kızlaarrr yaa kimse hazırlamadımı çantasını
neye hangi listeye göre hazırladınız?
Lemon'cum bende bugun kontrolden geldim.Ebe bebegin cok buyuk degil dedi 3,5 kilo civari dogar,daha buyuk olmaz dedi.Tansiyonum benimde normaldi ama gecen hafta kultur almislardi vajinadan:26ozitif cikmis.Dogum esnasinda antibiyotik vericeklermis.
Bu arad mezura olcumunde 37 haftalik olmamam ragmen 35 dedi, neden dedim-mezura olcumunde 2 hafta kadar byuk yada kucuk cikar, normal-dedi.Ama yine de ultrasona girmeyince aklim kilosunda, gelisiminde kaldiUmarim iyidir
canim senin kontrolun benimkinden biraz daha fazla detayliymis. benden oyle hic kultur felan almadilar. oysaki benim dogumdan once vaginal ve koltuk alti mantar problemim vardi antibiyotik kullanimdan dolayi. gecmis olsun cnm uzulme pozitive cikti diye, gerekeni yaparlar dogun sirasinda. bana kilo tahminide yapmiyo, kacinci hafta gelisiminde bebek onu bile demedi sadece normalden kucuk olcak diyo, neye gore oyle diyosa, benimde hep aklim kilosunda ve gelisiminde bende cok merak ediyorum. evet cnm insalalh iyilerdir bebislerimiz
valizim henüz hazır değil ama listem hazır.
anne için:
- önden düğmeli gecelik ve pijama
- terlik
- çorap
- lohusa kilodu
- kişisel temizlik ürünleri (diş fırçası, diş macunu, tarak, deodarant, kolonyalı mendil vs.)
- hijyenik ped
- emzirme sütyeni
- gögüs pedi
- makyaj malzemesi
- el havlusu
- hastanede verilmiyorsa banyo havlusu
- hastanede verilmiyorsa hasta bezi
- kamera ve makina
bebek için
ayrıca hemşirelere ve ebelere verilecek para ve çikolata (adettanmış)
- küçük boy çocuk bezi
- alkolsüz islak mendil
- hastane çıkışı (günlük olanı ilk giydiriliğinde, güzel olanı ise odada giydirmek için)
- bebek battaniyesi
- yumuşak küçük havlu
- pişik kremi
- ana kucağı
- bebek şekeri veya çikolatası
- kapı süsü, hatıra defteri vs.
umarım yardımcı olmuşumdur
Lemon'cum bende bugun kontrolden geldim.Ebe bebegin cok buyuk degil dedi 3,5 kilo civari dogar,daha buyuk olmaz dedi.Tansiyonum benimde normaldi ama gecen hafta kultur almislardi vajinadan:26ozitif cikmis.Dogum esnasinda antibiyotik vericeklermis.
Bu arad mezura olcumunde 37 haftalik olmamam ragmen 35 dedi, neden dedim-mezura olcumunde 2 hafta kadar byuk yada kucuk cikar, normal-dedi.Ama yine de ultrasona girmeyince aklim kilosunda, gelisiminde kaldiUmarim iyidir
canim senin kontrolun benimkinden biraz daha fazla detayliymis. benden oyle hic kultur felan almadilar. oysaki benim dogumdan once vaginal ve koltuk alti mantar problemim vardi antibiyotik kullanimdan dolayi. gecmis olsun cnm uzulme pozitive cikti diye, gerekeni yaparlar dogun sirasinda. bana kilo tahminide yapmiyo, kacinci hafta gelisiminde bebek onu bile demedi sadece normalden kucuk olcak diyo, neye gore oyle diyosa, benimde hep aklim kilosunda ve gelisiminde bende cok merak ediyorum. evet cnm insalalh iyilerdir bebislerimiz
yaa bu kontrolleri sağlık ocağında falan mı yapıyolar.kafasına göre konuşmuş sanki ebeler.bence söylediklerini takmayın.Usg ölçümleriniz detaylı ve elle ölçüme göre güvenilirdir.son zamanlarınızda sıkmayın canınızı...
canim burda (yurtdisinda) usg sadece 12. vede 20. haftada giriyorsun bidahada goremiyosun bebisini. onun icin kaygilaniyoruz kilosu, boyu, gelisimi nasil diye
arkadaslar kilo alimi duran var mi?
yaa kızlar ürünlerin fiyatları mağazalara göre ne kadar değişiyo.. medela mini pompa bakıyorum dün alsam 169du. bebeğimde 149muş.. internet sitelerinde başka başka.. hayret bişey ...
canim ya sen simdi bebegin haftasindan bahsedince gidip kayit defterinden mezura olcum cizelgesine baktim. benimde bugunki kontrolumde 33.haftalik kisim isaretli 36. haftada olmama ragmen. uyuz ebe ne olcak direk olcuyo yaziyo bisede demiyo sormayana kadar. bide diyo bi dahaki kontrolde tatildeyim baskasi ilgilenecek sorun olurmu. cokta uzuldum, sanki bise yapiyoda. demekki benimde 3 hafta geriden geliyo bebek onun icin diyomus kucuk olcak bebek diyeneyse saglikli olsunda kuzum benim toparlar insallah kisa surede
şimdi 165 tl ama hızlıal.com da . kaçırdık indirimi demek ki.canım benim bugün kargom geldi bende medela aldım 119'a pompayı 1,90 da kargo ücreti hızlıal.com dan aldık. öpüyoruz sizleri
ben 51 kiloydum, geçen hafta 55.30dum ama daha dün baktım bu sıcaklardan yine kilo vermişimbir alıyorum bir veriyorum, dengesiz takılıyorum işte:)
şeker ve kapı süsü dışında bende hepsini yapmaya karar verdim. buğün bardaklar için hallettim sayılır. sadece iki bardak için lastikli kurdele yetmedi. tepsi için malzeme almaya giderken onuda alırım. site içinde sagol. şimdi bakacam bende. aklımdaki olanı görürsem bende netten sipariş veririm. ama dediğin gibi çok eglenceli oluyor. ben bir kaç günde yaparım derken sabırsızlıktan hepsini buğün hallettimhem kızım için uğraşmış oluyorum:)
bizde şimdilik pek yaramazlık yok, sadece geceleri uyuyamıyoruz bide erken doğum olur diye heyecanı yaşıyoruz. senide iyi haberlerle bekliyoruz
evet, kendiliğinden lastikli. hemde metresi sadece 1lira. ama 25 metre alırsan 15 liraya denk geliyor, tabi bunun için bu bardak süsü işine girmek lazımbende 5 metre aldım ama 2 bardağa yetmedi, keşke 1 metre fazladan alsaymışım. sen ama sakın normal kurdeleyi alıp üstüne ayrıca lastik dikmeye kalkışma, çok yorucu olur, sıkılırsın.
fırfırlı lastiğide bardağın boyutunu alarak hepsini aynı kestim. birleştirdiğim yerede beyaz ve pembe kurdele yaparak üstüne sonra bebek biblosunu yapıştırdım. böyle işte:)
:) bana da ebe anlatti ama böyle oldugunu düsünmemistim o an :) evet cnm sonunda babamiz kararini verdi isimle ilgili cok sükür :)
cnm sana yazmistim da alinti yapmayi untumusum :) normal dogum ihtimalin varsa ve yapabilirim diyosan yap dicem de sanirim burda kimse bu masaji yapmicak :)))
cnm ya benimde karnim tas gibi bi de vajinama sancilar girdi az önce yemek yerken. benim kizim da cok canimi yakiyo bende senin gibiyim ne tarafa dönsem olmuyooo. sabredicek insallah miniklerimiz...
gelişimci, sana mesaj gönderecektim ama özel mesaj kutun doluymuş.
cnm bendeki numune paketi olduğu için içinden en büyük boy çıktı bence en büyük boyu idealdir
sende aldım dedin ya en kısa zamanda eczaneye bi uğrayayım o zaman bende 1 paket en büyük boyundan alayım içinde kaç tane var ve kaç lira hatırlıyomusun
bide eczaneden humana still tes alıcam bak aklıma şimdi geldi paylaşayım dedim...
ne demek,,, 1 ayda bile neler öğrendim kendime inanamıyorum :) ameliyattan 8 saat sonra kaldırdılar, baş dönmesi oluyomuş bazılarında ama bende olmadı, dikiş bölgesinde acı oluyo, ki gayet normal... yürüdükçe açılıyosunuz zaten, ben sabaha kadar hep yürüdüm, arada bi gelip yattım, eve geldiğimde de öyleydim, sürekli evin içinde gezdim. ilk günlerde yataktan kalkarken desteğe ihtiyacınız oluyo, 3. günün sonunda kimseye ihtiyacım olmadı, kalkma, yürüme, wc, banyo ws... ameliyatın olduğu günün gecesinde baya bi sancım oldu, hemşireyi çağırıp ağrı kesici istedim, yaptılar, serumların etkisi geçmşti çünkü...
ne sormak istersen cevap verebilirim vakit buldukça canım...
ilk günlerde lohusa sendromu yaşadık hepimiz... bakamıycaz, yapamıycaz, eve kapandık, kendimizle ilgilenemiyoruz, geceleri uykusuz kalıyoruz, gündüzleri hiçbir işimizi yapamıyoruz vs vs... bu yaşanacak ... ama alışılıyo sorumluluğa merak etmeyin...hayatınız hızlanıyo, herşeye yetişiyosunuz, tempo artıyo kilolar gidiyo
canım benim bugün kargom geldi bende medela aldım 119'a pompayı 1,90 da kargo ücreti hızlıal.com dan aldık. öpüyoruz sizleri
şimdi 165 tl ama hızlıal.com da . Kaçırdık indirimi demek ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?