kızlar benim ense kalınlığı 1.7 çıktı dr ikili testi yapmayalım d edi gerek görmüüyorum diyor.ense kalınlığı iyi olduğu için dedi.ama herkes yaptırıyoo ben ne yapsam acaba.çok istersen eğer yapalım diyo ama boşver 3 lü yaparız dedi.ne yağpsam acaba ?? bu arada yüksek ihtimal kız dedi :))
canım ben de gittim bu hafta benim de ölçümlerde bebek boyu 56mm,,ense 1.7,burun kemiği 2.2 çıktı senin gibi,bence 2li testi yaptır...çevremde 2 tane kadım doğumcu arkideşim var...ikisi de direk 2li test ve sorun çıkarsa 3lü testi atlayıp amniyosentez öneriyor...inşallah sorunsuz hepimiz mutluluğumu paylaşırız burada:)
bana hiç bu kadar detay vermedi burun ölçümü falan sende duydum ilk.yarın sabah hastaneye gideyim o zaman yaptırıcam diyim.bu bizi hep muayenehaneye çağırıyoo m.ö. kalmış bi makinası var onla bakıyoo.100 tl almayı biliyo o yüzden hiç hastaneye sokmuyoo yarın bi gideyim ben bakalım.1.7 çok mu sence ? sen yaptırdın mı peki?inş herşey sorunsuz olur canım..
canım ben özel hastaneye gidiyorum ,ama bu 2 li test ve ölçümleri kendi doktorum değil perinatoloji uzmanı(riskli gebelik) yapıyor.ben 2 li test için gittiğimde bebeği ayrıntılı olarak inceledi 4D ultrasonda ,,muhtelif ölçüleri yaptı...kan da verdim ...kan değerleri sonuçlarını alınca asıl sonuca ualaşacağız ama unutma 2li testte %100 sonuca götürmüo...sadece risk oranını belirtiyor...3lü teste oranla daha iyi..bu arada ense kalınlığına bakılarak bebişde bir rahatsızlık olup olmadığı kesin anlaşılmıyor onu da bil...internette okuduğum şeyler ve kadın doğumcu arkideşimin söylediğine göre 3mm sonrası riske giriyor...içini ferah tut...ama testi de atlama emi...
kaçıncı haftadaydın sen?
11-14 arasındasın demi..kan ver,değerlerine baksınlar...
veya doktorunu değiştirme şansın varsa en azından bu test durumundan sonra yeni biriyle devam et...
bu arada yaşın kaç?
12. haftaya girdim ama 3 gün geriymişim.yaşım 29 dr değiştirmem artık yarın test yaptırayım
slm güzel anne adayları:)))walla cok uzun zamandır nete giremiorum ama haftada 1-2 gün geceleri girip okumaya calısıorum geçmişi aslında birazda bu haftalardan korkuyordum işin acıkcası cünkü ne olursa 10-11.haftada oluo o yüzden kötü haber duymaktan etkilenmekten korktum(ama artık 12.haftaya girdiğim için korkum azaldı
bu arada salı günü 2li testimi yaptırdım ve bugün sonucumu aldım hersey güzel çıktı riskim yokmuş1:4029 cıktı artı ense kalınlığı 1.4mm cıktı yani suan için hersey normal:))inşallah hiçbirinizdede sorun cıkmaz sağlıklı ve güzel haberler alırız:)))bu arada amino sentez randevumuda aldım 16 MART artık bi onu beklemek kaldı :)))
Cevap veren,destek olan arkadaşlarıma teşeekkür ediyorum..Ben daha önca haziran ayında tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım ve kaybettim..Bu bebek bana bi mucize......Doktorun densizliği üzdü beni..Daha bu haftada bişey belli olmaz diyen siz tanımadığım arkadaşlarım kadar olamadı doktorum..Alıp beni dipsiz bi kuyuya fırlattı..Umarım sağlıkla alırız meleklerimizi kucağımıza...
amniyosentiz yaptırmanı doktor mu istedi canım??riskli olmayan durumlarda istemiyorlardı?? yaşla mı alakalı?veya bilmediğim başka bir şey?
bilgilendirirsen sevinirim...
Cevap veren,destek olan arkadaşlarıma teşeekkür ediyorum..Ben daha önca haziran ayında tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım ve kaybettim..Bu bebek bana bi mucize......Doktorun densizliği üzdü beni..Daha bu haftada bişey belli olmaz diyen siz tanımadığım arkadaşlarım kadar olamadı doktorum..Alıp beni dipsiz bi kuyuya fırlattı..Umarım sağlıkla alırız meleklerimizi kucağımıza...
günaydınnnn
geçen hamile terliğini sordum cevap veren olmadı,belki görülmemiştir bi daha sorim dedim:)
kullanan yada kullanmayı düşünen varmı?
canım üzme kendini 10. haftada ense kalınlığı ölçüldüğünü ilk defa duydum
bu dönemlerimiz o kadar hassas ki ufacık bişey bile ne kadar çok etkiliyo
içinin rahat etmesi için başka bi doktordan randevu alıp gitssene için rahatlar
bebişini düşün o şimdikıpır kıpırdır annesi üzme kendini
ayyyy tam ne zaman kıpırdıyor bunlar 10. haftadamı baslıyorlar acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?