bu hem hesaplı hem de baya iyi bi ürün çıktı, memnunum yani. normal göğüs ölçüm 85 ti, 90 aldım 2 adet, tam geliyo, hatta bazen küçük
ha bu arada alttan çıtçıtlı değil, öyle görünüyo ama... beli uzun düz atlet bu bilginiz olsun...
beli çok güzel sarıyo, yorumları da okuyun tabi, bilginiz olur...
hayır bunu takınca sütyene gerek kalmıyo, düzgün duruyo zaten ve tutuyo çıtçıtla açıldığı için. tavsiye ederim, bu üründen aldım ben. tabi göğüs pedi de takıyosun içine... şuan en büyük ihtiyaçlarımdan biri de göğüs pedi...
Hepsiburada.com : Shipsbaby Emzirme Atleti | Anne / Bebek / Çocuk
selam kizlarrr;
bugun bir dogum dah agerceklesmis sanirim; cok heyecanli; bizimde artik son 4-5 haftamiz; goz acip kapayana kadar gecer.
--temizlik isi kafama takiliyor simdi; 1 agustosta ramazan basliyor; ramazanda cogu kisi oruclu olur; temizlige kadin bulunur mu ki,
daha once yaptirsam yine kirlemir mi 15 agustos'a kadar falan ???
neyse bakicaz artik.
--kizlar size bahsettim mi, esim isinden ayriliyor; istifasini verdi; haftaya sali son kez gidecek ise.
1 agustos ta da yeni yerinde baslicak; insallah hersey daha guzel olur, bebisimiz kismetli gelir
--bir de kizlarr ben cok sistim evde kaldigi,m surece yaa; ki,lo mu bu sislik m bilmiyorum ama kendimi taniyamiyorum artik; hic bi ic camasirim olmuyor; evin icinde esimin boxerlariyla geziyorum; hele sutyenlerimi hic giyemiyorum, oyle sikiyorlar ki sicakta, patlicak gibi hissediyorum ..h.sonu yeni camasirlar alicam kendime..
sicaklarla zaten basim belada.
gece uyumak ne mumkun;
dun aksam 11.30 da oyle daraldim ki, artik esim disari cikardi beni; biraz dolastik, bi dondurma yedik de serinledim, gelip yatip uyuyabildim
tabi uyumak denirse; gece de 3-4 kez tuvalete kalkiyorum; sagdan sola donmek iskence; gercekten bu son haftalar zor gececege benziyor;
bebisim iyi olsun da raziyim gerci..
bu arada ben hast. cantai da hazirladim;
su listeye gore;
sizce elksik var mi;
BEBEK
1 8-10 adet yenidogan bezi (prima premium care)
2 1 paket islak mendil (unybaby islak pamuk)
3 Pisik kremi
4 Emzik -yenidogan ( 1 ad. Silikon )
5 Biberon-yenidogan (philips avent)
6 ic body -3 adet
7 dis pijama-zibin-tulum -toplam 3 ad.
8 onluk-1 ad.
9 eldiven-1 ad.
10 corap-2 ad.
11 patik-1 ad.
12 baslik-1 ad.
13 yumusak havlu
14 ince penye battaniye
* 6-14. maddeler yerine 1 ad. 20'li hastane cikis takimi alinabilir
15 bebek agiz mendili- 2 ad.
16 mevsime gore yelek/hirka
17 araba koltugu (bebegi hastaneden cikarken tasimak icin)
ANNE
1 Gecelik, pijama (onu acilabilen, emzirmeye uygun)- 2-3 takim
2 Sabahlik
3 corap-birkac tane
4 terlik- 1 ad.
5 emzirme sutyeni-2 ad.
6 lohusa kulodu- 2-3 ad.
7 kisisel bakim ihtiyaclari (dis fircasi, dis macunu, deodorant, makyaj malz.)
8 Hijyenik ped, hasta bezi
9 Gogus ucu Kremi (lansinoh)
10 Gogus pedi (lansinoh)
11 Havlu, Sabun, tarak
12 Sut sagma pompasi (medela mini elektrikli)
13 humana emziren anne icin cay
DİĞER
1 Lohusa taci
2 video kamera, fotograf makinesi
3 bebek sekeri, sepet
4 pecete, kolonya, rulo havlu
5 kirli torbasi
bazi seyleri koymadim yalniz; pisik kremi (gerek olur mu sizce )
bebek icin havlu (annem yikamicaz gobegi dusene kadar gerek yok dedi)
bir de bebek icin yelek koymadim; hava cok sicak yaa, giyemez gibi geldi (sizce?)
onun disindaki herseyi koydum; sadece terlik haric; o da terlik bulamiyorum ayagima gore; 39 no terlikler ayagima girmiyor; olur da bi gun ayagimdaki sisler inerse diye bekliyorum; ablam son ay indi benim demisti. bakalim ??
redmask cnm guzel dileklerin icin cok cok sagol..
bu arada kipa yine mi indirim de?
son gittigim de ind. falan yoktu; bi tane citcitli body ye 17 tl verdik; ama cok sirindi dayanamadikk ..
dediklerin benim de kafami karistirdi; bebekler cok yaza gelecek, keske daha ince alsaydik; annem de gecen utu yaparken bazi mothercareden aldigim bodylere bunlari sicakta giydiremezsin; yunlu gibi, anca kisin giyer dedi :-((
mother'e tekrar gidip kolsuz atlet tipi bodylerden alasim var; 7li paketler indirimde miydi sen gittiginde
only_smile izne cikmissin cnm, gozunaydinn
ama ev sikici soyliyim :-((((
bikesha fotolarina bayildim; cok cicisinn
hepinizi opuyorum kizlarr
valla şuanki bedeninden 1 beden büyük almanı tavsiye ederim.hamilelikten önce 85 kullanıyodum şuan 95e çıktım
sence kaç almam lazım
emzirme sutyeni aldım 100 benden
bu atletten kaç almam lazım
ben iç anadoludayım canım. yaşadığım yer şuan bile baya bi serin. hiç terletme durumu yaşamadım, ama çok kullanışlı. hemen aç kapa... :)yorumlarda hep terletiyo demişler kumaşı kalın demişler temmuz ağustos sıcağında nasıl kullanacaz çok terletirse
selam kızlar nasılsınz..facedeki gruptada doğum olmuş..allah analı babalı büütmeyi nasip etsin inşalah..
ppermint canım ne güzel işini gücünü yapıp gitmişler..sanada bol bol dinlenmek kalmş..benım yerimede dinlen uyu bol bol..cumartesi günüde güzel haberlerini bekiyoruz
taptazehamile,canım zaten 37.haftandasın hiç kendini sıkma..umarım herşey güzel olacak
redmask, bende senın gibiyim..evde iş yemek olunca ay off falan diyorum..gezme işi olunca benden önde gideni yok..eşimde kızıyor hastaysan yat dinlen napıcan dışarı çıkıp diyor
güzeller öğlen gene gezmelerdeydim. işe güce yemeğe gelince off poff alışverişe gelince gayet iyiyim..
gerçi çok dolaşmadan aldım bi kaç şey .. giysi alışverişini kapadım artık. haftasonu yıkama -ütülemeye başlıycam yardımcı olcak kimse yok ama napayım yavaş yavaş yaparım.
mothercarede indirim var. kipada da ööle. kipadan 3 takım aldım 30liraya geldi.. ben genelde uzun kollu-tulum tarzında almışım kızlar herşeyi.. mecburen şort-şort tulum aldım allahtan indirimdeydi.
ben hep ağustosun sonu doğum olur-eylül serin olur gibi düşünüyodum. mothercaredeki görevliler istersem değişim yapılabileceğini söylediler. üşenmezsem cmt 8li bi set vardı onu 3-6 ayla değiştiricem..fişe gerek yokmuş..
canım takma kafana yaa.. kötüyü düşünmemek gerek.. inşallah komşunun kızı da bebişine sağlıkla kavuşur..
ayy canım bnm allah sağlıkla kavuştusun bebişine.. maşallh yumurcağa büyümüş ne güzel..
ayyy maşallahhhhhhh .. allah analı bablı büyütsün darısı başımıza...
Esimde aynisini diyor, gezme olunca masaallah bir guc geliyor sana, eve gelince de birden yoruluyorsun :) Ama cidden öyle oluyor, mesela gecen gezdik, bebek resimlerini koymak icin renkli kartonalr aldik falan magazada 2 saat onlari sectim rahat rahat... Ciktik bir agri basladi gibi, sonra giderek fenalasir gibi oldum :) eve vardik pilim bitmisti, ya cok kotuyum ama sen simdi numara yapiyorum sanirsin o yuzden yemegi ben yapacagim dedim. Yemegi yaptim ama o kadar fena oldum ki hemen uzandim yemeden... Gerci esim sagolsun hamileligim boyunca hic zorlamadi beni, her seyi kendisi yapti... Giderek agirlasiyorum bendeYemek bile yemek istemiyorum artik.
Bugun kontrolum vardi, ala ayni kilodayim. ebe demek ki sen kilo veriyorsun bebek aliyor dedi. Demir hapini 2 gunde bir kullanabilirsin hemoglobin seviyen 133 cunku dedi. bebegin basi pelvise kilitlenmis bu arada... Yani genel olarak olumlu konustu... Bu arada su perine masajini sordum, ilk hamileliklerde cok azda olsa zarar veriliyor dedi(gerci bunu masaj yaparken kendine zarar vermek olarak mi soyledi yoksa dogum esnasinda olusacak yirtigi mi kastetti ingilizcesi iyi olmadigi icin anlayamadim), peki masaj ise yarar mi dedigimde yani birazcik yarar belki dedi. Yapsam mi yapmasam mi karar veremiyorum, zaten yapmak da zor gibi geldi bana. Kendini dogum aninda rahat birakman cok onemli dedi.
kızlar, herkese merhaba. buğün birazcık yoğunuz, mobilya geşmeden bebek odasını ayarlamaya çalışıyorum, malum eskiden misafirler için dolap vardı orada, şimdi onu boşaltıp görümceme verecez. fakat tüm gün sizi görmeden geçmeyim dedim:)
normalde tek lastik olarak kullanırsan 30-33 tane çıkar. ama ben yarısını birbirine dikerek geniş lastikli yaptığım için 12 tane kalın 10 tane ince çıktı, yani toplam 22 tane var.
aslında senin annen cuma günü gelmiyor mu, olmazsa sende onun geldiğinde de gidebilirsin. hem annende görmüş olur, hem eşin ayılır:) ama sabırsızlanıyorsan buğün kayınvalidenlede gidebilirsin:) ben açıkçası çoğu kontrolüme yalnız gittim. hem annem yurt dışında, kayınvalidem aydında, eşimde, biliyorsun bir ara askerdeydi, şimdi çalıştığı için ancak arada gelebiliyor:) pazartesi annem gelince ilk defa onunla birlikte gitmiş oluruz:)
canım, çok geçmiş olsun. umarım açılman dururda bari haftaya kadar bebek beklemiş olur...
ya ben faceta kendimi gizlettirdiğim için beni kimse bulamıyor. olmazsa ben msnden senin face adresini alıp öyle eklerim:)
oh, ne güzel, uyayabildin. bende sadece yarım saatlik ayarlayarak klimayı çalıştırabiliyorum, ama o bile boğazımın ağrımasına sebep oluyor. benim yüzmden eşimde işkence çekiyor. eskiden üşütürsem umursamazdım ama şimdi çok dikkat etmek zorundayım. bebek doğunca ne olacak acaba:18dada rüzgar sirkülasyonuda yapamayacaz
bizide bizide eklermisiniz.çünkü grubunuz faceta gözükmüyor
neyse, ben şimdi işin başına dönüyorum. kendinize hepiniz çok iyi bakın. bebekleride uyarın yaramazlık yapıp erkenden gelmeye kalkışmasınlar, yoksa yetiştirilecek bir sürü iş daha var
aslinda liste o sekilde ama eldiven baslik hep 2 cift koydum ben;
daha dogrusu bi 20li tk hast. cikisi koydum,
icinden 2tk alt ust, 1 tulum, 2 baslik, 2 onluk, 2 corap, 1 battaniye, 2 body cikti.
ben 1 body de fazladan koydum,
3 tk giysi ediyor;
yeter diy mi sizce;
bir de wenice'den aldigim hast.cikis tk vardi, onu da evde hazir ettim; yetmezse esim alir gelir diye dusundum;
mantik li mi?
bu hem hesaplı hem de baya iyi bi ürün çıktı, memnunum yani. normal göğüs ölçüm 85 ti, 90 aldım 2 adet, tam geliyo, hatta bazen küçük
ha bu arada alttan çıtçıtlı değil, öyle görünüyo ama... beli uzun düz atlet bu bilginiz olsun...
beli çok güzel sarıyo, yorumları da okuyun tabi, bilginiz olur...
tamam cani mcok sagol :) 7li atlet takim, 7 li uzun kollu alttan citcitli body ya da 8li hastene cikisinin fiyatini hatirliyor musun peki? Onu da sorayim da icimde kalmasin :)
doğuran olmamıs ama taptazehamıleden de haber yok sanırım
dogurdumu acepp ??
face yım yok kızlar benım onun ıcın su grup olayını bılmıyolrummm,
gelısımcı nbr cnmm nasılsın
sekerle aran nasıl ben bu aralar yola soktum onu :))))
canım dr. dozunu yükselttiğinden beri iyi gidiyordum ama dün bir kaçamak yaptım çok yükseldi şekerim..ama bi dhaa töbe şurda 1 hafta kaldı..bi daha yapmam..her dk.ka bebeği kontrol ettim ödüm koptu..ayrıca bugün tansiyonumu ölçtürdüm oda iyi çok şükür...faceten bi arkadaşımız doğrudu..oda bu gruptaydı mercimek annesi nickli arkadaş...
aaa mercimekannesini hatırlıyorummm masallahhh buraya neden yazmamısda face yazmıs ala ala
olan var olmayan var kardesımmm :)))))))))))))))))))))
cnm su son gunler bence daha dıkkat etmek lazım valla ben kacamak falan yapmıyorum hatta listemde yazılanların cogunu yemıyorum cunku bazen normal bısey yesemde yuksek cıkabılıyorr
resimde çıt çıtlı görünüyo ama değil öyle mi??? Bide ne kadar büyük alalım???
http://www.semahastanesi.com.tr/Files/User/Baby/Big/371_bebek_cakmak.jpg face grubundaki ilk bebeğimiz işte burda.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?