canim benim dogumumda ebe her altini acisinda pamugu ilik suyla islat oyle temizle yikanmis gibi olur pisik falan olmaz demisti bende oyle yaptim disarda olsam bile evde islatip kucuk kapta tasiyodum cok sukur pisik falan olmadi oglum. bunda da oyle yapicam
bense sunu merak ediyorum:
dun 3 haftalik bir bebegin altini degistirdim. islak parfumsuz mendillerden kullandim temizlemek icin(annesi öyle kullaniyor) ama sanki cocugun poposu tahris olurmus, pisik ihtimali de artarmis gibi bir hisse kapildim. Kucucuk bacaklari vardi biraz da uzuldum. evdeyken her altini degistirmeden once yikasam nasil olur sizce? tahrisi engeller miyim ne dersiniz?
birde dunden sonra organik yikanabilir bez olayina girmeye karar verdim. bebek daha rahat eder bence, o kadar hassati ki cildi bir görseniz... yumusacikti :)
kizlar yaa az önce vajinamdan iceri dogru(heralde en iyi böyle tarif ederim) sanci gibi bir sey oldu, nefesim kesildi o kadar canim yandi... bunu yasayan var mi ?
gecen gecede bana aynisi oldu nefesim kesldi ter bosaldim resmen ciglik attim cok korktum esimde evde yoktu o sirada oglumda cok korktu anne gecicek anne korkma diye psimde dolandi. sonra daha olmadi cok sukur.. nedenini bilmiyorum ama
benim ayaklarım da şişiyor sabah kalktığımda ellerim de şişmiş oluyor sonra sonra açılıyor
benim aklıma takılan bişey var,emzirdikten sonra göğsümüzü karbonatlı suyla silmek iyi bişey m yoksa sadece kendi sütümüzle mi silmeliyiz.bu konuda fikri olan var mı
Ben ilk üç ay bebeğin altını temizlerken ıslak mendil kullanmayı düşünmüyorum. Islak kaldığı için muhtemelen pişik yapacaktır. Ya pamuğu suyla ıslatıp temizlemeliyiz. ya da yaz bebekleri nasıl olsa altını yıkarız.Tahrişi engellemek için mutlaka kurlamalıyız. Altının kuruluğundan emin olmadan bezlersek inanılmaz pişikler oluşuyor ve geçene kadar bebek çok ağlıyor.
hmm cok mantikli yaa sagol. Bende pamuk gibi sikistirilmis ama su degince mendil haline gecen seyler oldugunu ögrendim ama markasini hatirlamiyorum simdi. su ile silmis olurum diye dusunuyordum ama pamuk da kullanilabilir dedigin gibi. peki kac gunde bir banyo yaptirdin ilk dogduktan sonra?
bense sunu merak ediyorum:
dun 3 haftalik bir bebegin altini degistirdim. islak parfumsuz mendillerden kullandim temizlemek icin(annesi öyle kullaniyor) ama sanki cocugun poposu tahris olurmus, pisik ihtimali de artarmis gibi bir hisse kapildim. Kucucuk bacaklari vardi biraz da uzuldum. evdeyken her altini degistirmeden once yikasam nasil olur sizce? tahrisi engeller miyim ne dersiniz?
birde dunden sonra organik yikanabilir bez olayina girmeye karar verdim. bebek daha rahat eder bence, o kadar hassati ki cildi bir görseniz... yumusacikti :)
aboo ne kadar geç bi saat
gelmen 9-10 olur bakarım gerçi gene de yazmış mısın diye
ayy cok tatli yaa gozlerim doldu resmen, seni ne kadar seviyor iste :) anne merak etme gecicek falan seni rahatlamaya calisiyor. Cok sanslisin ikinci cocugun oluyor... Allah anali babali buyutsun , uzun ömurler versin insallah...
cok sagol canim amin.. erkek cocuklari anneye duskun olur ikincide oglan olcak esim baya kiskaniyo bu durumu.3. de kiz olsun o zaman siz gorursunuz diyo:))))
3 yasinda ama herseyin cok farkinda.eli surekli karnimda kardesim buyu gel top oynucaz seninle seni cok seviyorum falan diyo. kizkadesiminde 5 aylik bebegi var o kusunca biz demeden bezini getirip agzini siliyo emzigini veriyo biberonunu icirmek istiyo onu uyurken hafif salliyo. cok merakli ins. kardesi dogunca kiskanclik falan yasamayiz
benim ayakalrim sismiyor ama, ellerim parmaklarim uyusmus sekilde uyaniyorum. yumruk bile yapamiyorum cok aciyorlar son 1 haftadir.
canim bi arkadasim karbonatli suyla sil diye tavsiye etmisti ama okudugum bi yerde karbonat meme ucunu kuru yaparmis ve cok cabuk yara olurmus diye yaziyordu, kendi sutumuzle yada saf temiz suyla silmek oneriliyordu.
Allah bagislasin canim.Benim de ikinci bebeğim; bu da erkek:):))))))))
Ben de üçüncüyü düşünüyorum inşaallah; 1 yaşına kadar emzirip tekrar hamile kalmak istiyorum.
Yaş kaç sizin?
cok sagol canim amin.. erkek cocuklari anneye duskun olur ikincide oglan olcak esim baya kiskaniyo bu durumu.3. de kiz olsun o zaman siz gorursunuz diyo:))))
3 yasinda ama herseyin cok farkinda.eli surekli karnimda kardesim buyu gel top oynucaz seninle seni cok seviyorum falan diyo. kizkadesiminde 5 aylik bebegi var o kusunca biz demeden bezini getirip agzini siliyo emzigini veriyo biberonunu icirmek istiyo onu uyurken hafif salliyo. cok merakli ins. kardesi dogunca kiskanclik falan yasamayiz
ayy cok tatli yaa gozlerim doldu resmen, seni ne kadar seviyor iste :) anne merak etme gecicek falan seni rahatlamaya calisiyor. Cok sanslisin ikinci cocugun oluyor... Allah anali babali buyutsun , uzun ömurler versin insallah...
Allah bagislasin canim.
biz aslinda kiz olsun cok istiyoduk kismet herseyin hayirlisi. ben 3. yu pek dusunmuyorum ama esim kiz delisi ikisinde de kiz olsun cok istiyodu olmayinca 3 u istiyo:))) benim yas 26 canim. aslinda bende bi kizim olsun cok istiyorum ama yaa 3 de erkek olursa korkusu var(
3 yasinda oldugu icin sanirim farkinda ve umarim kiskanclik yasamazsiniz. Bende 3-4 yil sonra insallah bir tane daha istiyorum bakalim:) Esim istemiyor gerci ama bakalim , kismet....
2hafta önce banada oldu çığlık attım 2 gün sonra kontrolüm vardı bebek asagı dönmüş ondan dedi dr.bugün 35+5günlüğüz 3300gr olmuşuz başımız iyice aşağı inmiş artık yüzünü göremiyecekmişiz,26 temmuzda sezeryanımız ama bugün dr eger bir aksilik olmazsa haftaya görüşürüz dedi 4 haftadır haftada bir gidiyoruz,erken doğum riskimi gördüki öyle dedi kızlar korktum şimdi:44: nts,su durumu hersey normal gerçi ama endişelendim yinede
Ben 26 olsaydım dördüncüyü bile düşünürdüm.
Kız olması garanti değil tabii ama benim kocam da kız diye tutturuyor:)))
Hayırlı evlatlar olsunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?