bende işte onu düşünüyorum. kayınpederim, hamile kaldığımı öğrendiğimde kurtaj diye tutturmuştu şimdi çocuk doğduktan sonra bun adam hangi yüzle gelip çocuğu sevecek. valla, ben o günleri unutmadım, unutamayacamda. o ilk zamanlarda o kadar çok canım sıkılmıştı ki, o kadar çok ağladım ki. annemlerede belli etmemeye çalıştım. fakat eşim gayet rahat unuttu, kendi ailesi olduğu için tabiki. ben intikamımı almaya istesem bile eşim yüzünden alamayacağım.bikeshacım,
valla zor iş insan bazen kendini çekemiyorken anne de olsa baba da olsa kaynana da olsa çekilmiyooooorr!!arkadaşım yazmış ya prenses gibi hamilelik ??şükür diyelim ama olmadı tabi herşeyle kendimiz ilg,lendik kim yapcak başka??amaaan bugünlere geldik ya boşver zaten meleklerimiz doğunca gözümüz kimseyi görmücek kimsenin ilgisine ihtiyacımız olmucak çılgın gibi sevip sevilcez nasıl olsa)o zaman bugün bizimle ilgilenmeyenlerle de biz ilgilenmiccez çoook uzun bir süre ...intikamımız güzel olcak
ya kızlar bende diyorum 70 küsür nasıl tuttu..meğer aynı tulumdan 2 kere işartelemişm toplamda 3 tane olmş o yüzden..iptal edeyim bari siparişimi..hay allahım kafada kalmadı
bence sementa bebek pisletirse yediğide bulunsun diye almıştır:):) yada, o kadar çok hoşuna gittiki ilerdeki çocuğuna da depoladıamaaann coşmuşsun arkadaşım oğluna çifter çifter alıyorsun bakıyorum
vallahi bi çeyrek takarlar diye düşünüyorum:44:..annemler bilezk yada cumhuriyt alacaklarmış, bide bir sürü şey yaptılar zaten torun için hiç istemiyorum almalarını ..eşime bende dedim doğum hediyesini hazırla diye hediyen karnında demez mi? güler misin ağlar mısın ..bana kım alacak hediye diyor ..onu bunu bilmem dedim doğum hediyesi alınır artık bir bilezik bekliyorum dedim. .ama inan varya bunları dedikten sonra almasnın hiçbir anlamı yok aslında önemli olan hiç söylenmeden düşünülüp alınması ..ama sende kaynanana iyi demişsin ben diyemem hiç sadece bana hamile kaldığmda demiştiki annen artık torun hazırlıklarına başlasın diy e..dedim sende başla anne, bakarız demişti o da..sanki her gün bana kendı annem soruyordu çocuk var mı diye
ya birde o sorun vardı..kayınpederimi severdim..rahmetli oldu....ama sırf eşim tarafı ısrar ediyor diye koymak istemiyordum bana bıraksalar yorum yapmasalar belki koyarım..neyseki kız olcak allahın izniyle
canım istanbuldayım ben...
canım sen nereliydin? bizim o tarafın adetleri gibi sanırım sizde...benim ailemde hazırlık yaptı ama ben eşimin tarafını bildiğim için sakın araba yatak almayın bana dedim..eşim tarafı hiçbirşey yapmaz dedim..o taraf yapmazsa ailem neden yapsın..bizde bebeğin çeyizini anane yapar..babanede bilezik gerdanlık vb. takar....ama annem hazırlık yaptı hemde bilezikte takıcam diyor..hatta bu konu beni epey germişti..germe sebebi eşimin ailesinin ilgisizliği...neyse annemlere fazla bişey yaptırmadım..onlarında yapmıycanı söyledim....annem abimde 2 çocuğundada yengeme bilezik yaptı hatta abimin kızı olduğunda hem yengeme hemde bebeğe bilezik taktı....ya artık bunları geçtim..yani maddiyatı geçtim..manevi destekte yok......
bende işte onu düşünüyorum. kayınpederim, hamile kaldığımı öğrendiğimde kurtaj diye tutturmuştu şimdi çocuk doğduktan sonra bun adam hangi yüzle gelip çocuğu sevecek. valla, ben o günleri unutmadım, unutamayacamda. o ilk zamanlarda o kadar çok canım sıkılmıştı ki, o kadar çok ağladım ki. annemlerede belli etmemeye çalıştım. fakat eşim gayet rahat unuttu, kendi ailesi olduğu için tabiki. ben intikamımı almaya istesem bile eşim yüzünden alamayacağım.
bence sementa bebek pisletirse yediğide bulunsun diye almıştır:):) yada, o kadar çok hoşuna gittiki ilerdeki çocuğuna da depoladı
canım artvinliyiz biz.ama adetten değil annemın içinden geldiği için yapıyor..yanı artvnlyız ama bizim orarlarda ne nasıl yapılır hiç bilmiyoruz hep uzaklardaydk çünkü memleketten..canım sen nereliydin? bizim o tarafın adetleri gibi sanırım sizde...benim ailemde hazırlık yaptı ama ben eşimin tarafını bildiğim için sakın araba yatak almayın bana dedim..eşim tarafı hiçbirşey yapmaz dedim..o taraf yapmazsa ailem neden yapsın..bizde bebeğin çeyizini anane yapar..babanede bilezik gerdanlık vb. takar....ama annem hazırlık yaptı hemde bilezikte takıcam diyor..hatta bu konu beni epey germişti..germe sebebi eşimin ailesinin ilgisizliği...neyse annemlere fazla bişey yaptırmadım..onlarında yapmıycanı söyledim....annem abimde 2 çocuğundada yengeme bilezik yaptı hatta abimin kızı olduğunda hem yengeme hemde bebeğe bilezik taktı....ya artık bunları geçtim..yani maddiyatı geçtim..manevi destekte yok......
bak bu yorumu sanada gönderiyorum...
canım merak ettik seni neyseki iyisinselam fıstıklar.. :)) nasılsınız bakalım..aslında size dün akşam yazacaktım ama eşim kalk diye tutturunca kalkmak zorunda kaldım.pepermintte mesaj atınca kociş yokken gireyim hemen dedim.ben bildiğiniz gibi yata yata geçiriyorum günbleri.çok sükür ama bugünlere ulaştık.toplamda 65 haftamız kaldı.sezaryan olacxağı için 3-4 hafta diyorum artık.inş sabredebiliriz..dualarınızı bekliyorum.benim bebiş çok s ert duruyor karnımda.dokununca acıyor resmen karnım.kendini dayıyor bana ve hareket ettirmiyor..öyle işte..ama az kaldı sabredeceğiz inş...hepiniz iyisinizdir umarım..hepinizi öptüm..36. haftayı atlatırsam eğer hergün burdayım inş... :))
benımde öyle cinsiyeti belli olmadan küçük tevfik geliyor dedi..içine mi doğdu nedirbana direk demeselerde hep ima ettiler..daha hamile değilken...akrabalrı bile ima etti....gerçi belki yine koyarım ilerde ama baskı yapmazlarsa..daha hamileyken ima eden artık hamile olup erkek olcak olursa kafamı şişlirirler 9 ay.....
bende işte onu düşünüyorum. kayınpederim, hamile kaldığımı öğrendiğimde kurtaj diye tutturmuştu şimdi çocuk doğduktan sonra bun adam hangi yüzle gelip çocuğu sevecek. valla, ben o günleri unutmadım, unutamayacamda. o ilk zamanlarda o kadar çok canım sıkılmıştı ki, o kadar çok ağladım ki. annemlerede belli etmemeye çalıştım. fakat eşim gayet rahat unuttu, kendi ailesi olduğu için tabiki. ben intikamımı almaya istesem bile eşim yüzünden alamayacağım.
bence sementa bebek pisletirse yediğide bulunsun diye almıştır:):) yada, o kadar çok hoşuna gittiki ilerdeki çocuğuna da depoladı
kocama hiç demedim bana doğum hediyesi al diye sadece kaynana bilezik takar adettir dedim o da takmayacaklarını bildiği için ben yaparım dedi.ama eşim bişeyler düşünüyor biliyorum hem bizim evlilik yıldönümümüz sata göre tahmini doğum tarihi bebeğimin..ama bilezik takarsa bozulurum sırf annesini kurtarmak için takmış olur benim gözümde değeri olmaz hiç!!
ben kaynanama dedim ama bakarız dedi işte)ben mi daha yüzsüzüm o mu karar veremedim valla
Selam kızlar, bugün anneler ve kayınvalidelerden bahsetme günü galiba herkesin bi derdi var. Benim annemde kayınvalidemde ankara olmadıkları için sorun yok :))) Bide maddi durumları da iyi olmadığı için hiç kimseden bir beklentim de yok. hiç bişeyi kafaya takmıyorum böylece rahatım...
bugün çalışabilir raporu almaya gidecem, gitmişken de kızımı da görürüm inşallah. Kafama takıldı rapor için geçmi kaldım ya ben??? Ama doktorum özellikle bugün çağırdı rapor için.
ne kürtajı yaa kimmiş o bunun kararını veriyor düşünmesi b,le ayıp bırak söylemeyihakkaten çok sinir bozucu valla iyi sabretmişsin maaşallah o adamın yüzüne bence de bakılmaz ama napcan kocanın hatrı var!!merak etme allah büyük gün gelir acısını çıkarırsın ya sabır canımm...
kendisi turp gibi bana çok uzak ,sıcak nasıl geleyim diyor.bana sen gel diyor.ayol ben hamileyim hamilebenimki de bir iğne almamıştır kesin!!!eltimin ilk çocuğuna çeyrek bile takmamışlar ikinci oldu sormadım ama sanmıyorum!ben eşime en başından beri bilezik isterim diye tutturdum benim annemler bebeğimin yatağını aldılar bana bilezik yapcaklar!!kaynanadan çöp yok!!ne dicem ben annemlere??resmen rezil olcam var ya...kocişte tutturdu ben alırım onların yerine bilezik diye.ben de kızıyorum ne demek sen niye alcaksın onlar alcak diye..geçenlerde dedim kaynanama bileziği hazırla gel dedim bakarız dedi!!bakarız!!hay allahım yaa....
oo, kızlar. ben bu bilezlik olayını daha yeni öğrendim. malum türk adetlerini çok iyi bilmiyorum ancak kayınvalidemin bilezlik takacağını zannetmiyorum. adetleri bilmiyor gibi yapıp geçer. ama asıl sizi şoke edeyim. benim kayınvalidem bebek için bana hediyeler getirdi ama ne olduğunu tahmin edemezsiniz (eşimin bebekken giydiği örgülü tulumlar ve sararmış bir tane banyo havlusu). içimden bu kadın benle dalga geçiyor diye geçirdim. üstelik ben kızma bornoz takımı alacakken bana sakın alma demişti, sana çok kaliteli güzel bebek havlusunu verecem demişti. o havlu bu havluymuşvallahi bi çeyrek takarlar diye düşünüyorum:44:..annemler bilezk yada cumhuriyt alacaklarmış, bide bir sürü şey yaptılar zaten torun için hiç istemiyorum almalarını ..eşime bende dedim doğum hediyesini hazırla diye hediyen karnında demez mi? güler misin ağlar mısın ..bana kım alacak hediye diyor ..onu bunu bilmem dedim doğum hediyesi alınır artık bir bilezik bekliyorum dedim. .ama inan varya bunları dedikten sonra almasnın hiçbir anlamı yok aslında önemli olan hiç söylenmeden düşünülüp alınması ..ama sende kaynanana iyi demişsin ben diyemem hiç sadece bana hamile kaldığmda demiştiki annen artık torun hazırlıklarına başlasın diy e..dedim sende başla anne, bakarız demişti o da..sanki her gün bana kendı annem soruyordu çocuk var mı diye
inş,canım. tamda buğün seni yeni sormuştum, sen kendin ortaya çıktın. canım, umarım sağ salim doğurursun. zaten az zamanımız kaldı. inş herşeyin yolunda olurselam fıstıklar.. :)) nasılsınız bakalım..aslında size dün akşam yazacaktım ama eşim kalk diye tutturunca kalkmak zorunda kaldım.pepermintte mesaj atınca kociş yokken gireyim hemen dedim.ben bildiğiniz gibi yata yata geçiriyorum günbleri.çok sükür ama bugünlere ulaştık.toplamda 65 haftamız kaldı.sezaryan olacxağı için 3-4 hafta diyorum artık.inş sabredebiliriz..dualarınızı bekliyorum.benim bebiş çok s ert duruyor karnımda.dokununca acıyor resmen karnım.kendini dayıyor bana ve hareket ettirmiyor..öyle işte..ama az kaldı sabredeceğiz inş...hepiniz iyisinizdir umarım..hepinizi öptüm..36. haftayı atlatırsam eğer hergün burdayım inş... :))
canım artvinliyiz biz.ama adetten değil annemın içinden geldiği için yapıyor..yanı artvnlyız ama bizim orarlarda ne nasıl yapılır hiç bilmiyoruz hep uzaklardaydk çünkü memleketten..
insanın zoruna giden bir tarafın can ciğer çalışıp diğer tarafın boş boş bakması..ya inan bizden para istiyorlar bide..bu çocuklar düğünlerini kendileri yaptılar bize masraf olmadan, bide bebekleri geliyor bir sürü borçları vardır demiyorlar hala istiyorlar...anne baba verici olur alıcı değil
canım merak ettik seni neyseki iyisin..benım kocamda bilgisyrn başında gördü mü benı kzııyor bana benımle ilgilen bırak bilgisayarı diye..o yüzden akşamları giremiyorum pek..ama senın durumun farklı tabi eşin kızmakta haklı
benımde öyle cinsiyeti belli olmadan küçük tevfik geliyor dedi..içine mi doğdu nedir
dimi yavallahi ilerde kızım olacağını bilsem o elbiselerden de alırdım.. ya ben çok özeniyorum kıyafetlerine sizde öylesnzdir eminim..bilmiyorum çok mu önem veriyorum dış görünüşe..illahki çok şık kıyafetleri olsun istiyorum
kocana demeyip kayınvalidene demek byük cesaretbizde az değiliz bence,onlardan kalır yanımız yok ..napalım etkiye tepki bizimkisi
oo, kızlar. ben bu bilezlik olayını daha yeni öğrendim. malum türk adetlerini çok iyi bilmiyorum ancak kayınvalidemin bilezlik takacağını zannetmiyorum. adetleri bilmiyor gibi yapıp geçer. ama asıl sizi şoke edeyim. benim kayınvalidem bebek için bana hediyeler getirdi ama ne olduğunu tahmin edemezsiniz (eşimin bebekken giydiği örgülü tulumlar ve sararmış bir tane banyo havlusu). içimden bu kadın benle dalga geçiyor diye geçirdim. üstelik ben kızma bornoz takımı alacakken bana sakın alma demişti, sana çok kaliteli güzel bebek havlusunu verecem demişti. o havlu bu havluymuş
sonra benim ailemin bebek odasını alacaklarını, bide bebek için bazı ihtiyaçlarını alacaklarını söylenince, kayınpederim harcamalar için 1000 tl gönderdi. tabi görümcem 100lirasını direk kendine almış (o gün para çekemediği için bizimkinden almaya karar vermiş). halada geri vermedi:):)
utandılar mı artık ne bilemedim ama işimize yaradı
annaannemde kzıma şimdiden pırlanta küpeler aldı, çokta güzeller, kendim takarım tabiki:)
eşimin annaanneside bebek arabasının parasını verdi. yani anladığınız kadarıyla bebeği beleşe hallediyoruzbir bana hediye yapan yok, onuda eşim yapsın artık, dimi:)
inş,canım. tamda buğün seni yeni sormuştum, sen kendin ortaya çıktın. canım, umarım sağ salim doğurursun. zaten az zamanımız kaldı. inş herşeyin yolunda olur
oh çok güzel haberlerle dönmüşsün, benim iki hft var daha gitmeme 3 ve 4 hft sonra gel eğer şikayetin olmazsa dedi drum..
en tembel benim galiba aramızda 33+4 oldum ama hala çanta da yok kıyafetleri yıkamakda sanırım işten çıkınca anca yapıcam
fıstıklarr bu ne yaaa bırakın şu kaynanalaınızı onları konuışup karartmayın içinizi
konuşulcak daha önemli konuşlar var bebişler...
bu arada ben 32+0ım bugün 33e başladık hayırlısıyla bakalım yarın kontrolümüz var durumlar nasıl bizim cimcimede..
aman aman canım çok iyi maşallah bu saate kadar geldin ya devamı da gelir inşallahhhselam fıstıklar.. :)) nasılsınız bakalım..aslında size dün akşam yazacaktım ama eşim kalk diye tutturunca kalkmak zorunda kaldım.pepermintte mesaj atınca kociş yokken gireyim hemen dedim.ben bildiğiniz gibi yata yata geçiriyorum günbleri.çok sükür ama bugünlere ulaştık.toplamda 65 haftamız kaldı.sezaryan olacxağı için 3-4 hafta diyorum artık.inş sabredebiliriz..dualarınızı bekliyorum.benim bebiş çok s ert duruyor karnımda.dokununca acıyor resmen karnım.kendini dayıyor bana ve hareket ettirmiyor..öyle işte..ama az kaldı sabredeceğiz inş...hepiniz iyisinizdir umarım..hepinizi öptüm..36. haftayı atlatırsam eğer hergün burdayım inş... :))
kızlar papyonlu yerine kravatlıyı almak zorunda kaldım..49 tutuu ikisiEki Görüntüle 217321 Eki Görüntüle 217322
aman aman canım çok iyi maşallah bu saate kadar geldin ya devamı da gelir inşallahhh
gör bak en son sen doğurucanmoralini hep yüksek tut canım benim tehlikeli zamanları atlattık sayılıt hamdolsun
sayende gittim biyere daha üye oldum iyi mi
çok güzelmiş valla
dayanıyordum üye olmayayım diyodum nıç yapamadım yapamadım:52 güle güle giydir yakışıklına:
ben önümüzdeki hafta yıkayıp ütülemeye yerleştirmeye çantamı hazırlamaya başlıcam artık.. sonrada bebek süslerimizi hazırlarım :) malzemeyi aldık bu arada ben yapıcam :) başka alan varmı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?