sağol canım bakalım bu arabayı almaya niyetim var..bizimde babanneden pek ses seda çıkmıyor bu konularda. 2 yelek 1 hırka ördürmüş bir kadına onu verdi bana ..ama annem neler yaptı neler..imreniyorum böyle kayınvalideleri görünce
selam kizlar ben de okula gidip geldim disim agriyor gene dun bebe biskuvisi almistim sabah erkn gideceqim kahvalti yapamam diye icindekileri okuyaym dedim sabah icinde soya lestini varmis cok zararli inanamadim ben hamileligim boyunca soya lestini iceren hicbirsey tuketmedim bebegim icin biskuvi cikolata hazir gidalata dokunmadim nasil olur da anne sutunden sonra baslanacak bir yiyecek bu maddeyi icerir biz cocuklarimizi nasil saqlikli besleyecegiz
maalesef benim kayınvalidedende ses yok...umursamaz olması beni üzüyor..benim burda hiç yakınım yok..eşim tarafı burda...gecen görümcemi aradım..konuşurken dedim..tezmilik yapılması gerekiyor ama zorlanıyorum filan dedim..temizlikçi tut dedi..insan laf olsun diye bari der ihtiyacın varsa gelelim diye...bi ihtiyacın varmı yokmu soran yok...
canım sen ne okuluna gidiyorsun?
valla şekerim şimdinin kayınvalideleri böyle oluyo bende evi tadilat yaptırdığımda kaynana tatile çıktı nerde gezme o ordaydı geldiğinde ben temizlik yaparken en sonunda bağırdım ne bu böyle insan bi yardım eder kimi yaşlıyım der kimi hastayım der ama gezmeye oldummu herkez sapasağlam dedim ahh ahh kızım dedi şimdi kimse kimseye yardıma gitmiyo dedi bende mobilyaları taşımaya olunca ben geliyorum ama dedim de yalandan eline bi bez aldıda petekleri sildi..
bizim tarafta kimsede torun sevgisi kalmamış benim kaygana anca kızına koşsun.. Bana geldiğinde yaşlandım artık yapamıyom diyo.. Napim onunda zamanı gelir ne ekersen onu biçersin demişler..
maalesef benim kayınvalidedende ses yok...umursamaz olması beni üzüyor..benim burda hiç yakınım yok..eşim tarafı burda...gecen görümcemi aradım..konuşurken dedim..tezmilik yapılması gerekiyor ama zorlanıyorum filan dedim..temizlikçi tut dedi..insan laf olsun diye bari der ihtiyacın varsa gelelim diye...bi ihtiyacın varmı yokmu soran yok...
zaten maddi yada manevi kayımnvalidem benimle ilgilenmesin..artık bende onu tınlamıycam...onun 2 gelinide var..yanında oturuyor onlar..aynı memlketten...ben ayrı oturuyorum..çalışıyorum..diğer gelinleri kadar tabiki ilgilenemiyorum..hem uzak hemde çalıştığım için ...amabenim burda kimsem yok...ben açıkcası ilgi bekliyorum...
y
ben ogretmenim liseler 15temmuza kadar acik yilsonu sorumluluk sinavlari var
canım şu videoyu ben göremedim nerden bakıcam?
hoşgeldin canım..allah sağlıklı şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah
bende 4 temmuzda alcam çalışamaz raporunu...ama ben bu hafta ayrıldım zaten..resmiyette haftaya bitecek..
herkese iyi haftalar:):):)
ay bugün serin havaya uyanmak iyi oldu...annemi bekliyorum...gelip mama yapıcek ihihihhi
biz de dün akşam kocişle doğum fotoğrafçımızın stüdyosuna gittikkkkkk...albüm için eşimle hamiş fotolarımızı çektiler...süper eğlendik...şu an onlarda fotolar...size göstermek isterdim ama eninde sonunda alacağız nasılsa:)
hehe evet yaa...az önce tanışmış iki tip gibisiniz
Allah hepimize kolay doğumlar,sağlıklı bebişler nasip etsin
evet yaa sezeryan delisi bizim doktorlarımız..ama daha önce de dediğim gibi bende de normal doğum yapacak cesaret yok :18:
slm teyzoşlar.....
nasılsınız biz iyi olmaya çalışıyoruz geceleri çok susuyorum ve dolayısıyla gece uyumalarım wc de geçiyor
başka bi şikayetimiz yok kızım artık canımı acıta acıta harket ediyo ama olsun ben razıyım herşeye...
bu arada dr umun verdiği lökositin yüksek çıktığı için olan ilacım bu akam bitecek çarşamba tahlil yaptıracağım bakalım bi değişiklik varmı sonucu dr a götüreceğim ya bide muayene olucam 1 hafta ara ile onun mutluluğu var kızımı görecem yine...
eyeszay cnm maallah akşamdan beri buraday mışsın ne güzel bizi bırakma yaa özloruz seni
inş dr kontrolünüzde güzel geçer...düğününzde maceralı geçmiş ne güzel bi anı
bizimde düğünümüzde biçok anımız var ara ara aklımıza geldikçe gülüyoruz kocişimle...
peppermint cnm evlilik yıldönümünüz kutlu olsun nice senlere inş seneye bebeğinizle kutlarsınız inş,bu arada çantalarınıda güle güle kullan cnm...
selam guzel anneler
peppermint canim evlilik yil donmunuz kutlu olsun seneye ins kizinla hepberaber kutlarsiniz:)))
eyeszay canim sabah senin msjinla buyuk bi panik yasadim:)))) bulantilar, halsizlik gebelik zehirlenmesi olabilir demissin ya bende de ayni sikayetler var hemen esimi aradim galiba gebelik zehirlenmesi olmusum dedim oda annesini aramis bende doktorumu aradim:)) doktorum ilaclardan alabilecegini soyledi ve icme yarin gel muayene edelim dedi:)) panik yapacak bisey yok dedi:))) kayinvalidem yanima geliyo simdi ne olur ne ilmaz diye hihihihi
zaten maddi yada manevi kayımnvalidem benimle ilgilenmesin..artık bende onu tınlamıycam...onun 2 gelinide var..yanında oturuyor onlar..aynı memlketten...ben ayrı oturuyorum..çalışıyorum..diğer gelinleri kadar tabiki ilgilenemiyorum..hem uzak hemde çalıştığım için ...amabenim burda kimsem yok...ben açıkcası ilgi bekliyorum...
selam guzel anneler
peppermint canim evlilik yil donmunuz kutlu olsun seneye ins kizinla hepberaber kutlarsiniz:)))
eyeszay canim sabah senin msjinla buyuk bi panik yasadim:)))) bulantilar, halsizlik gebelik zehirlenmesi olabilir demissin ya bende de ayni sikayetler var hemen esimi aradim galiba gebelik zehirlenmesi olmusum dedim oda annesini aramis bende doktorumu aradim:)) doktorum ilaclardan alabilecegini soyledi ve icme yarin gel muayene edelim dedi:)) panik yapacak bisey yok dedi:))) kayinvalidem yanima geliyo simdi ne olur ne ilmaz diye hihihihi
geçen hafta kızı ile kızının kayınvalidesi taşındı karı koca yardıma gittiler ve gittiklerini de hiç haber vermediler.. kızının kayınvalidesinin evini temizledi düşün yani yalakalık diz boyu.. bana geldiğinde yaşlanıyor kadın ama ben notunu verdim artık onun.. ağzıyla kuş tutsa yaranamaz bana..
canim facebookta duvarimda bak iki tane video var asagiya inince birinde my krevati night yaziyor digeride dad mom and princers in istanbul yaziyor.
hahaha aynen banada cok komik geldi. tabi videodaki ingilizcemide duyma. burda insanlardan acayip ingilizcde duya duya sende onlar gibi konusmaya basliosun ama normal birini gorunce duzeliyor:)))
hehe saol canim valla burdayimya uzun zamandir cok hosuma gitti. cok ozlemisim sizleri. bir baglansa internet yeni evede.
canim internetten bak ben 33. haftayi okurken gordum sana yolluyorum ismi gecen yeri.
HAFTANIN ÖNERİSİ
PRE-EKLAMPSİ kelimesinin türkçe tam karşılığı bulunmamasına karşın bu kelimenin önemi büyüktür ve her anne ve baba adayı bu kelimeyi en az sezaryan kelimesini bildiği kadar bilmelidir:
"Pre" öncesi, "eklampsi" ise "sara benzeri nöbet" anlamına gelmektedir. Preeklampsi tedavi edilmediğinde anne adayında bilinç kaybıyla birlikte sara benzeri nöbetlere yol açabildiğinden hastalığa bu isim verilmiştir, ancak belirtiler bunlarla sınırlı değildir.
Yalnızca gebelikte görülen bu hastalığın erken tanısı ve gerekli durumlarda doğumun gerçekleştirilmesiyle anne adayı şifaya kavuşmakta ve bebek de preeklampsinin çok erken gebelik haftalarında ortaya çıktığı olgular hariç, çoğu durumda sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmektedir. Yaklaşık yüz anne adayından altısında (%6!) görülmesi ve tanısının nispeten kolay olması nedeniyle doktorunuz her muayenede sizin tansiyonunuzu ölçmekte ve gerekli durumlarda idrarda protein (albumin) incelemesi yapmaktadır.
Bu hastalıktan etkilenmemek için size düşen görev kendinizde en yukarıda yazının başında anlatılan belirtilerden birini saptadığınızda muayene gününüz olmasa dahi doktorunuza haber vermenizdir.
Hafta hafta gebelik (hamilelik) - 33.gebelik (hamilelik) haftas - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe
bu ustteki linke tiklayinca asagiya dogru yaziyor. benimde midem bulaniyor ara ara. ayagimda sisti ama tansiyonum hep dusuk 9 a 4. yinede soracagim bugun doktor kontrolumde. dikkatli olmak lazim sonuna geldik.
ayyy kiyamam ben sana. canim sen kocanla iyi olda bosver bole yapiolarsa kayinvalideler uzak olsun.
MİLLET KIZININ MUTLULUĞUNU DÜŞÜNÜYOR...AMA GELİNİNİDE DÜŞÜNSE OĞLUNU MUTLU ETMİŞ OLCAK..BUNU HİÇ DÜŞÜNMÜYOLAR...SENDE ARTIK ONA GÖRE DAVRANIRSIN..ANNEM ELİNDEN GELEN HER TÜRLÜ HAZIRLIĞI YAPIYOR..HATTA DOĞUMDA ŞUNU ŞUNU TAKARIZ DİYOR..KAYINVALİDEMDEN SES SEDA YOK..MADDİYATI GEÇTİM..MANEVİDE YOK...
CANIM FACETE SENİ EKLEMEM GEREKİYOR OZAMAN..NE DİYE KAYITLISIN? AYRICA ÇOK ŞÜKÜRKİ KOCAMLA İYİYİZ..YOKSA HİÇ KATLANAMZDIM...
cnm hangi fotografci ile ve kaca anlastiniz?
biz de dogum fotografcisi arastiriyoruz da?
benim k.validem havuzlu hana gitmis, bodyler, elbiseler falan aldim dedi, dogumdan sonra getiricem dedi.
bakalim neler almis)
ANNE VE KAYNANA GÖZÜYLE
Yaşını başını almış iki eski arkadaş hanımefendi yolda karşılaşmışlar.Hal hatır sormuşlar.Sıra çocuklarına gelmiş.“Senin oğlan nasıl,evlendi mi?” diye sormuş biri,“Evlendi” demiş öteki,“evlendi ama ah,sorma,öyle bir gelin çıktı ki,felâket!.. Sabahtan ...akşama çalışıyor,evde doğru dürüst yemek pişmiyor,yorgun olduğu zaman oğluma yemek pişirttiriyor.Bazen sabah kahvaltısını bile oğlum hazırlıyor.Ne dikiş var, ne ütü. Bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırtıyor. Evde prensesler gibi oturuyor, oğlum için özel hiçbir şey yapmıyor, çok üzgünüm, çok…” “Vah vah” demiş arkadaşı, “peki kızın nasıl, o da evlendi mi?”… “O da evlendi” demiş arkadaşı, “ama o çok mutlu, öyle iyi bir damadım var ki, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Kızım çalıştığı için çok yoruluyor, çoğu akşam, yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor. İnanır mısın öyle iyi bir çocuk ki tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor. Bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor, kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor, kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum, çok…”
mesaj attim sana cnm ozelden
anne ve kaynana gözüyle
yaşını başını almış iki eski arkadaş hanımefendi yolda karşılaşmışlar.hal hatır sormuşlar.sıra çocuklarına gelmiş.“senin oğlan nasıl,evlendi mi?” diye sormuş biri,“evlendi” demiş öteki,“evlendi ama ah,sorma,öyle bir gelin çıktı ki,felâket!.. Sabahtan ...akşama çalışıyor,evde doğru dürüst yemek pişmiyor,yorgun olduğu zaman oğluma yemek pişirttiriyor.bazen sabah kahvaltısını bile oğlum hazırlıyor.ne dikiş var, ne ütü. Bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırtıyor. Evde prensesler gibi oturuyor, oğlum için özel hiçbir şey yapmıyor, çok üzgünüm, çok…” “vah vah” demiş arkadaşı, “peki kızın nasıl, o da evlendi mi?”… “o da evlendi” demiş arkadaşı, “ama o çok mutlu, öyle iyi bir damadım var ki, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Kızım çalıştığı için çok yoruluyor, çoğu akşam, yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor. Inanır mısın öyle iyi bir çocuk ki tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor. Bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor, kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor, kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum, çok…”
aman şans meselesi sanırım..allahtan uzağız sürekli dip dibe olsak delirirdim
peppermint
kız ne oldu abinin eşinin hamile olma durumları vardı
açıklama yapıldımı?aklıma geldi birden
kızlar selam nasılsınız. yaklasık bır aydır gıremıyorum. geçmişi birazdan uzun uzun okurum.
kısaca bir özet geceyim. sanırım hepimiz bu gunlerde kaynana ilgisizliğinden şikayetçiyiz:) sanırım 30 lu haftalarda kaynana ve görümce hormonlarımız depreşiyor:)))))
Sormayın bızdede buyuk kavga oldu.
Alt katımda oturan buyuk gorumcemın patavatsız,vurdumduymaz davranışları sıze anlatmıstım. e tabı eşimede anlatıyordum ama ıkı kardesın arasını bozmamak için yuzeysel anlatıyordum. pek umursuyor gibi görünmüyordu ama adam meğer içinde biriktiriyormus.
gecen gun gorumceme bir patladıkı sormayın, kaynanamda gorumcemı tuttu tabı kızı kıymetlı olduğundan. ama eşim onuda tersleyınce susup kaldı. vay be acayıp onure oldum. ama hıc beklemediğim bir tepkiydi eşimin benı bukadar savunması:)))
kaynanam yıne basımıza iş açıyor , daha doğrusu bınayı tadılata sokuyor , bilin bakalım ne zaman, tam benım doğumumda eşimin yıllık ıznını kullanacağı zaman. Hepsi almanyada olduğu ıcın eşim ilgilenecek tadılatta ustalarla ve baslarında bekliyecek haliyle. ya gelde sinir olma. ben sezeryan olucam ve bana bakacak eşimden başka kimse yok ve kadındakı art niyete bakarmısınız, bu durumda hala eşime iş buyuruyor. off anlat anlat bıtmez ama şimdiden kesin ve kati soyledim eşime ızın boyunca yanımdan bır an bıle ayrılamazsın. çunku babam dısında kımsem yok benım. oda çalışıyor.
keşke hiç ilgilenmese kaynanam. yani birde üstüne hem masraf hemde iş çıkartıyor geldiğinden beri. bi gitsede rahatlasak bıraz. Allahtan doğumda burada olmayacak.
neyse ben gecmısı okuyayım bıraz okuyabıldığım kadar. umarım sorunu olan kımsecıkler yoktur, erken doğum falan. ???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?