Ya için rahat edecekse ol bence sonuçta olmanın zararı yok bildiğim kadarıyla. Birtek ateş yapabilme durumu var yanlış bilmiyorsam onu kontrol atına almalı. Bide bir yerde 5 doz olunuyo diye okudum bana çok abartı gelmişti.
My Little Sunshine, Pazartesi gunku beslenme notlarini merak ediyorum, simdiden cok tesekkurler. Arkadaslarin cogu benim haftamda 2-3 kilo almis ben 7 kilo aldim.Doktorumun onerisi ile multivitamin ve kalsiyum takviyesini 14.haftadan beri aliyorum. Bir yerde 20.haftadan sonra alinan vitaminlerin kilodan baska bir ise yaramadigi yaziyordu, dogruluguna katiliyor musun? Internette de o kadar cok bilgi kirliligi var ki, bilgi ararken kafamiz cok karisiyor tabii...Bunun uzerine farkli doktorlarin farkli onerileri de ayri bir durum...Sen daha bilincli besleniyorsundur, super..
kızlar bişey sorcam siz hangi ilaçları kullanıyorsunuz?
doktorum bana folibola devam et dedi.bunun yanında gynoferon ve elevit verdi.
dün başka bir doktora gittim.bana sadece elevit kullan zaten onda demir var dedi.:26:
merhaba arkadaşlar nasılsınz..venüscüğüm hiç korkma bak herşey çok güzel olacak, mis kokulunu kucağına aldığnda bu günleri tebessümle hatrlayacaksın..
kızlar ben bu diyet listesine bakakaldım,ben hayatta bu kadar şey yemiyorum bir günde ve buna rağmen 3 kilo aldım,bide yesem 7-8 kilo alırım heralde
:84: ah canım izlemek stiyorum ama eşim telegolü açmş izlettirmiyor başka yer.Kızlar show tv yi açın ve asıl yetenekleri görün....ayrıca sms ile yardım gönderirseniz çok mutlu olurum..benim öğrencimde var aralarında...
bendeee bendeeeeeee
:84: Ah canım izlemek stiyorum ama eşim telegolü açmş izlettirmiyor başka yer.
:81:
benim eşimde maç özetini açmıştı.. Zor çevittirdim valla
kızlar bişey sorcam siz hangi ilaçları kullanıyorsunuz?
doktorum bana folibola devam et dedi.bunun yanında gynoferon ve elevit verdi.
dün başka bir doktora gittim.bana sadece elevit kullan zaten onda demir var dedi.:26:
cnm dr un ne demiş senin öyle bi kere folbiol yani folik asit elevitin içindede var
bende şuan elevit ve gynoferon kullanıyorum,folbiolu dr lar belli bi haftadan sonra nıraktırıyo sana neden hala devam ettirmiş anlamadım
bu arada balık yemediğim için dr umdan omega 3 kapsülü istedim oda isteksiz olarak verdi iç istiyosan ama kanıtlanmış etkisi yok dedi...ben yinede kullanıyorum..
canım sen yunanistandamıydın?
3 doz hamilelikte diğer 2side hamilelikten sonraymış.eğer hamilelikten sonra vurdurmazsan bir dahaki gebeliğinde yeniden olmak zorunda kalıyormşsun.ama 5 dozun hepsi yapılırsa bir dahaki gebelikte yapılmıyormş
cnm dr un ne demiş senin öyle bi kere folbiol yani folik asit elevitin içindede var
bende şuan elevit ve gynoferon kullanıyorum,folbiolu dr lar belli bi haftadan sonra nıraktırıyo sana neden hala devam ettirmiş anlamadım
bu arada balık yemediğim için dr umdan omega 3 kapsülü istedim oda isteksiz olarak verdi iç istiyosan ama kanıtlanmış etkisi yok dedi...ben yinede kullanıyorum..
şu anda türkiyedeyim canım. athinadaydım ayrılınca burdayım şimdi dönmedim.
sen yaptıracakmısın??
ben elevit gynoferon ve magvital kullanıyorum.
hangi şehirdesin şuan?
Valla super olmus arkadasim tenk yukızlarrr bu arada doktorunuz bebişinizin ultrason resmini size verdiğinde üstündeki şeyleri siz de anlamaya çalışıyorsunuz dimi benim gibi...
şunlar çok işinize yarayacaktır...elinizde bulunsun:)
Bebeğin rahim içindeki gelişiminin değerlendirilmesinde sıklıkla kullanılan parametreler :
CRL (Crown-rump lenght): Popo ile baş tepesi arası uzunluk.
BPD (Biparietal diameter): Başın enlilemesine çapı.
HC (Head circumference): Baş çevresi.
OFD (Occipitofrontal diameter): Başın uzunlamasına çapı.
TCD (Transvers cerebellar diameter): Beyinciğin enlilemesine çapı.
FL (Femur lenght): Uyluk kemiğinin uzunluğu.
AC ( Abdominal circumference): Karın çevresi.
Diğer: Ulna, Tibia, Humerus, Klavikula kemiklerinin uzunlukları ve her iki göz arası mesafenin ölçülmesi.
Canim ya meditasyon gibi seyleri dene kendini gevsetmeye calis herseyin iyi olacagini dusun lutfen uzme kendini eminim hersey yoluna girecekne güzel maşallah...inş bizdede bişey çıkmaz..ok kötüyüm kızlarr..ne yapacağımı şaşşırdım..cumartesi detaylı ultrasona giricem..inş güzel çıkar herşey..
Hadi gozun aydin canim :)))kızlar cinsiyetimiz kesinleşti oğluşumuz geliyo... doktorumuz 11+3 ken %90 erkek demişti. şimdi kesinleşti. ben folbiol ve corasprin+kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. bunlara ilave herhangi bir ilaç vermedi. 3'lü test istedi.. özellikle sordum riskliyim ondan mı diye hayır rutin herkesten istiyorum dedi. perşembe sonuç çıkacak hayırlısı..
tetenoz aşını ister yaptır ister yaptırma dedi.fazla bişey yiyemiyorum kilo almıyorum süt falan içemiyorum dedim. hiç önemli değil . elinden geldiğince beslenmene dikkat et.. zaten bundan sonra büyüyecek karnında kilon da dedi..
Ha ha hahaha mustehak boyle adamlara merak etme hak yerini bulur da vakti var demekki belkide kuzun babasina ders verecektirbu arada gittiğim bütün doktorlar bu ne hareketli bebek yerinde durmuyor diyorlardı. bende haftamdan dolayı bebeklerin en hareketli oldukları zamanlar bu zamanlarmış diyordum bilir kişi olarak. ancak bu 3 gün içerisinde anladım bebişim gerçekten fazla hareketli. babası gibi konser verip dans ediyor her dakika içeride. sabah onun kıpranması ile kalkıyorum durmadanda tepişiyor:)) artık doktor uyuduğu saatleri yaz dese yazıcam yani:))bide sonunda aldım kameraya göbeğimden hareketlerini. göbeğimin atmasını. 20 haftada ayrıntılı ultrason cd si ile yollarım babasına artık. gerçi onunda çok umrunda ya. izlerse nerde bu bebişin pipisi diye sorar haberi bile yok daha cinsiyetinin kız olacağından.
Benim arkadasinda ikizleri 2 yasina kadar park yatakta yattilar cok kullanisliydikizlar bir de ablama bebek arabasini sordum,
onun 2 cougu var,
ikisinde de bebek arabalarini eskitemeden baskalarina verdim diyor,
zaten cok az kullaniliyor kesinlikle cok pahali birsey alma dedi,
ben de oyle yapicam sanirim, oyle 1000-1500 tllik bisey almamayi dusunuyorum.
besik olarak da park yatak almayi dusunuyorum, yatak odama,
bebekler en cok onlarda rahat ediyormus diye okudum forumlarda hatta karyola-besik alanlar ayrica bir de park yatak aliyorlrmis
bir de bugun omega-3 tableti sordum doktora,
gebelikte kanitlanmis hicbir pozitif etkisi yok dedi.
ama kis aylari, balik yiyemiyorum , vucudum korunsun istiyorum falan dersen bitane yazayim dedi bi marka yazdi.
bir diger size soylecegim konu da sac boyasi
bugun sordum,
doktor bitkisel boyat dedi,
zaten bitkisel boyalar 15-20 gunde akiyor,, o yuzden ben doguma kadar sac boyatmamaya karar verdim,
hic riske atmicam ya.
ha asiyi da tekrar sordum doktor , yaptir dedi.
22 martta yaptiricam insallah
Pazartesini bekliyorumCanım ya doktorunun diğer konularda bilgisini bilemem ama kilo fazlan dahi olsa beslenme ile ilgili söylediklerini biraz amatör buldum. Ben beslenme uzmanıyım ve hergün en az 2 gebe ile beslenme konuşuyorum ki bana gelenler çoğunlukla ya diyabet tanısı koyulmuş veya kilosu önde gidenlerden oluşuyor. Hiç bir zaman muzu yasaklamıyoruz. Evet bal reçel pekmez bir süre kısıtlıyoruz ( belli bir dengeye oturana kadar ) ama sonra az da olsa veriyoruz. Muz iyi bir potasyum kaynağıdır, Ceviz iyi bir magnezyum kaynağıdır ikiside gebelikte sık görülen krampları önleyici özellikte besinler. 50 g kadar muz yan 1 adet yerli muz, 80 g yani 1 küçük kivi ile aynı kaloriye eşdeğerdir yani meyvelerdeki dengeyi sağladıktan sonra hepsini tüketebilirsin.
Ayrıca, meyveyi sınırsız tüketmek yda her canın birşey yemek istediğinde meyveye saldırmakda reçel/ bal yemekle aynı etkiyi yapar. ne kadar faydlı olsada meyvelerde fruktoz dediğimiz meyve şekeri içerirler.
Bir karar aldım bu gebelik beslenmesi ile ilgili kurslar veriyoruz hastanede ( bu arada niye söylemedin demeyin ben İstanbul dışınyım ) ben size gebelikte beslenme eğitimini pazartesi günü detaylı olarak yazıp yollayayım. :87:
bende cigara icer idim bebegimin bana bir faydasi da bu oldu bende 4-5 kilo aldim sanirim sigarayi birakmaninetkisi var ;(((yaa evet bak bugün gittim doktor tetanozu mutlaka ol felan demedi...dedim ki sağlık ocağı kaydımı aldı onlar takip ediyorlar gebeliğimi dedim...eer ararlarsa ve yapalım mı derlerse bişi kaybetmezsin yaptır burası Türkiye dedi eheuehe :)
hastanedeki doktoruma da sorucam gidince bakalım o ne dicekkkk...
bebişimi ne zaman hissedeceğimi sordum bugün...nisanda tekmelerinden çıldıracaksın merak etme dedi eheueheu.....bakalım o zaman değişir durum belki...bu arada anlaşılan odur ki akşamları TV başında yenilen fıstıklar,bademler,abur cuburlar artık son buluyor...illa biişi yiyjeksem o elma falan olsun bari....
bu arada aklıma şey de geldi....ben hamileliğim öncesi günde 1 paket sigara içiodum...onu bi anda bırakınca kilo almama o da etki oldu bence...
haaa bu arada ben deli gibi su içiyorum yaaaa....
yaa kızlar şu gebelikde C kategorisi ilaçlar için ne diyorsunuz??
bana bugün verilen fitil ve pomat(vajinal akıntı,kaşıntı için)C kategorisinde ???
Ben sen gibiyim ya daha vakti var diyorum ehuehuehuhippycim bu arada yeni kitap aldım okudunmu. bizim kitapta ben 5. 6. 7. 8. ve 9. ay hariç bitirdim kitabı. o aylarıda heyecan olsun diye geldiği zaman okumak istedim. şimdi yeni kitabı okuycam anlatırım detaylarını.
canım listem aynen böyle
SABAH:
1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
2 ince dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b ( hatta bana diyetisyenimiz bol ye dedi)
Ara:
2 meyve + 2 TAM CEVİZ
ÖĞLE:
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata
1 orta dilim ekmek ,1 adet meyve
İKİNDİ:
1 dilim ekmek+ 1 dilim peynir + domates , salatalık + 1meyve
AKŞAM:
1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek
GECE:
2 Meyve
1 Su bardağı süt(Light)
DİYETİM BU KADAR...
BENU NETTEKİ Bİ DİYETİSYEN ÖNERMİŞ SİZİN İÇİN YAZIYORUM
GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı + 1 porsiyon meyve Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfrut olabilir.
Gebelikte Beslenmede Dikkat Edilecek Noktalar
Çay, kahve gibi içeceklerin yemekle birlikte tüketiminizi azaltıp, yerine ayran, süt, meyve sularını tercih ediniz. Her öğünde mutlaka C vitamini kaynakları tüketiniz.
Sebze, meyve, kuru baklagilleri iyice yıkamadan tüketmeyiniz. Sebzelerin ,makarnanın haşlama sularını dökmeyiniz, ya suyunu çektirerek pişiriniz ya da sularını çorbalarda kullanınız. Sigara, alkol kullanmayınız, sigara dumanına maruz kalmayınız.
Yemeklerde iyotlu tuz kullanınız. Tansiyon yüksekliklerinde yemekleri tuzsuz pişiriniz. Hazır gıdalardan kaçınıp doğal besinler tüketiniz. Hazır içecekler, hazır çorbalar, ve mevsimi olmayan sebze ve meyveleri tüketmeyiniz. Et, balık, tavuk, kuru baklagil tüketimini birer gün ara ile yaparak tek düzelikten kurtulup bıkkınlık yaratmadan doğru besleniniz.
Süt içemiyorsanız yoğurt veya ayran tüketiniz. Peynir yerine çökelek tüketebilirsiniz. Yağda kızarmış hamur tatlıları yerine, meyve veya sütlü tatlıları tercih ediniz.
UNUTMAYINIZ! Annenin ve bebeğin sağlıklı olmaları; annelerin gebelik öncesi sağlığı, besin yedeklerinin durumu ve gebelik boyunca kendileri ve bebekleri için yeterli ve dengeli beslenmelerine doğrudan bağlıdır. BEBEĞİNİZ SİZİN YEDİKLERİNİZDİR.
Kizlaaar 2 gun girmedim mahvettiniz beni oku oku bitmedi valla yazabildiggim kadar destani tamamliycaam)) ben ve kizim iyiyiz arada durtuyo beni sssst unutma ben burdayim dercesine )
Valla super olmus arkadasim tenk yu
Canim ya meditasyon gibi seyleri dene kendini gevsetmeye calis herseyin iyi olacagini dusun lutfen uzme kendini eminim hersey yoluna girecek
Hadi gozun aydin canim :)))
Ha ha hahaha mustehak boyle adamlara merak etme hak yerini bulur da vakti var demekki belkide kuzun babasina ders verecektir)) cok kiziyorum boyle adamlara ya ...
Benim arkadasinda ikizleri 2 yasina kadar park yatakta yattilar cok kullanisliydi))
Pazartesini bekliyorum
bende cigara icer idim bebegimin bana bir faydasi da bu oldu bende 4-5 kilo aldim sanirim sigarayi birakmaninetkisi var ;(((
Ben sen gibiyim ya daha vakti var diyorum ehuehuehu
Benim beslenme uzmaninin verdigi liste de daha az gida var ama cok kisitlama yapmiyor insulin direncim oldugundan yiyecegim gidalar konusunda egitiyor beni) ben bunlari yesem cok kilo alirim sanirim ;(
By by agustosun guzel anneleri gorusuruz) bu arada. Bu hafta sonu hava cok guzeldi demwden gecemedim )))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?