2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

maalesef benim kayınvalidedende ses yok...umursamaz olması beni üzüyor..benim burda hiç yakınım yok..eşim tarafı burda...gecen görümcemi aradım..konuşurken dedim..tezmilik yapılması gerekiyor ama zorlanıyorum filan dedim..temizlikçi tut dedi..insan laf olsun diye bari der ihtiyacın varsa gelelim diye...bi ihtiyacın varmı yokmu soran yok...

canım sen ne okuluna gidiyorsun?

valla şekerim şimdinin kayınvalideleri böyle oluyo bende evi tadilat yaptırdığımda kaynana tatile çıktı nerde gezme o ordaydı geldiğinde ben temizlik yaparken en sonunda bağırdım ne bu böyle insan bi yardım eder kimi yaşlıyım der kimi hastayım der ama gezmeye oldummu herkez sapasağlam dedim ahh ahh kızım dedi şimdi kimse kimseye yardıma gitmiyo dedi bende mobilyaları taşımaya olunca ben geliyorum ama dedim de yalandan eline bi bez aldıda petekleri sildi..

bizim tarafta kimsede torun sevgisi kalmamış benim kaygana anca kızına koşsun.. bana geldiğinde yaşlandım artık yapamıyom diyo.. napim onunda zamanı gelir ne ekersen onu biçersin demişler..

bizim tarafta kimsede torun sevgisi kalmamış benim kaygana anca kızına koşsun.. Bana geldiğinde yaşlandım artık yapamıyom diyo.. Napim onunda zamanı gelir ne ekersen onu biçersin demişler..

zaten maddi yada manevi kayımnvalidem benimle ilgilenmesin..artık bende onu tınlamıycam...onun 2 gelinide var..yanında oturuyor onlar..aynı memlketten...ben ayrı oturuyorum..çalışıyorum..diğer gelinleri kadar tabiki ilgilenemiyorum..hem uzak hemde çalıştığım için ...amabenim burda kimsem yok...ben açıkcası ilgi bekliyorum...

y
ben ogretmenim liseler 15temmuza kadar acik yilsonu sorumluluk sinavlari var

geçen hafta kızı ile kızının kayınvalidesi taşındı karı koca yardıma gittiler ve gittiklerini de hiç haber vermediler.. kızının kayınvalidesinin evini temizledi düşün yani yalakalık diz boyu.. bana geldiğinde yaşlanıyor kadın ama ben notunu verdim artık onun.. ağzıyla kuş tutsa yaranamaz bana..

canim facebookta duvarimda bak iki tane video var asagiya inince birinde my krevati night yaziyor digeride dad mom and princers in istanbul yaziyor.

hahaha aynen banada cok komik geldi. tabi videodaki ingilizcemide duyma. burda insanlardan acayip ingilizcde duya duya sende onlar gibi konusmaya basliosun ama normal birini gorunce duzeliyor:)))

hehe saol canim valla burdayimya uzun zamandir cok hosuma gitti. cok ozlemisim sizleri. bir baglansa internet yeni evede.

canim internetten bak ben 33. haftayi okurken gordum sana yolluyorum ismi gecen yeri.

HAFTANIN ÖNERİSİ
PRE-EKLAMPSİ kelimesinin türkçe tam karşılığı bulunmamasına karşın bu kelimenin önemi büyüktür ve her anne ve baba adayı bu kelimeyi en az sezaryan kelimesini bildiği kadar bilmelidir:
"Pre" öncesi, "eklampsi" ise "sara benzeri nöbet" anlamına gelmektedir. Preeklampsi tedavi edilmediğinde anne adayında bilinç kaybıyla birlikte sara benzeri nöbetlere yol açabildiğinden hastalığa bu isim verilmiştir, ancak belirtiler bunlarla sınırlı değildir.

Yalnızca gebelikte görülen bu hastalığın erken tanısı ve gerekli durumlarda doğumun gerçekleştirilmesiyle anne adayı şifaya kavuşmakta ve bebek de preeklampsinin çok erken gebelik haftalarında ortaya çıktığı olgular hariç, çoğu durumda sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmektedir. Yaklaşık yüz anne adayından altısında (%6!) görülmesi ve tanısının nispeten kolay olması nedeniyle doktorunuz her muayenede sizin tansiyonunuzu ölçmekte ve gerekli durumlarda idrarda protein (albumin) incelemesi yapmaktadır.

Bu hastalıktan etkilenmemek için size düşen görev kendinizde en yukarıda yazının başında anlatılan belirtilerden birini saptadığınızda muayene gününüz olmasa dahi doktorunuza haber vermenizdir.

Hafta hafta gebelik (hamilelik) - 33.gebelik (hamilelik) haftas - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe

bu ustteki linke tiklayinca asagiya dogru yaziyor. benimde midem bulaniyor ara ara. ayagimda sisti ama tansiyonum hep dusuk 9 a 4. yinede soracagim bugun doktor kontrolumde. dikkatli olmak lazim sonuna geldik.

ayyy kiyamam ben sana. canim sen kocanla iyi olda bosver bole yapiolarsa kayinvalideler uzak olsun.

cok cok sagol cnm amin;

aman cnm hemen panik olma;
preeklampsi, tansiyon yuksekligi ve idrarda protein cikmasi ile seyreden bi rahatsizlik.
tansiyonun dusukse korkma,
bir de bacaklarda (ayaklardaki sislik onemli degil) kaval kemiginin uzerinde sislik varsa (elini bastirdiginda bastigin yer bi sure oyle cokuk kalip duzeliyor mu diye kendin muayne edebilirsin) , yuzunde ve ellerinde sislik varsa ; o zaman endise edebilirsin belki ama her bulanti haslsizlik preeklampsi olmaz cnm;

gebelik.org'dan detayli oku istersen cnm

MİLLET KIZININ MUTLULUĞUNU DÜŞÜNÜYOR...AMA GELİNİNİDE DÜŞÜNSE OĞLUNU MUTLU ETMİŞ OLCAK..BUNU HİÇ DÜŞÜNMÜYOLAR...SENDE ARTIK ONA GÖRE DAVRANIRSIN..ANNEM ELİNDEN GELEN HER TÜRLÜ HAZIRLIĞI YAPIYOR..HATTA DOĞUMDA ŞUNU ŞUNU TAKARIZ DİYOR..KAYINVALİDEMDEN SES SEDA YOK..MADDİYATI GEÇTİM..MANEVİDE YOK...

CANIM FACETE SENİ EKLEMEM GEREKİYOR OZAMAN..NE DİYE KAYITLISIN? AYRICA ÇOK ŞÜKÜRKİ KOCAMLA İYİYİZ..YOKSA HİÇ KATLANAMZDIM...

mesaj attim sana cnm ozelden

ANNE VE KAYNANA GÖZÜYLE
Yaşını başını almış iki eski arkadaş hanımefendi yolda karşılaşmışlar.Hal hatır sormuşlar.Sıra çocuklarına gelmiş.“Senin oğlan nasıl,evlendi mi?” diye sormuş biri,“Evlendi” demiş öteki,“evlendi ama ah,sorma,öyle bir gelin çıktı ki,felâket!.. Sabahtan ...akşama çalışıyor,evde doğru dürüst yemek pişmiyor,yorgun olduğu zaman oğluma yemek pişirttiriyor.Bazen sabah kahvaltısını bile oğlum hazırlıyor.Ne dikiş var, ne ütü. Bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırtıyor. Evde prensesler gibi oturuyor, oğlum için özel hiçbir şey yapmıyor, çok üzgünüm, çok…” “Vah vah” demiş arkadaşı, “peki kızın nasıl, o da evlendi mi?”… “O da evlendi” demiş arkadaşı, “ama o çok mutlu, öyle iyi bir damadım var ki, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Kızım çalıştığı için çok yoruluyor, çoğu akşam, yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor. İnanır mısın öyle iyi bir çocuk ki tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor. Bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor, kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor, kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum, çok…”

cnm hangi fotografci ile ve kaca anlastiniz?
biz de dogum fotografcisi arastiriyoruz da?

benim k.validem havuzlu hana gitmis, bodyler, elbiseler falan aldim dedi, dogumdan sonra getiricem dedi.
bakalim neler almis )

Fotoraf Nazan Erden, Gelin - Damat ve Doum ekimleri ekimleri
canım albüm paketleri başlığına gir...biz 4nolu paketi seçtik ama burdaki fiyatlar herhangi bir hastane için ...
ben doğumu kısmetse medipol hastanesinde yapacağım...medipol hastanesiyle anlaşması var bu fotoğrafçının ...ordaki fiyatdan indirim yapılıyor ve 450ye geliyor...gerçek fiyatı aslında yüksek baya...
umarım istediğin gibi bi fotoğrafçı bulursun sen de...

aman şans meselesi sanırım..allahtan uzağız sürekli dip dibe olsak delirirdim

çooooook güzel bir yazı canım gerçekten de böyle, benımde bir oğlum olacak acaba bende mi kıyamamki birşey yapmasına...bana bak daha doğmamş çocuk için neler düşünüyorum sanırım bende cadı bir kaynana olurum

kızlar selam nasılsınız. yaklasık bır aydır gıremıyorum. geçmişi birazdan uzun uzun okurum.
kısaca bir özet geceyim. sanırım hepimiz bu gunlerde kaynana ilgisizliğinden şikayetçiyiz:) sanırım 30 lu haftalarda kaynana ve görümce hormonlarımız depreşiyor:)))))
Sormayın bızdede buyuk kavga oldu.
Alt katımda oturan buyuk gorumcemın patavatsız,vurdumduymaz davranışları sıze anlatmıstım. e tabı eşimede anlatıyordum ama ıkı kardesın arasını bozmamak için yuzeysel anlatıyordum. pek umursuyor gibi görünmüyordu ama adam meğer içinde biriktiriyormus.
gecen gun gorumceme bir patladıkı sormayın, kaynanamda gorumcemı tuttu tabı kızı kıymetlı olduğundan. ama eşim onuda tersleyınce susup kaldı. vay be acayıp onure oldum. ama hıc beklemediğim bir tepkiydi eşimin benı bukadar savunması:)))
kaynanam yıne basımıza iş açıyor , daha doğrusu bınayı tadılata sokuyor , bilin bakalım ne zaman, tam benım doğumumda eşimin yıllık ıznını kullanacağı zaman. Hepsi almanyada olduğu ıcın eşim ilgilenecek tadılatta ustalarla ve baslarında bekliyecek haliyle. ya gelde sinir olma. ben sezeryan olucam ve bana bakacak eşimden başka kimse yok ve kadındakı art niyete bakarmısınız, bu durumda hala eşime iş buyuruyor. off anlat anlat bıtmez ama şimdiden kesin ve kati soyledim eşime ızın boyunca yanımdan bır an bıle ayrılamazsın. çunku babam dısında kımsem yok benım. oda çalışıyor.
keşke hiç ilgilenmese kaynanam. yani birde üstüne hem masraf hemde iş çıkartıyor geldiğinden beri. bi gitsede rahatlasak bıraz. Allahtan doğumda burada olmayacak.
neyse ben gecmısı okuyayım bıraz okuyabıldığım kadar. umarım sorunu olan kımsecıkler yoktur, erken doğum falan. ???

mesaj attim sana cnm ozelden

çok güzel bir yazı olmuşş..çok doğru bir tesbit...kayınvalidem bütün işlerini gelinlerine yaptırıyor...ama kızı gecen gün biraz rahatsızlanmış..hizmetçi tut olurmu böyle diyor...
Gelinleri evden çıkmıyor...kızı kocasıyla birlikte geziyor..ona çok mutlu oluyor...2 eltim birlikte çıksa onları bile kıskanıyor..kaldıki kocalarıyla hiç gezemiyolar...

aman şans meselesi sanırım..allahtan uzağız sürekli dip dibe olsak delirirdim

çok şükürki uzağız..bi yöndende iyi böyle...

ammaann kaynana işte ne beklenirki.. yararın yoksa bırak zararında olmasın dimi.. çok benciller..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…