selam kızlaaar,
anaaamm 3 gün topice giremedim neler olmuş zynptnc doğum yapmış maaşallahben de ilk annelerden olcam sanıyordum kendimi kader ksımet işte...bebeğin ve annesinin iyi olmasına çook sevindim daha geçmişten 1 sayfa okudum kimbilir daha neler oldu???
cumartesi kontrolumuz vardı.kızım 2800 olmuşüç hafta önce 1800 dü 1 kg almış kızım 3 haftada suyu iyiymiş,pozisyon almış.herşey yolunda dedi doktorum kanda wbc 16 çıktı,idrarda lökosit olmadığı için ilaç vermedi doktor...ultrasonla rahim ağzının açıklığına bakamayız dedi!!sizin doktorlar neyle ölçüyorlar ki??nst yapıldı kasılmam çıkmadı )iki hafta sonraya gün verdi!!hani 36dan sonra her hafta kontrol edilmeliydik!!benim doktor da rahat mı nee??
bebek şekerlerimizi aldık,sanırım hazırız artık)hayrlısıyla gelsin meleğimiz....
3 haftada 1 kilo mu? maşallah size.benim bebiş neredeyse 1 ay geriden geliyor. gecen hafta 1700 gr.dı.temmuz 12 ye randevu verdi doktor.o güne kadar bi gelişme olmazsa hemen alırız bebeği dedi.
bende bekliyorum öyle.daha eksiklerim de tamam değil yarın çıkıp tamamlayacağım.bu saatten sonra ne olur ne olmaz.hazır olmam lazım.
selam kızlaaar,
anaaamm 3 gün topice giremedim neler olmuş zynptnc doğum yapmış maaşallahben de ilk annelerden olcam sanıyordum kendimi kader ksımet işte...bebeğin ve annesinin iyi olmasına çook sevindim daha geçmişten 1 sayfa okudum kimbilir daha neler oldu???
cumartesi kontrolumuz vardı.kızım 2800 olmuşüç hafta önce 1800 dü 1 kg almış kızım 3 haftada suyu iyiymiş,pozisyon almış.herşey yolunda dedi doktorum kanda wbc 16 çıktı,idrarda lökosit olmadığı için ilaç vermedi doktor...ultrasonla rahim ağzının açıklığına bakamayız dedi!!sizin doktorlar neyle ölçüyorlar ki??nst yapıldı kasılmam çıkmadı )iki hafta sonraya gün verdi!!hani 36dan sonra her hafta kontrol edilmeliydik!!benim doktor da rahat mı nee??
bebek şekerlerimizi aldık,sanırım hazırız artık)hayrlısıyla gelsin meleğimiz....
3 haftada 1 kilo mu? maşallah size.benim bebiş neredeyse 1 ay geriden geliyor. gecen hafta 1700 gr.dı.temmuz 12 ye randevu verdi doktor.o güne kadar bi gelişme olmazsa hemen alırız bebeği dedi.
bende bekliyorum öyle.daha eksiklerim de tamam değil yarın çıkıp tamamlayacağım.bu saatten sonra ne olur ne olmaz.hazır olmam lazım.
Kızlar doğuma fotoğrafçı istiyorum.
Hastanenin fotoğrafçısı ile konuştuk. Normal Doğumlara 850 TL dedi. Sezeryan için 650 TL dedi. Çok fazla geldi bana.
Daha uygun bekliyordum. Başkasını bulucaz yada eşim çekecek... O kadar para veremem..
Siz konuştunuz mu fotoğrafçılarla...?
canım maşallah sizedr. doğum tarihini belirledimi? canım dr. bana artık haftada bir gelmemei söyledi..dr.un gerçekten rahat yada sana güveniyor
canım bebeğin kaç haftalık? inşallah normal kilosuna gelir
ben normal doğum düşündüğümü söylediğim için sanırım öyle...yani ısrarla sezaryan istesem belki farklı olabilirdi...gerçi doktorum son anda bile herşey değişebilir tabiki normal olmasını bizde isteriz diyor ama...bilmiyorum canımm ya kafam karışmadı desem yeridir 37 de görürüz 38 de bir daha görürüz falan diyor yani haftalar tam dolunca 15 temmuzda,22 temmuzda..çatı muayenesini de 38 in bitiminde yapcak yani 22 temmuzda .çok mu geç kalırız acaba??gerçi az önce siteden komşuyla konuştuk 3 ünde doğması gereken bebeği doğmamış 12sinde sezaryanla alınmış yani biz heran bekliyoruz ama keyfi gelmezse daha çook kalabilir bizim bıdıklar içerde)
selam kızlaaar,
canım maşallah sizedr. doğum tarihini belirledimi? canım dr. bana artık haftada bir gelmemei söyledi..dr.un gerçekten rahat yada sana güveniyor
canım bebeğin kaç haftalık? inşallah normal kilosuna gelir
ben annemden sormuştum. iki hafta kadar geç doğdum ve sadece 2500tum:):) boşu boşuna içerde oturmuşumyaa ne kadar güzel bir sey, allah anali babali büyütsün, hayirli bir evlat nasip etsin, nazarlardan korusun insallah :) Okurken hem icimi bir umut, tarifsiz bir mutluluk kapliyor hemde gözyaslarim suzuluveriyor bende anlam veremiyorum :) Sizin adiniza cok sevindigimi söyleyebilirim :) Esinin kapida yalniz bekledgini yazdigin yerde biraktim zaten kendimi :)
Iki gundur yeni dogum yapan arkadasimin yanindaydim, 23 gunluk oldu bugun bebek... O kadar muhtesem bir sey ki... Kimbilir kendi bebegi nasil geliyordur insana... Gerci arkadasim cok yorgun, bebegin gaz sorunu var sanirim hep agliyor, arkadasim hic uyuyamiyor ve gözlerinin alti morarmis o kadar yorgun ama o minicik seyin annesinin kollarinda kivranisini, kipirdanisini, annesine bakisini bir görseniz... eminim bu yorgunluga deger :) bebek uyurken saatlerce onu izledim hic kipirdamadan, annelik hormonlari iste hic sikilmadim :)
Insallah bize de naip olur saglikli kucagimiza almak,hayirli birer evlat olurlar insallah... Artik cok yaklastik doguma... Yarin son kez ultrasona girecegiz bakalim kilosu nasil olmus...
Kizlar bu arada annelerinize hic sordunuz mu, siz erken mi dogmussunuz, gec mi? kac kilo dogmussunuz? sanirim bizimde asagi yukari benzerlik gosterme ihtimali varmis cunku...
oh. ne güzel. maşallh kızına. bu hızda devam etmek dileğiyleselam kızlaaar,
ya, biz eşimle baya araştırdık, bir kaç tanesiyle görüşüp anlaşacaz bu günler. ama bizim konuşacağımız fotoğrafçılar 400 gibi yapıyorlar paketleri. bide doktorumla konuştum, normal doğuma girmeleri izin veriliyor ancak sezaryen olursa zor dediKızlar doğuma fotoğrafçı istiyorum.
Hastanenin fotoğrafçısı ile konuştuk. Normal Doğumlara 850 TL dedi. Sezeryan için 650 TL dedi. Çok fazla geldi bana.
Daha uygun bekliyordum. Başkasını bulucaz yada eşim çekecek... O kadar para veremem..
normal olursa nezaman olcak gibi..yani beklenen doğum tarihi kaç?
selam kızlaaar,
Kızlar doğuma fotoğrafçı istiyorum.
slm ciciş anneler
vakit bulup bu yoğun tatilde sizleri okudum geçmişi hiç kaçırmak istemiyorum
yalnız
peppermint hiç uğramamış gözmden kaçmadı yani
zynptnccnm hayırlısı olsun bebğin ah ne gzel anlatmışsın herşeyi Allahım o günleri bizede göstermek nasip etin inş
sütünde gelmiş ohh emmsin minik baharımız
cnm maşşallah bebeğine nazar deymesin inş...
benim dr um rahim ağzı uzunluğunu ultrasonla ölçüyo her gittiğimde,seninki nasıl ölçemedi hayret...
slmmm :)))
topiğin ilk annesi olmak çok güzell :))
bi yandan emzirmeye çalışıorum bi yandan yazmaya :)) hepinize iyi dilekleriniz için çookkk teşekkür ederimmm... Herkesi alıntı yapmayı düşündümm ama çok uzun oluoduu :)))
kızım ve ben iyiyiz allah'a şükür... Venüs derken, suleslii nin erken doğum riski derken ve bu paniği yaşayan bi kaç arkadaşın daha tecrübelerini okurken benim başıma geleceği hiç aklıma gelmiodu... Gayet rahattımm daha 1 ayım var diodum ve neredeyse bütün önemli işleri o son aya bırakmıştımkii... öle olmuomuş :)) kul kurar kader gülermiş misali 2 gün boyunca çektiğim gaz sancısı sandığım sancı doğum sancısıymış ve 1 temmuz sabaha karşı apar topar hastaneye acaba noluo die gidişim ve ardından 3 cm açılmam olduğu fakat bebeğimin 35+3 olduğundan dolayı normal doğumun riskli olabileceği bilgisi sezeryana karar verilmesi genel anesteziyle ve sabah 09:24 te bebeğimin ilk ağlaması :))) herşey o kadar hızlıydıkii annemler bile doğuma yetişemedi cnm kocacım ameliyethane kapısında tek başına bi yandan karısı bi yandan minik kızı için tek başına gözyaşı dökmesii.... Herşeyy inanılmazdıı...
Herşeye rağmen cnm kızım gayet sağlıklı bi şekilde 3. Gününü de atlattı... Herşey olup bitio kızlarrrr, hiç bişey için endişelenmemek gerekmiş eksikler tamamlanır... Hiç bişeyi kafanıza takmayın... Sadece boo bol uyuyuunnn :)))) işin şakası ama malesef gerçek :)) gerçi onlar için uykusuz kalmak, anlamıosun bile yorgun olduğunu :)))
neyse benden şimdilik bu kadar tickerımı değiştiriim bide :))) öptmm sizi çokk en kısa zamanda görüşürsss....
34t1 de ama 30 haftalarda görünüyor doktor çok minyon olacak dedi.zaten böyle devam ederse içerde kalması tehlikeliymiş.tam sınırdasınız ayın 12 sinde gel bi gelişme yoksa yatırıcaz seni dedi.dua ediyorum gelişme olsun da erken doğum olmasın diye.
5 ağustos canım beklenen doğum tarihimiz
cnm gunaydin;
sorma ben de dun gece hic uyuyamadim, yatamadim. cok tuhaf oldu; saga yatiyorum sanki bebegimin bacaklarini hissediyorum, uzerine yatiyormusun gibi oluyor; sola donuyorum basini hissediyorum boyle sert; bebegimi ezicem diye korkudan yatamadim hicbi tarafa; zaten sirtustu de nefesim daraliyor yatamiyorum,
kotu bi gece gecirdim; 5 te de kalktim zaten daha uyuyamadim hic :-((
esim dedi ki h.sonu hamile yastigi alalim sana dedi, ise yarar mi acaba?
kullanan var mi?
cnm dolabiniz gelir ins. bu aksam;
dualarimiz seninle; aAllah hepimize kolayliklar versin
günaydın annişler...
biz hastanedeyiz açlık kanımızı verdik 110 çıktı tokluk için vakitin geçmesini bekliyoruz..
bu arada dolap kokusuna ben çözüm buldum tavsiye ederim
bildiğimiz beyaz hacı şakir büyük kalıp sabunlar varya 4e böldüm ve her dolaba koydum her çekmeceye gece koydum sabah açtım evden çıkmadan kokusu çıkıyomu diye ve misler gibi sabun kokuyodu
isteyen deneyebilir...
Kızlar günaydın:))
Bugün çok komik bir rüya gördüm ama çok güzeldi size de anlatayım gülün:))
Doktora gitmişiz muayene için ama artık muayeneler ultrasonla yapılmıyormuş. Direk bebeği dışarı çıkarıyor doktor ağzında emzik gibi bir ağızlık ve hortum bağlı ucunda henüz akciğerleri yeterli değil solunum yapamıyor ya:))
Sonra biz karşımızda izliyoruz çeviriyor sağına bakıyor soluna bakıyor gayet iyi diyor. annemler de var biz hepimiz şaşkın tabi aaa ne güzel bir bebek dimi diyoruz...benim kızımın kilosu biraz geriden geliyor ya annem diyor ki hiç de küçük de küçük değil bu bebek daha da büyüyecek biz de evet gerçekten fln diyoruz:)))
Böyle işte...uyandım içimde bir mutluluk çok net gördüm bebeğimin suratını fln...Sonra dedim kendime muayeneler böyle çıkar koy olsa doğumda ne rahat olurdu
selam kızlar nasılsınız ..?
bugun benım doktor kontrolum wardıı nst de sancım cıkıyo we doktor hafta sonu felan agrı sancı olursa mutlaka gel dedı salı gunu ıcın tekrar nst ye alacak eger bebegın durumu ıyı olursa cuma gunune kadar beklıycek we cuma gunu dogum baslatılcakkk
,
bu arada catı muanesı yaptı 1 cm acılma olmuss cok korkutmak ıstemem ama acıdı
fıstıklar..kontrolümüzü olduk bebişim 1900gr olmuş...maşallahı var valla ben çok mutlu oldum 1800 olsa şükür diyodum fazla fazla geldi şükürler olsun...
suyumuz güzel rahim ağzı uzunluğumuz süper..
lökositi yenmişiz 1 2 çıktı 10 12 iken...
yalnız tokluk şeker 125 çıkmış referans aralığı 120 5birim yüksek dr diyet ve kontrol et dedi...
ben çok mutluyum sonuçlardan şekeride diyetle kontrol altına alırım diye düşünüyorum...
bizden bu kadar birazdan yola çıkıyorum...
Kizlaaae zynptnc dogum yapti 2500 gr 48 cm bahar bebek geldi sabah 9.30 da)) sezeryanla gerceklesmis hersey iyiymis gayet sagliklilar hemen emmis annesinide )) Diger arkadaslari beklerken topikin ilk bebegi geldi )))
allaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh doğumlar başladıııııııııııııııııı ben korkuyoruuuuuuuummmmmm
zeynepcim hayırlı ömürlü olsun canım allah analı babalı büyütsün minik baharımız topişimizin ilk bebişi hoşgeldin rabbim alnına ak yazılar yazsın inşallahdarısı bizlerin başına inşallaahhh sağlıklı sıhhatli dünyaya getiririz inşallaaahhhh
kızlar valla her bebk zamnını ve nasıl geleceğini kendi ayarlıyor hakkaten bahar bebk onu anlattı bana
zira zeyneple konuşmuştuk doğum fotografcısı kurabiyeler v.s telaştan hallolmadı tabii :)) hatta zeynebin de cantası hazır değildi :) neline ne gectiyse atömış cantaya :))bende bian telaş yaptım canta hazır değil eşim il dışında hastaneme drma çok uzakta arkadaşımdayım :)) ayyyy allahım sağlıkla almayı nasip etsin :))) kızımın adınada karar verdik onuda haber vereyim ELİS olacak :)))))
merhaba arkadaslar,
zeynepin dogumundan sonra bakiyorum da herkes canta hazirliklarina hiz verms; ben de dahil))
bugun esimle herseyi paketşnden cikardik, renkleri ayirdik; 3 makine oldu yikadik. bir kismi kurudu katladim, bir kismi hala kurutma makinesinin icinde.
hepsi kurusun katlicam.
annem h.ici gelirim utuye dedi ama pek firsat bulacagini sanmiyorum, dinlene dinlene kendim utulicem artik
sonra da valizimizi hazirlariz.
hala bikac eksigim var gerci, ornegin kac ayakkabici gezdim duzgun bi terlik bulamadim; hep parmak arasi plaj terlikleri var magazalarda; siz terliginizi nerden aldiniz;
bir de pecete, kolonya, havlu, dis fircasi, macun gibi ufak tefek seyler alicam.
neyse onlar kolay da once utu isini bi halletsem
biberonlari, emzikleri, gogus pompasinin aparatlarini falan kaynattim bir de bugun.
kizimin taragini, fircasini, tirnak makasini, oyuncaklarini da sicak su
beyaz sabunla yikayip kuruttum
byag panik oldum, su hazirliklarim bitse rahatlicam ya
Arkadaslar Merhaba,
Umarim herkes cokkk iyidir.
Bizde durumlar pek parlak degil maalesef!!! TR'ye gelmeden once amniyon sivisi %90 idi ve siki takip edin dediler, o gun Pazartesiydi, Buraya geldik, bebegin hareketlerini hissedemeyince ertesi gun hemen doktora gittik. Buradaki ultrasona gore de sonuc Persembe gunu %70 cikti ve doktor azalma devam ederse haftaya alabiliriz gibi bir laf etti ki benim gozlerim yuvalarindan uctu ve bebegim daha cok kucuk dedigimi hatirliyorum. Dun ikinci kontrol vardi, su miktari ayni cok sukur, bir haftadir genelde soluma yatiyorum, en az 2 litre su iciyorum ve bu sekilde de devam edecegim. Doktorun hemsiresi benimle ilgili notlari bilgisayardan okurken KD diye bir sey dedi, diger her seyi anladim ama bunu anlamadim, KD ne demek dedim. Doktor da biz genelde hastalara telas olmasin diye soylemiyoruz, bebeginizin kordonu dolanmis dedi ama nasil ne sekilde dolandigini bilemiyoruz ve su an donecek yeri olmadigi icin de bu doguma kadar bu sekilde devam edecek dedi! Bu sekilde dogan bir cok bebegin oldugunu tek riskin bebek asagi indiginde sikinti yaratabilecegini, o yuzden kisa araliklarla kontrollerin ve bebegin hareketlerinin cok onemli oldugunu vurguladi. Bu sabah kabuslarla uyandim!!! Yeni doktoruma gore 36 haftayi tamamlarsak super,hatta dogum erken baslarsa hic mudahale etmeden aliriz dedi. Ben de 38'i hedeflemistim ama hakkimizda hayirlisi diyorum. Buradaki ozel hastaneyi begendik, ilgiyi de cok begendik, odalar filan Memorial gibi, doktor da ne yaptigini bilen tecrubeli bir doktor. Durumumuz bu kadar kritik olunca bu hastanenin 20 dk.uzaklikta olmasi da bizim icin buyuk bir avanataj olacak umarim.
Genelde yatar vaziyetteyim, cok sik yazamasam da arada yazacagim arkadaslar.
Son ozeti bana biri yazarsa sevinirim, yarin tekrar okumaya calisirim, herkese sevgiler, opucukler.
kızlar ben çıkıyorum odamızın fotoğraflarını da ekledim. hepinize mutlu pazarlar. kendimizi çok fazla yormayalım.
http://www.kadinlarkulubu.com/agust...lerine-aldiklari-ciciler-78.html#post19953764
slm güzel annelr
size tatilden yazıyorum herşey yolunda çok şkür temiz havada kızımla bana çok yaradı oda bende kıpır kıpırız,sizler çantaları hazırlamaya başlamışsınız benide aldı bi telaş şimdi..ama ben bebek bakım çantamı bile bu hafta alacağı,ayy burada beni gören herkes erkek göbeği gibi duruyo dediler sinir olmama sebep oldular ama takmıyorum...
kızlar... dolap kokusu için hacı şakiri ben deneyerek buldum ve tavsiye ederim vanilya falan hikaye kalıyo yanında...
pc mi aldım yanıma ama yazmaya vakit bulamıyorum
sizi takipteyiz yazmasamda okuyorum
öpüldnüz...
kızlar selam,
uzun zamandır yoktum.farkeden olmamış ama:) kısaca yazayım. yaklaşık iki hafta önce eşim iş için yurtdışına giderken beni ailemin yanına ordu ya bırakmıştı. bir hafta sonra gece sancılandım sabah hastaneye gittik. doktor gelmeseniz 24 saat içinde doğum başlardı dedi. 2 gece 3 gün hastanede kadım serumlar, fitiller, ilaçlar ve sürekli yatış. doktor dönmeme izin vermedi. evde sürekli yatacaksın dedi sadece tuvalete git yemek bile yatakta dedi.normalde bugün istanbula dönecektim eşim beni almaya gelecekti ama kısmet işte görmeye geldi ve yalnız döndü.sürekli yatıyorum dışarı çıkmak yok. o nedenle erken doğum riski olmayan arkadaşlar benim için de denize karşı güzel bir çay için. benle aynı durumda olanlar napalım dayanıcaz. Allah hepimize yardım etsin. son olarak isim konusunda fikrinize ihtiyacım var. Şu isimleri oylarsanız sevinirim zeynep olacak yanına;
zeren: zeki anlayışlı
zülal: tatlı su
alya: gökyüzü, yüksek yer
ela: gözleri mavi ya da yeşil olursa ela ismi olur mu bilemiyorum:)
herkese selam, sevgi ve dua ile...
slm kızlarr...nasılsınız duyduğuma göre zeynep arkadaşımızın bebişi gelmiş.hem üzüldüm hem sevindim.erken gelmesine üzüldüm ama çok şükür ki sağlıklı gelmiş.önemli olnada bu..
iğdenaz send e nidilat kullanıyormusun? bide sen kaçınncı haftadasın cnm?
bu arada zeynebin bi şikayeti varmıydı,o iyidi gibi hatırlıyorum.ben kendimi beklerken benden önce gelen olmuş bile...ama biz biraz daha duralımteyzxeleri biraz zayıfız 36. haftaya ulaşmak hedefimiz..Allah ın izniyle tabi...ama 2 gündür bend e çok rahatsızım karnım çok gergin ve acıyor.hareketler azaldı.yarın dr günümüz.inş sorun yoktur...hepinizi öptüm hoşcakalın..
son olarak iğdenazcım zülal ismi çok güzel bence..yada benim adımı koy dermişimyasemin....:78: bak bu da güzell...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?