2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Başka bir arkd.12 de idi hatta o zamann hala gerileme varsa doğumu başlatıcaz demişti
ama kimdi bende onu hatırlamadım :-(( Hamişlik unutkanlıkları...
evet peppermintcim sen çok yoruldun evde inş.minnoş kocaman olacak ne bulursan ye cnm
çarşamba günüde ben gidicem dr a inş.herşey yolundadır...

Sanırım dediğin gibi herkes yıkadı yerleştirdi herşeyini. aman ne yapayım olur zamanla :))) Bu haftasonu çalışmıyorum olmazsa birazını yıkar ütüler hurçlara kaldırırım.

Canım günde toplam tükettiğin süt + yoğurt miktarı 600 -700 g arasında olsun. Bunun da 500 ml ( gram) ından fazlası süt olmasın, bu sefer de kansızlık yapar. Bir de o 0,1 yağlı sütleri kullanma. Katkımaddesi içerebiliyor.

Valla bizde bir duvarı sırf dolap yaptırdık. Bir duvar senin ki gibi komple cam neredeyse altı da kalorifer peteği var. diğer duvarda da balkon kapısı ve giriş kapısı falan o yüzden bir karyola aldık birde şifonyer yaptırdım. Yakında resimlerini çeker koyarım inş. ama öncelikle şu dolap bir havalansa... Ben şimdilik halı almayı düşünmüyorum. Kışa bakarız... Perdelerimi de yoğun istek üzerine değiştirmedim ama içim o konuda rahat değil. Aynen bizimde sticker yapıştıracağız odaya... Aslında çok da hayal ettiğim gibi olmadı oda ma neyse kötü de değil. Meğer bizim oda biraz küçükmüş :)))

Evet arkadaşım bence de kopmayalım :)) ama zaten bence kemikleşmiş kişiler var kalıcı olacak diye düşünüyorum ...

O hamileliğin 3 ayı sendromu bende de var. Benim o dönemde burun ve diş eti kanamalarım sık oluyordu bir de kabızlık şimdi yine başladı.

Koparmayalım iletişimi. :)))

Canım umarım güzel haberlerle gelirsin bugün. Pepermint, rehuma ve senin için dua ediyoruz

Canım iyi dileklerin için saol. Bizde umutsuz değiliz :))) Bu arada umarım sen de iyisindir. ara ara girip haber ver bize...

Canım, senin ki kadar olmasa da peppermint ve benim annelerimiz de biliyorsun ki pek ilgilenemedi bizlerle. Bu durum zorunluluktan olsun yada annelerimizin vurdum duymazlığından ne olur kendini üzme. Gerçi sana bunları söylüyorum dün ben de aynı şeyleri yaşadım. Annem beni aramayınca hadi dedim ben arayayım. Şimdi teyzemin telaşındadır falan diye. Aradığımda bana gayet soğuk bir sesle ; neoldu? birşey mi söyleyeceksin? çabuk söyle işim var, teyzene yemek yapacağım dedi ve ben tahmin edersin yıkıldım. Yok birşey nasılsın diye aradım dedim. iyiyim, sonra konuşuruz diyip kapattı. Daha da aramadı. Neye uğradığımı şaşırdım ve doğal olarak çok moralim bozuldu. Dün zaten sabah sabah rapor alacağım doktorla da sıkıntı yaşadığım için moralsizdim. Üstüne süper oldu. Gözlerim dolu ama kendi kendime '' Beni düşünmeyen kişiler için ben de üzülmeyeceğim, bu annem bile olsa'' dedim. Çünkü malesef sadece benim düşündüğüm bir bebeğim var, onu üzmeye hakkım yok. Lütfen sende üzülme ve canını sıkan şeyleri burada anlat rahatla... aslında kısa yazayım diye bazı yazmak istediğim şeyleri atladım ama umarım ne demek istediğimi anlamışsındır...

evet canım bana da geçen hafta geldi saydıklarının aynısı çktı paketin içinden

ya, bende şu millupaya başvurmuştum ama beni unuttular galiba

sen şimdi cumartesiye kadar meraktan çatlarsın. benimde 2 hafta sonra randevum olacak, ben şimdiden meraklandım:) umarım kontrolde herşey güzel çıkar.
benim kızda geceleri hiç uyutturmuyor, bir hareket bir hareket. kuçücük yerde bu kadar hareket nasıl ediyorsa merak ediyorum hele arada küçücük topuğuyla öyle bir basıtırıyorki, komiğime geliyor. bende topuğuna azıcık bastırınca o hemencik çekiyor. yani bizim için oyun oldu

ohh mis gibi olmuslar :))bende doguma yakin halilari yikamaya vericem koltuklarida temizleticem:)) buyuk temizligide atlattikmi bitti sayilir artik.

kizlar arada kaynadi bebek cikolatalarini nerde yaptirdiniz hastanede dagiticam

kızlar, bende onu soracaktım. şimdi biz bebek şekeri yaptırıyoruz ya, onu biz mevlütte mi hastanede mi dağıtacaz? aslında bebek çikolatasını hastanede dağıtıp bebek şekerini evde mi dağıtsam? hiç o işlerin nasıl olduklarını bilmiyorum

evet canım yaaa herşeyi hallettik eksik gedik sona geldik artık idare etmem gerek aslında :)
sorun düzelmez zira annemin kişiliği ile ilgili çünkü
evet yaaa çok haklısın canım dün noldu koptum bi anda sonrada çok üzüldüm taabii kızımı üzdüm diye artık daha çok dikkat edicem ama bazen insan kendini tutamıyor işte ...
sorma canım yaaa 3-4 gündür şekerim hep yüksek zaten oda moralimii bozuyor benim oda stresimi arttırdı stres arttıkça dun akşam şekerde 1. saat 180 2 saat 204 ü gördüm çok fena yani
ah be kuzum memleket hallerimidir nedir anlamadım valla işi gücü yok çalışmıyor ilk çocuguyum gerçi ilk torun değil ama ilk kız torun ne bilim yaaa daha fazla ilgilenmeliydi ama yapmadı napiiiim amaaan keşke daha fazlası olsaydı ama olmadı belkide yalnızlıktan burda birbirimizi bulduk zaten ....
aman çağırma valla bende bi kez çağırdımda bi bilet ayarlayamadı boşver halledersin o ne zaman isterse gelsin valla

en çokda anne olurken annemin yanımda olmaması koyuyor (
bende yapamıyorum nazı ne kocama ne yakınlarıma oda bir maarifet işte
amniyosentezde bile nazlanamadım yani oda oralı olmadı yanımdaydı üstelik ha evimdeki temizlikçinin yakınlığı hada annemin yakınlığı fark yoktu yani ne kadar üzücü dimi
allaha şükür bakıma muhtaç değiliz allah dağına göre kar veiryor valla
inşalllah doğum sonrasıda çabuk toparlar hayata hızla devam ederiz

iyiki kayınvaliden varmış :) allah bozmasın
ben bişey almasını istemiyorum geçtim onları eşya nedir ki ...
evet en iyisi eşinle halletmek herşeyi orda da biraz eşin becerikliyse şanslısın işte :)),
canım benim perşembbe günü 8-16 arası son kez çalışıcam sonra bitiyor sınavlar zaten
insülin ne kullanıyosun bide kaç ünite yapıyosun sen
benimde bugun arttırdı geç emilen bir insülin benimki sabah 12 akşam 14 yaptı bakalım
son 4-5 gündür çok yükselmişti 180 lerde falandım yani

erkek ayrımımı yapıyor acaba ?

bazen anlamıyorum valla sormak çok zul gelmiş

benimkiyle mutemadiyen hava durumunu konuşurup kapatıyoruz havla rsıcak soğuk esintili bulutlu klasik nasılsından sonra amaaaan sallamak gerek de becerebilene
bu son aylarımız ya iyice hasassalaştık en iyi anamız anlar oda yanlış anlar :)

Herkese merhaba.
Bizim de pazartesi randevumuz vardı. kızlar en tosun benim oğlum galiba. korkuyorum valla tombişliğinden. doktor suyumuz iyi, bebek sağlıklı, doğum poziyonunda dedi. elleri yine yüzündeydi. doktor, yüzünü bize tam göstermese de tombiş yanaklarını görebiliyoruz dedi
35+0 da kilosu 3322 gr 52 cm tosun paşam 2 hafta önden gidiyor yine.
doktor 2 hafta sonraya randevu verdi. çatı muayenesi için ve doğumla ilgili konuşmak için hazır ol dedi. 20 temmuzda belli olacak bakalım her şey hayırlısıyla.

pepermint, rehunma, sdhkn sizler için ve bütün arkadaşlar için her gün dua ediyorum. her şey iyi olacak inşallah kızlar. bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alıcaz inşallah.

bikesha sen doğumu gazide mi yapıcaksın belli oldu mu?

Ben daha 4 aylıkken olmuştum ama bana paket gelmedi

önce milupa ürünlerinden bahsedeyim..açıkcası çok şey kaybetmiş değilsiniz orda bence işe yarar sadece huggis 8li bebek bezi var..diğerleri hepsi numune tek kullanımlık...1çay tam hatırlamıyorum ama 1er tanede pişik kremi şampuanmı ne vardı...ıslak mendilede bile 2-3 tanemi ne var....benim anlamadığım birde milupa gönderiyor ama daha çok nivea ve huggsile ilgili göndermiş..milupanın sadece çayı var....gerçi diğer zamanlarda belki ürünlerini göndeririler...
Bikesha ben henüz şekr yaptıramadım ama yaptırrsam şekeri eve gelenlere ve mevlütte dağıtayım diyorum..hastanedede normal kutuda çikolata ikram ederim....yada yanıma birkaç tane bebek şekeri alırım eve gelemiyceklerini tahmin ettiğim kişilere hatıra olarak veririm..

milupa beni de unuttu biraz daha gelmezse tel etcem
cikolatayi elit ten yaptiracagiz
hastanede bir sey dagitmayacagim zaten gelen olmaz eve gelnlere cikolata ve bebek sekeri verecegiz logusa serbeti ile.mevlutu farkli yerde yapaagim icin bebek sekeri orda da dagiticam

canım benimde son 4-5 gündüğr fazlaydı şekerim..2. saatim 200ü geçiyordu...ben insülün günde 4 kez oluyorum sabah 5 öğle 7 akşam 7 gece 5 oldu..birer doz artırdı..toplamda 24 doz vuruluyorum....canım bunalırsan sıkılırsan nasıl olsa yakınız görüşebilirz....

kızlar dha önce büyük ihtimal doğum yapacağım hastaneyi gezmiştim..dünde rapor almaya ve dahiliyeye gitmişken tekrar doğum bölümüyle görüşmeye gittim..yanımızda neler olmalı yada olmamalı diye..bebek bezi ve hasta bezini onlar temin ediyormuş...banyo içinde havlu filan getirmenize gerek yok dediler..yine onlar temin ediyor...ayrıca doğumdan sonra hani ilk giyceği hastane çıkışını vercektik bohça içinde plan öleydi ya onlar bebeği kendileri giydirp getiriyormuş..daha sonra biz bebeğin kıyafetlerini veriyormuşuz yada kendimiz giydiriyouz o kısmı tam bilmiyorum...

bebek cikokatasini hastanede dagiticam. mevlutundede sekerlerini dagiticam. sekerleri tepsisi falan hazir bi cikolata eksik

masallah canim ogluna:))))

oh, maşallah oğluna. gerçektende tosunmuş. doğduktan sonra aman bebeğim zayıf kaldı diye derdin olmayacak. iyi bari sonuçalrda güzel çıktı, umarım doğumuda güzel olur.
bu arada, doğumu kesin olarak Gazide yapacam. ordaki doktorun kontrolede gittim. belki tanıyorsundur, Gülizar hanım. aslında ilk olarak Çiğdem hanımı düşünüyordum ancak hastaneye geç başvurduğum için Gülizar hanıma yönlendirdiler. fakat bu doktorda çok ilgili. zaten Gazi en mantıklısı geliyor. hele ssk olunca çok uygun geliyor.
ya sen ne yaptın?

benimde hastaneye gelen evimede gelecek. olmazsa bende hastanede çikolatayı dağıtıp evde de şekerleri dağıtırım.

saol canım. ben de kesin gazide yapıcam ama ordaki doktorları bilmiyorum. benim doktorum dokuz eylülde. dışardan geleceği için fiyatlar bize çok uygun olmayacak heralde. sen iyi yapmışsın. belki aynı zamana denk geliriz doğumda hastanede :) hiç konuştun mu hastaneyle getirilecekler için falan?

masallah canim ogluna:))))

saol canım teşekkürler.

bende kızıma hastane çıkışı alırken ordaki bayan ilk başta bebeği yıkamadıkları için ucuz bir takım giydirtin, sonra odaya geçince güzel olan hastane çıkışı giydirirsiniz. ama şimdi sen böyle deyince bende hastaneye gidip soracam ilk hastane çıkışını biz mi veriyoruz ve yanıma tam olarak neler alınmalı diye.

bebek cikokatasini hastanede dagiticam. mevlutundede sekerlerini dagiticam. sekerleri tepsisi falan hazir bi cikolata eksik
benim ne çikolata nede şekerim henüz hazır ama senin gibi yapacam. zaten bu sıcakta bebek çikolatasını daha geç almak daha mantıklı

bende umur beye gidiyordum, alsancakta muahanesi vardı ancak kendi doktorunla ssk kullanamıyorsun diyince senin tavsiyenle gaziye baktım. bide bir kaç tane daha hastaneye baktım ama gazi daha çok hoşuma gitti. egepol da vardı, yeni hastane olarak ancak netten çok fazla olumsuz yorumlar okuyunca vazgeçtim.
normalde belli haftadan sonra hasta kabul etmiyorlar ancak benim kayınpederde doktor olduğundan ve sınıf arkadaşı oranın müdürlerden birisi olduğu için bana kıyak geçtiler:)
ama sen kendi doktorunla olacağın için senin ücret galiba 2000 milyara falan denk gelecek. bide büyük ihtimal yeni binada kalacaksındır. gerçek benim doktorumda yeni binada yaptıracakmış. belki dediğin gibi aynı zamana denk gelip duygularımızı sadece topikte değil hastanede de paylaşırız:)
hastaneye getirecekler için ben henüz çok konuşmadım, sadece ilk hastane araştırmada sormuştum, onlarda hasta bezi falan verdiklerini söylediler. ama ben bu kontrolde hepsini sorup sana yazarım.
bu arada, odalarıda gördüm, büyük ve ferahlar. 1 refakatçı için çekyet de var ancak iki refakatçı kalacak şekilde de ayarlayabiliyorlarmış. kapı süsü de onlar asıyaorlar. lavobaları falan da temiz. odada zaten tv da var. bide hemişireler çok tatlılar. nst ye girdiğimde bile hepsi baya ilgileniyorlardı. şimdilik bu kadar. bir sonraki araştırmamı detaylı anlatırım:)

bende alınıyorum, hatta dün ve önceki gün ağladım annem kardeşin çok yoruluyor, ben halledeyim istediğin şeyi dediğinde. Hamileyiz diye herkes sanki bizimle ilgilenmeliymiş, üstümüzdeki yükü almalıymış, yardımcı olmalıymış gibi hissediyoruz ve ilgi bekliyoruz. Bende aynı durumdayım, kardeşim ki beni hiç kırmaz ama benim ne kadar zor durumda olduğumu anlayamamasına kırılıyorum işte... Halbuki artık bizde anne oluyoruz, ilk önceliğimiz çocuğumuz olacak bundan sonra. Aslında her şeyi yapacak gücümüz de var çok şükür(inşallah hep de gücümüz olur), biraz da empati kurmalıyız diye düşünüyorum bazen. Gerçi böyle düşünsem de ilgi beklemekten kendimi alıkoyamıyorum o başka :) ama böyle olmamalı, kendimiz halletmeliyiz. Kimse biz hamileyiz diye hayatını değiştirip bize ilgi göstermemeli. Herkesin kendi hayatı var, ben hamile kaldım diye bana yardım etmek zorunda değil yani kimse :) Yapmamız gereken şeyler aslında kendimizin yapabileceği şeyler... Anne olmak kolay değil....

Annen de seni ikinci plana atar mı hiç, demek ki teyzene üzülüyor belki çok yoruluyor. Hem artık yaşlılar, belki bizden daha çok yorgun hissediyorlar ve her zaman öyle hissedecekler bundan sonra. ama biz hala yardım bekliyoruz belki biz bencillik ediyoruz

benim kardeşim kız :) ama annem o çalışıyor çok yoruluyor diyor, bende ilk çalışmaya başladığımda acaba aynı şeyleri bana yapıyor muydu bilmiyorum, belki o kadar bencilim ki bunları göremiyroum

Ya annem benim için 4 saat yol gitti, bebek yatağını aldı ve evime yerleştirdi, sonra beyaz eşya dülkkanlarını gezip çamaşır makinası aldı. 4-5 tane hırka örmüş,patik falan da örüyor şimdi. ben alma ne olur dönünce beraber alırız desem de arada beğendiği şeyleri alıyor bebek için. Misal öğrenci belgesi lazım olsun okuluma gider alır, göndermem gereken yere gönderir. Ya da başka bir belge... Her zaman yanımda olmuştur. ama benim için bu kadar yorulmasına üzülüyorum ve kardeşimin kaldığı yere çok yakın olduğu için bir şey sormasını istedim ama kardeşimin hiç fırsatı olmadı ve buna kırıldım. GErçi kardeşim de her zaman bana destek olmuştur ve aslında eminim, cidden yoğun olmasa ve ben acil desem önce gidip onu halleder. Ben acelesi yok ki dediğim için ertelenmiş de olabilir. ama gelin görün ki ağlayacak alınacak yer arıyorum, belki de şu tadilat işleri yüzünden uffffffffffff psikolojim mi kötü yoksa 3. tremester zor mu geçiyor .bir ağlıyorum bir gülüyorum.

arkadaşlar merhaba,kök hücre için kordon kanını aldırtmayı düşünüyoruz..bu konuyla ilgisi olan arkadaşlar var mı? bir ara tv'de görmüştüm,devlete ait olan türkkök projesi hayata geçti diye..ankara'da bir hastanede sanırım ücretsiz olarak alıp saklıyolarmış..ben istanbuldayım,haftaya doktordan randevum var cerrahpaşa'da,o sırada sorucam..özel kuruluşlar da var..1000 eoro ya alıyolarmış,10 taksit yapılabiliyomuş..sonra her yıl 100 dolar sanırım ücret ödeniyo..biraz daha araştırma yapmam lazım..devlet alırsa daha ii olur tabi ama kimsenin çok fazla bilgisi yok..

Herkese merhaba,
Yazılanları tek tek okuyorum her gün ama pek katılamıorum. Şekerle ilgili sıkıntısı olanları okuyunca hemen bir şey paylaşmak istedim.

ŞEKERİ OLAN ARKADAŞLAR!

Bir yerden zeytin yaprağı çayının şekeri dengelediğini duydum. İnternette arattığımda inanılmaz sonuçlar gördüm. 10 yıllık şeker hastalarının bile iyileştiği gibi... Kuru zeytin yaprağı sipariş verdim internetten ve doktorumu aradım. Hiçbir sakıncası yok içebilirsin dedi. Tokluk şekerim 200ü geçebiliyordu üstelik günde 4 kez toplam 24 ünite insülin alıyordum bana mısın demiyordu. Her neyse bu çayı denedim yavaş yavaş düşmeye başladı. Üçüncü gün tamamen dengelendi. Günde 3 kupa içiyoroum ben yemeklerden önce. Ama saati önemli değilmiş, istediğiniz zaman içebilirsiniz. Şu anda önceden asla yiyemediğim makarna yiyebildiğim için çok mutluyum. :) Ekmeği de biraz arttırdım. Çok bunalınca diyet kola da içiyorum. Kolanın zararı konusunda bir şey diyemem tabii fakat diyet kola şekeri yükseltmiyor ve aspartam plasentadan geçmiyor arkadaşlar. Diyetisyenime sordum ve bir haftadır da deniyorum. Sırf bu konuda biraz ferahladığım için bile şekerim düşmüş olabilir. Biliyorsunuz çok stresli bir şey yiyip içememek. Allah hepimize şifalar versin, doğumdan sonra kalıcı olmasın inşallah bu şeker.

ben bu konuyu araştırmıştım..benim bildiğim kadarıyla henüz devlet kordon kanı saklamıyor ama projeler var bu konuda!!acıbadem gibi kuruluşlar 1000 dolardan daha fazla miktarlara alınıyor+saklanıyor...

zarpdeniz sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…