:ben 2 yılı aşkın süre vajinismustum burda yendim kadınlar kulübünde )yendiğim ay da hemen hamile kaldım )şimdi korkum oğum esnasında kasmak ya da bebeğe zarar verici bişey yapmak...aranızda ya da çevreniz de benim durumumda olan biri varsa lütfen bana yardımcı olun..
ben de 2 haftadır kilo almıyorum çok ilginç!!bebeğim büyümüyor mu diye endişeleniyorum ...toplamda 14.5 kilo aldım 15 ile biter heralde)
ben vajinismus olarak hamile kaldım ve hala öyleyim..sezeryan düşünmemdeki etkenlerden biride bu..oraya hiçbişey dokunduramıyorum.hatta çatı muaynesi nasıl yaptırırım diye düşünüyorum..bu perşembe doktorda randevum var ona utanmazsam:)ayrıntılı bi şekilde danışıcam..ve ben kocamla ilişkiye hala giremiyorum..hamile olduğum içinde kendimi zorlamıyorum..bu konuda çok dertliyim.kocama karşı mahçubum çünkibu arada ben 10 aylık evliyim
ben ilk 1 yıl ilişkiye girememize rağmen hap kullandım hamile kalmamak için sonraki 1 yıldan uzun süre korunmama rağmen kalamadım yendiğim ilk ay hemen hamile kaldım şok oldum !!!sen artık bu noktaya gelmişsin doğumu atlat hayırlısıyla sonra vajinismusun üstüne git korkmana gerek yok vajinismus topicindeki arkadaşların yardımıyla kısa sürede halledeceğine eminim...
canim benim yaa;
ben de hep diken ustundeyim; doktorum da tatilde simdi :-( ne zamandir gitmedim;
bugun 8 kez kasilmam oldu, ama duzenli degil, o yuzden panik yapmiyorum
su haftam bi gecse ben de izne bi ciksam
bol su iciyorsun diy mi cnm,
mumkunse mineralli sulardan al, herhangi sulari icme
ben saka su aliyorum kendime artik
bir de bebegin hareketleri de rahimi uyarip, kasilmaya neden oluyor; bu aralar bebisler hareketli bizim
ohh izin bakimindan sansliymissin cnm
memeurlardaki proseduru bilmiyorum ama calisir raporu falan aldin mi cnm, izinlerini sonraya aktarabilmen icin gerekli olabilir?
bir arastir almadiysan
toplu yorum yazayım dedim..benim 38. haftada doğması gerektiği için büyük ihtimal sezaryan ..dr. duruma bakarız vücut kendini normal doğuma hazırlamışssa normal olursun dedi..ama genel olarak 2 hafta önce olan doğumlarda sezaryan olur vücut hazır olmaz dedi..duruma bakıcaz artık... bu arada toplam 5 kilo aldım..çok şükür fazla almadım..almamamda gerekiyordu..hem kilo hem şeker olduğu için...
Bence de hiçbirşey bilmemek en iyisi ben 5 cm açılma olsunda öyle gideyim dedim
7 olmuş mesela zaten 10 cm le doğum gerçekleşiyor çünkü o 3 ü bile beklemek kötü yani
ben çok öğürüyordum o da açılmayı hızlandırıyormuş senin bebiş alışmış araziye ninni sanıp hiç çıkmazsa
en sonki kontrolümde (1 hfta önce) ben toplamda 3,5 kilo almıştım bebeğimde 1600 kg dı maşallah diyeyim bebişimebu şekerden dolayı fena diyetteyim ondan böyle yoksa dondurmalar çikolatalar karpuzlar havada uçuşuyodu :)
Kızlar benim sancılar gece 2 de filan başladı başta anlamadım
sürekli wc ye gidiyorum birden bir kasılma gibi de değil bel ağrısı oğlan çocuğu bele vururmuş bilmezdim
kız doğum yapan arkd.göbeğin ortasına sancı giriyor demişti birde çok tv izledim herhalde kasılma aralarının 5 dk bire inmesini bekledim 5 cm açıklıkta epidural yapıyorlarmış o kadar dayanayım istedim sonra baktım araları açıldı banyo yaptım filan gittik eşimle belin mi ağrıyor dediler hemen panikle doğumhaneye aldılar meğer 7 cm miş
bende saf saf epidural yapacaksınız dimi diyorum ama nerdeeeee dr tebrik ederim nasıl dayandın dedi
ağrı eşiğin çok yüksekmiş demek ki kolay kolay dayanamazdın filan dedi ama hayırlısı böyleymiş darısı kızımın başına....
ben vajinismus olarak hamile kaldım ve hala öyleyim..sezeryan düşünmemdeki etkenlerden biride bu..oraya hiçbişey dokunduramıyorum.hatta çatı muaynesi nasıl yaptırırım diye düşünüyorum..bu perşembe doktorda randevum var ona utanmazsam:)ayrıntılı bi şekilde danışıcam..ve ben kocamla ilişkiye hala giremiyorum..hamile olduğum içinde kendimi zorlamıyorum..bu konuda çok dertliyim.kocama karşı mahçubum çünkibu arada ben 10 aylık evliyim
ben ilk 1 yıl ilişkiye girememize rağmen hap kullandım hamile kalmamak için sonraki 1 yıldan uzun süre korunmama rağmen kalamadım yendiğim ilk ay hemen hamile kaldım şok oldum !!!sen artık bu noktaya gelmişsin doğumu atlat hayırlısıyla sonra vajinismusun üstüne git korkmana gerek yok vajinismus topicindeki arkadaşların yardımıyla kısa sürede halledeceğine eminim...
en sonki kontrolümde (1 hfta önce) ben toplamda 3,5 kilo almıştım bebeğimde 1600 kg dı maşallah diyeyim bebişimebu şekerden dolayı fena diyetteyim ondan böyle yoksa dondurmalar çikolatalar karpuzlar havada uçuşuyodu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?