2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben döner yemeye korkuyorum ya seni görünce cesaretlendim. toksoplazma testi yaptık biz 6,haftamda. ben hamile olduğumu bilmeden çiğköfte yemiştim de etli olanından . ondan beri dışarda et yemiyorum.

perşembe gecesi kanamadan sonra dr ayağa kalkma demişti, benim eşim de sabah bana bi kahvaltı hazırladı ki evlere şenlik. tepsiye kahvaltılık koymuş 3ü de peynir çeşidi. biri lor biri çökelek biri de beyaz peynir. bal yok mu canım diyom var yer misin diyo. elinden hiç gelmez. annemler başka ilde oturuyo gelene kadar mutfağı savaş alanına çavirmiş. annem gelince bi bakmış ki koca bi leğen çıkarmış bulaşık yıkamaya çalışıyo. utandı heralde mutfağın o halinden. tabi annem elinden aldı ama. öğrenecek yavaş yavaş. en azından uğraşıyo sağolsun. işten 3 kere geldi çayımı doldurdu geri gitti.
kayınvalidem erkek çocuklarını süs bitkisi gibi yetiştirmiş. tornavida nedir bilmez evde lamba patlasa elektrikçi çağırırız. evlendik evleneli eşim temizliğe yardım ediyo, kayınvalidemin içi gidiyo. bana söyleme diyo onun evi süpürdüğünü. o kıymamış ama malesef birlikte bi evi paylaşıyoruz ikimiz de çalışıyoruz.. yapıcak,, kurtuluşu yok

ooo maşallah.canım iş yeri yakınmıki gidip gelebiliyor...ayrıca haklısın .sen nasıl ona maddi destek veriyorsan oda eve yardım etmeli.kayınvaliden tuhaf gelmesin...

ay canım eşin çok hoşmuş ya, 3 çeşit peynır vede başka bişe yok bir erkeği o halde görmek isterdım..bende balık ayıklayamam eşim ayıklar kayınvalidemde ben burdan ayılanmş yollayayım diyor.eşime kıyamıyo acaba ben ayıklasamda dermiydi

ooo maşallah.canım iş yeri yakınmıki gidip gelebiliyor...ayrıca haklısın .sen nasıl ona maddi destek veriyorsan oda eve yardım etmeli.kayınvaliden tuhaf gelmesin...

evet yakın işyeri 500-600 mt falan. benim de yakın Allahtan çünkü arabaya binmem yasak . gerçi o zaman da rapor alırdım :)
pazartesi mehil müddetim başlıyo 15 gün.. yatıcam evde büyütücem bebişimi.. bi de pupişimi :)

bende bikaç gün naz yapayım dedim eşim hemen bu 9ay böylemi devam edecek dedi.kesti attı erkekler rahatına çok düşkün oluyo

sen ayıklasan bana da ver biraz ayıklanmışlardan derdi :)

eşim bana yardım etttiğinde tabi yardım edecek çalılşıyosun sende diyor.ama ne bilim yinede içi gidiyordur gibi geliyor...

benim esim kendisi bel fitigi olmasina ve supurge yapmasi beline iyi gelmemesine ragmen bana hic ev supurtmuyor sagolsun..
mesaisi olmadigi evde oldugu muddetce de bana yardim eder.
masayi hazirlamaya, kaldirmaya yardim eder
bulasik mak.ni birlikte bosaltiriz
cmasirlari birlikte katlariz
yani ne is varsa yapilacak birlikte yapariz biz

Hamilelik sırasında ciltte ne gibi değişiklikler meydana gelir?
Genel olarak cilt daha fazla hassaslaşır. Hassasiyete bağlı olarak ciltte kızarma meydana gelir, bu kızarma özellikle yüzde yanak bölgesinde daha fazla dikkat çeker. Ödem arttığı için şişlikler ve yine şişliklere bağlı olarak tüm vücutta duyarlılık artar. Şişme ile birlikte vücutta gerginlik hissedilir. Cildi yoğun nemlendiriciler ile nemlendirmek çatlakların oluşmasını engellemek açısından çok önemlidir. Bu dönemde cilt güneşe karşı çok duyarlı olduğundan hormonlara bağlı olarak hamilelik maskesi de denilen pigmentasyon lekeleri oluşabilir.

Yüzde, gebelik maskesi denilen lekeler nasıl önlenebilir ya da azaltılabilir?
Bu dönemde oluşan lekeler tamamen hormonlara bağlıdır. Bu dönemde yapılması gereken en önemli şey havanın sıcak veya soğuk olduğuna bakmadan her gün sabah güneş koruyucusu veya güneş koruyuculu nemlendirici kullanılmalı. Lekelerin tamamen oluşmasına engel olunamasa da daha az olmaları sağlanır. Yine günlük cilt tonunu aydınlatıcı bir eksfoliasyon kullanılmasını tavsiye ederiz. Eğer lekeler oluşursa, özellikle leke açıcı bir ürünü hamilelik ve emzirme dönemi bitimine kadar kullanımı önerilmez.

Bu dönemde vücudun nem dengesi nasıl korunmalı?
Sabah akşam tüm vücut ve yüz nemlendirilirken içten de bol su veya meyve suyu içerek nem dengesi sağlanmalı.

Hamilelik sırasında vücutta oluşan çatlaklar nasıl önlenebilir ya da azaltılabilir?
Çatlakları engellemek için düzenli olarak cildi nemlendirmek gerekir. Aynı zamanda haftalık peelinglerin çatlakları engellemede faydası olur. Yine düzenli profesyonel vücut bakımı, dokuları ve cildi rahatlatarak çatlakların oluşmasını engellemeye yardımcı olur.

Banyo yaparken ya da duş alırken nelere dikkat edilmeli?
Cildi kurutmayan, sabun içermeyen ürünler kullanılmalı. Sabun gibi alkali ürünler, cildi kurutur, nemsizleştirir ve cildin çatlamasına sebep olabilir. Bu yüzden bu tüp ürünlerin kullanımında ölçülü davranmak gerekir.

Hamilelik süresince cilt ve vücut bakımına dikkat eden bir annenin bebeği, anne karnındayken bunu hisseder mi, etkilenir mi?
Cilt ve vücut bakımı aynı zamanda ruha da hitap eder. İnsan kendini daha iyi hisseder, özellikle profesyonel bakımlar stresi azaltmayı hedefler. Annenin kendini iyi hissetmesi bebeği de olumlu etkileyecektir.

Hamilelikte göğüs bakımı
Bu dönemde göğüsler, şişkinlikten dolayı çok duyarlı olur ve yine gerilmeden dolayı çatlaklar meydana gelir. Göğüs ucu hariç, göğüslere bakım yapmak, özellikle de nemlendirmek için uygun bir ürün tercih edilmeli.

sağolsun benim eşimde öyle.hatta benim eşimin bacağı alçıya alındı.evi ikimizde süpüremiyoruz..eşim yere oturdu zavallım yerde sürüne sürüne gırgır yaptı.......

ayrıca bebeğinin hareketlerini hissedeniniz var mı? ben sanki arada bir bişi hissediyom ama emin olamıyorum

aynen ben de sanki içeride bi kelebek kanat çırpıyo gibi hissediyorum, bazen de gülüyorum kendime atıyomuyum acaba diye[/QUOTE]

Evet bende bir kaç gündür karnımda bi kıpırtılar hissediyorum bişey tıp tıp atıyor sanki ama bebek hareketleri olup olmadığından emin değilim

hehe benim eşim de öyle ya...vallaha korkuyordum hamile kalmadan önce ama temizliği vallaha benden iyi yapar hale geldi...
umarım bebişler doğunca da bu yardımlaşma aynen devam eder

gürkan zorlu'dan memnunmusun canım?
ben de medipole gidiyorum ama doktorumu değiştirmeyi düşünmeye başladım...bi de muayene ücreti ne kadar ödüyorsun?

sen ayıklasan bana da ver biraz ayıklanmışlardan derdi :)

belkide

eşim bana yardım etttiğinde tabi yardım edecek çalılşıyosun sende diyor.ama ne bilim yinede içi gidiyordur gibi geliyor...

gidiyordur ya gitmezmi..ya acaba bizimde mi içimiz gider oğlumuz olduğunda

benım eşimde sağolsun, evi süpürtmüyor bana,bulaşıktada yardım ediyor.kahvaltıyı hazırlıyor daha ne isterimki

bana dokunan herkes ve her nesne çarpılıyor.elektrik yüküyüm..
hımmm kristal kuvarts ..banada iyi gelirmi acaba..

kızlar hamd olsun benim de 2li testim çok iyi çıktı çok şükür rabbim bebeklerimizi ve bizleri korusun.

:))sevindim ..amin amin canım...

hayda...röntgene niye yolluyo ki.gitmemişindir heralde.sen başka bi dr bul en iyisi.ayrıca kansızlık ciddi bi rahatsızlık özeşllikle hamilelikte.

dualarımız s enle canım..kanamanın ne korkunç şey olduğunu çok iyi bilirim..

Kızlar aranızda aşeren var mı hiç bilmiyorum ama eğer kavun çilek arayıpta bulamayan olursa
(bir arkd.yazmıştı) kavunlu çilekli sakızlar var ya onlardan atın ağzınıza o da kesermiş bir nebze

süper fikir valla...olabilir...

kızlar ne kadar çok yazmışsınız yetişemiyorum okumaya bende bugün gittim doktora kuzucum kocaman olmuş 9 cm 100 gram:)))

oyyy maşallah annesi..

ooooooooo ilk sayfamız renklenmeye başlamış pembişler..mavişler......oh oh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…