herkese hayirli cumalar ve hayirli kandiller... bu gece ettiginiz tüm dualariniz kabul olur insallahhh
biz sabah doktora gittik gerci sadece ebe bakti doktorum yokmus bugün. nst ye bagladi bu sefer kudurmadi bizim kiz cok sakindi :) ama tam cikarirken sag tarafima öyle bi tekme salladi ki hala aciyo orasi.
son tehlikleli haftamizi da geride birakiyoruz 2 gün sonra ama yine de agustos basina kadar biraz daha dikkattli olmaliymisim. siz cati muayenesi fln diyosunuz ben bugün ebeye sordum dogumdan önce yapmicakmisiniz diye nerdeyse azarlicakti beni !!! gecen doktora da dogumla ilgili soru sordugumda ayni tepkiyi vermisti. hersey olmasi gerektigi gibi olucak !!! anlicaginiz dogum öncesi cati muayenesi fln yapmiyolarmis burda. bi de dedi ki türkiyedeki keyfi sezeryanlara özeniyosun galiba ama burda öyle istedigin icin sezeryan yapilmaz son care olarak bakilirmis.
ha bi de tuse muayenesi demissiniz gecmisi okudugumda gördüm sanirim elle muayene oluyo bu ama bunu burda her kontrolde yapiyolar zaten ben alistim artik. bugünde bakti ebe acilman yok bebegin basi da gecen haftalara göre o kadar asagida degil dedi. nasil anliyo bilmiyorum ama helal olsunnn diyorum sadece :)
epidrualle ilgili korkularimdan da konustuk. korkulucak kadar bi aci vermedigini gerektigi zaman uygulanmasinin gayet yararli oldgunu söyledi yan etkilerini de sordum bel agrisi bas agrisi onlar cok fazla görülen yan etkiler degilmis. güvenilir doktorlar bunu uyguluyo zaten günde en az 10 tane yapiyolar dedi ayrica dogum aninda bi aksilik olur sezeryan gerekirse ilacin dozu artilirip epidural sezeryan yapilmasina olanak sagliyo dedi. eger 5 cmden fazla acilmam olmadan hastaneye gidersem epidural de yapilicak büyük ihtimalle.
artik dogumla ilgili düsünmek istemiyorum bile cünkü düsündükce bi panik basiyo carpinti yasiyorum. öyle ya da böyle dogacak bu bebek. sonuucta tam tesekküllü hastanelerde gerceklesicek dogumlarimiz müdahale gerekirse hemen yaparlar. hepimiz icin hayirlisi neyse o olsun insallahhh
bu arada vajinada yasanan sanci ve agrilari ve pelvis kemiklerindeki agrilari da sordum ebeme. bunlar normal dedi bebek hareket ettikce bu agrilar yasanirmis sonucta vücut kendini doguma hazirliyo kemikler genisliyo. ayrica vajina sinirlerin en yogun oldugu yerlerden biri en ufak bi baski agri yaparmis. son olarak bebeklerin cok hareketli olmasi onlarin saglikli oldugunun bi göstergesiymis. ben hep yeri dar rahat edemiyo diye düsünüyodum ama yeri genis olan bebek fazla hareket edermis. karniniz ne kadar sertlesirse bu bebegin karninizi ne kadar doldurdugunu gösterirmis bilginize
amma cok yazdim yaa umarim sizin aklinizda takilan seylere de yardimci olabilirim :)
süpersin canım aklıma takılan soruları cevapladın :13:
Senin ve hepimizişn kandili mübarek olsun. Umarım tüm dualarımız kabul olur bu kandil günü...
Sizin oradakilerde benim dr. gibi ketum. Soru soramıyorsun. Gerçi allah nazardan saklasın son dönemde en azından gülümsüyor :))))
tamam canım haberlerini bekliycez...bende evde kendi annemde olsa eşiminde annesi olsa huzursuz oluyorum..alışmışım sadece eşimle ikimize..ve eşimle ikimiz her konuda uyumluyuz çok şükürannem bile yabancı gibi geliyor bazen....ben birde tahammülsüzüm..hemen herşeye kızabiliyorum...oyüzden kalplerini kırmamak için doğuma birkaç gün kala gelmesini istedim...bu arada eşinle sen nerelisiniz? bizdede doğu batı kültürü var ama eşim sağolsun her türlü yemeği yiyiyor...annem yemek yapmaktan kayınvalidem temizlikten hoşlanıyor...artık birbirlerini tamamlarlar
slm kızlar ben yeni üye oldum buraya benimde 23 ağustos beklenen doğum tarihim ama 2 cm açılmam varmış çok korkuyorum aranızda böyle olanlar varmı
sorularina cevaplar bulabilmene sevindim cnm
aslinda beni doktorum iyi biri güler yüzlü ama burda hamilelik olayi türkiyedekiyle biraz farkli. ben cok soru soruyorum herhalde:))) özellikle son zamanlarda dogumla ilgili cok sordum herhalde sezeryan istedigimi falan düsünmeye basladi ama yapmicak biliyorum :)
Benim dr. um da doğum konusunda bilgi vermiyor işet. Hep o son anda belli olur diyor. Gerçi ben direkt söylemesem de sürekli normal doğum istediğiminb sinyallerini verşiyorum ama rengini belli etmedi :))))
slm kızlar ben yeni üye oldum buraya benimde 23 ağustos beklenen doğum tarihim ama 2 cm açılmam varmış çok korkuyorum aranızda böyle olanlar varmı
ayyyy hepimiz icin hayirlisi neyse o olsun ya sag saglim bebislerimizi kucagimiza alalim insallah ben artik düsünmek istemiyorum dogum olayini...
kızlar berat kandilimiz mübarek olsun raabbim bu gecede günahlarımızı affetsin bizi sevdiklerimizin acısıyla sınav etmesin bebişlerimizi zamanında sağlıklı noksansız kucağımıza almayı nasip etsin yurdumuzu milletimizi korusun şehit ailelerine sabırlar versin eşlerimizle aramızdaki sevgiyi saygıyı muhabbeti daim etsin herkese hayırlı uzun ömür nasip etsin kem gözlerden hepimizi korusun bizi çekemeyenleri yuvamızı bozmak isteyenleri bizlere zarar veremeden bizden uzak eylesin rabbim hepimizi korusun amin
Hoşgeldin canım. Baya erken olmuş açılman... Doktorun ne diyor bu duruma???
34+3 günlük benim ve bebeğim 2.200 gr erken doğum yaparsam küvezde kalırmı acaba bide normal doğum istiyorum ama çokta korkuyorum zznapıcağımı bilmiyorum gerçekten
selam kızlar, dün giremedim internete bu gün 20 küsür sayfa okuyup alıntı yaptım hepsi gitti.( perinal bölgedeki kemik ağrılarımdan ve lavaboya kalkmaktan bir türlü uyku uyuyamıyorum. Neyseki iş arkadaşım döndü kızlar. Artık biraz daha rahatladım. :))) Dakika başı takvimi açıp izne çıkmama ne kadar kaldı diye hesaplıyorum :)) inat ettim 37 haftayı tamamlayacağım
Bu arada bizim bu akşam doktor randevumuz var umarım güzel şeyler söyler dr. umuz.
Bunun dışında annem geldi demiştim ya... Bütün çamaşırları yıkadı. Nevresimleri bana bırakacaktı ama dayanamamış onları da yıkadı ve ütüledi. dün akşam da tekrar yazlığa gitti. Şimdi bir tek dolabın havalandırma işleminin bitmesi ve yerleşmek kaldı.
eyeszay tatlım dün ne oldu doktor muayeneneniz???
ya ne güzel 3. bebeğimiz de geldi. herzaman_seninle bebeğin sağlık durumu hakkında bilgin var mı?
estada canım geçmiş olsun. Bal+ karabiber+ limon üçlüsünü denesene boğazı yumuşatır öksürüğü keser.
hahaha yine dayanamadın aldın birşeyler değil mi??? Ya evet akşamları gerçekten felaket sıcak oluyor. Ben her akşam 2 defa duş alıyorum sonrada senin gibi biz de eşimle çıkıp 1 tur yürüyoruz sonra ufak bir dondurma kaçamağı yapıyoruz. Bizim evde normalde ben klimalardan haz etmediğim için sadece salonda klima var. Gece salonda klimanın altında yatıyorum. 02:30 da lavaboya kalkıp yatağıma geçiyorum. o saatlerde esmeye başlıyor. Sonra 04:00 bir daha lavabo sonra 05:30 demir hapımı alıyorum sonra 07:30 kalkış hazırlanma ve iş. Allah tam benim evim ve işim arası mesafe araba ile 3 yürüyerek 10 -12 dakika.
kızlar berat kandilimiz mübarek olsun raabbim bu gecede günahlarımızı affetsin bizi sevdiklerimizin acısıyla sınav etmesin bebişlerimizi zamanında sağlıklı noksansız kucağımıza almayı nasip etsin yurdumuzu milletimizi korusun şehit ailelerine sabırlar versin eşlerimizle aramızdaki sevgiyi saygıyı muhabbeti daim etsin herkese hayırlı uzun ömür nasip etsin kem gözlerden hepimizi korusun bizi çekemeyenleri yuvamızı bozmak isteyenleri bizlere zarar veremeden bizden uzak eylesin rabbim hepimizi korusun amin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?