2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar geçen hafta ikili tarama testi yaptırdım. yaşa bağlı risk çıktı. içinizde başka yaptıran var mı? sonuçlarınız nasıl yorumlandı merak ettim... bu arada ben çok sık nete giremiyorum.. daha önce bu konuda sohbet edip etmediğinizi de bilmiyorum açıkçası.

hyatım benim bir ense kalınlığı maceram oldu tecrübelerimi seninle paylaşayım
asıl doğru değer 12+0 da canım onun için endişe etme
amaaa daha sonra gittikçe kalınlaşacak olan ense kalınlıkları önceden belirti verebiliyor canım içini ferah tut ve sabırla bekle elinden şu an başka hiçbir şey gelmez kendini boşu boşun a sıkma

hayatım benim 2li testim düşük risk grubunda çıktı ben 36 yaşındayım sen kaç yaşındasın ki canım ve ense kalınlığınız kaç o en önemlisi

hayatım benim 2li testim düşük risk grubunda çıktı ben 36 yaşındayım sen kaç yaşındasın ki canım ve ense kalınlığınız kaç o en önemlisi

Bende yaştan çekiniyorum benim 35 yaş 1,1 çıktı yarında sonuçları alıcaz bakalım ne çıkacak...

diğer arkadaş kaçta kaç çıktı 200 ün altında olursa drlar riskli diyorlar diye biliyorum ben

300ün altı riskli aminosentez
300-1000 arası az risk 2 hafta sonra ultrasonla kontrol bir garplik var ise amniosentez
1-100 arası ise acil cvs dedi benim doktorum benim doktor yalnız bu işin uzmanı rikli gebelik profu

37 yaşındayım canım. ense kalınlığı da 1.44 çıktı. seninki nasıldı? düşük risk grubu ne anlama geliyormuş.. ben test sonucumu kendim götüremedim dr.uma. evde yatmak zorundayım kanama geçirdim. eşim götürdü ve dr. yaşa bağlı risk demiş. ama biraz araştırdım ve korktum açıkçası.

hayatım bizim ense kalınlığımız 0.9 mm
düşük risk gurubu örneğin 50 bin de 1 veya 10 bin de bir çıkması demek riskin senin riskler nasıl kaçta kaç bir yazar mısın sana zahmet

düşük risk gurubu örneğin 50 bin de 1 veya 10 bin de bir çıkması demek riskin senin riskler nasıl kaçta kaç bir yazar mısın sana zahmet

trisomy 21 trisomy13/18
backgraund risk 1/160 1/296

ultrasound risk 1/2400 1/1515

bichemistryrisk 1/111 1/1622

adjusted risk 1/1664 1/8540

maternal yaşa baglı trisomy 21 risk 1/160

hesaplanmış risk 1/1664

maternal yaşa baglı trisomy 13 18 risk 1/296

hesaplanmış risk 1/8540

ben senin durumunu anlamadım canım. bebeğe etkisi nedir düşük risk gurubunda olmanın? onu anlamadım.. ilgilendiğin için çok teşekkür ederim, içim biraz rahatlasın istiyorum sadece... Allah bütün hamilelere ve bebeklerine sağlık sıhhat versin.. da etmekten başka birşey düşünemiyorum şu an.. iyice altüst oldum..

cnm dusuk risk gurubunda olmasi demek,
2 li test sonucuna bagli olarak bebeginde down sendromu gelismesi ihtimali dusuk demek

bunun nesini anlamadin cnm benim

sen de kafani fazla takma, yasa bagli risk var demesi olcumlerinde garip bulgular oldugu anlamina gelmez, sadece 35 yas ustu annelerde durumu daha riskli goruyorlar doktorlar ve daha cok gozlem altina aliyorlar
ama benim annem de kardesimi 37 yasinda cok saglikli bi sekilde dunyaya getirdi,
endiselenme

fazla internette gezinme, ordaki yorumlari okuma; kafan karisir, doktorua ve test sonuclarina guven
(bence canim)

Son düzenleme:

canım bende bişey söylemek istedim peppermint arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum
böyle durumlarda internette çok araştırma yapma, sadece için kararır.. bebeğin için olumlu düşün
güzel şeyler olsun

düşük risk gurubu demek bebeğin anomalili olma olsılığı düşük demektir
yaşa bağlı risk yüksek görünüyor senin ama ense kalınlığı normalse endişe edecek bir şey yok bence gönlünü ferah tut
internette bakmamak canını sıkmamak için gerçekten önemli ama herşeye gerçekçi açıdan bakmak da gerek bence ben böyle düşünüyorum bu olumsuz düşünme değil sadece gerçekçi olmaktır diye düşünüyorum

canim internet ilk ciktigi zamanlarda bir nevi ansiklopedik kaynakti, guvenilir bilgi iceriyordu sadece.
su anda ise cani sikilan bir blogspor kurup, bir site acip istedigi bilgileri yazabiliyor.
google dan bisey arattigimizda gelen sayfalari okudugumuzda emin olamiyoruz o bilgilerin guvenilirliginden.
ben o yuzden diyorum ozellikle hastalik vs konularda nete bakmak iyi degil,
ayrica bir hastaliga baktiginizda onun hep en agir versiyonlarini, fotolarini vs koyuyorlar; belki siz cok cok hafif gecireceksiniz ama bosuna netteki fotolara bakip caninizi sikmis oluyorsunz

bu bakimdan soyledim ben

tek diyeceğim şey şu aslında
benim evladımı 10 binde bir rastlanan bir anomali buldu
bu yüzden diyorumki 250de 1 yada 150de 1 olan risk oranları sonucu bu hastalıklar kimsenin evladını bulmasın istiyorum sadece basit bir işlem olan amniosentez ile gerçeği öğrenmek çok kolay artık benim gib başka anneler üzülmesin işte bundan yaşadıklarıma dyanarak konuşuyorum çok olumsuz ve negatifmiş gibi görünüyor olabilir ama ben bunları birebir yaşadım

bunlar adamı delirtir valla...beni az deli etmediler boşver sen canım haftaya bakılır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…