2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Weleda - Damm Massage Öl Anwendung

bu linkte resimli bi sekilde göstermis anlatmanin en kolay yolu bu sanirim ama normal dogum yapicaklarin yapmasi gereken bisey sen sezeryan olucaksin yapmana gerek yok

canım banamı dedin? buarada büyük ihtimal sezaryan ama kesin değil..
ben yine bakim

bizimkiler elinden geleni yapar..annem yemek yapmaya kayınvalidem temizliğe düşkündür...ama beraber uzun sürmez sanırım..kayınvalidem haftasonu gelcek gibi annemde doğumda..beraber az durular..hayırlısı bakalım...ellerinden inşallah iyi iler çıkacak...

. Ayyyy cok guldum merak etme 2 si ancak bir adam yapar :))) . Ben braun dan aldin hepsi burada encok olumlu yorum alan modeldi :)

evet 1 adam etrse sevincem

canım bende haftasonu birkaç yere girdim ama istediğim gibi fırfır bulamadım bunlar kendinden mi lastikli? ben daha önce yanlış görmediysem kendinden lastikli görmüşütm..metre ile alıp kesip dikiyosun..ama girdiğim birkaç yer lastikli yok fırfıra lastiği kendin dikicen dedi....sen nasıl yaptın?

kizlar bu arada bizim bugun kontrolumuz vardi. sizin gibi heyecanla bebisimin kilosu su kadar boyu bu kadar diyemiyorum, ama elle yapilan olcumler sonucu bebisim gayet iyiymis , normalden biraz kucukmus. basi asagidaymis, eliyle nasilda anladi 2 saniyede ebe hanim taktire deger karnim metreyle olculdu 2cm buyume varmis oda iyiymis :))) , tansiyon normal cikti. en guzeliiiiii bebisimin kalp atislariydi karnimin sertlestigini soyledim. kasilmadir merak etme dediler, sertlik ve agri olursa kaygilan dediler. neyse 10dk biseydi zaten, bi dahaki kontrol 2 hafta sonra.

gözün aydın canım..iyi olduğunu bilmen yeterli....

güzel anneler
bizim hastane çantalarını hazırlamamız için
çantalara neler konulacağıyla ilgili topiğimiz varmıydı?
ben çantamı hazırlayacamda bi listeye ihtiyacım var

sancım var kızlar kasıklarım falan taş gibi ama bebiş kıpır kıpır
benimde kasıklarım çok ağrıyor, karnım taş gibi sert, bazen de sancı oluyor..

buradaki kontrollerde öyle... benim de kontrolum yarın sabah :) bakalım ne diyecekler....

ben 51 kiloydum, geçen hafta 55.30dum ama daha dün baktım bu sıcaklardan yine kilo vermişim bir alıyorum bir veriyorum, dengesiz takılıyorum işte:)

şeker ve kapı süsü dışında bende hepsini yapmaya karar verdim. buğün bardaklar için hallettim sayılır. sadece iki bardak için lastikli kurdele yetmedi. tepsi için malzeme almaya giderken onuda alırım. site içinde sagol. şimdi bakacam bende. aklımdaki olanı görürsem bende netten sipariş veririm. ama dediğin gibi çok eglenceli oluyor. ben bir kaç günde yaparım derken sabırsızlıktan hepsini buğün hallettim hem kızım için uğraşmış oluyorum:)

bizde şimdilik pek yaramazlık yok, sadece geceleri uyuyamıyoruz bide erken doğum olur diye heyecanı yaşıyoruz. senide iyi haberlerle bekliyoruz
evet, kendiliğinden lastikli. hemde metresi sadece 1lira. ama 25 metre alırsan 15 liraya denk geliyor, tabi bunun için bu bardak süsü işine girmek lazım bende 5 metre aldım ama 2 bardağa yetmedi, keşke 1 metre fazladan alsaymışım. sen ama sakın normal kurdeleyi alıp üstüne ayrıca lastik dikmeye kalkışma, çok yorucu olur, sıkılırsın.
fırfırlı lastiğide bardağın boyutunu alarak hepsini aynı kestim. birleştirdiğim yerede beyaz ve pembe kurdele yaparak üstüne sonra bebek biblosunu yapıştırdım. böyle işte:)

bende bir türlü nasıl yapılacağını anlamamıştım :)

bebeğin adı beren yağmur olacak sanırım, çok güzel :)

:) bana da ebe anlatti ama böyle oldugunu düsünmemistim o an :) evet cnm sonunda babamiz kararini verdi isimle ilgili cok sükür :)

canım banamı dedin? buarada büyük ihtimal sezaryan ama kesin değil..
ben yine bakim

bunu zaten yapamam sanki bebeğin başına dokuncakmışım gibi gelir

cnm sana yazmistim da alinti yapmayi untumusum :) normal dogum ihtimalin varsa ve yapabilirim diyosan yap dicem de sanirim burda kimse bu masaji yapmicak :)))

tekmeleyince karnımı çok acıtıyo benim kız valla ne tarafa yatıcamı sapıttım yaaa

cnm ya benimde karnim tas gibi bi de vajinama sancilar girdi az önce yemek yerken. benim kizim da cok canimi yakiyo bende senin gibiyim ne tarafa dönsem olmuyooo. sabredicek insallah miniklerimiz...

kızlar;çok sıcak burası,sürekli terliyorum,heryer öyle sanırım,bol bol su içelim,birde ayran elektrolit kaybediyoruz çünkü,ayrıca hurma tüketmeliymişiz,kuranı kerim de bile geçiyor,Hz.meryem hamile iken tavsiye edilmiş,saymakla bitmez yararları varmış,doğumu kolaylaştırmasından tutunda,yüksek folik asid içerimesine kadar.

Lemon'cum bende bugun kontrolden geldim.Ebe bebegin cok buyuk degil dedi 3,5 kilo civari dogar,daha buyuk olmaz dedi.Tansiyonum benimde normaldi ama gecen hafta kultur almislardi vajinadan:26ozitif cikmis.Dogum esnasinda antibiyotik vericeklermis.
Bu arad mezura olcumunde 37 haftalik olmamam ragmen 35 dedi, neden dedim-mezura olcumunde 2 hafta kadar byuk yada kucuk cikar, normal-dedi.Ama yine de ultrasona girmeyince aklim kilosunda, gelisiminde kaldiUmarim iyidir

ben hazırlamadım sanki hazırlarsam dogum oluverecekmiş gibi geliyor
ben öyle çok fazla bir şey koymam sanırım, bana gecelik, iç çamaşırı,sabahlık,bebeğe giysi, battaniye.... yeter heralde...

banada öyle geliyo 2 gündür erteliorum ama kaçamıycaz malesef bundan hazırlayıp kenara koymakta fayda var..

valizim henüz hazır değil ama listem hazır.

anne için:
  1. önden düğmeli gecelik ve pijama
  2. terlik
  3. çorap
  4. lohusa kilodu
  5. kişisel temizlik ürünleri (diş fırçası, diş macunu, tarak, deodarant, kolonyalı mendil vs.)
  6. hijyenik ped
  7. emzirme sütyeni
  8. gögüs pedi
  9. makyaj malzemesi
  10. el havlusu
  11. hastanede verilmiyorsa banyo havlusu
  12. hastanede verilmiyorsa hasta bezi
  13. kamera ve makina

bebek için
  1. küçük boy çocuk bezi
  2. alkolsüz islak mendil
  3. hastane çıkışı (günlük olanı ilk giydiriliğinde, güzel olanı ise odada giydirmek için)
  4. bebek battaniyesi
  5. yumuşak küçük havlu
  6. pişik kremi
  7. ana kucağı
  8. bebek şekeri veya çikolatası
  9. kapı süsü, hatıra defteri vs.
ayrıca hemşirelere ve ebelere verilecek para ve çikolata (adettanmış)

herzaman_seninle, umarım yardımcı olmuşumdur

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…