merhaba arkadaşlar nasılsınz..venüscüğüm hiç korkma bak herşey çok güzel olacak, mis kokulunu kucağına aldığnda bu günleri tebessümle hatrlayacaksın..
kızlar ben bu diyet listesine bakakaldım,ben hayatta bu kadar şey yemiyorum bir günde ve buna rağmen 3 kilo aldım,bide yesem 7-8 kilo alırım heralde
hava çok güzel..1-2 saat bahçede oturup çayımı içipgeldim....misss gibi hava baharı ve sıcağı özlemişim....
ne güzel.. oturacak bi bahçemin olacağı günleri bekliyorum:)
ohh canım ne güzel yapmışsın..her gün meteorolojiye bakıyorum bıktım artık soğklardan şöyle yürüyüş yapsak dışarıda çay keyfi yapsak neyse az kaldıhava çok güzel..1-2 saat bahçede oturup çayımı içipgeldim....misss gibi hava baharı ve sıcağı özlemişim....
ben az yerim ve çok şeyide ayırt ederim yemem.ama abur cubr düşkünlüğüm var hamilelikte azaltmaya çalştm bakalımhehe ben de canım ben de...bunu yesem mahvolurum ben yaa...su içse yarayan bi bünyem vaarr off off
eyeszay vallaha denedim canım...arada ufak bi sancıyla kıpraşma arası bişi oluoo gibi zaten onu yapmadan da ama...sanırım biraz daha bekleyeceğim ben
inşallah en kısa zamanda o bahçeye kavuşursun......
Gozdem, hic strese girme cunku 4'lu test icin sadece kan vereceksin.Esas sonucunu beklemek biraz endiseli oluyor. Bol sanslar.
kızlar bizde tayınciyiz yaza. eşime evimiz müstakil ve bahçeli olmasını istediğimi söylüyorum ısrarla. bayılıyorum bahçeli evleree
hem bebişlerimizi istediğimiz zaman çıkarıp orda oynatabiliriz. içine küçük bir park olusturulduğunda değmeyin annelerin keyfine
allah herkese istediği gibi bir ev nasip etsin.
ohh canım ne güzel yapmışsın..her gün meteorolojiye bakıyorum bıktım artık soğklardan şöyle yürüyüş yapsak dışarıda çay keyfi yapsak neyse az kaldı
ben az yerim ve çok şeyide ayırt ederim yemem.ama abur cubr düşkünlüğüm var hamilelikte azaltmaya çalştm bakalım
bende o şanslılardanım, devletin lojmanlarında oturuyoruz hemde müstakil..her taraf yeşillik herkesin bahçesi var nasip olursa bebeğimi 3-4 yaşına kadar burda büyütmek istiyorum ..o kadar alştımki müstakil eveapartman hayatında ne yaparım bilmiyorum
Venus, Insallah bebeklerimiz saglikla gelecekler. Sizin de ense kalinligi degeriniz normal degerler arasinda, burun kemigi de gorul musmuydu? Bu testler daha once yazdigim gibi ileri testlere yada amniyo senteze yonlendiriyor, kendini cok harap etme lutfen. Ben de endiseleniyorum ama diger taraftan da bebegimin saglikli olacagina inaniyorum.:13:
merhaba arkadaşlar nasılsınz..venüscüğüm hiç korkma bak herşey çok güzel olacak, mis kokulunu kucağına aldığnda bu günleri tebessümle hatrlayacaksın..
kızlar ben bu diyet listesine bakakaldım,ben hayatta bu kadar şey yemiyorum bir günde ve buna rağmen 3 kilo aldım,bide yesem 7-8 kilo alırım heralde
canım inşallah herşey yoluna girer ve sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın bebeğinison ölçümlerde sorun neydi canım? bazı yazışmaları okuyamdım
2 güne çıkıyor dediler bana..İkili testim de iki gün içindde çıkmıştı..Venüsten sonra stresim arttı...Yaptırmasak mı acaba.....
hehe ben de canım ben de...bunu yesem mahvolurum ben yaa...su içse yarayan bi bünyem vaarr off off
eyeszay vallaha denedim canım...arada ufak bi sancıyla kıpraşma arası bişi oluoo gibi zaten onu yapmadan da ama...sanırım biraz daha bekleyeceğim ben
hava çok güzel..1-2 saat bahçede oturup çayımı içipgeldim....misss gibi hava baharı ve sıcağı özlemişim....
Eyeszay, yazdiklarinda haklisin canim. Aile icinde bir cok ilgisiz baba da var, sen bu kadar ilgili iken her sorunun ustesinden kolaylikla gelecegine inaniyorum.
selam arkadaşım ben bu sitede yeniyim şu anki durumunuzu duyunca yazamadan geçemedim.ben ilk bebeğimi babasız dünyaya getirdim 4 aylıktır ayrıldığımızda tek başıma büyüttüm 2 yaşına gelince ilk kez gördü tabi ki baba oldu.ama şimdiki netice mi doğru dürüst arayıp sormaz.şimdiki durumum tekrar evlendim rabbim karşıma mükemmel bir insan çıkardı.kızımı öz kızı bildi.hem huzurluyuz kızımla hem mutluyuz şimdi ise mutluluğumuza mutluluk katacak bir kızımız daha olacak Allah izin verirse.kısacası sabrettim ve rabbim mukafatını verdi.canım sabret herşey geçer rabbim büyük.
ben geldim bile canım 4. aydayım. ama ondan soraki ayları atlıycam biraz daha heyecan olsun diye:)) bu arada nereye gitmeye karar verdin? valla bende artık değiştirmek istemiyorum ama bu doktor konusunda kafam çok karışık. yani ne biliyim athinadaki doktorumla ilk tanıştığımda daha bu doktor beni doğurtsun ben normal doğururum her türlü dediydim. heralde elektriğin tutması önemli bişey doktor hasta arasında. buraya geldiğimden beri yok(
ahh canım benim ben kıyamam sana. biraz önce sana aynı mesajına bi dolu yazmıştım ama yanlışlıkla kapandı hepsi( sorada kitabımı okuyim sabah yazarım dedim. bi film vardı güneşi gördüm ona takıldım. psikolojim bozuldu. uyuyamadım. ben seni anlıyorum. gerçekten. hani bazen herkes kendi yaşadığını bilir. ondan yaşadıklarında bir güzellik görmen için söyledim. biz mecburuz çünkü. bebişlerimiz için mecburuz. kendimizi sağlıklı mutlu huzurlu tutmaya. aslında hepimizin şükredicek yanlarıda var üzülüp isyan edecekte. ama insaoğlu işte insan hep olumsuzları görüyor. şu filmi izledimde bi an dondum kaldım. sakın izlemenizi tavsiye etmem hamile halinizle. ama bir kadın 6 çocuk, evde doğum. birsürü trajedi. en azından seçme şansımız var diyorum bazen. bişeyler araştırma durumumuz ne olursa olsun bizi en mutlu edebilecek seçeneği yerine getirmek için çabalama şansımız var.
neyse ben filmin etkisinde böle yazıp dururum psikolojim berbat çünkü. ama bana sorarsan eşinle bu durumu konuşmalısın. bazen pasif iletişim dediğimiz sadece trip, bakış, susmak gibi şeylerle verdiğimiz tepkiler tamamen yanlış anlaşılıyor çünkü. ben bazı erkeklerin bizim anlamalarını beklediğimiz çok kolay şeyleri anlamadıklarını biliyorum. ancak doğru cümlelerle onu doğru zamanda ifade edebilirsek o zaman işe yarıyor ama. bunun tam tersi çok konuşup çok uzun cümleler kurup çok anlatmakta faydasız. duyulmuyor belli süre sonra anlatılanlar. ama bana sorarsan duygularını iyi analiz et. gerçekten eşin ilgisiz mi? senmi öyle algılıyorsun? hamileliğinden öncede ölemiydi yoksa sana sadece şimdimi öyle geliyor?? ondan beklediğin şeyleri bir kağıda yaz. sonra onun sen beklemeden yaptığı güzel şeyleride yaz. kafanda iyice analiz edip etkili bir konuşma hazırla. haa bu işe yaramazsa da şu hamilelik döneminde çok fazla birşey yapamayacağından bu konuyu ignore et. görmemeye çalış. mesela kendimden bir örnek vericem. annem bazı haftalarda eve geldiğinde inanılmaz sinirli agresif oluyor ve sürekli söyleniyor. hatta söylenmeklede kalmayıp çok rahatsız edici bir dille bağırıyor. ilk haftalarda konuşmayı denedim. fayda etmedi. daha sonra bende karşı atakla bağırdım. hatta bigün çok kötü sancı girdi bağırırken. oda hiçbirşeyi değiştirmedi. sonra baktım yapabileceğim hiçbirşey yok. ignore etmeye başlaım bu durumu. mesela bugün tüm gün güldüm o bağırdıkça söylendikçe. hemde tüm gün. komik olduğunu söyledim kendimce. hatta oldukça şaşırdı ama bişey söleyemedi. sonra mesela bilgisayarın başına geçtim dinlemedim bile. aslında kolay bu. istemen gerek sadece. bişeyle ilgilenmediğinde sen anlat kendi kendine. gülücükler saç onada. hatta tepkilerini normal karşılamaya çalış. tabi sölediğim sadece bir yol. sen kendi yolunu bulacaksın. bebişin doğana kadar seni mutlu edicek başka alanlar bul ve onlara yönel canım.
aman dikkat edin nolur kendinize yaa.
inanılmaz değilmi
sorma ya bende çok girdim. insan korkuyor ondan sonra. işallah bi zararı yoktur. bi çok yerde almıolarmış zırt pırt. poff
ciddimisin. sen nerden almıştın markası falan neydi?
burun kemiğine bakmadı ki adam..kızıyorum kendime şimdi keşke 2 li zmanında gitsydim bi profösörede baksaydı herşeyine...inş canım bizde sağlıklı olmasını umuyoruz.hele eşim hiç inanası gelmiyor benim arad sanki sorun çıkacakmış gibi hisse kapılıyorum.işte o analr varya nefes bile alamıyorum.
inş canım inşş...sağlılı sıhhatli ve güzel kaderli olsun çocuklarımız...
canım aynı yukardaki gibi işte..son ölçümler..2 li temizid 3 lüye bi geldik risk 50/1 çok olduk tabi..
sizi strese sokmayı hiç istemedim..( bu steresi kimse yaşamamalı...
kuzum kesin sen hissediosun hareketleride gazla falan karıştırıosun. hissedilmeyecek gibi değil yahu bizim haftalarımızda. bak portakal ye yada elma. sonra otur tv karşısına elinide karnına koy çekme. kesin hissediceksin. atıyo zaten karnın böle pıt pıt. hadi bi dene bende merak ettim:)) beni sabahları uykudan kaldırıo artık bebişim yaa:))
bana fitil yada pomat bişey olur gibi gelmiyor ondan. bende athinadayken fitil vermişti doktor hemde sebepsiz. hatta hamileliğin sonuna kadar kullanacaksın vagina yı temiz tutmaya ve hamilelikte çok olan vaginal enfeksiyonlara vs olmamasına yardım eder demişti. ben onu baya kullandım bitti. inanırmısın normalde ben sistit çok olurdum hamileliğimden önce. kaşıntı olmuştu. antibiyotik kullanımından enfeksiyon oldu falan. bu fitili kullandım bak üstünden o kadar zaman geçti hiçbişey olmadı. hatta acaba trde varmıdır o fitil gene alıyım. gebelik kategorisi neydi bilmiyorum ama bana güvenli geliyor fitiller. ilacın adı utrogestan.
ben tetanozu olucam sanırsam. garantiye aliyim.
Ya için rahat edecekse ol bence sonuçta olmanın zararı yok bildiğim kadarıyla. Birtek ateş yapabilme durumu var yanlış bilmiyorsam onu kontrol atına almalı. Bide bir yerde 5 doz olunuyo diye okudum bana çok abartı gelmişti.
My Little Sunshine, Pazartesi gunku beslenme notlarini merak ediyorum, simdiden cok tesekkurler. Arkadaslarin cogu benim haftamda 2-3 kilo almis ben 7 kilo aldim.Doktorumun onerisi ile multivitamin ve kalsiyum takviyesini 14.haftadan beri aliyorum. Bir yerde 20.haftadan sonra alinan vitaminlerin kilodan baska bir ise yaramadigi yaziyordu, dogruluguna katiliyor musun? Internette de o kadar cok bilgi kirliligi var ki, bilgi ararken kafamiz cok karisiyor tabii...Bunun uzerine farkli doktorlarin farkli onerileri de ayri bir durum...Sen daha bilincli besleniyorsundur, super..
yaaa valla senden çok ben merak ettim. Kesin duyuyosunda başka şeylerle karıştırıyorsun. Yaa şimdide benim merakım ne biliyormusun. Bu benim bebişim hiç uyumuyo galiba. Yani uyuyorsada ben bi sırtüstü uzanıyım parmağımı koyiim hemen tepki veriyor. Ayy biraz daha büyüdüğü zaman kesin tekmeleri ile uyutmucak beni:)
bahçe ve çay dedin. Beni benden aldın..
Yapabileceğim başka bişey yok canım. Biliyormusun neyi beklemezsen o geliyor insanın karşısına. Ailesi o kadar panik yapıyorduki ben bebeği alıp türkiyeye gidersem onlarda torunlarını göremezlerse diye. O deli gibi istekliydi. Hiç aklıma gelmezdi derdim bu çocuk bebeği görmek için beni delirtir. şu an arayıp sormaması gerçekten şoktayım. Ve keşke sadece sıradan bir ayrılma olsaydı bizimki herkesin ki gibi. O kadar nefret ettirdiki. Tutup birileri çıkar amaçlı iftira attı bana. Tuttu onlara inandı. Hala daha inanmayı sürdürüyorki bi ay önce içipde bana neden herşeyi mahvettin yazdı. Yuhh artık yani. Daha bişey sölemiorum. Allaha hergün yalvarıyorum adalet yerini bulsun diye. Başkada bişi gelmio elimden.
Canım sende çok zor günler geçirmişsin. Ama dediğin gibi sabır allah mukafatını vermiş. Dilerim benimde öle olur. çünkü bazen gücümün bittiğini hissediyorum. Ama sonra toparlanmalısın diyorum. Dilerim herşey güzel olur. Allah analı babalı sağlıklı büyütsün bebişinide çocuğunuda canım.
seni senden alıp iyi bi yere götürmüşümdür umarım :
valla götürdün sorma. bahçe ve çay ikisi yanyana. miami gibi bişey geldi bana şimdi:))
canimm ,
seninle ayni kaderi paylasiyoruz;
ben de bugun doktordaydim,
aslinda gecen haftaki kanamadan dolayi kontrole gittim,
ama 16. hafta olduk artik cinsiyeti ogreniriz diyordum, cok heyecanli gittim,
bebegim bagdas kırmus resemn, cekmis bacaklarini kapatmis ; gostermedi cinsiyetini.
dotor 3 hafta sonra cagirdi, yani taa 19. hafta
herhalde en son ben ogrenicem aranizda yaa
kizlar , benim doktorum ablamin 2 bebeginin ve abimin esiin doktoru,
ail doktoru bir nevi.
iyi de bir doktor,
o yuden degistirmek istemiorum ama ultrason muayenelerimiz cok kisa suruyor,
simdi youtube da bi video izledim, 16 haftaik bi gebenin,
doktor oyle ayrintili anlatiyor ki, bu gozu, bu burnu, bu kafatasi, hatta beynini, diger otganlarini bile tek tek gosteriyor,
bizimkisi hic o kadar ayrintili gosterip anlatmiyor,
bikac dk bakiyor sadece ultrasonda,
supheye dustum yaa.
baska bi doktora gitsem mi, ama nereye gidicem ki :-((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?