2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

beyaz akıntı gayet normal :)
teşekkürler canım bilgilendirme için

gulseren, ooo cok iyi, demekki sadece bebegin besleniyor. Neler var listende?

canım listem aynen böyle

SABAH:

1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
2 ince dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b ( hatta bana diyetisyenimiz bol ye dedi)

Ara:
2 meyve + 2 TAM CEVİZ

ÖĞLE:
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata
1 orta dilim ekmek ,1 adet meyve

İKİNDİ:
1 dilim ekmek+ 1 dilim peynir + domates , salatalık + 1meyve

AKŞAM:
1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek

GECE:
2 Meyve
1 Su bardağı süt(Light)

DİYETİM BU KADAR...

BENU NETTEKİ Bİ DİYETİSYEN ÖNERMİŞ SİZİN İÇİN YAZIYORUM

GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı + 1 porsiyon meyve Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfrut olabilir.

Gebelikte Beslenmede Dikkat Edilecek Noktalar

Çay, kahve gibi içeceklerin yemekle birlikte tüketiminizi azaltıp, yerine ayran, süt, meyve sularını tercih ediniz. Her öğünde mutlaka C vitamini kaynakları tüketiniz.

Sebze, meyve, kuru baklagilleri iyice yıkamadan tüketmeyiniz. Sebzelerin ,makarnanın haşlama sularını dökmeyiniz, ya suyunu çektirerek pişiriniz ya da sularını çorbalarda kullanınız. Sigara, alkol kullanmayınız, sigara dumanına maruz kalmayınız.

Yemeklerde iyotlu tuz kullanınız. Tansiyon yüksekliklerinde yemekleri tuzsuz pişiriniz. Hazır gıdalardan kaçınıp doğal besinler tüketiniz. Hazır içecekler, hazır çorbalar, ve mevsimi olmayan sebze ve meyveleri tüketmeyiniz. Et, balık, tavuk, kuru baklagil tüketimini birer gün ara ile yaparak tek düzelikten kurtulup bıkkınlık yaratmadan doğru besleniniz.

Süt içemiyorsanız yoğurt veya ayran tüketiniz. Peynir yerine çökelek tüketebilirsiniz. Yağda kızarmış hamur tatlıları yerine, meyve veya sütlü tatlıları tercih ediniz.

UNUTMAYINIZ! Annenin ve bebeğin sağlıklı olmaları; annelerin gebelik öncesi sağlığı, besin yedeklerinin durumu ve gebelik boyunca kendileri ve bebekleri için yeterli ve dengeli beslenmelerine doğrudan bağlıdır. BEBEĞİNİZ SİZİN YEDİKLERİNİZDİR.

merhaba güzel ağustos anneleri

bende 2.5 kilo aldım ama dikkatli olmam lazım, ama 10 gündür vitaminlere başladım sanki vitaminlere başladıktan sonra daha hızlı kilo almaya başladım. ama kiloyu kontrol altında nasıç tutacağımı pek bilemiyorum
3 lü testtide haftaya yapacağız...

kızlar ben 3lü testi yaptırmak istemiyorum, yaptırmayacağımda.
bu arada çatlakları nasıl önlemeyi düşünüyorsunuz var mı girişimleriniz?
ben bu hafta badem yagı ve elma yağı karışımı uygulamasına geçicem.
ne dersiniz?

canım şu kitabının adı neydi???
bu arada nsılsın bugün?
kısıııııın napıooo başladı mı gene hareketlerine ihiih

canım kitabın adı hamilelik doğum ve bebek. yakamoz gelişim yayınevi. yazarları penny simkin, janet walley, ann keppler, janelle durham, april bolding.

iyiyim canım biraz yorgunum. dn sabahtan akşama gezdim yürüdüm bugünde sabah erken uyandım kalkıp dans edip tepişince o kadar yorgunum ki bugün. valla bebiş sürekli hareket ediyor zaten. en hareket ettiği zamanlar ben oturduğumda yada uzandığımda özelliklede tatlı bişey yiyince. bazende elimi koyunca elime vuruo hihi. sen dediklerimi yaptınmı hissetmek için hareketleri??

babası bebeğin yanında olmak istemiyorsa ben kimseyi zorla bebeğin yanında ol diyemem. haa şu da var muhtemelen işin zor kısmı hamilelik geçer doğuma gelirse bebeği görür sorada baba olur hiçbir zorluğunu çekmeden. yinede bebekle babası arasındaki iletişimi engellemem. istediği gibi bebeği görebilir. istediği zaman. ama kimseyi kolundan tutup bebekle ilgilen de diyemem. bi çok uzmanla konuştum bu kararı vermeden önce. bazı durumlarda anne sevgi ve ilgisi bebeğin sorunsuz ve problemsiz bişekilde hayatını geçirmesini sağlıyor. hatta bazılarına göre bebeğin babasız olması günümüzde bir çocuğun gelişimi süresince belkide karşısına çıkacak ufak bir ayrıntı. bazen bilinçsiz bir anne baba beraberken bile çocuğu bir çok psikolojik soruna maruz bırakabiliyor. o yüzden bebekle ilgili kararı kendi tercihi. ama ben bu kadar zorluğu tek başıma yaşamışken benim hayatımda olmasını istemiyorum artık.

yahu ben bitek bunları yersem kesin aç kalırım:)) ama az çok benzer besleniyorum bende bunla.

bende sabahları bir bardak süt içiyorum normalde ama bi buçuk haftadır ıhlamur içiyorum çünkü boğazlarım şiş hala.

sayısını saymadım ama hergün bir koca kap zeytin ve gene büyük bi kap peynir yiyorum. (babamın zeytinlikleri vardı eskiden bide peynirin en meşhur olduğu yerden hehe ondan küçüklüğümden beri kahvaltıda yeşil zeytinle peynir çok yerim.) organik domates aldım küçük olanlardan 5 6 tane onlardan yiyorum 2 ye bölüp. yeşil biberi ocakta pırpırlıyorum ama hergün değil tabi. 1 yumurta. pekmez yada bal sürme peyniri ile birlikte. ekmekte çok tüketiyorum sabah kahvaltısında maalesef.

kahvaltıdan sonraya ben zararlı olan şeyleri koydum. canım çikolata falan istiyorsa bu saatte yiyorum enerjisini yakmak için.

öğlen gibi gene kahvaltı tarzı, yada yoğurt içine bal ve meyve koyup, yada sütlü bisküvi gibi şeyler yiyorum.

arada gidip gelip muz, şekerli greyfurt gibi bişeyler yiyorum.

akşam yemekte. balık mesela koca bi tabak salata ile. ama salatanın içinde yurmurtada dahil herşey var. birde çorba ondan önce.

yada başka bir yemek. ama önce çorba içiyorum. birde salatayı sürekli yapmaya çalışıyorum ama bazen çok büyük yaptığım içinde canım yemek istemiyor sonra. birde çok zararlı olmasına rağmen bazen az yağda patates kızartması istiyor canım onu yiyorum. yemek kısmı en büyük sorunum benimde çünkü ben çok kahvaltı delisi bi insanım. yemeklerle aram çok yoktur. zorla yemeye çalışıyorum.

akşam olunca süt, sütlü tatlı ve deli gibi meyve yiyorum. hergün mutlaka portakal armut ayva elma muz tüketiyorum akşam.

birde aralarda kuru üzüm, kuru kayısı incir, iğde gibi şeylerle fındık yada ceviz yediğimde oluyor.

tabi bu şekilde yemeye mide bulantılarım geçtikten sonra başladım. daha yeni yeni yani. midem bulanırken iştahım pek yoktu. normal beslenme şeklimde sabah kahvaltısını aşırı etmekle beraber akşama yaklaştıkça iştahım kapanır benim. şu an akşam yediklerimi zorla bebek için yiyorum.

ben uzun zamandır badem yağı ve kakao yağı sürüyorum canım. son zamanlarda kuruluk arttığı için 2 kez sürmeye başladım günde.

erkek bebek olacak inş..burun kemiği falan görüldüyse sende risk durumu azalıyor o zaman..

merhaba kızlar venüs canım 2li kaç çıkmıştı senin inan ben de 2li yaptırdım 3lü konusunda kararsızım ama bakalım doktor ne diyecek bu hafta randevum var. önceden 2lü çok iyi gerek yok demişti ama. benim görümcenin de 60lı bişey çıkmıştı sapasağlam kızı var. ama insan ister istemez stres yapıyor. bir de 3lü de geç mi çıkıyor 2li gibi

evet canım
lüde geç çıkıyor. ama benim 5 günde çıktı yani bazıları 10 gün beklemiş sanırım.benimde ikli çok iyidi..kombine risk mesela : 5067/1
2 li ise: 1839/1 di..

şmdi nasıl olduda böyle çıktı anlayamadım.ens kalınlığımızda 1.7 diydi. artık şu saatten sonra ne deseler boş bana..ayrıntılıyada gireyim bakalım onlar ne diyecek...ona göre amniosentez yapılacak..dedğin gibi pekçoğunda bişey çıkmıyor ama gelde anlat işte..50/1 benim.yani bu değerlere sahip 50 kadından 1 inin bebeği böyle doğuyor.inş ben 49 içindeyimdir..

canım benim gerçekten zor ama inşallah bişey çıkmayacak. ayrıntılı iyi çıkarsa amnio yaptırmana gerek yok sanırım inşallah kötü olmayacak canım. rabbim yardımcın olsun

Eyeszay, yazdiklarinda haklisin canim. Aile icinde bir cok ilgisiz baba da var, sen bu kadar ilgili iken her sorunun ustesinden kolaylikla gelecegine inaniyorum.

Gulseren, liste icin cok tesekkurler.
Ben de senin listenden daha az yiyorum aslinda ama bu kilolari nasil aldim bilmiyorum. Ben aralarda ya bir bardak sut yada bir meyve yiyorum. Aksam da yemekten sonra bir sey yemiyorum yatarken yine yagsiz sut iciyorum.

Bildigim kadariyla artik doktorlar 3'lu testi atlayip 4'lu testi oneriyorlar. Nitekim bizde de oyle oldu. Cunku 4'lu testte 3'lu de bakilanlara ek olarak DIA (dimerik inhibin-A) bakiliyor. Yani Beta hCG, Alfa-feto protein(AFB), Estriol(E3) ve DIA.

erkek bebek olacak inş..burun kemiği falan görüldüyse sende risk durumu azalıyor o zaman..

Venus, Insallah bebeklerimiz saglikla gelecekler. Sizin de ense kalinligi degeriniz normal degerler arasinda, burun kemigi de gorul musmuydu? Bu testler daha once yazdigim gibi ileri testlere yada amniyo senteze yonlendiriyor, kendini cok harap etme lutfen. Ben de endiseleniyorum ama diger taraftan da bebegimin saglikli olacagina inaniyorum.:13:

selam arkadaşım ben bu sitede yeniyim şu anki durumunuzu duyunca yazamadan geçemedim.ben ilk bebeğimi babasız dünyaya getirdim 4 aylıktır ayrıldığımızda tek başıma büyüttüm 2 yaşına gelince ilk kez gördü tabi ki baba oldu.ama şimdiki netice mi doğru dürüst arayıp sormaz.şimdiki durumum tekrar evlendim rabbim karşıma mükemmel bir insan çıkardı.kızımı öz kızı bildi.hem huzurluyuz kızımla hem mutluyuz şimdi ise mutluluğumuza mutluluk katacak bir kızımız daha olacak Allah izin verirse.kısacası sabrettim ve rabbim mukafatını verdi.canım sabret herşey geçer rabbim büyük.

merhaba arkadaşlar nasılsınz..venüscüğüm hiç korkma bak herşey çok güzel olacak, mis kokulunu kucağına aldığnda bu günleri tebessümle hatrlayacaksın..
kızlar ben bu diyet listesine bakakaldım,ben hayatta bu kadar şey yemiyorum bir günde ve buna rağmen 3 kilo aldım,bide yesem 7-8 kilo alırım heralde

kızlar bebeğimin cinsiyetini merak ediyoruuuuum.
3 aylıkken dr tahminde bulundu ama güvenemedim yanılma payı 9. aya kadar söz konusu olabiliyor. şimdi tekrar 2 değişik dr a gidip bakıcam çoğunluk ne derse ona göre devam edicem alışverişime...

canım inşallah herşey yoluna girer ve sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın bebeğini son ölçümlerde sorun neydi canım? bazı yazışmaları okuyamdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…