2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

evet egzersiz yapmak lazım..ama benım eşimde az değil, evde yemeğe sıra gelince aşkım otur yorulma demiyor senın harekete ihtiyacın var diyor..ama gel gezelim dediğimde onu kabul etmiyor, yorulursun boşver diyor

tamam cani mcok sagol :) 7li atlet takim, 7 li uzun kollu alttan citcitli body ya da 8li hastene cikisinin fiyatini hatirliyor musun peki? Onu da sorayim da icimde kalmasin :)

canım yok onlara hiç bakmadım. yalnız daha önce 10lu set almıştım new born yazıyo 60 tl idi, yedek hastane çıkışı yapıcam. 80 tlye de gift set diye 8li bi set vardı ( değiştirip büyüğünümü alsam dediğim o) ikinci ürüne %50 indirim yapmışlardı . toplamda 110 tlye gelmişti. yanılmıyorsam halka sistem aynı.. hiç hastane çıkışı sormadım. ama cmt sabahı gidersem o ürünü değiştirmek için ayrıntılı bakarım canım, o zamana kadar senin imkanın olmazsa..

zaten hava öylesine bunaltıcı ki! insanın canı hiçbirşey yapmak istemiyor.
sürekli duştayım.ama hep yanıyorum.

evet egzersiz yapmak lazım..ama benım eşimde az değil, evde yemeğe sıra gelince aşkım otur yorulma demiyor senın harekete ihtiyacın var diyor..ama gel gezelim dediğimde onu kabul etmiyor, yorulursun boşver diyor

hehe hee :) cok iyiymis :) yardim etmek aklina gelmiyorsa sen yardim iste :) Benim de esim her turlu yardimi yapar ama magaza gezmekten nefret eder. Zoraki girmisse benimle degil etraftaki lambalarla falan ilgilenir :) ve mumkun olan en kisa surede de kacmak icin firsat kollar :) Beni de birakmiyor yalniz gezeyim zaten onsuz gezmekten bende hoslanmiyorum. Cözum: siklikla gezdigimiz magazalar elektronik magazalari :)

Ben esime kitaplar almistim hamileligin basinda... Okudugu kadariyla anne adayinin yorulmasinin bebegin gelisimini etkiledigi sonucuna varmis sagolsun o yuzden bana bu kadar destek veriyor olabilir(ama hamileligimden önce de yorgunum dersem yemegi o yapardi sagolsun ama tabii ona yuklenmemeye calsiiyorum ben yine de) bizim yaptigimiz yemekleri yemek kendilerini daha iyi hissettiriyor bence...

ben yurtdisindayim canim ve burada subesi yok ya internetten görmeden alacagim ya da annemden rica edecegim ya da donunce alacagim. O yuzden sana fiyat sordum. Mothercare olmasi cok fark ediyor mu sence? Annem c&a dan bir seyler almis mesela ona yakin diye, guzel dedi. Ben iki markayi da burada göremedigim icin nasil yapsam karar veremiyorum ki

selam kizlarrr;

bugun bir dogum dah agerceklesmis sanirim; cok heyecanli; bizimde artik son 4-5 haftamiz; goz acip kapayana kadar gecer.

--temizlik isi kafama takiliyor simdi; 1 agustosta ramazan basliyor; ramazanda cogu kisi oruclu olur; temizlige kadin bulunur mu ki,
daha once yaptirsam yine kirlemir mi 15 agustos'a kadar falan ???
neyse bakicaz artik.

--kizlar size bahsettim mi, esim isinden ayriliyor; istifasini verdi; haftaya sali son kez gidecek ise.
1 agustos ta da yeni yerinde baslicak; insallah hersey daha guzel olur, bebisimiz kismetli gelir

--bir de kizlarr ben cok sistim evde kaldigi,m surece yaa; ki,lo mu bu sislik m bilmiyorum ama kendimi taniyamiyorum artik; hic bi ic camasirim olmuyor; evin icinde esimin boxerlariyla geziyorum; hele sutyenlerimi hic giyemiyorum, oyle sikiyorlar ki sicakta, patlicak gibi hissediyorum ..h.sonu yeni camasirlar alicam kendime..

sicaklarla zaten basim belada.
gece uyumak ne mumkun;
dun aksam 11.30 da oyle daraldim ki, artik esim disari cikardi beni; biraz dolastik, bi dondurma yedik de serinledim, gelip yatip uyuyabildim
tabi uyumak denirse; gece de 3-4 kez tuvalete kalkiyorum; sagdan sola donmek iskence; gercekten bu son haftalar zor gececege benziyor;
bebisim iyi olsun da raziyim gerci..

bu arada ben hast. cantai da hazirladim;
su listeye gore;
sizce elksik var mi;

BEBEK
1 8-10 adet yenidogan bezi (prima premium care)
2 1 paket islak mendil (unybaby islak pamuk)
3 Pisik kremi
4 Emzik -yenidogan ( 1 ad. Silikon )
5 Biberon-yenidogan (philips avent)
6 ic body -3 adet
7 dis pijama-zibin-tulum -toplam 3 ad.
8 onluk-1 ad.
9 eldiven-1 ad.
10 corap-2 ad.
11 patik-1 ad.
12 baslik-1 ad.
13 yumusak havlu
14 ince penye battaniye
* 6-14. maddeler yerine 1 ad. 20'li hastane cikis takimi alinabilir
15 bebek agiz mendili- 2 ad.
16 mevsime gore yelek/hirka
17 araba koltugu (bebegi hastaneden cikarken tasimak icin)

ANNE
1 Gecelik, pijama (onu acilabilen, emzirmeye uygun)- 2-3 takim
2 Sabahlik
3 corap-birkac tane
4 terlik- 1 ad.
5 emzirme sutyeni-2 ad.
6 lohusa kulodu- 2-3 ad.
7 kisisel bakim ihtiyaclari (dis fircasi, dis macunu, deodorant, makyaj malz.)
8 Hijyenik ped, hasta bezi
9 Gogus ucu Kremi (lansinoh)
10 Gogus pedi (lansinoh)
11 Havlu, Sabun, tarak
12 Sut sagma pompasi (medela mini elektrikli)
13 humana emziren anne icin cay

DİĞER
1 Lohusa taci
2 video kamera, fotograf makinesi
3 bebek sekeri, sepet
4 pecete, kolonya, rulo havlu
5 kirli torbasi

bazi seyleri koymadim yalniz; pisik kremi (gerek olur mu sizce )
bebek icin havlu (annem yikamicaz gobegi dusene kadar gerek yok dedi)
bir de bebek icin yelek koymadim; hava cok sicak yaa, giyemez gibi geldi (sizce?)

onun disindaki herseyi koydum; sadece terlik haric; o da terlik bulamiyorum ayagima gore; 39 no terlikler ayagima girmiyor; olur da bi gun ayagimdaki sisler inerse diye bekliyorum; ablam son ay indi benim demisti. bakalim ??

redmask cnm guzel dileklerin icin cok cok sagol..
bu arada kipa yine mi indirim de?
son gittigim de ind. falan yoktu; bi tane citcitli body ye 17 tl verdik; ama cok sirindi dayanamadikk ..
dediklerin benim de kafami karistirdi; bebekler cok yaza gelecek, keske daha ince alsaydik; annem de gecen utu yaparken bazi mothercareden aldigim bodylere bunlari sicakta giydiremezsin; yunlu gibi, anca kisin giyer dedi :-((
mother'e tekrar gidip kolsuz atlet tipi bodylerden alasim var; 7li paketler indirimde miydi sen gittiginde

only_smile izne cikmissin cnm, gozunaydinn
ama ev sikici soyliyim :-((((

bikesha fotolarina bayildim; cok cicisinn

hepinizi opuyorum kizlarr

pepertmintçim bence eldivenleri de 2 çift yap.. ufacık şey düşse yere pislense yada kaybolsa eldivenmi arayacaksın hastanede?

kızlar birazdan doktora gidicem tekrar alttan muayene ederse diye çok korkuyorum inşalah etmez yada edersede acıtmaz
benim tombiş kız ne kadar oldu acaba onuda merk ediyorum şu gribi anlatayım hemen doğurmak istiyorum

kızlar emzirme sütyeni yerine, atletini tavsiye ederim, çok kullanışlı oluyo... ben 2 tane almıştım, yetmiyo şimdi 2 tane daha alıcam.

pepertmintçim bence eldivenleri de 2 çift yap.. ufacık şey düşse yere pislense yada kaybolsa eldivenmi arayacaksın hastanede?

burada bebege eldiven taktirmiyorlar, arkadasim da taktirmadi ve bebek kendine zarar vermedi. Yalniz bir kere sacini tutmus cekiyormus(sacli dogdu) ve agliyormus, birakmayi da bilmiyor, cektikce de cani yaniyor :) cok gülmüstük :)

kızlar emzirme sütyeni yerine, atletini tavsiye ederim, çok kullanışlı oluyo... ben 2 tane almıştım, yetmiyo şimdi 2 tane daha alıcam.

sutyen takmamis miydin?

cnm bende ağustos girmeden 2 3 gün kala yaptıracam temzliği cam kapı tüller koltuklar hallolsun da diğer kabası herzaman temizlenir
ben hastanedeyken ablam gelr 2 dk siler süpürür
eşinin yeni işi hayırlı olsun cnm belki bu daha hayırlı olur sizi için
bizim bebişte kısmetiyle geldi eşim ek iş buldu hiç yorulmadan uğraşmadan ek iş yapmış olacak buda bize artı bi gelir bebişin ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılar
şişkinliğe gelince cnm artık son ayımıza yaklaştık ve içindeyiz son zamanlar daha çok şişeceksin diyenleri anlıyorum şimdi benimde ayaklarım şişti biraz parmaklarım normalde ayaklarım şiş bişi olmuyo ayağıma
sıcaklığa gelince felaket durumdayız hepimiz ben akşam klimanın altınd auyumuşumm ne rahat geldi valla sorma ama wc işi benide bitiriyo o çok zor geliyo yaa
hastane çantanı hazırlamışsın bende hazırlayacam bugün yarın listen yeterlli geldi bana yelek koyma bebişe bencede hava sıcak zaten yeterince havluyada gerek yok

kızlar, herkese merhaba. buğün birazcık yoğunuz, mobilya geşmeden bebek odasını ayarlamaya çalışıyorum, malum eskiden misafirler için dolap vardı orada, şimdi onu boşaltıp görümceme verecez. fakat tüm gün sizi görmeden geçmeyim dedim:)
canım bende lastikli olduğunu biliyorum adam yok dedi..neyse ben lastikli alayım ..5 metre kaç bardağa gitti?

sileyim canım...
normalde tek lastik olarak kullanırsan 30-33 tane çıkar. ama ben yarısını birbirine dikerek geniş lastikli yaptığım için 12 tane kalın 10 tane ince çıktı, yani toplam 22 tane var.

gunaydin kizlarrr.

birazdan doktora gidecegiz. babamiz dayanabilirse tabi( aksam konserde cok icmis bas agrisindan oluyor. isallah doktoru arayi yarina alalim demez(
aslında senin annen cuma günü gelmiyor mu, olmazsa sende onun geldiğinde de gidebilirsin. hem annende görmüş olur, hem eşin ayılır:) ama sabırsızlanıyorsan buğün kayınvalidenlede gidebilirsin:) ben açıkçası çoğu kontrolüme yalnız gittim. hem annem yurt dışında, kayınvalidem aydında, eşimde, biliyorsun bir ara askerdeydi, şimdi çalıştığı için ancak arada gelebiliyor:) pazartesi annem gelince ilk defa onunla birlikte gitmiş oluruz:)

canım, çok geçmiş olsun. umarım açılman dururda bari haftaya kadar bebek beklemiş olur...

özel msj atamıyorum gelişimci seni faceden ekledim.bikesha,sulesii sizi de msn'den ekledim..
ya ben faceta kendimi gizlettirdiğim için beni kimse bulamıyor. olmazsa ben msnden senin face adresini alıp öyle eklerim:)

oh, ne güzel, uyayabildin. bende sadece yarım saatlik ayarlayarak klimayı çalıştırabiliyorum, ama o bile boğazımın ağrımasına sebep oluyor. benim yüzmden eşimde işkence çekiyor. eskiden üşütürsem umursamazdım ama şimdi çok dikkat etmek zorundayım. bebek doğunca ne olacak acaba:18dada rüzgar sirkülasyonuda yapamayacaz

cnm grubumuz şuan kapalı sanırım
kuran kişiye söylerim açabilirse açar o zaman size söylerim...
eklenirsiniz ok
bizide bizide eklermisiniz.çünkü grubunuz faceta gözükmüyor

neyse, ben şimdi işin başına dönüyorum. kendinize hepiniz çok iyi bakın. bebekleride uyarın yaramazlık yapıp erkenden gelmeye kalkışmasınlar, yoksa yetiştirilecek bir sürü iş daha var

aslinda liste o sekilde ama eldiven baslik hep 2 cift koydum ben;
daha dogrusu bi 20li tk hast. cikisi koydum,
icinden 2tk alt ust, 1 tulum, 2 baslik, 2 onluk, 2 corap, 1 battaniye, 2 body cikti.
ben 1 body de fazladan koydum,

3 tk giysi ediyor;
yeter diy mi sizce;

bir de wenice'den aldigim hast.cikis tk vardi, onu da evde hazir ettim; yetmezse esim alir gelir diye dusundum;
mantik li mi?

Son düzenleme:

ben de agostosa 2-3 kala yaptirim senin gibi;
dedigin gibi, toz alma supurme vs herzaman yapilir;
muhim olan camlar perdeler, halilar, koltuklar hallolsun.

ben kac zamandir emzirme atleti ariyorumm heryerde bulamadim.
h.sonu kompedan'a bakicaktim; bulamazsam burdan alayim bari..

bedenleri nasil acaba? sutyen olcumuze gore mi alicaz???

alttan citcitli olmasi sicakta rahatsiz ediyor mu??

Son düzenleme:

canım ben de c&adan hiç bakmadım. mothercare olması tabi ki şart değil kipa varsa kipaya baksın hatta.. ama mothercarein ürünleriçok güzel indirim varken bi değerlendirsin annen. ben yarın birgün gittiğim de dikkatli bakarım, fotolarını da koyarım. bi fikir olur sana. ben aldıklarımdan çok memnunum aslında niye aldım demiyorum çok içime sindi sadece sezeryan olacağını ve eylülün hava şartlarını tahmin edemediğimden bazı aldıklarım kalın gelicek.. onları büyükleriyle değiştirmeye çalışıcam

canım kesinlikle inmiş. diyorum ya 3 takıma 30 verdim. daha önce gördüğüm tulum setleri vardı 30'a onlar 15ti mesela. çıtçıtlı bodylere bakmadım ama..

buarada annen haklı bence biz aynı dönemde benzer hatta aynı tulum setlerini almıştık. şimdi de aynıları var kumaşına baktım bayaa kalın, kalınlığını geçtim uzun kollu.. ya eylül, ekim serin olucak ya da bebişler ufak olucak kalıbı geniş çünkü,i ya da olsun varsın bebişler bi iki kez giysin nolucak.. ben daha ütü yapmadım değiştirilerse daha torbasından çıkarmamıştım 3-6 ya da 6-9 aylıkla değiştirmeyi deniycem. çünkü elimdde bisürü 0-3 aylık uzun kollu tulum oldu. hediyelerde bu yönde gelirse yandım..

benim temizlik ağustos başına kaydı. kayınvademi bekliyorum. annemden fayda yok bana..doğumda 15-18si arası. yetişirse yetişir, yetişmezse yapılacak bişey yok. sonuçta erken yapılsa kesin batar ev, her pencere açık..

ben kac zamandir emzirme atleti ariyorumm heryerde bulamadim.
h.sonu kompedan'a bakicaktim; bulamazsam burdan alayim bari..

bedenleri nasil acaba? sutyen olcumuze gore mi alicaz???

alttan citcitli olmasi sicakta rahatsiz ediyor mu??
bu hem hesaplı hem de baya iyi bi ürün çıktı, memnunum yani. normal göğüs ölçüm 85 ti, 90 aldım 2 adet, tam geliyo, hatta bazen küçük
ha bu arada alttan çıtçıtlı değil, öyle görünüyo ama... beli uzun düz atlet bu bilginiz olsun...
beli çok güzel sarıyo, yorumları da okuyun tabi, bilginiz olur...

[SUB][/SUB]
ben de agostosa 2-3 kala yaptirim senin gibi;
dedigin gibi, toz alma supurme vs herzaman yapilir;
muhim olan camlar perdeler, halilar, koltuklar hallolsun.

mantıklısı öyle cnm sende öyle yap
anıl markada emzirme atleti vardı kataloğunda görmüştüm bende gidince 2 tane alayım bari
emzirme sutyenini 100 beden aldım ben şuan 95e çıktılar çünkü
atletidemi 100 alsam acaba

3 takım yeter bencede.. bende 3 takım koyucam 2 tanesi kullanılır 1 tanesi yedek olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…