arkadaşlar merhaba,kök hücre için kordon kanını aldırtmayı düşünüyoruz..bu konuyla ilgisi olan arkadaşlar var mı? bir ara tv'de görmüştüm,devlete ait olan türkkök projesi hayata geçti diye..ankara'da bir hastanede sanırım ücretsiz olarak alıp saklıyolarmış..ben istanbuldayım,haftaya doktordan randevum var cerrahpaşa'da,o sırada sorucam..özel kuruluşlar da var..1000 eoro ya alıyolarmış,10 taksit yapılabiliyomuş..sonra her yıl 100 dolar sanırım ücret ödeniyo..biraz daha araştırma yapmam lazım..devlet alırsa daha ii olur tabi ama kimsenin çok fazla bilgisi yok..
canım, biz eşimle o konuda çok araştırma yaptık. bir ankaradaki Yaşam bankasıyla bide İstanbul teknik üniversitenin Onkim Sağlık banakacılığıyla görüştük. dediğin gibi taksit şeklinde yaptırarak öedme yapılabilniyormuş.arkadaşlar merhaba,kök hücre için kordon kanını aldırtmayı düşünüyoruz..bu konuyla ilgisi olan arkadaşlar var mı? bir ara tv'de görmüştüm,devlete ait olan türkkök projesi hayata geçti diye..ankara'da bir hastanede sanırım ücretsiz olarak alıp saklıyolarmış..ben istanbuldayım,haftaya doktordan randevum var cerrahpaşa'da,o sırada sorucam..özel kuruluşlar da var..1000 eoro ya alıyolarmış,10 taksit yapılabiliyomuş..sonra her yıl 100 dolar sanırım ücret ödeniyo..biraz daha araştırma yapmam lazım..devlet alırsa daha ii olur tabi ama kimsenin çok fazla bilgisi yok..
ben bu konuyu araştırmıştım..benim bildiğim kadarıyla henüz devlet kordon kanı saklamıyor ama projeler var bu konuda!!acıbadem gibi kuruluşlar 1000 dolardan daha fazla miktarlara alınıyor+saklanıyor...
az önce elimdeki broşürdeki danışma hattını aradım.sabancı'ya ait bi kuruluş.onkim sağlık bankası..2500 tl ye 4 taksit yapabiliyolarmış! 1000 euro diye duymuştuk,10 taksit yapılabiliyo diye duymuştuk..ama danışmadaki kişi bu fiyatı verdi..daha sonra da her yıl 100 dolar vererek saklanıyomuş..
1 hafta 10 gün içinde alınan hücre miktarı tespit ediliyomuş..içinde yeterli hücre varsa saklanıyomuş..
biraz daha düşünüp taşıınıp sanırım aldırıcaz.. ileride çocuk için veya bizler(ailesi) için bi yatırım sonuçta..sağlık yatırımı..bakalım.inşallah gerek duymayız tabii ki..
bu arada istenirse devlete bağış da yapılabiliniyo.aynı kurum devlete bağış için de gelip alıyolar hücreleri..onun bi masrafı yok.eğer kendinize özel olarak saklamayı düşünmüyosanız,devlete bağış çok iyi bir fikir olabilir..organ bağışı gibi belki daha faydalı bi karar olur..
evet, o bağışlama olayıda var. sen sadece bağışlayıp, ilerde hem kendin hem başakalrıda yararlanabiliyormuş. ancak türkiyede o proje devlet tarafından henüz başlamamış. sadece incelemeler aşamasındalar. yani sadece özel olarak kordon bankasına konulabilrimiş, oda ücretliBunu ben de duymuştum ama devlete verdiğin kök hücreyi kendin için saklayamıyorsun bildiğim kadarıyla, bir anlamda bağış yapmış oluyorsun. Orada bir kök hücre veritabanı oluşturuluyor, sonra ihtiyacı olanlar oradan yararlanıyor sanırım. Ama yine de ayrıntılı araştırmak lazım. Özel kuruluşlarda kendin için saklıyorsun ve senin de dediğin gibi yıllık ödemeleri de var. Bilgi aldığında bizi de bilgilendirirsen sevinirim, ama ben İstanbulda değilim
canım, devlete bağış yapılabilyor mu? ankaradaki yer şimdilik sadece araştırma için alınıyormuş, bağış olarak alınmıyor dediler.az önce elimdeki broşürdeki danışma hattını aradım.sabancı'ya ait bi kuruluş.onkim sağlık bankası..2500 tl ye 4 taksit yapabiliyolarmış! 1000 euro diye duymuştuk,10 taksit yapılabiliyo diye duymuştuk..ama danışmadaki kişi bu fiyatı verdi..daha sonra da her yıl 100 dolar vererek saklanıyomuş..
1 hafta 10 gün içinde alınan hücre miktarı tespit ediliyomuş..içinde yeterli hücre varsa saklanıyomuş..
biraz daha düşünüp taşıınıp sanırım aldırıcaz.. ileride çocuk için veya bizler(ailesi) için bi yatırım sonuçta..sağlık yatırımı..bakalım.inşallah gerek duymayız tabii ki..
bu arada istenirse devlete bağış da yapılabiliniyo.aynı kurum devlete bağış için de gelip alıyolar hücreleri..onun bi masrafı yok.eğer kendinize özel olarak saklamayı düşünmüyosanız,devlete bağış çok iyi bir fikir olabilir..organ bağışı gibi belki daha faydalı bi karar olur..
canım, biz eşimle o konuda çok araştırma yaptık. bir ankaradaki Yaşam bankasıyla bide İstanbul teknik üniversitenin Onkim Sağlık banakacılığıyla görüştük. dediğin gibi taksit şeklinde yaptırarak öedme yapılabilniyormuş.
işlemin tam nasıl yapıldığını da anlattılar. bebek doğar doğmaz anneyle bebek arasındaki kordonu kesildikten sonra geride kalan kordonun içindeki kan özel tüplere alınıp 2-3 gün arasında kordon bankasına gönderiliyor. orda kök hücreler incelenip, işlevli olanları belli bir derecede donrurulup azot sıvılı olan tüplere mi ne konulup -196 derecede saklanırmış.
ilerde bebeğimizin, umarım olmaz, bir hastalık veya organ nakliyi için bu hücrelerden yararlanıp kalp dokusu, sinir, deri gibi elde edilebilirmiş. ancak biz baya araştırdık. sadece 2 hastada bu kordon olayını uyguladılar. ama ne yazık ki sadece birisi hayatta kaldılar. bide uygulanan kordon hücreleri kendilere ait bile değilmiş. yani illede kendi kordonundan yararlanmak zorunda değilmişsin. sadece sana uygun olanı bulmak yeterliymiş. doktorumla görüşünce o da gereksiz buldu, sadece para çıkartmak amaçlı olduğunu söyledi. yani şimdilik kanıtlanmış bir şeyi yokmuş.
ben sana yinede internet sayfalrını veriyim
Yaşam Bankası; Kordon Kanı Saklama, Kök Hücre, Kanser Hastalıkları, Lösemi Tedavisi, Kemik İliği Nakli bu ankaradi olan
ve istanbuldaki Kordon Kan Bankas ONKM Kk Hcre Teknolojileri
ayrıca, kordon bankasıyla ilgili baya yazılar var, onlarıda okumanı tavsiye ederim.
arkadaşlar merhaba,kök hücre için kordon kanını aldırtmayı düşünüyoruz..bu konuyla ilgisi olan arkadaşlar var mı? bir ara tv'de görmüştüm,devlete ait olan türkkök projesi hayata geçti diye..ankara'da bir hastanede sanırım ücretsiz olarak alıp saklıyolarmış..ben istanbuldayım,haftaya doktordan randevum var cerrahpaşa'da,o sırada sorucam..özel kuruluşlar da var..1000 eoro ya alıyolarmış,10 taksit yapılabiliyomuş..sonra her yıl 100 dolar sanırım ücret ödeniyo..biraz daha araştırma yapmam lazım..devlet alırsa daha ii olur tabi ama kimsenin çok fazla bilgisi yok..
Bunu ben de duymuştum ama devlete verdiğin kök hücreyi kendin için saklayamıyorsun bildiğim kadarıyla, bir anlamda bağış yapmış oluyorsun. Orada bir kök hücre veritabanı oluşturuluyor, sonra ihtiyacı olanlar oradan yararlanıyor sanırım. Ama yine de ayrıntılı araştırmak lazım. Özel kuruluşlarda kendin için saklıyorsun ve senin de dediğin gibi yıllık ödemeleri de var. Bilgi aldığında bizi de bilgilendirirsen sevinirim, ama ben İstanbulda değilim
o kadar yazdım sonra yine 3g nin azizliğine uğradım..tüm yazdıklarım silindi..neyse kısaca toparlamaya çalışıcam..
ileride tıpın ilerleyişini düşünürek aldırmayı düşündük bi zde..yani şimdiki başarı oranının bu kadar düşük olduğunu ben de bilmiyordum.ama sanırım bağış yapıldıkça uyumluluk oranı da artacaktır ve yeni gelişmelerle yaşama şansı da artar gibi geliyo..bunları düşünerek (geri dönüşü olmadığı için) aldormayı düşündük..ama sanırım özel olarak değil de devlete bağış şekilden düşünücez biz de..açıkçası bana da çok fazla güven vermedi..
karşımdaki kişi çok fazla inanarak anlatmadı gibi geldi bana..alınan hücre yeterliyse saklıyolarmış,2 ye ayırıp biriisi çoğaltmak amacıyla saklanıyomuş..diğeri de kullanım için..diyelim kiileride bi rahatsızlık için kullanıldı,sonra tekrar tekrar kullanılabiliyomu diye sordum.evet 2 ye ayrılıyo diye cevap verdi..peki kesin olarak çoğaltılabilir de mi dedim.doktor hepsini kullanmadıysa çoğaştılır gibi bi cevap verdi..bu hala kafama takılıyo..madem çoğaltılabiliyo neden hepsini kullansın..yani garantisi yok mu anlamadım
neyse devlete bağış için de yine aynı kurum(onkim..) gelip alıyomuş,bu ücretsiz ve çok mantıklı..organ bağışı gibi bişey..devlet saklıyo daha sonra kullanmak istersen 70 bin gibi bi ücretmiş..aslında rahatsızlık olursa ödemek daha mı mantıklı..çoğaltılabiliyosa kendi hücreni kullanırsın ileride de öyle değil mi?
yazarken karar vermiş oldum ben de,devlete bağış en mantıklısı..hem başkalarına yararın olur hem de bi garantin durur bankada..
bilgi için siz de arayın:5305233255
şarızıya ben anlamadım :) tekrar tekrar kullnılabilir mi diye sormuşsun ve muallak cevap vermiş ya, diyelim ki bağış yaptığınızda başka birine çocuğunuzun kordon kanı uygun oldu ve kullanıldı, kendi için kullanıldığında bile doktor hepsini kullanmadıysa tekrar kullanılabilir dedilerse, bağış yapınca 70 bin tl karşılığında geri alabileceğiniz kesin mi??? tam toparlayamadım eşim fenerbahçe ile ilgili bir şeyler anlatıp duruyor he he :)
bende kızıma hastane çıkışı alırken ordaki bayan ilk başta bebeği yıkamadıkları için ucuz bir takım giydirtin, sonra odaya geçince güzel olan hastane çıkışı giydirirsiniz. ama şimdi sen böyle deyince bende hastaneye gidip soracam ilk hastane çıkışını biz mi veriyoruz ve yanıma tam olarak neler alınmalı diye.
benim ne çikolata nede şekerim henüz hazır ama senin gibi yapacam. zaten bu sıcakta bebek çikolatasını daha geç almak daha mantıklı
Herkese merhaba,
Yazılanları tek tek okuyorum her gün ama pek katılamıorum. Şekerle ilgili sıkıntısı olanları okuyunca hemen bir şey paylaşmak istedim.
ŞEKERİ OLAN ARKADAŞLAR!
Bir yerden zeytin yaprağı çayının şekeri dengelediğini duydum. İnternette arattığımda inanılmaz sonuçlar gördüm. 10 yıllık şeker hastalarının bile iyileştiği gibi... Kuru zeytin yaprağı sipariş verdim internetten ve doktorumu aradım. Hiçbir sakıncası yok içebilirsin dedi. Tokluk şekerim 200ü geçebiliyordu üstelik günde 4 kez toplam 24 ünite insülin alıyordum bana mısın demiyordu. Her neyse bu çayı denedim yavaş yavaş düşmeye başladı. Üçüncü gün tamamen dengelendi. Günde 3 kupa içiyoroum ben yemeklerden önce. Ama saati önemli değilmiş, istediğiniz zaman içebilirsiniz. Şu anda önceden asla yiyemediğim makarna yiyebildiğim için çok mutluyum. :)Ekmeği de biraz arttırdım. Çok bunalınca diyet kola da içiyorum. Kolanın zararı konusunda bir şey diyemem tabii fakat diyet kola şekeri yükseltmiyor ve aspartam plasentadan geçmiyor arkadaşlar. Diyetisyenime sordum ve bir haftadır da deniyorum. Sırf bu konuda biraz ferahladığım için bile şekerim düşmüş olabilir. Biliyorsunuz çok stresli bir şey yiyip içememek. Allah hepimize şifalar versin, doğumdan sonra kalıcı olmasın inşallah bu şeker.
Başka bir arkd.12 de idi hatta o zamann hala gerileme varsa doğumu başlatıcaz demişti
ama kimdi bende onu hatırlamadım :-(( Hamişlik unutkanlıkları...
evet peppermintcim sen çok yoruldun evde inş.minnoş kocaman olacak ne bulursan ye cnm
çarşamba günüde ben gidicem dr a inş.herşey yolundadır...
Herkese merhaba.
Bizim de pazartesi randevumuz vardı. kızlar en tosun benim oğlum galiba. korkuyorum valla tombişliğinden. doktor suyumuz iyi, bebek sağlıklı, doğum poziyonunda dedi. elleri yine yüzündeydi. doktor, yüzünü bize tam göstermese de tombiş yanaklarını görebiliyoruz dedi
35+0 da kilosu 3322 gr 52 cm tosun paşam2 hafta önden gidiyor yine.
doktor 2 hafta sonraya randevu verdi. çatı muayenesi için ve doğumla ilgili konuşmak için hazır ol dedi. 20 temmuzda belli olacak bakalım her şey hayırlısıyla.
pepermint, rehunma, sdhkn sizler için ve bütün arkadaşlar için her gün dua ediyorum. her şey iyi olacak inşallah kızlar. bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alıcaz inşallah.
bikesha sen doğumu gazide mi yapıcaksın belli oldu mu?
selam kızlar biz geldik..
nst de sancım çıkmadı çok şükür iyiyiz..
kızım büyüyordarısı tüm kontrole girecek arkadaşlara artık haftada bir görecek beni doktor öyle dedi
•Melesma, genelde yanaklarda, dudak kenarlarında ve alın bölgesinde farklı renklerde lekelerin oluşmasıdır ve nedeni östrojen hormonu ile ultraviole ışınlarıdır. Bu lekeler doğumdan hemen sonra geçecektir. Yine de hamilelik boyunca SPF 30 korumalı güneş kremleri kullanmalısınız.
bugün kim sormuştu bu konuyu??
o kadar yazdım sonra yine 3g nin azizliğine uğradım..tüm yazdıklarım silindi..neyse kısaca toparlamaya çalışıcam..
ileride tıpın ilerleyişini düşünürek aldırmayı düşündük bi zde..yani şimdiki başarı oranının bu kadar düşük olduğunu ben de bilmiyordum.ama sanırım bağış yapıldıkça uyumluluk oranı da artacaktır ve yeni gelişmelerle yaşama şansı da artar gibi geliyo..bunları düşünerek (geri dönüşü olmadığı için) aldormayı düşündük..ama sanırım özel olarak değil de devlete bağış şekilden düşünücez biz de..açıkçası bana da çok fazla güven vermedi..
karşımdaki kişi çok fazla inanarak anlatmadı gibi geldi bana..alınan hücre yeterliyse saklıyolarmış,2 ye ayırıp biriisi çoğaltmak amacıyla saklanıyomuş..diğeri de kullanım için..diyelim kiileride bi rahatsızlık için kullanıldı,sonra tekrar tekrar kullanılabiliyomu diye sordum.evet 2 ye ayrılıyo diye cevap verdi..peki kesin olarak çoğaltılabilir de mi dedim.doktor hepsini kullanmadıysa çoğaştılır gibi bi cevap verdi..bu hala kafama takılıyo..madem çoğaltılabiliyo neden hepsini kullansın..yani garantisi yok mu anlamadım
neyse devlete bağış için de yine aynı kurum(onkim..) gelip alıyomuş,bu ücretsiz ve çok mantıklı..organ bağışı gibi bişey..devlet saklıyo daha sonra kullanmak istersen 70 bin gibi bi ücretmiş..aslında rahatsızlık olursa ödemek daha mı mantıklı..çoğaltılabiliyosa kendi hücreni kullanırsın ileride de öyle değil mi?
yazarken karar vermiş oldum ben de,devlete bağış en mantıklısı..hem başkalarına yararın olur hem de bi garantin durur bankada..
bilgi için siz de arayın:5305233255
bu konuyu bende araştırdım, yurtdışındayım burada devlet gün içinde doğan bebeklerin kordon kanını alıyor, inceliyor ve uygun ise ailenin onayını alarak saklıyor(sanırım isim ile değil bir kod numarası ile saklanıyor), çocuk 18 yaşına geldiğinde hala kordon kanı kullanılmamışsa ve kordon kanını bağışlamaktan vazgeçerse başvurup iptal ettirebiliyor. Burada gittiğim eğitimde sordum kordon kanını saklatabilir miyim diye , aldığım cevap : genelde az gelişmiş ülkelerden gelen insanlar kordon kanlarını saklatmayı düşünüyor ve bu bize çok garip geliyor. Çünkü kordon kanının uygulama alanı henüz kesin değil, sadece varsayımlar var. Eğer çok istiyorsan özel kuruluşlarla görüşebilirsiniz ama bu ticari bir dayatma, çok gerekli olduğunu düşünmüyoruz. Bütün kordon kanlarının saklanması çok maaliyetli olduğu için devlet herkesin kordon kanını saklamıyor dediler.
Özel kuruluşları araştırdım, bulunduğum ülkede yok, başka ülkeden gelip alacaklar, saklayacaklar ve her yıl belli bir tutar ödememiz gerekecek. Sonunda vazgeçtik. Bikesha çok güzel açıklamışsın, benim aklımda bu kadar kalmamıştı okudumlarım :) Başka araştıranlar varsa yazmaları çok iyi olur...
ya ben anlamadım :) tekrar tekrar kullnılabilir mi diye sormuşsun ve muallak cevap vermiş ya, diyelim ki bağış yaptığınızda başka birine çocuğunuzun kordon kanı uygun oldu ve kullanıldı, kendi için kullanıldığında bile doktor hepsini kullanmadıysa tekrar kullanılabilir dedilerse, bağış yapınca 70 bin tl karşılığında geri alabileceğiniz kesin mi??? tam toparlayamadım eşim fenerbahçe ile ilgili bir şeyler anlatıp duruyor he he :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?