2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar biz geldik..
nst de sancım çıkmadı çok şükür iyiyiz..
kızım büyüyor darısı tüm kontrole girecek arkadaşlara artık haftada bir görecek beni doktor öyle dedi

arkadaşlar yaa ben de bebek şekerlerini yaptırdım bir heves şimdi düşünüyorum kara kara hastaneye gelcek kimse yok gibi yani burda yeniyiz okullar kapalı arkadaşlar tatilde eşimin daireden arkadaşları gelir mi sanmam!!ben şimdi onca şekeri napcam??mevlit konusunda kararsızım ama eve gelen olur en azından kuzenlerim yengelerim apartmandaki komşularım gelir diye düşünüyorum..bu durumda şekerleri heralde eve gelenlere dağıtcam mevlit yaparaam da başka alternatif düşüncem (

Bunu ben de duymuştum ama devlete verdiğin kök hücreyi kendin için saklayamıyorsun bildiğim kadarıyla, bir anlamda bağış yapmış oluyorsun. Orada bir kök hücre veritabanı oluşturuluyor, sonra ihtiyacı olanlar oradan yararlanıyor sanırım. Ama yine de ayrıntılı araştırmak lazım. Özel kuruluşlarda kendin için saklıyorsun ve senin de dediğin gibi yıllık ödemeleri de var. Bilgi aldığında bizi de bilgilendirirsen sevinirim, ama ben İstanbulda değilim

canım, biz eşimle o konuda çok araştırma yaptık. bir ankaradaki Yaşam bankasıyla bide İstanbul teknik üniversitenin Onkim Sağlık banakacılığıyla görüştük. dediğin gibi taksit şeklinde yaptırarak öedme yapılabilniyormuş.
işlemin tam nasıl yapıldığını da anlattılar. bebek doğar doğmaz anneyle bebek arasındaki kordonu kesildikten sonra geride kalan kordonun içindeki kan özel tüplere alınıp 2-3 gün arasında kordon bankasına gönderiliyor. orda kök hücreler incelenip, işlevli olanları belli bir derecede donrurulup azot sıvılı olan tüplere mi ne konulup -196 derecede saklanırmış.

ilerde bebeğimizin, umarım olmaz, bir hastalık veya organ nakliyi için bu hücrelerden yararlanıp kalp dokusu, sinir, deri gibi elde edilebilirmiş. ancak biz baya araştırdık. sadece 2 hastada bu kordon olayını uyguladılar. ama ne yazık ki sadece birisi hayatta kaldılar. bide uygulanan kordon hücreleri kendilere ait bile değilmiş. yani illede kendi kordonundan yararlanmak zorunda değilmişsin. sadece sana uygun olanı bulmak yeterliymiş. doktorumla görüşünce o da gereksiz buldu, sadece para çıkartmak amaçlı olduğunu söyledi. yani şimdilik kanıtlanmış bir şeyi yokmuş.
ben sana yinede internet sayfalrını veriyim
Yaşam Bankası; Kordon Kanı Saklama, Kök Hücre, Kanser Hastalıkları, Lösemi Tedavisi, Kemik İliği Nakli bu ankaradi olan
ve istanbuldaki Kordon Kan Bankas ONKM Kk Hcre Teknolojileri
ayrıca, kordon bankasıyla ilgili baya yazılar var, onlarıda okumanı tavsiye ederim.

ben bu konuyu araştırmıştım..benim bildiğim kadarıyla henüz devlet kordon kanı saklamıyor ama projeler var bu konuda!!acıbadem gibi kuruluşlar 1000 dolardan daha fazla miktarlara alınıyor+saklanıyor...

az önce elimdeki broşürdeki danışma hattını aradım.sabancı'ya ait bi kuruluş.onkim sağlık bankası..2500 tl ye 4 taksit yapabiliyolarmış! 1000 euro diye duymuştuk,10 taksit yapılabiliyo diye duymuştuk..ama danışmadaki kişi bu fiyatı verdi..daha sonra da her yıl 100 dolar vererek saklanıyomuş..

1 hafta 10 gün içinde alınan hücre miktarı tespit ediliyomuş..içinde yeterli hücre varsa saklanıyomuş..

biraz daha düşünüp taşıınıp sanırım aldırıcaz.. ileride çocuk için veya bizler(ailesi) için bi yatırım sonuçta..sağlık yatırımı..bakalım.inşallah gerek duymayız tabii ki..

bu arada istenirse devlete bağış da yapılabiliniyo.aynı kurum devlete bağış için de gelip alıyolar hücreleri..onun bi masrafı yok.eğer kendinize özel olarak saklamayı düşünmüyosanız,devlete bağış çok iyi bir fikir olabilir..organ bağışı gibi belki daha faydalı bi karar olur..

Son düzenleme:

hadi bakalım hayırlı olsun bence de kesinlikle önemli bir yatırım allah muhtaç etmesin ama önemli bir teminat....

evet, o bağışlama olayıda var. sen sadece bağışlayıp, ilerde hem kendin hem başakalrıda yararlanabiliyormuş. ancak türkiyede o proje devlet tarafından henüz başlamamış. sadece incelemeler aşamasındalar. yani sadece özel olarak kordon bankasına konulabilrimiş, oda ücretli

canım, devlete bağış yapılabilyor mu? ankaradaki yer şimdilik sadece araştırma için alınıyormuş, bağış olarak alınmıyor dediler.
öyle bir şey varsa bende isterdim bağışlamaya, illede özel olsun diye zaten bir şartım yoktu.

kızlar primadan kargom geldi işyerine şimdi... ufak tefek şeyler var ama insan mutlu oluyo.. iki tane pil, ufacık diş macunu, 3 adet 2li prima bebek bezi, lansinoh göğüs pedi, 2 tane tupperware ufak saklama kabı

•Melesma, genelde yanaklarda, dudak kenarlarında ve alın bölgesinde farklı renklerde lekelerin oluşmasıdır ve nedeni östrojen hormonu ile ultraviole ışınlarıdır. Bu lekeler doğumdan hemen sonra geçecektir. Yine de hamilelik boyunca SPF 30 korumalı güneş kremleri kullanmalısınız.

bugün kim sormuştu bu konuyu??

bende dün yazmıştım bilgisi olan varmı diye ama cevaplayan olmadı.
faceden mi üye olarak geliyor paket?

o kadar yazdım sonra yine 3g nin azizliğine uğradım..tüm yazdıklarım silindi..neyse kısaca toparlamaya çalışıcam..

ileride tıpın ilerleyişini düşünürek aldırmayı düşündük bi zde..yani şimdiki başarı oranının bu kadar düşük olduğunu ben de bilmiyordum.ama sanırım bağış yapıldıkça uyumluluk oranı da artacaktır ve yeni gelişmelerle yaşama şansı da artar gibi geliyo..bunları düşünerek (geri dönüşü olmadığı için) aldormayı düşündük..ama sanırım özel olarak değil de devlete bağış şekilden düşünücez biz de..açıkçası bana da çok fazla güven vermedi..

karşımdaki kişi çok fazla inanarak anlatmadı gibi geldi bana..alınan hücre yeterliyse saklıyolarmış,2 ye ayırıp biriisi çoğaltmak amacıyla saklanıyomuş..diğeri de kullanım için..diyelim kiileride bi rahatsızlık için kullanıldı,sonra tekrar tekrar kullanılabiliyomu diye sordum.evet 2 ye ayrılıyo diye cevap verdi..peki kesin olarak çoğaltılabilir de mi dedim.doktor hepsini kullanmadıysa çoğaştılır gibi bi cevap verdi..bu hala kafama takılıyo..madem çoğaltılabiliyo neden hepsini kullansın..yani garantisi yok mu anlamadım

neyse devlete bağış için de yine aynı kurum(onkim..) gelip alıyomuş,bu ücretsiz ve çok mantıklı..organ bağışı gibi bişey..devlet saklıyo daha sonra kullanmak istersen 70 bin gibi bi ücretmiş..aslında rahatsızlık olursa ödemek daha mı mantıklı..çoğaltılabiliyosa kendi hücreni kullanırsın ileride de öyle değil mi?

yazarken karar vermiş oldum ben de,devlete bağış en mantıklısı..hem başkalarına yararın olur hem de bi garantin durur bankada..

bilgi için siz de arayın:5305233255

bu konuyu bende araştırdım, yurtdışındayım burada devlet gün içinde doğan bebeklerin kordon kanını alıyor, inceliyor ve uygun ise ailenin onayını alarak saklıyor(sanırım isim ile değil bir kod numarası ile saklanıyor), çocuk 18 yaşına geldiğinde hala kordon kanı kullanılmamışsa ve kordon kanını bağışlamaktan vazgeçerse başvurup iptal ettirebiliyor. Burada gittiğim eğitimde sordum kordon kanını saklatabilir miyim diye , aldığım cevap : genelde az gelişmiş ülkelerden gelen insanlar kordon kanlarını saklatmayı düşünüyor ve bu bize çok garip geliyor. Çünkü kordon kanının uygulama alanı henüz kesin değil, sadece varsayımlar var. Eğer çok istiyorsan özel kuruluşlarla görüşebilirsiniz ama bu ticari bir dayatma, çok gerekli olduğunu düşünmüyoruz. Bütün kordon kanlarının saklanması çok maaliyetli olduğu için devlet herkesin kordon kanını saklamıyor dediler.

Özel kuruluşları araştırdım, bulunduğum ülkede yok, başka ülkeden gelip alacaklar, saklayacaklar ve her yıl belli bir tutar ödememiz gerekecek. Sonunda vazgeçtik. Bikesha çok güzel açıklamışsın, benim aklımda bu kadar kalmamıştı okudumlarım :) Başka araştıranlar varsa yazmaları çok iyi olur...

ya ben anlamadım :) tekrar tekrar kullnılabilir mi diye sormuşsun ve muallak cevap vermiş ya, diyelim ki bağış yaptığınızda başka birine çocuğunuzun kordon kanı uygun oldu ve kullanıldı, kendi için kullanıldığında bile doktor hepsini kullanmadıysa tekrar kullanılabilir dedilerse, bağış yapınca 70 bin tl karşılığında geri alabileceğiniz kesin mi??? tam toparlayamadım eşim fenerbahçe ile ilgili bir şeyler anlatıp duruyor he he :)

şarızı

vallahi çoğaltma işi sanırım bi muallak..hem çoğaltılabilse,alınan 2-3 hücre bile yeterli olması gerekmez miydi?bunu yine sormakta yarar var,akşam bi eşimle görüşiyim de sonra tekrar ariyim şu danışma hattını..

devlete bağış varken yani böyle bir şans varken yapmak lazım gibi geldi bana..çok fazla düşünmeye gerek yok..

canım en azından çantaya fazla bişey koymamış olursun...ben mesela 3 takım hastane çıkışı koydum birini çıkarcam...şeker konusundada hastaneye gelenlere doğuma gittiğimde kutu çikolata alır yada anişden gitmezsem kendim gitmeden 1 gün önce alır çantama koyarım...bebek şekerlerinide eve gelenlere mevlütte dağıtırım...

canım bununla ilgili yeni bilgiler duyarsan paylaşırsan sevinirim...

canım keşke daha önce deseydin..egeden yeni geldim...buralarda bulurmuyum bilmem..ama bebeğe zararı olmadığından eminsin değilmi? ayrıca benim dr. tatlandırıcı(sakarin.aspartam ) kullanma dedi..mesela canın çokmu çikolata istiyo normal çikolatadan ye..yada çokmu kola isityo nornal kola iç demişti..bebeğe zararlı tatlandırıcılar demişti...hatta başka yerdede okudum bebeğin zekasını bile etkiliyor diye....

o arkadaş benim canım 12 sinde kontrol var bakalım hayırlı haberler alırız inşallah.

oyy maşallah maşallah kilosunu tamamlamış resmen hayırlısıyla sağlıkla gelsin inşallah
bebek kiloyu tamamlayınca doğumu başlatıyo diye benim eltimi kontrol altında tuttu dr u 35 den sonra yat kalkma dedi o da 37 de 3900 doğum yaptı bişey dedi mi dr un gerçi senin bebekte 36. haftanın içinde di mi

selam kızlar biz geldik..
nst de sancım çıkmadı çok şükür iyiyiz..
kızım büyüyor darısı tüm kontrole girecek arkadaşlara artık haftada bir görecek beni doktor öyle dedi

maşallah kızına
bana da haftalık dedi ama şimdi yıllık izinde pazartesi görecek bakalım geliyo ozaman

ben sormadım ama sanırım gözkenarlarında bende başladı

bende yazıları okuyup, doktorla falan görüşünce bu kadar paranın verilmesine gereksiz buldum sonuçta ilerde kullanılıp kullanılmayacağınıda bilmiyoruz. üstelik doktorum onların yaptığı şey kök hücreni çoğaltıp bir organa veya deriye dönüştürmektir. insan vucudunda zaten bu kök hücreleri normaldede bulunuyormuş, tabi kordon hücresi en genç hücre oldukları için daha etkili olduğunu düşünülüyor. yani istesen aslında şu an bile bu kök hücresine sahip olabilirmişsin. tabi, ücretsiz bağış şeklinde olursa denemek için bencede bağışlanabilir. belki gerçekten tıp çok ilerleyip belli bir şeyler elde edilebilir. o zamanda, allah korusun, başına bir şey gelirse o 70bin düşünülmedende verilir.
çoğaltma ve tüm işlemler konusunda ise ankaradaki yer telefonla olmasına rağmen baya güzel anlattı bize. bende zaten direk not tuttum yoksa aklımda o kadar şey kalmazdı:) şimdi o kandaki kök hücreleri dhm'nın anlattığı gibi bu kök hücreleri ikiye bölünüyor. birisi çoğaltmak amaçlı, diğeri ise deneme amaçlı. yani normalde deneme amaçlı olan grup incelemlerden geçermiş, uygun olup olmadığını vs. hücrelerin durumu ne artık inceliyorlarsa, diğer grup ise direk çoğaltılıp uygulanması için. ama bu hücrelerin ilerde tükenebilir konusunda hiçbir şey demediler. sonuçta çoğultabildiklerine göre büyük ihtimal tükenmez diye düşünüyorum.
yinede bu olay henüz araştırmalar aşamasındadır. yani henüz çokda ispatlanmış olayı yoktur. dediğim gibi sadece 2 kişide uygulandı, onların birisinde sadece sinir konusunda başarılı olmuş. ama ilerde belkide bir şeyler çıkabilir, kim bilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…