2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın kızlar,
My_Little_Sun_Shine,teyzene üzüldüm çok geçmiş olsun umarım, erken tadavi ile hastalıktan kurtulur.

Canım bende ankaradayım ama henüz yatak almadım (( bi arkadaş vermişti park yatak ama sanırım bende yeni bitane alacam. İkeada yataklar vardı, burdan bir kaç arkadaş almıştı aslında, kimler almıştı hatırlamıyorum ama sanırım bende bi bakacam biliyorsun ankaraya da açıldı ikea. O arkadaşlar aldıkları ürünü ve memnun kalıp kalmadıklarını tekrar yazarlarsa sevinirim. Bide aşağıdaki topiğe de bi bak istersen.

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...neleri-adaylari-alisveris-paylasim-alani.html

bebişine maşallah canım.. bende hem sezeryandan hemde normalden korkuyorum benım bebişte yüzünü göstermiyor doktor fotoğraf almak istedi vermedi bizimki inatçı bebişim ne olacak

My_Little_Sun_shine canım teyzene acil şifalar diliyorum..allah yardımcınz olsun

selam kızlar..dünde benim kontrol günümdü..gittik doktora bebişimi gördüm 1900 gram olmş..ultrasyonda inceledi doktorum allaha şükür bir skıntı görmedi..yüzden foto istedim ama ne yazıkki bizimki poz vermedi..32.haftamda çalışabilr raporu almam için nstye girdim onda da bir sorun çıkmayınca raporumu aldım..ayın sonuna kadar çalışmayı düşünüyorum..şikayetlerimi sıraladım ödemim var dedim idrar ve kan tahlili istedi kanda proteine bakıldı pozitif çıkmadı allaha şükür..ödemin kilo aldığn için olabilir dedi..kansızlığm yine devam ettiği için günde 2 kere iç kan ilacını dedi..idrarımda lökosit çıktığı içinde tek kullanımlk bir toz ilaç verdi..bizden bu kadar şimdilk ayın 29unuda kadar bebişimi göremeyeceğim çok uzun geliyor bana

selam herkese. Bir sorum olacak. 32 hafta çalışabilir raporu sgk ya bildiriliyor mu? Yoksa sadece kurumamı bildireceğiz.

selam ben çalışabilir raporumu aldım iki nüshaydı biri hastanede kaldı onlar biz sgk ya yollcaz dediler
orjinalin diğerini ben aldım saklıyorum çalışamaz raporunu 37. Haftada alcam ve oda aynı şekilde orjinalin biri bizde diğerini hastane sgk ya gönderiyor
muhasebeye fotokopisi veriliyor bu raporların doğum olunca yine orjinalleri saklıyoruz ve işe başladığımızda sgk ya gidiyoruz evrakların orjinallerini teslim ediyoruz sanırım 1 hafta içinde paramız postaneye yatıyormuş

teşekkür ederim. yani bu 32 hafta raporunu sgk ya bildireceğiz galiba. en iyisi gidip öğrenmek.

selam kızlar,

bana acil bir cevap lütfen..
dünden beri ince ince ağrım var..vajinaya baskı yapıyor sanırım ince ince ağrıyor..
dün karnım sertti bugün daha iyi bunlar kasılma mı ?
bebek çok hareketli fırt fırt dönüyo ama ben kokruyorum

gunaydin arkadaslar;

dun cok kotu bir kontrol gecirdim; buyuk stres yasadim.
dun once 32. hafta calisamaz raporumu aldim; sonra doktoruma gittim;
muayeneye basladi;
bebegimin olcumleri hep kucuk cikti; ortalama 29. haftada cikti; 3 hafta geriden geliyor gelisimi.
3 hafta once 1200 gr.di, simdi sadece 1400 gr olmus; doktor bebek kilo almiyor; cok kucuk dedi; renkli doppler cektirelim dedi; eger bebege kan akisi yoksa gebeligi hemen sonlandirip dogumu baslatmamaiz gerekebilir dedi.. cok buyuk sok gecirdim, ilk kez de yalniz gitmistim kontrole esim yoktu;
hastaneye gittim doppler cektirmeye; orda da ogle tatiliymis 40 dk beklettiler; o 40 dk nasil gecti bilmiyorum
doppler sonucumla yine doktoruma gittim;
doppler'e gore ise28 haftalik cikti bebek; 4 hafta geriden geliyor :-((((
ama kan akisinda problem yokmus (Allah'a cok cok sukurr)
doktor sik sik kontrollerle takip edicez dedi; ama doppler raporun olumlu dedi; bebegin bu sekilde geriden gelmesi 2 nedenle olur dedi; 1.si bebege anneden kan akisi yoktur, bebegin gelisimi durmustur, bu tehlikeli olan durum dedi; 2.si bebek yapisal olarak kucuktur dedi; senin durumun 2.ye uyuyor dedi; kucuk bir bebegin var dedi; iyiki izne ayrildin dedi, hep sola yatip dinlen dedi; balik yagi tableti verdi, cok etkisi olmaz belki ama yine de allaim sabah aksam dedi,
devamli bebegin hareketlerini takip et, azalirsa hemen beni ara dedi

bebegim cok kucuk dogarsa normal dogumda travma gecirebilirmis; o yuzden buyuk ihtimal sezeryanle almamiz gerekebilir dedi; kucuk bebekleri zor dogumla dogurtmamiz iyi olmaz dedi; sadce rahim agzi guzelce acilir, hersey yolunda gider, cok kolay bir normal dogum ihtimali olursa normal dogum yaptiririz dedi..

bu hafta evdeyim; annem yemek yapip gonderecek (ablamin cocuklarina baktigindan gelemiyor)
haftaya k.validemlere gidicez; 1 hafta o bakacak bana;
donunce de ablam gelmis olacak biraz da annemde kalivcam falan.
oyle idare edicez

ilk kontrolum 16sinda kizlar;
nolur bana birer ayetel kursi okuyun, sizn dualariniz kabul olur; bebegim buyusun biraz :-((((

gunaydın kızlarrr umarım herkes iyidir :))
my little sun shıne çok geçmiş olsun canım
gelişimci dr um bana bebğimle ilgili son aylarda kilo almaz falan demedi bilmiyorum yani cumartesi gidince anlarım zira 2 hafta da bir gidiyorum ve ve 400 gr almış oluyor bakalım şimdi nolucak
kızlar dun zynptnc ile bayaa uzun uzun konuştuk canım yaaa o kadar mutlu ki öyle güzel anlattıki herşeyi hafifi bir tedirginlik var ama korku yok çok mutlu darısı hepimize olsun :)) en hızlı banar bebk çıktı tek olumsuzluğu söyleyeyim ben size sezeryandan dolayı ameliyat yeri biraz acımış bide ilk yürüme deneyiminde acı yaşamış onun dışında sesi gayet iyiydi baharcık da ses verdi telefonda 3-5 dk emip bırakıyormuş ama benim bildiğim erken doğanlarda geneldyim dedim böyle oluyor bi arkadaşımın bebişide 3 hafta erken doğmuşdu oda öyleydi onun dışında herşey iyiymiş gayet yolunda yani
zeynepten sonra telaş sardı tabii :)) hemen sekerler+süs işlerini halledeyim dedim ama draje alacaktım bayatlar diye almadım onun yerine lavantalı yaptm şimdi foto ekliycem birazda kutu almıştım onları süsledim onların içine de draje koyucam serbet tkmni süsledim sonraaaa teyzesi kızımın odası için bebek bezi pastası yapmıştı onu süsledi hemen fotoları ekleyeyimde fikir olsun yapacak arkadaşlara valla dün akşam üstü başladım gece 1 de bitti bugunde kalktım minik kutularu süsledim ama kutular az sanırım biraz daha almalıyım zira 30 tane diğer lavantalı süsümüzde kağıt tutacagı :)

canım benım ya gerçekten zor bir gün geçirmişsin..allahtanki beeğin küçük kalmasının nedeni ilki çıkmamş canım..senın kayınvalidenle aran ne kadar gidip gelmende riskli olmaz mı? ablanın kayınvalidesi falan yok mu çocucuğa birazda o baksa da annen de yanına gelse..yada ablan izne ayrılsa..dualarım senınle canım bak gör ayın 16sında bebişin gayet gelişmiş olacak

Canım geçmiş olsın sıkıntılı bir gün geçirmişsin. Önce sen sakin olacaksın, durumunuz 2. şıkka uyuyormuş yani yapısal olarak küçük bebeğin var demiş doktorun, sağlıklı olsunda önemli olan bu değil mi. o yüzden lütfen kendini çok sıkıpta bebeğini iyice etkileme, bol bol dinlenme ve güzel bir bakımla inşallah kuzucuk gelişir ve vaktinde doğar. Dualarımız seninle canım....

canım dualarım senin le
sakın sıkma canını hep söylüyodun mınyon diye allaha şukur doppleriniz iyi çıkmış merak etme yorma artık kendini annen kayınvaliden ablan bişekilde arada idare edip bakarlar artık sana umarım bi dahaki kontrolde moraliniz düzelilir

canim yaaa sen kendini üzmemeye calis kötü bi gün gecirmissin ama dopplerde bi sorun cikmamis cok sükür. bundan sonra calismicaksin da bol bol dinlen bulgur pilavi ye tahin pekmez ye bunlar kilo aldiriyomus cocuga bi de ceviz badem findik ye sürekli de sol tarafina yat insallah 16sinda bebisin biraz toparlanmis olucak dualarimiz seninle. sende moralini yüksek tut ki bebis etkilenmesin

canım hepsi çok güzel çok ciciler...kendin yapmanında ayrı bir zevki var tabiki..ben lohusa şerbeti takımı ve bebek şekeri düşünüyordm ama ramazana denk geldiği için vazgeçtim..buz dolabı süsü ve de bebek çikolatası alacağm hani şu bir siteden alınıyor ya üstü kaplı ve bebeğin ismi yazan ondan sipariş edeceğim..mevlütünde de bebek şekeri düşünüyorum lohusa şerbeti dağıtılmaz dimi o zaman

Hepsi çok güzel olmuş canım :))) çok beğendim.

canım yaa benim yaşadıklarımın aynısını yasıyorsun.aynı şeyler olmuş ikimize de ve aynı şeyler söylenmiş.dönüp tekrar okudum dedim uykuluyken ben mi yazdım acaba diye . benim de 31. haftada 1200 gr.dı ama 28 haftada görünüyodu.iki hafta sonra 29 haftalık görünüyodu 1400 gr olmustu. doktor hemen dopler istedi.sana söylenenleri söyledi.bende gecen hafta bi perinatologa gittim belki kendi doktorum anlamamıstır diye. ama sonuç aynı 34 haftalık olması gerekirken daha 30. haftalarda görünüyo.1700 gr.olmus
12 temmuza gün verdi o zamana kadar bi geliişme olmazsa hemen almamız gerekecek bebeği dedi.normal olması zormuş bebek açısından.nasıl gelecek 12 temmuz bilmiyorum.
her gece kabus görüyorum.bu gece de rüyamda bana narkoz veriyolardı bebeğimi almak için.ben ağlıyordum almayın bebeğimi o daha büyümedi diye.sürekli dua ediyorum Allahıma ne olur büyüsün birazcık diye.seni şu anda çok iyi anlıyorum yaşadığımız durum çok zor allah yardımcımız olsun.birbirimize dua edelim.hayırlısıyla büyür bebeklerimiz inşallah.

canım Allah acil şifa versin..
bebeğin sağlıkla gelecek dünyaya canım..
dualarım seninle..
benim kontrolüm ctesi idi ama yarına çektirdim
sanıyorum sancım var bakalım bana ne dicek..
hayırlısıyla bir vaktinde bitirsek

lohusa şerbeti olmaz yaa mevlüte ama şöyle meyve suyu falan ikram edersen bardaklarını süsleyebilirsin eğer canın istiyorsa :)) beğenmene sevindim :)
Hepsi çok güzel olmuş canım :))) çok beğendim.
teşekkür ederiz teyzesi :)))

kızlar yaaa canlarım sıkmayın kendinizi belkide gerçekten minyon bebeklerdir iyi düşünün ki iyi olsun moraliniz düşürmeyin
bakın 35 de doğum yapan arkadaşımız var ikiside gayet iyi dişşinizi sıkın bi 35. 36. haftlara gelin gerisi nasılsa olur

bu arada karın agrısı demişsinizde benim kızda bu aralar şaştı yani çok can yakıyo normal heralde bide oturup sonra kalktığımd asancı giriyor
yataktan kalkarken snacı giriyor ama artık ben kendimi dinlemiyorum valla hasta değilim çünkü olacak bunlar sadece kasılmaları takip edicem kanamam olursa diye bakıcam bu kadar

canım...herşey yoluna girecek...daha çok dinlenerek ve bebişini besleyen gıdalara ağırlık vererek bunun üstesinden geleceksin...
dualarımız senle...güzel haberlerini paylaşacaksın burda bizlerle ,öperim sevgiyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…