2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Senin ve hepimizişn kandili mübarek olsun. Umarım tüm dualarımız kabul olur bu kandil günü...

Sizin oradakilerde benim dr. gibi ketum. Soru soramıyorsun. Gerçi allah nazardan saklasın son dönemde en azından gülümsüyor :))))

Kızlarrrrrr,
mercimek annesi de doğum yapmışşşş....

Ademel yazmış şimdi diğer topiğe....

iş yerindeyken daha çok giriyordum siteye :78:
evde ne hikmetsepc açasım gelmiyo zati sıcak

birileri daha doğum yapmış galibamaşallah maşallahhhh
topikin adını unuttum ben birazcık dolaşayım bulurum,
Allah analı babalı büyütsün yavrularınızı
bu arada oda tamamdıryerleştirdim bitti
bi tek derinim kaldı o gelicek

süpersin canım aklıma takılan soruları cevapladın :13:

sorularina cevaplar bulabilmene sevindim cnm

aslinda beni doktorum iyi biri güler yüzlü ama burda hamilelik olayi türkiyedekiyle biraz farkli. ben cok soru soruyorum herhalde:))) özellikle son zamanlarda dogumla ilgili cok sordum herhalde sezeryan istedigimi falan düsünmeye basladi ama yapmicak biliyorum :)

slm kızlar ben yeni üye oldum buraya benimde 23 ağustos beklenen doğum tarihim ama 2 cm açılmam varmış çok korkuyorum aranızda böyle olanlar varmı

maaşallh canım allah bozmasın
biz de uyumluyuzdur eşimle,eşim müthiş sakin sabırlı biridir beni idare etmeyi iyi bilir
eşim malatyalı etsiz yemek yemez)ben bursalıyım biz sebzelere et değil zeytinyağı kullanırız.eşim etli seviyor ama ben de etli yemekleri bayılarak yiyorum annem tabi bildiği gibi yapıyor ben de anneme çaktırmadan(bursaya annemlere gidince bile ben yaparım yemekleri)ona yaptırmamaya özen gösteriyorum)annem de çok itiraz etmiyor duruma azcık hissediyor sanırım
ama dediğin gibi biz de çok alışmışız ikibaşımıza yaşamaya)3.bir kişi(bebeğimiz hariç o da parçamız bizim)bana acayip fazlalık geliyor..bir tek ben böyleyim sanıp üzülüyordum ama sen de benim gibiymişsin demek yalnız değilim

Benim dr. um da doğum konusunda bilgi vermiyor işet. Hep o son anda belli olur diyor. Gerçi ben direkt söylemesem de sürekli normal doğum istediğiminb sinyallerini verşiyorum ama rengini belli etmedi :))))

34+3 günlük benim ve bebeğim 2.200 gr erken doğum yaparsam küvezde kalırmı acaba bide normal doğum istiyorum ama çokta korkuyorum zznapıcağımı bilmiyorum gerçekten

Benim dr. um da doğum konusunda bilgi vermiyor işet. Hep o son anda belli olur diyor. Gerçi ben direkt söylemesem de sürekli normal doğum istediğiminb sinyallerini verşiyorum ama rengini belli etmedi :))))

ayyyy hepimiz icin hayirlisi neyse o olsun ya sag saglim bebislerimizi kucagimiza alalim insallah ben artik düsünmek istemiyorum dogum olayini...

kızlar berat kandilimiz mübarek olsun raabbim bu gecede günahlarımızı affetsin bizi sevdiklerimizin acısıyla sınav etmesin bebişlerimizi zamanında sağlıklı noksansız kucağımıza almayı nasip etsin yurdumuzu milletimizi korusun şehit ailelerine sabırlar versin eşlerimizle aramızdaki sevgiyi saygıyı muhabbeti daim etsin herkese hayırlı uzun ömür nasip etsin kem gözlerden hepimizi korusun bizi çekemeyenleri yuvamızı bozmak isteyenleri bizlere zarar veremeden bizden uzak eylesin rabbim hepimizi korusun amin

ayyyy hepimiz icin hayirlisi neyse o olsun ya sag saglim bebislerimizi kucagimiza alalim insallah ben artik düsünmek istemiyorum dogum olayini...

Ya bende de şöyle birşey oluştu. Sanki ben bir çocuğa bakamazmışım gibi geliyor. Halbuki kendime ne kadar güveniyordum. arkadaşlarımın bebeklerinin ilk banyolarını falan hep ben yaptırdım ama şuan kendi çocuğumun altını bile değiştiremezmişim gibi bir güvensizlik geldi.

Amin arkadaşım; bütün bir sene boyunca hakkımızda taktir edilecekler hayırlı olsun inşaallah.

34+3 günlük benim ve bebeğim 2.200 gr erken doğum yaparsam küvezde kalırmı acaba bide normal doğum istiyorum ama çokta korkuyorum zznapıcağımı bilmiyorum gerçekten

Canım küvözde kalabilirde kalmyabilirde. 2500 gr ı geçtikten sonra küvözde kalmıyor ama seninki tam sınırda.
1-2 hafta daha dayanırsan küvöde kalmaz bence.
Ama doktorunun ne dediği önemli tabi...

cnm bebişimizde anneside çok iyiyler maşallah bi sorunları yokmuş...

Maddî tedbirden sonra alınacak manevî tedbiri, yâni okunacak duayı, Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur:

Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

"İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın.

kızlar bu duayı okuyalım bugün kandil,az önce de görümcem aradı hurma ye dedi doğumu kolaylaştırıyor dedi...doğru ya da değil bence önemli olan doğumun rahat geçeceğine inanmak yaptıklarımız da bize yardımcı olacaktır)

amin canım amin ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…