ANNE VE KAYNANA GÖZÜYLE
Yaşını başını almış iki eski arkadaş hanımefendi yolda karşılaşmışlar.Hal hatır sormuşlar.Sıra çocuklarına gelmiş.“Senin oğlan nasıl,evlendi mi?” diye sormuş biri,“Evlendi” demiş öteki,“evlendi ama ah,sorma,öyle bir gelin çıktı ki,felâket!.. Sabahtan ...akşama çalışıyor,evde doğru dürüst yemek pişmiyor,yorgun olduğu zaman oğluma yemek pişirttiriyor.Bazen sabah kahvaltısını bile oğlum hazırlıyor.Ne dikiş var, ne ütü. Bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırtıyor. Evde prensesler gibi oturuyor, oğlum için özel hiçbir şey yapmıyor, çok üzgünüm, çok…” “Vah vah” demiş arkadaşı, “peki kızın nasıl, o da evlendi mi?”… “O da evlendi” demiş arkadaşı, “ama o çok mutlu, öyle iyi bir damadım var ki, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Kızım çalıştığı için çok yoruluyor, çoğu akşam, yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor. İnanır mısın öyle iyi bir çocuk ki tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor. Bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor, kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor, kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum, çok…”
Fotoraf Nazan Erden, Gelin - Damat ve Doum ekimleri ekimleri
canım albüm paketleri başlığına gir...biz 4nolu paketi seçtik ama burdaki fiyatlar herhangi bir hastane için ...
ben doğumu kısmetse medipol hastanesinde yapacağım...medipol hastanesiyle anlaşması var bu fotoğrafçının ...ordaki fiyatdan indirim yapılıyor ve 450ye geliyor...gerçek fiyatı aslında yüksek baya...
umarım istediğin gibi bi fotoğrafçı bulursun sen de...
ben eylul basinda izne ayrilacagim zaten tatil olduguicin okul acilinca tamamini aktaracagim umarim izne ayrilana kadar dogurmam
selam kizlar
okudugum kadariyla sorun yasayan yok aramizda cok sükür sadece ben ve bi kac arkadas disinda.yatarak bütün günü gecirsem de iyiyim simdilik zaten carsamba yine doktora gidicem bu kasilmalar yüzünden haftada bi gitmem gerekiyomus gerci bebise bakmiyo vaginal ultrasonla ölcüm yapiyo ama olsun. beni m kiz yeterince hareketli zaten kendini sürekli hatirlatiyo :)
biri kaynana mi dediiigerci ben kasilmalarim oldugundan beri hic biseyi takmamaya calisiyorum ama benim kaynanam da anlattiklarinizdan asagi kalir biri degil. simdiye kadar kizima bi corap bile almadi aldiklarimiza da bu kadarina gerek yok diye karisiyo cok sinir oluyorum. durumu olmasa anlicam da varken yapmamasi cok tuhaf . suan tek dilegim dogum zamani hatta sonrasi da buraya gelmemesi annem gelicek diye ici icini yiyo ama ben onu istemiyorum bana da sinir oluyo gel demiyorum diyee bizden uzak oldugu zaman o kadar huzuluyum ki anlatamammm
selam kizlar
okudugum kadariyla sorun yasayan yok aramizda cok sükür sadece ben ve bi kac arkadas disinda.yatarak bütün günü gecirsem de iyiyim simdilik zaten carsamba yine doktora gidicem bu kasilmalar yüzünden haftada bi gitmem gerekiyomus gerci bebise bakmiyo vaginal ultrasonla ölcüm yapiyo ama olsun. beni m kiz yeterince hareketli zaten kendini sürekli hatirlatiyo :)
biri kaynana mi dediiigerci ben kasilmalarim oldugundan beri hic biseyi takmamaya calisiyorum ama benim kaynanam da anlattiklarinizdan asagi kalir biri degil. simdiye kadar kizima bi corap bile almadi aldiklarimiza da bu kadarina gerek yok diye karisiyo cok sinir oluyorum. durumu olmasa anlicam da varken yapmamasi cok tuhaf . suan tek dilegim dogum zamani hatta sonrasi da buraya gelmemesi annem gelicek diye ici icini yiyo ama ben onu istemiyorum bana da sinir oluyo gel demiyorum diyee bizden uzak oldugu zaman o kadar huzuluyum ki anlatamammm
milli egitim 2 eylul e kadar tatil o yuzden izne cikmamin anlami yok zaten evdeyim acilinca gidicem sonra da izne ayrilacgim ailemizden uzak oldugumuzdan mumkun oldukca sonraya aktrmaya calisiyorum cunku bakacak kimse yok bakici bulmam gerekecek izin bitiminde kime nasil guvenecegim bilmiyorum
canim benim yaa;
ben de hep diken ustundeyim; doktorum da tatilde simdi :-( ne zamandir gitmedim;
bugun 8 kez kasilmam oldu, ama duzenli degil, o yuzden panik yapmiyorum
su haftam bi gecse ben de izne bi ciksam
bol su iciyorsun diy mi cnm,
mumkunse mineralli sulardan al, herhangi sulari icme
ben saka su aliyorum kendime artik
bir de bebegin hareketleri de rahimi uyarip, kasilmaya neden oluyor; bu aralar bebisler hareketli bizim
ohh izin bakimindan sansliymissin cnm
memeurlardaki proseduru bilmiyorum ama calisir raporu falan aldin mi cnm, izinlerini sonraya aktarabilmen icin gerekli olabilir?
bir arastir almadiysan
stokke tamamen yuvarlak farkli bizimkinden. cok ince butun tahtalari bana cok guvenli gelmedi. ama eger bu yatagi almasaydik onu alalim diye dusunuyordum. begendin mi yatagimizi? kesin vardir trde hatta daha uygundur gibi geliyor bana. graco bence kesinlikle al. hic gordunmu bilmiyorum olmadi bi git gor once aklina yatarsa alirsin. ben gorur gormez bayilmistim. hatta o kadar begendikki hemen aldik arastirmadan. bugun baktim yine kaziklamislar bizi cok sinirlendim kayinvalidemle kavga etmeye gidicez yarinhic sevmem boyle olaylaylari aslinda ama krizden sonra burda herkes hirsiz olmaya basladi. nasil butun dukkanlardaki seyi pazarlik yapmadik diye bize 60 euro fazlaya satarsin yani. geri verip baska dukkandan alicam.
videolari neden goremiyorsun yahu?? tabi veririm haber yarin doktor haberlerinide veririm.
Herkese merhaba sevgılı agustos anneleri
sat tarihime gore temmuz sonu gorunuyordu dogumum,fakat doktorum 2 agustosta gunumun dolacagini soyledi.Sanirim bende agustos annesi olacagim.Artik araniza katilma zamanim geldi.Daha once birkac kez mesaj yazmistim ama surekli takip edemedim.
Ilk bebegimi bekliyorum, 2 senelik evliyim.Abd'de yasiyorum.Su anda calismiyorum.
27 temmuzda annnem ve kiz kardesim yanima gelecek, su aralar kizimin odasiyla ugrasiyorum.
Kendimden kisaca bahsettim kizlarbundan sonra burdayim insallah
kizlar gerci siz konusmussunuzdur ben yokken ama bu haftalarda elde yuzde sisme, bulanti' sersemlik, cift gorme, hasta hissetme gibi seyler olursa mutlaka doktora danisin cunku prelekampsimi ne cok ciddi biseymis hamilelikte. hamilelik zehirlenmesi diye bisey. aklinizda olsun.
bizde bugun doktora gidicez bi ay sonra. cok ozledim bebisi cok meraklardayim. bu doktor beni niye erken cagirmiyor bilmiyorum gerek yok sana hersey ok dedi. catliorum bi ayda meraktan.
fıstıklar 32. hafta çalışabilir raporumu aldım.. 37. haftada tekrar mı rapor alıcaz otomatik bi şey yapmaya gerek kalmıycak mı?
peppermintcimm evlilik yıldönümünüz kutlu olsunnn.. bebiş-ler-inizle mutluuuuu huzurluuu bi hayat dilerim.
sementacımm ben de pierre cardin düşünüyorum bu çok güzelmiş. daha önce araştırmıştım 710,720 modelleri de var galiba.. benim kafamdaki fiyat- model bööle.. sadece gidip alması kaldı .. sepet beşiğini de babaannesi alıcakmış.. kıyafetleri sen kendine göre halledersin kızım ama bazı şeyleri de bize bırak yapmamız lazım dedi. ben de beşik istedim.. bi de lohusa takımı almış.. benim annemden pek ses çıkmıyo inşallah kendince bişeyler düşünüyodur.
kontroller güzel geçiyo okuduğum kadarıyla maşallahhh annelere de bebişlere de.. benimki de cmt.. bi ay oldu göreyim artık..
eyeszay canım osluyoruz valla seni.. ohh düğün dernek yapılmış. ne güzel... bebişin yatağı çokk hoşmuş.. güle güle uyut prensesini..
kizlar, bazilariniz kasilmalari merak edip soruyordunuz:
braxton hicks kasilmalari
belki bu kulağa tuhaf gelen sözcüğü daha önceden duydunuz belki de ilk defa duyuyorsunuz. Ancak dur
um nasıl olursa olsun eğer bebek bekleyen bir anne adayıysanız anlamını bran önce öğrenmenizde yarar var. Bundan yaklaşık 150 yıl kadar önce İngiliz doktor John Braxton Hicks gerçek doğum kasılmaları başlamadan önce rahim kaslarında meydana gelen bazı kasılmalar olduğunu fark etti ve o güne kadar hem doktorların hem de anne adaylarının yaşadığı karmaşa ve heyecana açıklık getirdi.
Günümüzde zaman zaman yalanci kasılmalar olarak da adlandırılan Braxton Hicks kontraksiyonları genelde gebeliğin son trimesterında başlamakla birlikte zaman zaman ikinci trimseterda da gözlenebilir. Rahiminizi oluşturan kaslar 30-60 saniye kadar kasılarak daha snra gevşer. Bu kasılmaların süresi zaman zaman iki dakikaya kadar uzayabilir. Braxton Hicks kontraksionları sizi ve rahiminizi gerçek doğuma hazırladığından alıştırma kasılmaları olarak da adlandırılmaktadır.
Braxton Hicks kasılmalarının bazı özellikleri vardır:
Şiddeti sabit olmayıp değişkendir.
İki kasılma arasındaki süre çok kısa değildir.
Olup olmayacağı ya da ne zaman geleceği önceden tahmin edilemez.
Ritmik yani düzenli değildir.
Ağrı vermekten çok rahatsızlık yaratıcıdır.
Sıklığı ve şiddeti giderek artmaz
Neden olur?
Braxton Hicks kasılmalarına neden olan olayların mekanizması açık değildir ancak bu konuda bazı spekülasyonlar vardır. En sık kabul edilen görüş bu kasılmaların rahimin kendi sertliğini sağlamasına yardımcı olduğu ve plasentaya kan akımını kolaylaştırdığıdır. Braxton Hicks kasılmaları rahim ağzında açılma ya da incelmeye neden olmazlar. Bununla birlikte doğum zamanı yaklaştıkça kasılmaların şiddetinde ve sıklığında bir artış görülebilir.Bu kasılmalar yalancı doğum sancıları olarak adlandırılır ve rahim ağzının doğuma hazırlanması ile açılması ve incelmesine yardımcı olailirler.
Braxton Hicks kontraksiyonlarını tetikleyebilen durumlar?
Bebeğiniz ya da siz çok hareketli ve aktifseniz
Birisi karnınıza sertçe dokunursa
Mesaneniz çok dolu ise
Cinsel ilişki sonrasında
Uzun süre susuz kalmışsanız
Braxton hicks kontraksiyonları tetiklenebilir.
Nasıl baş edilebilir?
Braxton Hicks kasılmaları genelde zararsız ve ağrısız kasılmalardır ancak yine de bu durum sizi rahatsız ediyorsa önüne geçmek için bazı basit öneriler işe yarayabilir.
Pozisyon değiştirin. Eğer uzun süredir ayakta ve dolaşıyorsanız uzanın ya da eğer kasılmalar siz oturur ya da uzanırken başlamışsa kısa bir yürüyüşe çıkın.
Ilık bir duş yapın
4-5 bardak su için. Eğerkasılmaları başlatan durum dehidratasyon ise su içmek çok işe yarayacaktır.
Bu bast önlemler ile kasılmlar geçmiyor, sıklığı, şiddeti ve yarattığı rahatsılık giderek artıyorsa mutlaka zaman kaybetmeden doktorunuza haber verin.
slm kızlar..hepiniz iyisinizdir inş.aranızda kendi isteğiyle sezaryan olucak olan varmı..glb ben böyle düşünüyorumda..korkum çok artıyo çünkü..bu konuda fikirlerinizi bekliyorum..
milli egitim 2 eylul e kadar tatil o yuzden izne cikmamin anlami yok zaten evdeyim acilinca gidicem sonra da izne ayrilacgim ailemizden uzak oldugumuzdan mumkun oldukca sonraya aktrmaya calisiyorum cunku bakacak kimse yok bakici bulmam gerekecek izin bitiminde kime nasil guvenecegim bilmiyorum
canım bende sezeryan düşünüyorum ama dokturma demedm henüz..önce o ne diyecek doğm için onu bekliyorum, belkide bir cesaret gelir normal yaparm diyorum..hayırlısı bakalım
bende de kasılmalar oluyor ama ben takmıyorum pek takmam mı gerekiyor ki?bazen düzenli oluyor bazen düzensiz..üzüldüğüm sıkıntı çektiğimde de oluyor..benım bebeğimde inanılmaz hareketli bu ara..sağdan ayakları soldan elleriyle vurup duruyor
Harika bilgiler vermişsin saol canım. Gerçekten çok faydalı oldu.
Evlilik yıldönümünüz kutlu olsun bu arada :)) Seneye kuzunla beraber kutlayın inş.
canım bende sezeryan düşünüyorum ama dokturma demedm henüz..önce o ne diyecek doğm için onu bekliyorum, belkide bir cesaret gelir normal yaparm diyorum..hayırlısı bakalım
yok canm takman gerekmiyor,
bol su ic, firsat buldukca dinlen, bir de kasilmalarinin saatlerini not et;
sikligi azalir, duzenli olmaya baslarsa bi doktorunu ararsin
cok sagol cnm benim
amin , insallahhh
ben de sezeryana kayiyor gibiyim .
ama ben de beklemedeyim; once nasil gelisecek olaylarin syeri , ona bi bakayim;
belki de cok rahat bi normal dogum firsatim olacak diy mi; o zaman onu da kacirmak istemem
acikcasi cok cok kararsizim bu konuda
yok canm takman gerekmiyor,
bol su ic, firsat buldukca dinlen, bir de kasilmalarinin saatlerini not et;
sikligi azalir, duzenli olmaya baslarsa bi doktorunu ararsin
cok sagol cnm benim
amin , insallahhh
ben de sezeryana kayiyor gibiyim .
ama ben de beklemedeyim; once nasil gelisecek olaylarin syeri , ona bi bakayim;
belki de cok rahat bi normal dogum firsatim olacak diy mi; o zaman onu da kacirmak istemem
acikcasi cok cok kararsizim bu konuda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?