oyy bende de meme ucu hiç yok ya, vay halime:18:eyeszay canım bende okudum şimdi çok güzel paylaşım
emzirme konusu başta biraz sıkıntı yaratıyo benim meme ucum yok ve ilk zamanlarda emzirmek çok zordu ağzına alması falan sonrada yara oldu zaten ama 10 günde yarada iyileşti emmeyide öğredi sorunsuz 2 yaşına kadar emzirmiştim oğlumu inşallah bunuda 2 yaşına kadar emzirebilirim:))
BURCUTO, gözün aydın canım, umarım sağlıcakla kucağına alırsın oğluşunu.
dmt, umarım sende kötü bir sonuç çıkmaz canım, içini ferah tut.
gozdeece, güle güle kullan canım, resimlerini bekliyoruz.
sementa1983, maaşallah göbişine, benimde bu kadar sanırım :)
hawar, 3lü test sonuçların iyi çıkar inşallah, 10 gün zor geçeçek :)
asude,hoşgeldin aramıza, ademele mesaj at senide eklesin canım. seninle günlerimiz aynı, nasıl geçiyor hamilelik, cinsiyetini öğrendinmi?
mgokberk, yazıların çok güzeldi, tsk :))
eyeszay, harika bir seminer olmuş, bilgileri bizimle paylaştığın için teşekkür ediyorum.
ay bende öyle ya gözümü açacak halim yok, çok yorgun ve uykusuz hissediyorum kendimi..çalışmasam gün boyu uyurdumaaa gözden kaçırmışım demekki,sğl cnm bilgin için...
bende mustellada karar kılmıştım ama bi türlü alamadım,badem yağı kullanıyodum bugüne kadar ama en kısa zamanda alıcam madem faydalı ve dr önerisi...
ne yalan söyliyim benimde okurken gözlerim bozuldu
bize aktardığın bilgiler için sğl cnm...
gece yorgunluktan uyuyamamışsın bide yorgunluk fena diyosun sabahın köründe uyanıp nasıl yazdın yaa maşallah valla
ben yorgun olmasamda o saatte uyanamıyorum fena uykucuyumda
Selam Arkadaşlar,
Şu son iki günde yaşadıklarımı kısaca özetlemek istiyorum;
Çarşamba saat 15:30 gibi 3 lü test sonucumun 1/151 olduğunu öğrendim. 2 lim ise 1/5434 dü. Doktorumu aradım o da cumartesi detaylı ultrasona gir, Prof yapacak gerekli görürse amniyosentez yapar dedi. Kısaca bilgiler verdi. Bu kısa konuşma haliyle beni teselli etmedi. O andan ertesi gün akşam üzerine kadar ağladım durdum öyle ki gözlerim bulanık görmeye başladı.
Dün değişik devlet hastanelerinden peritanalog, genetik uzmanı ve kadın doğumcularla görüştük, annem ve babam da memlekette üniversiteden bir hoca ile görüştüler.
Hepsinin söylediği şu arkadaşlar;
İkili test daha güvenilir.
Birçok doktor ikili iyiyse 3 lü yaptırmıyoruz diyor. E diyorum benim doktorum istedi diye yaptırdım diyorlar ki yaptırmasaydın ikiline göre durumun iyi olduğu için kimse amniyosentez ödermezdi ama şimdi ortada güvenilirliği daha az da olsa bir test var şimdi sana amniyoya gerek yok desek, bişey çıkarsa ilerde biz suçlu oluruz.
Özetle 3 lü testi yaptırmamış olsaydım bu stresi yaşamayacaktım.
Amniyo sentez için gün aldık ama yaptırmayı düşünmüyorum gibi, çünkü elimize verdikleri kağıtta bütün riskler yazıyor. Bir olasılık nedeni ile bebeğimi kaybetme olasılığını üstlenmek çok mantıklı gelmiyor.
Neyse, benim 3 lüyü yaptırdığım yeri aradım. Dedim ki 3 lü de bile HCG, E3 ve AFP değerlerim yapıldığı hafta değerleri ile uyumlu sorun ne? neye göre belirlendi bu 1/151, bilgisayar başka hamile kadın istatistiklerinden ve verilerden yararlanıyormuş ama tam olarak nasıl olduğunu onlar da bilemedi.
Peritanalog detaylı ultrasona aldı beni, ultrasonda en ufak down sendromu belirtisi göremediğini söyledi. Beni ferahlatacak pek çok şey de söyledi, o da ikilinin daha güvenilir olduğunu söyledi, 4 lü yapalım dedi. O iyi gelirse 3 lüyü yırtar atarız, ama o da kötü gelirse bilemiyorrum dedi.
Kan verdim.Yarın profesör ayrıntılı ultrasona alacak 4 lü ise pazartesi belli olacak.Umuyorum 4 lü iyi gelirde amniyosentez yaptırmama kararım ile aylarca stres içinde kalma olasılığım ortadan kalkar.
Ama ne yalan söyleyeyim. Bu testlere olan güvenim ortadan kalktı. iki günde kilo verdim ve en ilginci arkadaşlar dün ultrason ilk açıldığında gördüğüm sahneydi. Bebeğim namazdaki dua pozisyonundaydı. dizlerinin üzerine oturmuş, elleri dizinin üstünde başı eğik. Tutamadım kendimi " üzgün" dedim. Doktor yok üzgün değil dedi. Bebeğim doktoru hiç yakmadı bir müddet öyle durdu, doktor ölçüm yaptıkça bana herşey normal dedikçe ve ben rahatladıkça o da hareketlendi.
İçimdeki his bebeğin sağlıklı diyor, dün ultrasona bakan doktor da bence çok sağlıklı bir bebek olacak dedi.
Ama doktorların kendi deyimi ile " Bir deli bir kuyuya taş attı işte..."
Keşke hiç üçlü test yaptırmasaydım. En azından huzurlu olurdum. Hem ben üzüldüm, hem bebeğimi hem de eşimi üzdüm.
Bütün arkadaşlarım seferber oldular. Herbiri tanıdık doktor aradı, danıştılar sordular, araştırdılar.Hepsinden Allah razı olsun. Sizlere de iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Dualarınızı esirgemeyin. Benimle aynı sıkıntıları çeken veya başkaca sıkıntılar çeken tüm arkadaşlarımıza Allah yardımcı olsun.Güzel günleri görmeyi nasip etsin. Bebeklerimizi korusun.
benden bir ben daha çıkıyor, sevdiğim adamın parçası içimde büyüyor, en büyük hayalim gerçek oluyor...allah'ıma şükürler olsun. yüzlerce, binlerce kez şükürler olsun. bu sabah bende tam iki tane kalp atıyorhadi kızlar ya biraz hamileliğimizin keyfini çıkaralım..:))
yaklaşık 2o hafta önce....
bugün hayatımın en güzel günü. açık ara rakibi bile yok üstelik. hiç ama hiç böyle hissetmedim daha önce..
arka arkaya yaptığım iki tane test, bana yan yana iki tane çizgi göstereli, ve içimde bir yerlerde canlanan bir şey olduğunu söyleyeli tam 13 gün olmuştu dün. ama inanılmayacak kadar güzel bir müjde gibiydi bu hep. birinin "bu kadar mutluluk sana yeter, geri alıyoruz" diyeceği bir haber gibiydi. "hanıım hanım, dönüşümlü oynanıyor bu oyuncakla, sıran geçti" denilecek bir hediye gibiydi..
elimden alacaklar, hevesim kursağımda kalacak diye kafamdan kötü düşünceleri kovamadan, çığlık çığlığa sevinemedim iki hafta boyunca.
yaklaşık 18 hafta önce...
ama dün, ekranda mini mini kalp atışlarını gördüm bebeğimin. içimde biri olduğuna, bana sıkı sıkı tutunduğuna, allah'ın dualarımı duyduğuna ve beni sahipsiz bırakmadığına inandım iyice.
yaklaşık 10 hafta önce....
ete kemiğe büründü miniğim.. kibrit çöpünden bacaklarıyla, silüeti görünen vücuduyla, çırpınan bir kuş gibi görünen kalbiyle, gerçek oldu sonunda..
bu sabah....
ve sayesinde ben bu sabah, hayatımın en güzel sabahına uyandım..
sadece tüm bunları bana bahşetti diye ve beni dünyanın en güzel sabahına uyandırdığı için de değil ;
şimdiden hayal dünyamı genişlettiği, bebeğime zihnimde odalar döşettiği, bebek mağazalarının vitrinine beni ciğerci kedisi gibi kitlediği, sürekli ağlattığı, mutluluktan suratıma kocaman bir joker ifadesi yerleştirdiği, eşimi dünyanın en mutlu adamı yaptığı için de harikulade bir şey hamilelik..
günlerdir başım ağrıyor, tek ilaç içemiyorum. mide bulantısından telef oldum, düz bile oturamıyorum. dünyanın en karamsar insanlarından biriyimdir, kötü düşünceleri kafamdan kovmak için kendimle yarışıyorum. biri beni evire çevire dövmüş gibi yorgunum ve gözüm açıkken bile uyuyabiliyorum artık. ama tüm bu ahval ve şerait içinde bile diyorum ya işte, hamilelik harikulade bir şey....
benden bir ben daha çıkıyor, sevdiğim adamın parçası içimde büyüyor, en büyük hayalim gerçek oluyor...
allah'ıma şükürler olsun. yüzlerce, binlerce kez şükürler olsun. bu sabah bende tam iki tane kalp atıyor.
rica ederim canım. normal doğUmmu yapmıştın ilkinde??
ben herseyı denedım kızlar merak ettiğim için hepsi erkek dedi ve öylede oldu yani
kizlarr karninda kasinti olan arkadaslar var sanirim
benim karnim epey buyudu ve gerildi ama kasinti pek olmuyor, catlak kremini hergun kullaniyorum o yuzden sanirim.
bari size de tavsiye edeyim dedi.
galenic elancyl kullaniyorum ben.
7 martta basladim. gun de birkez duzenli kullaniyorum. henuz catlagim olmadi, insallah da olmaz
banyodan sonra da bebeyagi suruyorum bu arada
bir de arkadaslar siz sormadiniz amaben soyleyeyim.
dun doktorun verdigi toz ilaci yapip ictikten sonra bugun kasik agrim epey azaldi Allah'a sukur
kac gundur bosuna cekmisim o agriyi
bir de arkadaslar siz sormadiniz amaben soyleyeyim.
dun doktorun verdigi toz ilaci yapip ictikten sonra bugun kasik agrim epey azaldi Allah'a sukur
kac gundur bosuna cekmisim o agriyi
bende canım ilkinde kokao badem kayısı yağlarından kullandım ve bunların yanında nemlendirici kremlerde sürmüştüm ama hiç işe yaramadı çatlak oluştu. 32. haftaya kadar bişey yoktu ondan sonra çatlamaya başladı. kızkardeşimde kremler yağlar sürdü ve benden daha fazla sürekli krem sürdü durdu ama onunda çatlağı oldu. bide badem yağı ile bebeyağı tüylenme yapıyo arkadaşlar ben hem çatlak sahibi hemde tüy sahibi oldum ikisinden de kurtulamıyorum şimdi:26:
iyi olmuş cnm iyiki dr una danışmışsın bak...
canım boşuna çekmişsin dediğin gibi o kadar ağrıyı
daha sonuçları almamıştın dimi
bende canım ilkinde kokao badem kayısı yağlarından kullandım ve bunların yanında nemlendirici kremlerde sürmüştüm ama hiç işe yaramadı çatlak oluştu. 32. haftaya kadar bişey yoktu ondan sonra çatlamaya başladı. kızkardeşimde kremler yağlar sürdü ve benden daha fazla sürekli krem sürdü durdu ama onunda çatlağı oldu. bide badem yağı ile bebeyağı tüylenme yapıyo arkadaşlar ben hem çatlak sahibi hemde tüy sahibi oldum ikisinden de kurtulamıyorum şimdi:26:
evet aslinda catlayacagi varsa catliyor sanirim.
kremler falan hikaye.
evet cnm yaa.
sonuclar pzt. canim. sali da doktora gostericem
canım geçtiğine sevindim,idrarını rahatça yapabiliyor musn artık?
canım geçtiğine sevindim,idrarını rahatça yapabiliyor musn artık?
ay evet canim, rahatim sukurr
canım kaçıncı haftandan sonra çatlamaya başladı.benim henüz çatlamadı da
ignedaz cnm yasadiklarin icin cok uzuldum, ama ben de inaniyorum bebeginin saglikli olduguna. doktor bile ultrasonda demis bak saglikli bir bebek diye . hic canini uzme tatlim ..
ayrintili ultrasona girdin mi cnm, bir de onu yaptir bakalim.
eyeszay cok heveslendirdin beni, ben de arastiricam doguma hazirlik kursu yaaaa :84:
cnm hani bebek 3 gunluk besini depolu doguyormus ya , o normal dogumda gecerlidir diy mi? cunku sezeryande bebek hazir olmadigi bir anda aliniyor annesinin karincigindan
mgokberk bugun yazilarinla buyuluyorsun bizi cnm yaaa :97:
diger kizlar hepinizi opuyorum nanaktannnn
GözdeCim ben normal yaptım inş.bunu da yaparım bir aksilik olmazsa
kizlar dogumdan bahsetmissiniz;
benim ablamin cati muayenesinde catilari cok dar oldugu icin , bebegin basinin gecmesine imkan yok demislerdi ve normal dogum yapamamisti;
vucut tiplerimiz de cok benzer, ve benim hamileligim de tipki onunkilere benzer ilerliyor
o yuzden benim de muhtemelen catilarim dardir :-(( bir de hamilelikten once doktor kontrolune gittigimde senin rahim agzin cok dar demisti, ama ihtimal normal dogum yaparsan biraz acilir falan demisti
o yuzden normal dogumdan pek umitli degilim acikcasi :-((
bir de sunu okumustum, uzun boylulorun normal dogum yapmasi daha kolay oluyormus
ben uzun degilim, boym 160
çok isterdim normal doğum yapabilmeyi ama... maalesef ben çok korktum o zaman.. herşey yolundaydı, rahatlıkla da normal doğum yapabileceğimi söylemesine rağmen dr.umu dinlemedim ve sezeryan oldum.. hatta dr.um inşallah sezeryan tarihine kadar normal sancın tutar da normal doğurturum seni diye çok söylenmişti.....:)))şimdi de malum ilki öyle olunca ikinci de sezeryan olacak... hayırlısı...
şimdi anlıyorum ki benimki çok gereksiz bir korkuymuş.. keşke 5 sene önce de böyle düşünebilseydim... ilk doğumu yapacak bütün arkadaşlara tavsiyemdir ki sakın benim gibi hata yapıp yersiz endişelere kapılmasınlar...
Eyeszay, seminer notlari icin tesekkurler. Ben de bu yazdiklarini kitaptan ogrendim ama uygulamali ogrenmek sanirim daha iyi olacak. Mustelanin pisik ve diger kremlerini ileride bebeklerimize kullanabiliriz. Dogum yapan arkadaslarim Mustelanin urunlerinden cok memnunlar ozellikle birinin allerjik bebegi var ve ona cok iyi geliyor, bilgilerinize...
Mgokberk, iki kalbin atmasi super bir duygu!
Igdenaz, 4'lun umarim iyi cikar da amniyo senteze gerek kalmaz canim. Ben de 4'lu sonucu bekliyorum ve Pazartesi detayli ultrasonum var, tabii bir cok endiselerim de var...
Venus, nasilsin, randevun yarindi degil mi, bol sanslar.
My Little Sunshine, cok tesekkurler.
Tum kizlara sevgiler
Peki bebeklerinin cinsiyetlerini öğrenen anneler Çin Takvimi doğru tahmin etmiş miydi??
canım kaçıncı haftandan sonra çatlamaya başladı.benim henüz çatlamadı da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?