Saol canm. Valla rahatladım artık bugün de başhekim ile görüştüm. yeni hasta yazmayacaklar bana :)
Canım hiç birşey kalmamış doğuma off ya sizler böyle tarih verdikçe ben doğuracak gibi heyecanlanıyorum. canım inşallah sen de peppermint de sağlıkla kucağınıza alacaksınız bebeklerinizi.sonuçta ikinizin de organ gelişiminde problem yok.
Maşallah güzel kızına canım
Sıkma canın. bazen ters anlarına denk geliyor. Benim kini biliyorsun kaç ay her muayeneden sonra ağladı suratsızlığına. Şimdi de melek maşallah. Düşünğyorum da belki bir sıkıntısı vardı( gerçi bana yansıtmaya hakkı yok ama ) sonuçta onlarda insan
Ayy çok heyecanlı resmen calı canlı doğum takip ediyoruz.Sağlıkla kucağına al bebeğini canım...
canlarim benimmm,
bana dualar ettiniz sanirim; dun aksam cok sukur yuzumuz guldu biraz.
doktorumuz cok iyiydi; supheli gozle tum organlarini inceleyecegim bebegin dedi;
gercekten de bebegin olcumleri geride; 34+0 da, 31 haftalik cikti. 3 haftalik fark var.
ama doktor incelediginde, kalbi, 2 bobregi, beyincik, beyin hepsi iyiydi cok sukur.
bir de 34-35. haftaya gelmis olmamiz cok iyi dedi doktor; bu sorun 28. haftada olsa dusunurduk belki kara kara ama bu haftada zayif olmasi onemli degil dedi, bu aksam bile dogsa biraz kuvezde kalir, sonra alir eve gotururdunuz, gece gunduz emzirme temposuyla 3 aya kadar toparlar; 3 ay sonra normal kiloda dogmus bi bebekle yan yana koysaniz fark olmaz aralarinda dedi (insallahh)
kan akimlari da iyiymis sukur.
ama tabi yine de risk var; kan akimini her hafta doppler ile kontrol edicez. haftada 2 (gerekirse daha sik) nst cektiricez;
bir de bana bebek hareketlerini sayip yazmami soyledi hergun; azalma olursa hemen doktorunu ara dedi.
simdi yarin sabah nst cektirip kendi doktoruma gidicez yine. cmr. gunu de yine nst +doppler olacak;
son haftalar bizim icin biraz stresli ve kosturmacali gececek ama olsun; bebegimin cani sagolsunn
my_little cnm cok cok sagoll, beni arayip soruyosun; dun aksam sarjim bitmis tlf.um kapandi sabaha kadar da unutmusum acmayi..
kizlar hepiniz cok sagolunn; bana da ettiginizi biliyorumm
ha bir de benim bebegimin kucuk olmasinin nedeni plesanta kaynakliymis; plesanta uzerinde yirtiklar, yer yer bosluklar vs var; o yuzden bebek kilo alamiyormus.
neyse az az da olsa alir ve gununu tamamlar insallah daa.
Kızlar bişey sorucam hastaneye krem rengi saten pijama takımı ve saten sabahlık olurmu kii
ben penye gecelikde aldım bitane ama annem satenleri koy diyor????
kizlar
Bizde saat sabah 10 su anda,1 saat kadar once uyku esnasinda simsicak birsey geldigini hissetttim,hemen lavaboya gittim.Nisanim geldi sanirim fakat pembelik yada kirmizlik yok sumuksu ve daha once hic gelmeyen bir siviydi.Sonra camasirimi degistrdim,simdide az az kahverengili(yani kanama gibi degil, regl doneminin sonlarinda lekelenme olur ya onun gibi) sulu bir sivi az az geliyor.
Hemen esimi cagirdim, doktorumu aradik ama bunun normal oldugunu gelmemizin gerekmedigini soyledi
bana hic de normal gibi gelmedi amakarein agrim var hafif, sanki adet olucakmisim gibi
ne dersiniz acaba dogumum basladi mi ki?
cevaplarinizi heyecanla bekliyorum kizlar
bebegim pk hareketli degil su anda uzanip takip edecegim
dun gece cok hareketliydi, gece de uyku esnasinda donerken alttan baski cok hissettim hatta kemiklerim aciyordu.simdi heyecanla bekliyorum
Kizlar gunaydin herkese
hastaneden yeni geldim.Ogleden sonra kasilmalarim basladi,hem kasilma hem karin agrisi beraber, yaklasik 5-6 dakikada 1 geliyor ve 30-60 sn arasi suruyordu.Bebegin hareketleri cok yavaslamisti.Hastaneyi tekrar aradik, gelin dedidler.Sanki doguma gider gibi bir telase gittik.(Bu arada gun icinde lekelenmelerim hep devam etti,halen de gelmeye devam ediyor)
Dogumhaneye aldilar,kalp atisi ve kasilmalarimi olctuler,acilma kontrolum yapildi.Bebek baya gerideymis epey ugrasti,malesef hic acilmam yokmus.
Yarim santim belki dedi.
Bizde geri donduk.Hala kasilmalar devam ediyor hafif hafif
Yarin sabah yeniden kontrolum var ve bi acilma kontrolu daha yapilacak
bende nisanim geldi bebegim geliyor diye sevinmistim,ama cok uzak olmadigini hissediyorum.Hayirlisi artik
Kizlar gunaydin herkese
hastaneden yeni geldim.Ogleden sonra kasilmalarim basladi,hem kasilma hem karin agrisi beraber, yaklasik 5-6 dakikada 1 geliyor ve 30-60 sn arasi suruyordu.Bebegin hareketleri cok yavaslamisti.Hastaneyi tekrar aradik, gelin dedidler.Sanki doguma gider gibi bir telase gittik.(Bu arada gun icinde lekelenmelerim hep devam etti,halen de gelmeye devam ediyor)
Dogumhaneye aldilar,kalp atisi ve kasilmalarimi olctuler,acilma kontrolum yapildi.Bebek baya gerideymis epey ugrasti,malesef hic acilmam yokmus.
Yarim santim belki dedi.
bende nisanim geldi bebegim geliyor diye sevinmistim,ama cok uzak olmadigini hissediyorum.Hayirlisi artik
Günaydınnn kızlar...ayyy gülse geliyoo di mi bugün... Sağlıkla gelsin ailesinin kollarına..
Balperisi canım sıra sende gibi görünüyo.bayaa heyecanlı saatler geçirmişsiniz.. Bebişin kendi seççek geliceği zamanı herhalde..
simdide takip ediyorum kasilmalarimi not aliyorum 8-9-10 dakikada 1 geliyor.Ama gun icindekine gore biraz daha agrili.Gunduz hic of-uf demiyordum,simdi yavas yavas demeye basladim.Insan tecrubesiz olunca hic bilemiyor:85:
gece sancılanma ne demek ya..ona mı soracaksın ne zaman sancılanacağını..sanki sen planlıyorsun da..çalar saat mı budr dan geldik son kontrolde birbirimize giriyorduk dr la
moralimi bozdu( bana hastaneden randevu almış 22 temmuza
sat a göre 39 haftalık oluyo 22 si ama benim bebek hep baştan beri küçük kendide biliyo bilgisayarında herşey kayıtlı
neyse nst ye girmiştim sancı çıkmadı hareketler iyi
ilk ultrasonu istemişti ona göre de bebek küçük çıkıyo normalde beklenen tarih 29 temmuz ama sürekli 5 ağustos-10 ağustos arası çıkıyo
bende 38 oluyo o zaman en iyi ihtimal dedim 26 ağustos olsun dedim
iyi çok istiyon madem 26 sı olsun pazartesi 12 den sonra bişey yeme salı sabah 8-8.30 da burda ol dedi
hadi görüşürüz dedi
eee hani ultrason son kontrol bu yani usg ye almayacan mı dedim gerek yok daha bir hafta önce almışız dedi
ben ısrar edince bi zahmet yerinden kalktı paldır küldür usg yaptı nasıl moralim bozuldu
iyi iyi herşey dedi bi ölçtü çok büyük çıktı dedi bişey söylemedi bi ölçtü 3100 gr çıktı bu kadar küçük değildir 3200- 3300 gibidir dedi
en başından beri senin bebek minyon diyen kadın küçük olmayacak bu bebek dedi ne bebekler doğuyo fındık kadar oluyorlar 3 ü geçmiş işte dedi
pozisyondur sudur tek laf etmedi bi çıktı bile vermedi ekran görüntüsünün resmini çekti eşim ona göre 50 cm boyu 3100 de ağırlığı görünüyo
ama tavırlar falan çok üzdü beni yaa
çok yürüme yorulma gece sancılanma gece gece ekip toplaması zor olur dedi çıktı iç odaya gitti(( eşim boşver sancılanırsan da mecbur alacak üzülme diyip duruyo ama tavrı çok sinirlendirdi beni son kontrolümüzdü yaaa
eşimin çektiği resme baktım bebek 37+1 görünüyo bi de bugün( gel de sinirlenme
canım bencede nişanın gelmiş..nişan geldikten sonra 2 güna kadar doğum olurmşkizlar
Bizde saat sabah 10 su anda,1 saat kadar once uyku esnasinda simsicak birsey geldigini hissetttim,hemen lavaboya gittim.Nisanim geldi sanirim fakat pembelik yada kirmizlik yok sumuksu ve daha once hic gelmeyen bir siviydi.Sonra camasirimi degistrdim,simdide az az kahverengili(yani kanama gibi degil, regl doneminin sonlarinda lekelenme olur ya onun gibi) sulu bir sivi az az geliyor.
Hemen esimi cagirdim, doktorumu aradik ama bunun normal oldugunu gelmemizin gerekmedigini soyledi
bana hic de normal gibi gelmedi amakarein agrim var hafif, sanki adet olucakmisim gibi
ne dersiniz acaba dogumum basladi mi ki?
cevaplarinizi heyecanla bekliyorum kizlar
ne yapmaya çalışıyorlar bu doktorlar..naslsa sona yaklaştılar bu saatten sonra doktor değiştirmezler diye mi öyle davranıyorlar:84:bu doktorlar son kontrollere doğru biraz gevşiyorlar galiba...son kontrolüm dündü. ultrasona aldı ilk gittiğim zamanlarda bebeğimi görene kadar uğraşırdı şimdi 2 dakika sürmüyor bakması..resim çekerdi bir sürü son iki kontrolde uğraşmıyo.dün bebeğimin yüzünü görsem dedim aman az kaldı zaten sonra görürsünüz dedi.. ben de korktum Allah korusun kordon dolandıda ondan mı göstermiyor acaba diye.. doğum şekline karar vermedik daha erken diyor...troid var bende sürekli kan tahlili lazım.. bakmıycakmısınız dedim.. e hadi son bi kere bakalım diyor. sanki ben çok meraklıyım kan aldırmaya.. of ya kısacası bende çok kızdım en son doktoruma..
canım hayılrısı olsun,allah bir avazda kurtarmayı nasip etsin..Kizlar gunaydin herkese
Yarim santim belki dedi.
simdide takip ediyorum kasilmalarimi not aliyorum 8-9-10 dakikada 1 geliyor.Ama gun icindekine gore biraz daha agrili.Gunduz hic of-uf demiyordum,simdi yavas yavas demeye basladim.Insan tecrubesiz olunca hic bilemiyor:85:
ayy canım benim. yanında birileri var mı?
esim var, bizde gece uyuyor o simdi.
Benim kasilmalarin da arasi kisalacagi yerde uzuyor
artik cok siddetlenirse onu uyandiririm,cok telas yapiyor
kizlar sizleride telaslandirdim, bilmiyorum ki nisanim gelince dogumum hemen baslayacak zannediyor insan
esim var, bizde gece uyuyor o simdi.
Benim kasilmalarin da arasi kisalacagi yerde uzuyor
artik cok siddetlenirse onu uyandiririm,cok telas yapiyor
kizlar sizleride telaslandirdim, bilmiyorum ki nisanim gelince dogumum hemen baslayacak zannediyor insan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?