Hippy, Ben de de biraz beyaz akinti var. Eger akinti beyaz ve kokusuzsa yuksek asit ortami sayesinde potansiyel olarak zararli bakterilerin uremesine izin vermezmis. Hamilelik kitabima gore Ikinci 3 aylik donemde vajinal akintilarin arttigi zaten yaziyor. Bunun sebebi ureme organlarindaki bezlerden salgilanan hormonlarin etkisiyle mukus uretiminin artmasiymis. Eger yesil ve sari renkte cogu kez kokulu bir akintiniz varsa ve kasik bolgeniz kizarmis ve kasiniyorsa vajina enfeksiyonuna yakalanmissiniz demekmis. Onerilenlenler: Vajina ve kasik bolgenizi temiz ve kuru tutun. Vajinanin icini sabunla yikamak oradaki asit dengesini bozacagindan mantar enfeksiyonu riskini artirir. Rahat ve bol giysiler giyin, pamuklu camasirlari tercih edin yaziyor.
Gecmis olsun.
gulseren, ooo cok iyi, demekki sadece bebegin besleniyor. Neler var listende?
canım şu kitabının adı neydi???
bu arada nsılsın bugün?
kısıııııın napıooo başladı mı gene hareketlerine ihiih
Arkadaslar, cinsiyet degisikligi ile yazdiklarinizi dikkatlice ve sasirarak okudum ve simdi acaba bizim bebegimizin cinsiyeti de farkli mi diye dusunmeye basladim. 20.haftadaki ultrasonda daha da netlik kazanir diye dusunuyorum ama bize zaten %99 kiz bebek denilmisti, biz de bu dusunceye alistik acikcasi...
Eyeszay, yasadiklarin icin uzgunum canim, en cok destege ihtiyacin oldugu zamanda bu sekilde olmasi eminim seni cok yipratmistir. Hakkinizda hayirlisi olsun ama bebeginin bir babaya da ihtiyaci var canim. Ben de "Baby Book" isimli kitabi okuyorum dogumdan iki yasina kadar...Orada en cok ustune basilan konulardan biri de bebegin daha dogdugu andan itibaren anne ile yakinligi kadar baba ile de ayni sekilde olmasindan bahsediliyor. Baba da hemen bebegi kucagina alip onunla goz temasi kurmaliymis. Sanirim onceden Atina'da yasiyordun ilginc ama muhtemelen kulturlerimiz yakindir diye dusunuyorum, biz de Birlesik Arap Emirliklerinde yasiyoruz.
Venus ben dun doktora gidecegini zannetmistim simdi anliyorum ki haftaya Cumartesi gidiyorsun, cok endiselenme diyecegim ama insan ister istemez endiseleniyor. Biz de bu hafta 4'lu test sonucunu alacagiz. Detayli ultrasondan sonra Amniyo sentezin yapilip yapilmayacagina karar verilecek, biz de riskli gruptayiz yani.
canım listem aynen böyle
SABAH:
1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
2 ince dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b ( hatta bana diyetisyenimiz bol ye dedi)
Ara:
2 meyve + 2 TAM CEVİZ
ÖĞLE:
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata
1 orta dilim ekmek ,1 adet meyve
İKİNDİ:
1 dilim ekmek+ 1 dilim peynir + domates , salatalık + 1meyve
AKŞAM:
1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek
GECE:
2 Meyve
1 Su bardağı süt(Light)
DİYETİM BU KADAR...
BENU NETTEKİ Bİ DİYETİSYEN ÖNERMİŞ SİZİN İÇİN YAZIYORUM
GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı + 1 porsiyon meyve Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfrut olabilir.
Gebelikte Beslenmede Dikkat Edilecek Noktalar
Çay, kahve gibi içeceklerin yemekle birlikte tüketiminizi azaltıp, yerine ayran, süt, meyve sularını tercih ediniz. Her öğünde mutlaka C vitamini kaynakları tüketiniz.
Sebze, meyve, kuru baklagilleri iyice yıkamadan tüketmeyiniz. Sebzelerin ,makarnanın haşlama sularını dökmeyiniz, ya suyunu çektirerek pişiriniz ya da sularını çorbalarda kullanınız. Sigara, alkol kullanmayınız, sigara dumanına maruz kalmayınız.
Yemeklerde iyotlu tuz kullanınız. Tansiyon yüksekliklerinde yemekleri tuzsuz pişiriniz. Hazır gıdalardan kaçınıp doğal besinler tüketiniz. Hazır içecekler, hazır çorbalar, ve mevsimi olmayan sebze ve meyveleri tüketmeyiniz. Et, balık, tavuk, kuru baklagil tüketimini birer gün ara ile yaparak tek düzelikten kurtulup bıkkınlık yaratmadan doğru besleniniz.
Süt içemiyorsanız yoğurt veya ayran tüketiniz. Peynir yerine çökelek tüketebilirsiniz. Yağda kızarmış hamur tatlıları yerine, meyve veya sütlü tatlıları tercih ediniz.
UNUTMAYINIZ! Annenin ve bebeğin sağlıklı olmaları; annelerin gebelik öncesi sağlığı, besin yedeklerinin durumu ve gebelik boyunca kendileri ve bebekleri için yeterli ve dengeli beslenmelerine doğrudan bağlıdır. BEBEĞİNİZ SİZİN YEDİKLERİNİZDİR.
kızlar ben 3lü testi yaptırmak istemiyorum, yaptırmayacağımda.
bu arada çatlakları nasıl önlemeyi düşünüyorsunuz var mı girişimleriniz?
ben bu hafta badem yagı ve elma yağı karışımı uygulamasına geçicem.
ne dersiniz?
Trisomi 18/21'de biyokimya ve anne bilgilerine gore yuksek risk cikti. Bir de kiz bebeklerde BhCG degeri kanda daha yuksek cikiyormus+ ben IVF hastasiyim, IVF hastalarinda da bu degerlerin daha yuksek ciktigi verilen bilgiler arasinda. Ense kalinligi olcumu normal ve burun kemigi cok rahatlikla goruldu. O yuzden 20.haftadaki detayli ultrason cok buyuk onem arzediyor. Senin kiz bebek miydi?
merhaba kızlar venüs canım 2li kaç çıkmıştı senin inan ben de 2li yaptırdım 3lü konusunda kararsızım ama bakalım doktor ne diyecek bu hafta randevum var. önceden 2lü çok iyi gerek yok demişti ama. benim görümcenin de 60lı bişey çıkmıştı sapasağlam kızı var. ama insan ister istemez stres yapıyor. bir de 3lü de geç mi çıkıyor 2li gibi
evet canım
lüde geç çıkıyor. ama benim 5 günde çıktı yani bazıları 10 gün beklemiş sanırım.benimde ikli çok iyidi..kombine risk mesela : 5067/1
2 li ise: 1839/1 di..
şmdi nasıl olduda böyle çıktı anlayamadım.ens kalınlığımızda 1.7 diydi. artık şu saatten sonra ne deseler boş bana..ayrıntılıyada gireyim bakalım onlar ne diyecek...ona göre amniosentez yapılacak..dedğin gibi pekçoğunda bişey çıkmıyor ama gelde anlat işte..50/1 benim.yani bu değerlere sahip 50 kadından 1 inin bebeği böyle doğuyor.inş ben 49 içindeyimdir..
canım benim gerçekten zor ama inşallah bişey çıkmayacak. ayrıntılı iyi çıkarsa amnio yaptırmana gerek yok sanırım inşallah kötü olmayacak canım. rabbim yardımcın olsun
canım kitabın adı hamilelik doğum ve bebek. yakamoz gelişim yayınevi. yazarları penny simkin, janet walley, ann keppler, janelle durham, april bolding.
iyiyim canım biraz yorgunum. dn sabahtan akşama gezdim yürüdüm bugünde sabah erken uyandım kalkıp dans edip tepişince o kadar yorgunum ki bugün. valla bebiş sürekli hareket ediyor zaten. en hareket ettiği zamanlar ben oturduğumda yada uzandığımda özelliklede tatlı bişey yiyince. bazende elimi koyunca elime vuruo hihi. sen dediklerimi yaptınmı hissetmek için hareketleri??
babası bebeğin yanında olmak istemiyorsa ben kimseyi zorla bebeğin yanında ol diyemem. haa şu da var muhtemelen işin zor kısmı hamilelik geçer doğuma gelirse bebeği görür sorada baba olur hiçbir zorluğunu çekmeden. yinede bebekle babası arasındaki iletişimi engellemem. istediği gibi bebeği görebilir. istediği zaman. ama kimseyi kolundan tutup bebekle ilgilen de diyemem. bi çok uzmanla konuştum bu kararı vermeden önce. bazı durumlarda anne sevgi ve ilgisi bebeğin sorunsuz ve problemsiz bişekilde hayatını geçirmesini sağlıyor. hatta bazılarına göre bebeğin babasız olması günümüzde bir çocuğun gelişimi süresince belkide karşısına çıkacak ufak bir ayrıntı. bazen bilinçsiz bir anne baba beraberken bile çocuğu bir çok psikolojik soruna maruz bırakabiliyor. o yüzden bebekle ilgili kararı kendi tercihi. ama ben bu kadar zorluğu tek başıma yaşamışken benim hayatımda olmasını istemiyorum artık.
Kilo konusunda rahatlattınız beni..Yarın dörtlü testim var..Stresten tansiyonum çıktı.......
erkek bebek olacak inş..burun kemiği falan görüldüyse sende risk durumu azalıyor o zaman..
onun derdi bebekten çok benimle canım. aramıyor. en son heralde 1 buçuk ay önce içip içip neden herşeyi mahvettin fotoğraflarımıza bakıyorum dayanamıyorum çok sarhoşum. diye mesaj atmıştı faceden. sonra gecenin bi vakti nedeni belirsiz uyuyormusun diye mesaj atmış. sabah evet uyuyordum yazdım. ondan öncede gene gecenin bi vakti internettemisin yazdı sabah hayır başım ağrıyordu yazdım. 1 buçuk aydır ses yok kendisinden. artık bana iftira atan hayranları ile mutlu huzurlu takılıyordur. çocuk doğuncada utanmadan ben baba oldum der.
belki ondan demiştir canım. eleviti banada doktor bu kutuyu bitir daha içme dedi. bende bigün içip bi gün içmiorum şimdi saçmalıomuyum acaba:))
bu arada doktor konusunda yeni gittiğim doktor bana öle baya uzun anlattı. işte bu midesi bu bilmemnesi. ama ben daha çok pipisi ile ilgilenmistim:)) bu midesi diye gösterdiğinde zaten hiçbişey anlamadım. bakındım durdum. işte bişilerini daha gösterdi. ama ben gerçekten bu doktor konusuna çok takığım. illa athinadaki gibi bi doktor bekliyorum. o kadar süperdi ki o doktor. off off.
bu arada rüyamda normal doğum gördüm. biri doğuruyordu. kadını gördüm korktum teyzemde hemşire zaten bana iğne yapmıştı sakinleştirici.
evet canım
lüde geç çıkıyor. ama benim 5 günde çıktı yani bazıları 10 gün beklemiş sanırım.benimde ikli çok iyidi..kombine risk mesela : 5067/1
2 li ise: 1839/1 di..
şmdi nasıl olduda böyle çıktı anlayamadım.ens kalınlığımızda 1.7 diydi. artık şu saatten sonra ne deseler boş bana..ayrıntılıyada gireyim bakalım onlar ne diyecek...ona göre amniosentez yapılacak..dedğin gibi pekçoğunda bişey çıkmıyor ama gelde anlat işte..50/1 benim.yani bu değerlere sahip 50 kadından 1 inin bebeği böyle doğuyor.inş ben 49 içindeyimdir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?