Uzun zamandan beri topiği takip ediyorum ama yazmak bu güne kısmetmiş arkadaşlar herkese ii hamilelikler diliyorum.
kayınvalidelerden cok bahsetmişsiniz
annemle de kayınvalimde bende 15 er dakka arayla oturuyoruz . İkiside gelmiyor ama ben bu olaydan rahatrsız değilim. canım sıkılınca ben onlara gidiyorum benim eşimde 1 aydır yok yanımda ki doğumda da burda olmayacak snaırım ama mutsuz değilim allah tarafından bi sabır dolu içimde.
Ama hergün anneme gidebiliyor olmak müthiş bi duygu o yönden sizler için çok üzülüyorum .
Bu arada kayınvaliderin ilgisizliğinden bahsedilmiş yardımı fazla dokunamıyor ama saolsun 2500 liralık çocuk odası takımı aldı eminim daha bana da takı alır hiç kıskanmaz para olayını .Çocuk odası geleli çok oldu bi ara resmini koymak istiyorum
annemde bebeğe battaniye felan abur cuburunda yardımcı oluyor o da bebeğe iki cumhuriyet almış. eşim dersek yanımda olmasada ne istiyorsan al der başka bi şey demez saolsun .bazı konular da biraz şanslıyım sanırırm çok öpüyorum sizleri ve kuzuları
dimi, ama. benim annemde saklıyor. özel kutuladı onları. arada yine yıkayıp koyuyor. kayınvalidem ise yıkamaya bile üşenmiş. hele bir tanesini üstünde hala yağ lekesi kaldı. ben tabiki duramadım, kendim bir güzelce onları yıkayıp küçük poşete katlayıp hatıra olarak koydum. eşim o sırada demez mi bak yeni gibi oldular, kışın istesek kızımıza giydirebiliriz diye. (orada eşim elimde kalmadığına dua etsin). bende iyi baren, bende kendimkileride getirtiyim, böylece kızımıza bir şey almamız gerekmeyecek dedimbebeğimiz artık bizim kıyafetlerle büyür yok, bu erkeklerde aileleri gibi insanı arada çıldırtıyorlar:)
ne yapalım, içimiz doldu, fırsat buldukça söyleniyoruz:) bende yarını iple çekiyorum. özellikle bebek döndü mü diye merak ediyom. kızımla uzun süreden sonra kavuşmamız. ama, ne yazık ki, eşim bu sefer yanımda olamayacak. yine yalnız takılacam
hiç sorma. eskiden mailime sadece markafoni, trendyolla bedava.com geliyordu. şimdi sabah sayfayı açtığımda çoğu alışveriş yerleri yada aptamiller, herobabiler. hangisine bakacağımı karar veremiyom
BU ARADA; KIZLAR BUĞÜN PRİMADA SAAT 14'TE BİR PEDAGOG ANNELERİN SORULARINA YANIT VERŞYOMUŞ. merak ettiğiniz bir şey varsa sorun.
bende dil hakkında soracam, bebeğimin hem türkçeyi hemde rusça aynı anda nasıl öğrenebilir diye. böylece beni facetan bulabilirsin:)
canım unnadonun sitesinden aldım..kızlarınkiler daha bir güzel bak istersennerden aldınız bunlar kızlar ya bende varsa kızlar için almak istiyorum
canım işin zor vallahi..kimse yokken o dönemde de bir sürü insan çekilmez ki..her kafadan bir ses..allah yardımcn olsunbende istanbuldayım..dedim aynı şehirdeysek belli olmaz aynı yerde doğururuz diye düşündüm
üstelik hepsi ayrı yerden gelcek..annem kütahyadan teyzem balıkesirden..arkadaşımın biri antalyadan diğeri ankaradan kayınvalidem istanbuldahepsinin memleketi kültürüde farklı..birbirlerini çokta anlıycaklarını sanmıyorum
Uzun zamandan beri topiği takip ediyorum ama yazmak bu güne kısmetmiş arkadaşlar herkese ii hamilelikler diliyorum.
kayınvalidelerden cok bahsetmişsiniz
annemle de kayınvalimde bende 15 er dakka arayla oturuyoruz . İkiside gelmiyor ama ben bu olaydan rahatrsız değilim. canım sıkılınca ben onlara gidiyorum benim eşimde 1 aydır yok yanımda ki doğumda da burda olmayacak snaırım ama mutsuz değilim allah tarafından bi sabır dolu içimde.
Ama hergün anneme gidebiliyor olmak müthiş bi duygu o yönden sizler için çok üzülüyorum .
Bu arada kayınvaliderin ilgisizliğinden bahsedilmiş yardımı fazla dokunamıyor ama saolsun 2500 liralık çocuk odası takımı aldı eminim daha bana da takı alır hiç kıskanmaz para olayını .Çocuk odası geleli çok oldu bi ara resmini koymak istiyorum
annemde bebeğe battaniye felan abur cuburunda yardımcı oluyor o da bebeğe iki cumhuriyet almış. eşim dersek yanımda olmasada ne istiyorsan al der başka bi şey demez saolsun .bazı konular da biraz şanslıyım sanırırm çok öpüyorum sizleri ve kuzuları
canım şu anda önde gidiyor olabilr ama zamanla sat tarihiyle uyumlu hale geliyorlar..belkide hep önden gidicek doğuma kadar eğer öyle olursa doğmnda biraz erken olur sanırım..kızlar sizlere bi sorum olacak ben devlet memuruym 27 haftalık hamileyim ama bebek 29.haftada dr on gün önden gidiyo dedi 1.sorum bu doğum tarihini etkileyecekmi?yani doğum on gün öncemi olacak
2-32.haftada rapor sunmam gerekiyo ya illa 32+0 veya 32+1 gününemi denk getirmeliyim diğer randevuyu
3- hastaneye cmt gidiyorum bu raporun hafta sonu alınması bişeyi etkilermi?
ayy sorma bugün benımkide kıpır kıpırdı..öğlen eve gittim az uzanayım diye rahat vermedi tosun..bebişim hangi ara durmuşsa bir uyumuşum mesayiye geç kaldımkızlar nasılsınız???
ay bugün kuzum coştu...çok hareketli maşallahhhama canım çok yanıyor...bi de halsiz ,mutsuz bir moddayım...sanırım kitap okuyup uyuyacağım...sizlere bi bakiyim dedim...
bu arada dün annem geldi bebişimizin çantası hazır...yarın da benimkini hazırlayacağız kısmetse...mobilyaları sildi annem...hala tam çıkmadı kokusu o kadar havalandırdık,sildik...şimdi sıra vanilya yöntemi:)
neyse hadi kaçtık biz...öperiz kuzumla sizi...
selam kızlar cok ama coooook yorgunummmkac gundur temızlık pasta borekle ugrastım dunde mısafırım wardı annemler bebek durusu getırdı sıze ıcımı dokuyum ıstedım ....teyzemler kuzenler annem kardesım arkadasım gorumceler kayınwalıdem wardı ben ewlı olan gorumceme gıttıgımde her ısını yapardım bı tabak kaldırmadı sadece oturdu benden ona hızmet etmemı bekledı we sınırım acayıp bozulduu bırı 20 yasında gırdı ps 3 oynadı sadece bırı kendı caylarını doktuler sawatlarından suratlarından gecılmıyodu ne yaptıysam artıkk.....eltımede pazar gunu soylemıstım onada gıttıgımde hep mısafır tabaklarını hazırlar toplar cay felan dokerdım oda gelmedı pazar gunu yukardaydı ayagını koltuga taktırmıstı pazar gunu agrımıyo felan demıstı we 1 hafta olacak nerdese oda gelmedı bahane o olduuu...ewlenelı 2 yıl olacak we eltım henuz 1 kere gelıp oturmadı dusunun annesı arkamdan gıtmez bız ona ne yaptık felan dıe kac kere lafını ettı artık bunlara alıstım ama madem gelıosun nıe surat yapıosun ayy yolasım geldı resmen nese cayı atlattık teyzem hadı duruye bakalım artık dedı walızler acılmaya basladı teyzem masaya acayım ben dedı bende gerek yok dedım sen goster kalksın tekrar dedım herkesın elıyle cekıstırmesını ıstemedım zaten teyzemler hepsını gormuslerdı bı kac seye gorumcemın elı gıttı begenmezmıs gıbı gerı koyduuu orgulerı felan eklesem mılletın agzı acık kalır cok modern seylerdı bakıldı bakıldı hıc bısı denmedı tabıı kayınwalıdem cok guzel yapmısın cok almısın elıne saglık felan dedı ama yukarda neler konusuldu pek bı bılgım yokkk :):)eltım ıcınde gelınce baksın artık felan dedıler bende gelenler gordu gelmeyenlerde ustunde gorsun dedım ::))sonra annem kunye we kupe hedıyelerını cıkarttı buda benım hedıyem dedı herkes baktı onada bısı demedıler kız kardesım sessızce ısım ne olacak ya dedı bende sessızce soyledım gorumcem hemen ne koyacaksınız dedı sonra kesın deıl selman bı kac bısı soyledı dedım onuda begenmedıler agız eydıler sınırım ıyıce kalktıııı sawat surat gıttıler ....sabah kayınwalıdem zıle bastı eltım ıcın zehırlenmıs mıdesı yıkanmıs felan dedı bende nasıl zehırlenmıs felan dedım sonra bana ıkı kere hadı gıdelım dedı bende benımde ayagım sıs gıdemem sıcakta dedım onada bozuldular ıkı gun sonra laflar cıkmaya baslar bız yıne kuserızzzz umarım dogumumda sık sık gelıp durmazlar onların suratlarını cekemıycemmm gelır bıde surat yaparlarsa taze bebegı sap sap sıkıstırıp operlerse bende goz yummam acarım agzımı
kim beni unnadoya davet edebilir:44:
edeyim canım, böylece ilk kez birini davet etmiş olruum
temizlik çok farklı birşey ya..herkes temiz titiz olamıyor malesef..siteler benim için bir eğlence hobi gibi oldu.her gün neler var diye emrak edip bakıyorum mutlaka
canım unnadonun sitesinden aldım..kızlarınkiler daha bir güzel bak istersen
canım işin zor vallahi..kimse yokken o dönemde de bir sürü insan çekilmez ki..her kafadan bir ses..allah yardımcn olsun
hoş geldin canım aramıza..sen şanslıymışsın
canım şu anda önde gidiyor olabilr ama zamanla sat tarihiyle uyumlu hale geliyorlar..belkide hep önden gidicek doğuma kadar eğer öyle olursa doğmnda biraz erken olur sanırım..
canım 32.hafta raporunu 31+0 ve 31+6 da alabiliyorsun,yanı benım doktorum bu tarihler arasında çağırdı benı
cumartesi olayını bende bilmiyorum
ayy sorma bugün benımkide kıpır kıpırdı..öğlen eve gittim az uzanayım diye rahat vermedi tosun..bebişim hangi ara durmuşsa bir uyumuşum mesayiye geç kaldımiyi bitiriyorasun yavaş yavaş hazırlıklarını kolay gelsn canım
canım bebek durusu dediğin şey sanırım sizde bir adet..çeyize bakmaya geldikleri gibi bebeğe yapılanlara mı bakıyorlar? ben anlamıyorum insan hamile kadına yardım etmez mi ya,nasıl insanlar var..bir süür uğraşmş yapmşsn bide hizmet etmişsin..benım annem benden bir bardak su istemiyor bu dönemde, eşim çayımı doldur dediğinde eşimede kızıyor kalk kendın doldur diye gülerek
teşekkür ederim mailimi mesaj atıyorum şimdi:)
EDİT:mesaj atamadım:/ buradan yazayım.dreamforlifee@hotmail.com
oo, kızlar. ben bu bilezlik olayını daha yeni öğrendim. malum türk adetlerini çok iyi bilmiyorum ancak kayınvalidemin bilezlik takacağını zannetmiyorum. adetleri bilmiyor gibi yapıp geçer. ama asıl sizi şoke edeyim. benim kayınvalidem bebek için bana hediyeler getirdi ama ne olduğunu tahmin edemezsiniz (eşimin bebekken giydiği örgülü tulumlar ve sararmış bir tane banyo havlusu). içimden bu kadın benle dalga geçiyor diye geçirdim. üstelik ben kızma bornoz takımı alacakken bana sakın alma demişti, sana çok kaliteli güzel bebek havlusunu verecem demişti. o havlu bu havluymuş
sonra benim ailemin bebek odasını alacaklarını, bide bebek için bazı ihtiyaçlarını alacaklarını söylenince, kayınpederim harcamalar için 1000 tl gönderdi. tabi görümcem 100lirasını direk kendine almış (o gün para çekemediği için bizimkinden almaya karar vermiş). halada geri vermedi:):)
utandılar mı artık ne bilemedim ama işimize yaradı
annaannemde kzıma şimdiden pırlanta küpeler aldı, çokta güzeller, kendim takarım tabiki:)
eşimin annaanneside bebek arabasının parasını verdi. yani anladığınız kadarıyla bebeği beleşe hallediyoruzbir bana hediye yapan yok, onuda eşim yapsın artık, dimi:)
inş,canım. tamda buğün seni yeni sormuştum, sen kendin ortaya çıktın. canım, umarım sağ salim doğurursun. zaten az zamanımız kaldı. inş herşeyin yolunda olur
ewet canım konyada ole bı adet war kızın annesı her esyasını alıyo sonra hekes gelıp bakıyo ben gorumceme eltıme gıttıgımde hıc oturmam ama popolarını kaldırmadılar sawat surat zaten eltım gelmedı bıle:))))gorumcemde kız olursa modellerı alırım dedı ama bk werırım ınsan olana ınsan gıbı dawranılır bıde dun sancım wardı hıc bı halta yardım etmedıler bende yapmıycam bundan sonra
bende kütahyalıyım..annem balıkesirli...yakınız yani..eşin nereli?
canım senin ilk bebeğinden nekadar sonra hamile kaldın?sanırım araları kısa...
canım baktımda çokta yakın değil..yinede teşekkürler...birde net üzerinden alışveriş oldumu yerinden daha uygun oluyor..seninkiler bi gelsin..bedenlerinede bak bakalım...
bikeshacım,
valla zor iş insan bazen kendini çekemiyorken anne de olsa baba da olsa kaynana da olsa çekilmiyooooorr!!arkadaşım yazmış ya prenses gibi hamilelik ??şükür diyelim ama olmadı tabi herşeyle kendimiz ilg,lendik kim yapcak başka??amaaan bugünlere geldik ya boşver zaten meleklerimiz doğunca gözümüz kimseyi görmücek kimsenin ilgisine ihtiyacımız olmucak çılgın gibi sevip sevilcez nasıl olsa)o zaman bugün bizimle ilgilenmeyenlerle de biz ilgilenmiccez çoook uzun bir süre ...intikamımız güzel olcak
vallahi bi çeyrek takarlar diye düşünüyorum:44:..annemler bilezk yada cumhuriyt alacaklarmış, bide bir sürü şey yaptılar zaten torun için hiç istemiyorum almalarını ..eşime bende dedim doğum hediyesini hazırla diye hediyen karnında demez mi? güler misin ağlar mısın ..bana kım alacak hediye diyor ..onu bunu bilmem dedim doğum hediyesi alınır artık bir bilezik bekliyorum dedim. .ama inan varya bunları dedikten sonra almasnın hiçbir anlamı yok aslında önemli olan hiç söylenmeden düşünülüp alınması ..ama sende kaynanana iyi demişsin ben diyemem hiç sadece bana hamile kaldığmda demiştiki annen artık torun hazırlıklarına başlasın diy e..dedim sende başla anne, bakarız demişti o da..sanki her gün bana kendı annem soruyordu çocuk var mı diye
selam fıstıklar.. :)) nasılsınız bakalım..aslında size dün akşam yazacaktım ama eşim kalk diye tutturunca kalkmak zorunda kaldım.pepermintte mesaj atınca kociş yokken gireyim hemen dedim.ben bildiğiniz gibi yata yata geçiriyorum günbleri.çok sükür ama bugünlere ulaştık.toplamda 65 haftamız kaldı.sezaryan olacxağı için 3-4 hafta diyorum artık.inş sabredebiliriz..dualarınızı bekliyorum.benim bebiş çok s ert duruyor karnımda.dokununca acıyor resmen karnım.kendini dayıyor bana ve hareket ettirmiyor..öyle işte..ama az kaldı sabredeceğiz inş...hepiniz iyisinizdir umarım..hepinizi öptüm..36. haftayı atlatırsam eğer hergün burdayım inş... :))
bende işte onu düşünüyorum. kayınpederim, hamile kaldığımı öğrendiğimde kurtaj diye tutturmuştu şimdi çocuk doğduktan sonra bun adam hangi yüzle gelip çocuğu sevecek. valla, ben o günleri unutmadım, unutamayacamda. o ilk zamanlarda o kadar çok canım sıkılmıştı ki, o kadar çok ağladım ki. annemlerede belli etmemeye çalıştım. fakat eşim gayet rahat unuttu, kendi ailesi olduğu için tabiki. ben intikamımı almaya istesem bile eşim yüzünden alamayacağım.
bence sementa bebek pisletirse yediğide bulunsun diye almıştır:):) yada, o kadar çok hoşuna gittiki ilerdeki çocuğuna da depoladı
kızlar kayınvalidem beni utandırdı....gerçi utandırcask bişey yok..eşim aramışdün geceki üzüntümden sonra...nasılsın diyor..evle ilgili ileri varmış..haftaya eltim memlketenn gelcek..o geldin yanına gelcem dedi...(şimdide tırstım doğrusu ) neyse teli kapattık..1 saat sonra tekrar aradı.sıkılıyosan gel buraya dedi..benimde oraya hiç gidesim yok ya..kargo gelcek dedim...halılarda yıkamay vercem haftaya dedim..tamam onları ver öle gel dedi..tek nasıl geleyim bu halde dedim..ben snaa araba göndercem dedi....waaaaauuuw dedim kendi kendime
slm kızlar ...nasıl gidiyor bebişlerle aranız...
Biz çok şükür alışverişimizi tamamladık valizimi hazırladım artık...
Sadece anakucağı oto koltuğu olanlardan onda karar veremedim onu alıcaz...bu konuda tavsiyede bulunursanız sevinirim.birde 2 gündür sigorta şirketlerinden arıyolar biri acil durumlarda geçerli biri sezeryanın yarısını karşılıyor yok yılda 13 tl ödüyomuşuz bilgisi olan varmı???
selam kızlar cok ama coooook yorgunummmkac gundur temızlık pasta borekle ugrastım dunde mısafırım wardı annemler bebek durusu getırdı sıze ıcımı dokuyum ıstedım ....teyzemler kuzenler annem kardesım arkadasım gorumceler kayınwalıdem wardı ben ewlı olan gorumceme gıttıgımde her ısını yapardım bı tabak kaldırmadı sadece oturdu benden ona hızmet etmemı bekledı we sınırım acayıp bozulduu bırı 20 yasında gırdı ps 3 oynadı sadece bırı kendı caylarını doktuler sawatlarından suratlarından gecılmıyodu ne yaptıysam artıkk.....eltımede pazar gunu soylemıstım onada gıttıgımde hep mısafır tabaklarını hazırlar toplar cay felan dokerdım oda gelmedı pazar gunu yukardaydı ayagını koltuga taktırmıstı pazar gunu agrımıyo felan demıstı we 1 hafta olacak nerdese oda gelmedı bahane o olduuu...ewlenelı 2 yıl olacak we eltım henuz 1 kere gelıp oturmadı dusunun annesı arkamdan gıtmez bız ona ne yaptık felan dıe kac kere lafını ettı artık bunlara alıstım ama madem gelıosun nıe surat yapıosun ayy yolasım geldı resmen nese cayı atlattık teyzem hadı duruye bakalım artık dedı walızler acılmaya basladı teyzem masaya acayım ben dedı bende gerek yok dedım sen goster kalksın tekrar dedım herkesın elıyle cekıstırmesını ıstemedım zaten teyzemler hepsını gormuslerdı bı kac seye gorumcemın elı gıttı begenmezmıs gıbı gerı koyduuu orgulerı felan eklesem mılletın agzı acık kalır cok modern seylerdı bakıldı bakıldı hıc bısı denmedı tabıı kayınwalıdem cok guzel yapmısın cok almısın elıne saglık felan dedı ama yukarda neler konusuldu pek bı bılgım yokkk :):)eltım ıcınde gelınce baksın artık felan dedıler bende gelenler gordu gelmeyenlerde ustunde gorsun dedım ::))sonra annem kunye we kupe hedıyelerını cıkarttı buda benım hedıyem dedı herkes baktı onada bısı demedıler kız kardesım sessızce ısım ne olacak ya dedı bende sessızce soyledım gorumcem hemen ne koyacaksınız dedı sonra kesın deıl selman bı kac bısı soyledı dedım onuda begenmedıler agız eydıler sınırım ıyıce kalktıııı sawat surat gıttıler ....sabah kayınwalıdem zıle bastı eltım ıcın zehırlenmıs mıdesı yıkanmıs felan dedı bende nasıl zehırlenmıs felan dedım sonra bana ıkı kere hadı gıdelım dedı bende benımde ayagım sıs gıdemem sıcakta dedım onada bozuldular ıkı gun sonra laflar cıkmaya baslar bız yıne kuserızzzz umarım dogumumda sık sık gelıp durmazlar onların suratlarını cekemıycemmm gelır bıde surat yaparlarsa taze bebegı sap sap sıkıstırıp operlerse bende goz yummam acarım agzımı
sağol canım benımvallahi ben bu topic sayesınde nerelere üye olmadım ki..artık tanınmış bir hale geldim alışveriş ortamında aldın mı bari birşeyler bebişine
canım kredi kartım kesilsin de öyle alayım uçtum gene
canım şu anda önde gidiyor olabilr ama zamanla sat tarihiyle uyumlu hale geliyorlar..belkide hep önden gidicek doğuma kadar eğer öyle olursa doğmnda biraz erken olur sanırım..
canım 32.hafta raporunu 31+0 ve 31+6 da alabiliyorsun,yanı benım doktorum bu tarihler arasında çağırdı benı
cumartesi olayını bende bilmiyorum
sağol canım ilgilendiğin için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?