bende dün kontroldeydim benim bebişte 2 hafta önden gidiyormuş 31 haftalığım 33 haftalık görünüyo baş alın karın çevresi.. kilosu 2021 gr.. ona göre kıyaslayabilirsin belki
selam kizlar gene 5 dakika geldim gidecegim. nasil herkesler. dilerim iyidir sorun yoktur. biz iyiyiz sukur. sicaklar bunaltiyor vs. annem gelicek 2 haftaya onun heyecani var. bole simdilik. sizler nasilsiniz??
senerd evet canim ya cok heyecanli.
evet haberim var kids go faceden yazmisti bana. sonra herkese sordum detaylari. cok heyecanli bisey cidden. bakalim ilk bebisler gelmeye basladi. dogumlari cok merak ediyorum ama buyuk ihtimalle dogum yapinca kimsenin pek vakti olmuyor anlatmayaD ben yinede bir topik actim bize. bakalim ilk kim anlaticak hikayesini. bu arada sizlere tesekkurde yazdim orda bakin D
http://www.kadinlarkulubu.com/agust...s-anneleri-dogum-hikayeleri.html#post19979824
gunaydin arkadaslar;
dun cok kotu bir kontrol gecirdim; buyuk stres yasadim.
dun once 32. hafta calisamaz raporumu aldim; sonra doktoruma gittim;
muayeneye basladi;
bebegimin olcumleri hep kucuk cikti; ortalama 29. haftada cikti; 3 hafta geriden geliyor gelisimi.
3 hafta once 1200 gr.di, simdi sadece 1400 gr olmus; doktor bebek kilo almiyor; cok kucuk dedi; renkli doppler cektirelim dedi; eger bebege kan akisi yoksa gebeligi hemen sonlandirip dogumu baslatmamaiz gerekebilir dedi.. cok buyuk sok gecirdim, ilk kez de yalniz gitmistim kontrole esim yoktu;
hastaneye gittim doppler cektirmeye; orda da ogle tatiliymis 40 dk beklettiler; o 40 dk nasil gecti bilmiyorum
doppler sonucumla yine doktoruma gittim;
doppler'e gore ise28 haftalik cikti bebek; 4 hafta geriden geliyor :-((((
ama kan akisinda problem yokmus (Allah'a cok cok sukurr)
doktor sik sik kontrollerle takip edicez dedi; ama doppler raporun olumlu dedi; bebegin bu sekilde geriden gelmesi 2 nedenle olur dedi; 1.si bebege anneden kan akisi yoktur, bebegin gelisimi durmustur, bu tehlikeli olan durum dedi; 2.si bebek yapisal olarak kucuktur dedi; senin durumun 2.ye uyuyor dedi; kucuk bir bebegin var dedi; iyiki izne ayrildin dedi, hep sola yatip dinlen dedi; balik yagi tableti verdi, cok etkisi olmaz belki ama yine de allaim sabah aksam dedi,
devamli bebegin hareketlerini takip et, azalirsa hemen beni ara dedi
bebegim cok kucuk dogarsa normal dogumda travma gecirebilirmis; o yuzden buyuk ihtimal sezeryanle almamiz gerekebilir dedi; kucuk bebekleri zor dogumla dogurtmamiz iyi olmaz dedi; sadce rahim agzi guzelce acilir, hersey yolunda gider, cok kolay bir normal dogum ihtimali olursa normal dogum yaptiririz dedi..
bu hafta evdeyim; annem yemek yapip gonderecek (ablamin cocuklarina baktigindan gelemiyor)
haftaya k.validemlere gidicez; 1 hafta o bakacak bana;
donunce de ablam gelmis olacak biraz da annemde kalivcam falan.
oyle idare edicez
ilk kontrolum 16sinda kizlar;
nolur bana birer ayetel kursi okuyun, sizn dualariniz kabul olur; bebegim buyusun biraz :-((((
Günaydın kızlar,
My_Little_Sun_Shine,teyzene üzüldüm çok geçmiş olsun umarım, erken tadavi ile hastalıktan kurtulur.
Canım bende ankaradayım ama henüz yatak almadım(( bi arkadaş vermişti park yatak ama sanırım bende yeni bitane alacam. İkeada yataklar vardı, burdan bir kaç arkadaş almıştı aslında, kimler almıştı hatırlamıyorum ama sanırım bende bi bakacam biliyorsun ankaraya da açıldı ikea. O arkadaşlar aldıkları ürünü ve memnun kalıp kalmadıklarını tekrar yazarlarsa sevinirim. Bide aşağıdaki topiğe de bi bak istersen.
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...neleri-adaylari-alisveris-paylasim-alani.html
AY CANIM BİŞEY DAHA ÖĞRENDİM ŞİMDİ TIRNAKLIYOLARMIYMIŞŞŞŞ....HAYRET BİŞEY YA.... İYİ Kİ SORMUŞUN. BAŞIMIZA GELSE HEMEN PANİKLEMEYİZ..
UMARIM GEÇER HEMEN.. BEBİŞİN AĞRITMADAN KIPIR KIPIR OLUR...
evet canıum gecen haftalarda dr.um demişti banada bu haftalarda tırnakları oluşuyor..hatta yüzünde tırnak iziyle bile doğabilir dedi
selam kızlar,
bana acil bir cevap lütfen..
dünden beri ince ince ağrım var..vajinaya baskı yapıyor sanırım ince ince ağrıyor..
dün karnım sertti bugün daha iyi bunlar kasılma mı ?
bebek çok hareketli fırt fırt dönüyo ama ben kokruyorum
canım benim vajinada tam çiş yaptığım yerde acı ve çekilme hissediyordum bilmiyorum aynı şeymi
seninkiyle dr. mesanaya bağlı olduğu için bebek çektiriyordur dedi..ama kasılma nasıl bişey bilmiyoırum
canım hepsi çok güzel çok ciciler...kendin yapmanında ayrı bir zevki var tabiki..ben lohusa şerbeti takımı ve bebek şekeri düşünüyordm ama ramazana denk geldiği için vazgeçtim..buz dolabı süsü ve de bebek çikolatası alacağm hani şu bir siteden alınıyor ya üstü kaplı ve bebeğin ismi yazan ondan sipariş edeceğim..mevlütünde de bebek şekeri düşünüyorum lohusa şerbeti dağıtılmaz dimi o zaman
canım bende lohusa şerbetini içimde kalmasın diye mevlütte yapıcam
merhaba ben de ağustos annesi olacağım inşallah.ama kendime doktor bulamıyorum.34,haftadayım ve hala nerye gideceğimi bilmiyorum.
canım ben özel muayenehaneye gidiyorum..dr.un anlaşmalı hastaneleri var..ben büyük ihtimal ethicada yapıcam..yada hizmet hastanesi..sen hangi şehirdesin?hangi semt?
Kızlar bişey soracam size; İKEA'dan kim bebek beşiği almıştı? Alan arkadaş tekrar biraz bilgi verebilir mi? Nasıl kullanışlı mı, kaliteli mi? içinin yatağını nevresimini nerden aldınız. Bu hafta sonu önerileriniz doğrultusunda ya bu bahsettiğiniz yataktan ya da park yataktan alacağım.
canım ıkeadan ben yatak ve dolap takım aldım..çokta uygun ve güzel tam istediğim gbi..odama da oldu çünkü odam küçük...ben hep karasızdım ıkeadan almak için..çok beğeniyordum ama beni tedirgin eden aslında karşıyım ama yinede sallanma özelliği olsa kaşke ne olur ne olmaz diyordum...ama yinede ıkeadan aldım..ayrıca mini park yatak aldım..onun sallanma özelliği var(gerekirse diye) hem o mini yatağı istediğim yere taşırım ve gittiğim yerede götürürüm diye..kısacası ıkeanın yatağı çok beğendim kullanışlı sadece sallanma özelliği yok...
eveeet okudum cok guzel olmus :) duydulandim bile :) bir ay icinde bir suru dogum gerceklesecek, umarim hepsi sorunsuz gecer...
selam kizlar gene 5 dakika geldim gidecegim. nasil herkesler. dilerim iyidir sorun yoktur. biz iyiyiz sukur. sicaklar bunaltiyor vs. annem gelicek 2 haftaya onun heyecani var. bole simdilik. sizler nasilsiniz??
Su son bir ay cok stresli gecti falan o yuzden etkilenmis olabilir bebek ama elimden geldigince moralimi yuksek tuttum, artik daha iyi beslenecegim malum son aylar... bakalim sekeri iyice azaltacagim :)
My_little_sun_shine sana kilo degerimi yazacagim demistim ama su son haftalar biraz sorunlu gecti falan, dedigin önerileri uyguluyorum, yuruyuslerimi aksatmiyorum. Bu halde hala kilo alirsam da alirim diyorum ne yapayim he he :) 12 kilo aldim su ana kadar 4 kilo daha alsam 16 ile tamamlanir hamilelik, olsun :) Önerilerin ve yardimlarin icin bir kez daha tesekkur ederim sana. DUn teyzeni okudum, umarim her sey yoluna girer... Devlet daireleri konusunda haklisin, insanin susup söylemek istediklerini yutkunmasi cok kotu bir sey. anne olmak sanirim böyle bir sey, gecen benim de basima geldi, bebegim icin susmam gerekiyordu önceden olsa icim icimi yer, simdi rahatim cunku dogrusu susmak su an :) O yuzden sinirlenip bosuna bebegine zarar verme...
gunaydın kızlarrr umarım herkes iyidir :))
my little sun shıne çok geçmiş olsun canım
gelişimci dr um bana bebğimle ilgili son aylarda kilo almaz falan demedi bilmiyorum yani cumartesi gidince anlarım zira 2 hafta da bir gidiyorum ve ve 400 gr almış oluyor bakalım şimdi nolucak
kızlar dun zynptnc ile bayaa uzun uzun konuştuk canım yaaa o kadar mutlu ki öyle güzel anlattıki herşeyi hafifi bir tedirginlik var ama korku yok çok mutlu darısı hepimize olsun :)) en hızlı banar bebk çıktı tek olumsuzluğu söyleyeyim ben size sezeryandan dolayı ameliyat yeri biraz acımış bide ilk yürüme deneyiminde acı yaşamış onun dışında sesi gayet iyiydi baharcık da ses verdi telefonda 3-5 dk emip bırakıyormuş ama benim bildiğim erken doğanlarda geneldyim dedim böyle oluyor bi arkadaşımın bebişide 3 hafta erken doğmuşdu oda öyleydi onun dışında herşey iyiymiş gayet yolunda yani
zeynepten sonra telaş sardı tabii :)) hemen sekerler+süs işlerini halledeyim dedim ama draje alacaktım bayatlar diye almadım onun yerine lavantalı yaptm şimdi foto ekliycem birazda kutu almıştım onları süsledim onların içine de draje koyucam serbet tkmni süsledim sonraaaa teyzesi kızımın odası için bebek bezi pastası yapmıştı onu süsledi hemen fotoları ekleyeyimde fikir olsun yapacak arkadaşlara valla dün akşam üstü başladım gece 1 de bitti bugunde kalktım minik kutularu süsledim ama kutular az sanırım biraz daha almalıyım zira 30 tane diğer lavantalı süsümüzde kağıt tutacagı :)Eki Görüntüle 219447 Eki Görüntüle 219448 Eki Görüntüle 219449 Eki Görüntüle 219450 Eki Görüntüle 219451 Eki Görüntüle 219452 Eki Görüntüle 219453
Kızlar bişey soracam size; İKEA'dan kim bebek beşiği almıştı? Alan arkadaş tekrar biraz bilgi verebilir mi? Nasıl kullanışlı mı, kaliteli mi? içinin yatağını nevresimini nerden aldınız. Bu hafta sonu önerileriniz doğrultusunda ya bu bahsettiğiniz yataktan ya da park yataktan alacağım.
senerd evet canim ya cok heyecanli.
evet haberim var kids go faceden yazmisti bana. sonra herkese sordum detaylari. cok heyecanli bisey cidden. bakalim ilk bebisler gelmeye basladi. dogumlari cok merak ediyorum ama buyuk ihtimalle dogum yapinca kimsenin pek vakti olmuyor anlatmayaD ben yinede bir topik actim bize. bakalim ilk kim anlaticak hikayesini. bu arada sizlere tesekkurde yazdim orda bakin D
http://www.kadinlarkulubu.com/agust...s-anneleri-dogum-hikayeleri.html#post19979824
canım ben ikeadan beşik aldım henüz kurmadım ama çok kullanışlı olacağını düşünüyorum ben park yatakları sevmediğim için böyle bir seçim yaptım eğer seviyorsan park yatak da alabilirsin
kalite olarak benim aldığım fena değil yani ikeada 120 ye de beşik var 350 ye de
benim aldığım işte bu IKEA Turkey - MAPA Mobilya ve Aksesuar Pazarlama A.Ş.
ilerde bir tarafı açılıp küçük bir karyola da oluyor
içine yatağı ve alezi de ikedan aldım
ama henüz nevresim takımı ve yan korumalarını almadım
hacı şakiri dene cnm bak çok faydasını göreceksinSaol canım iyi dileklerin için. Biz de bebek odası almadık bir duvarı tavana kadar dolap yaptırdık. herzaman_seninle 2 hafta havalandırdım diyor. umarım biran önce gider koku keza fazla vakit kalmadı. :))
Saol canım, sevindiğim ve rahat olduğum nokta çok başında teşhis konulmuş olması.
hacı şak,ir sabunu ben de deniyeyim o zaman .
Ya benimkilerde aynen pşetlerle duruyor ben 2 hafta sonra başlarım. haftaya mı dönüyorsun tatilden?
gunaydin arkadaslar;
dun cok kotu bir kontrol gecirdim; buyuk stres yasadim.
dun once 32. hafta calisamaz raporumu aldim; sonra doktoruma gittim;
muayeneye basladi;
bebegimin olcumleri hep kucuk cikti; ortalama 29. haftada cikti; 3 hafta geriden geliyor gelisimi.
3 hafta once 1200 gr.di, simdi sadece 1400 gr olmus; doktor bebek kilo almiyor; cok kucuk dedi; renkli doppler cektirelim dedi; eger bebege kan akisi yoksa gebeligi hemen sonlandirip dogumu baslatmamaiz gerekebilir dedi.. cok buyuk sok gecirdim, ilk kez de yalniz gitmistim kontrole esim yoktu;
hastaneye gittim doppler cektirmeye; orda da ogle tatiliymis 40 dk beklettiler; o 40 dk nasil gecti bilmiyorum
doppler sonucumla yine doktoruma gittim;
doppler'e gore ise28 haftalik cikti bebek; 4 hafta geriden geliyor :-((((
ama kan akisinda problem yokmus (Allah'a cok cok sukurr)
doktor sik sik kontrollerle takip edicez dedi; ama doppler raporun olumlu dedi; bebegin bu sekilde geriden gelmesi 2 nedenle olur dedi; 1.si bebege anneden kan akisi yoktur, bebegin gelisimi durmustur, bu tehlikeli olan durum dedi; 2.si bebek yapisal olarak kucuktur dedi; senin durumun 2.ye uyuyor dedi; kucuk bir bebegin var dedi; iyiki izne ayrildin dedi, hep sola yatip dinlen dedi; balik yagi tableti verdi, cok etkisi olmaz belki ama yine de allaim sabah aksam dedi,
devamli bebegin hareketlerini takip et, azalirsa hemen beni ara dedi
bebegim cok kucuk dogarsa normal dogumda travma gecirebilirmis; o yuzden buyuk ihtimal sezeryanle almamiz gerekebilir dedi; kucuk bebekleri zor dogumla dogurtmamiz iyi olmaz dedi; sadce rahim agzi guzelce acilir, hersey yolunda gider, cok kolay bir normal dogum ihtimali olursa normal dogum yaptiririz dedi..
bu hafta evdeyim; annem yemek yapip gonderecek (ablamin cocuklarina baktigindan gelemiyor)
haftaya k.validemlere gidicez; 1 hafta o bakacak bana;
donunce de ablam gelmis olacak biraz da annemde kalivcam falan.
oyle idare edicez
ilk kontrolum 16sinda kizlar;
nolur bana birer ayetel kursi okuyun, sizn dualariniz kabul olur; bebegim buyusun biraz :-((((
gelişimci, scedcedu, cevaplarınız için teşekkür ederim kızlar, bende hafta sonu gidip bi bakayım şu yataga :)))
Canım bizler kimi gün iyi kimi gün telaşlıyız şu sıralar. ama en azından çok şükür kimsenin atlatamayacağı büyük bir derdi yok. Annenin geliyor olmasına çok sevindim. Ev bitti mi? Eva Mina' nın odası ne alemde?
Canım istediğiniz zaman sormak istediğin birşey olduğunda yazabilirsin. Herzaman yardıma açığım. :) 16 kg ile tamamlarsan fazla olmaz korkma. ama daha yukarısı olmamasına özen göster. Senin rapor olayın falan ne oldu? Halledebildin mi?
Canım çok tatlı şeyler yazmışsın. Aynen katılıyorum sana. çoğu zaman kendi annelerimizden çevremizden bekleyipte göremediğimiz ilgiyi gördük burada bizbirimizden. Sizler hepiniz benim için de ayrı ayrı değerlisiniz. Çok isterim aslında doğumlardan sonra keşke kuzucuklarımızla birlikte biryerlerde görüşebilsek. Tabi ki birçoğumuz telaşe içerisinde buraya yazmaya vakit bulamayacağız ama seyrekte olsa haberleşip iletişimi koparmamayı dilerim.
ama şunuda hatırlatayım..ya ıkeanın elemanları gelmesi gerek yada eşinin becerikli olması gerekçünküğ kutular halinde alıyorsun kendin yapıyorsun....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?