2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar çatlakkremlerinden bahsetmişsiniz benim ilk hamilelğimde hiç çatlak oluşmamıştı doktorum eşinin kullandığı kremi tasiye etmişti lierac onu kullanmıştım ve çarşamba günü yeniden aldım kullanmaya başladım çok memnunum tavsiye ederim.gerçi benim annemde de hiç çatlak yoktur genetikte olabilir.
göğüs ucu kremi de lansinoh çokiyi geliyor.

ayyy oku oku bir an hiç bitmeyecek sandım yaw....yordunuz gene beni kızlar hehe :)
keyifler iyidir umarım...biz mutluyus kızımla...haftasonu geldi mi uçuyorusssssssssss biz...ihhihii....

vallaha salata artı mantar çorbası(sütle felan yaptım muhteşem oldu) ihihihi

canım benim ,çok üzdüler seni....stres yaptırdılar...gerçekten şu 2li 3lü 4lü test sırf stres için yaratılmış testler sanki.....güzel gelişmeler yaşamışsın ama bak...üzme artık kendini...daha güzel haberler vericeksin bize...dualarımız senle...bekliyoruz...habersiz bırakma emi bizi

yazarları Heidi Eisenberg Murkoff, Arlene Eisenberg, Sandee Hathaway.
cnm bu kitap, hani okuduğumuz "bebeğinizi beklerken sizi neler bekler" kitabı var ya işte o serinin 2. kitabı... :)

bana da bir kitap tavsiye ettiler bebiş bakımı ile ilgili....özellikle bir arkideşim resmen bu kitapla uyku düzeni süper olan bir bebiş yetiştirdiğini söyledi...kitap best seller da almış...
adı ' Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler' -Tracy Hogg&Melinde Blau yazarları....hepsi buradan aldım 20küsür lira...henüz okumaya başlamadım 500küsür sayfa eheue...o Bebeğinizin İlk Yılında Sizi Neler Bekler? kitabını annem bana hediye almıştı hamile kalmadan eheueheusırası gelecek onun da inş
bende merak ettim şimdi baktım 2li test sonuçlarıma ama bendeki hcg 68 yazıyo. ona göre kızım olması lazımdı ama erkek bizimki
benimki de uymuyo canım...benimki de 46 ama kız didi doktor:)

eyeszay
süper bilgilerin için sağol canım...o ayşe öneri çoook tavsiye ediolar....bi akideşim de çok memnun kaldı onun seminerine gitmişti....

peppermint,daha iyi olmana sevindim canım..geçmiş olsun...
ayyyy yoruldum yazmaktan ,biz biraz dinlenelim kızımla..öperim sizi :)

Arkadaşlar öğretmenlerde doğum izni bildiğiniz gibi 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası şeklinde oluyor. fakat biz ağustos anneleri doğum öncesi iznimizi hatta doğum sonrası iznimizin de bir kısmını tatilde harcıyoruz. Doğum öncesi aslında pek fazla problem teşkil etmese de doğum sonrası çalışmamız gerektiğinde bebeğimizle çok erken ayrılmak zorunda kalacağız ve sonrasında bir de bebek bakım sıkıntısı var.
Bununla ilgili benim şöyle bir tasarım var, örneğin benim beklenen doğum tarihim 20 ağustos ve okulların kapandığı hafta 31. haftamda oluyorum. 32. haftada doktordan alacağımız "son 3 haftaya kadar çalışabilir" raporu doğum öncesi 5 haftamızı doğum sonrasına aktarmamızı sağlıyor. bu durumda 8+5 13 hafta yani kurban bayramı dönüşü haftasına kadar (kasım 14) izinli oluyorum. Fakat 31. haftamda acaba 32. hafta iznini alabilecek miyim? alamazsam ne yapabilirim? bu konuda düşündüklerimiz ve bildiklerimizi paylaşalım ve birbirimize yardımcı olalım istiyorum. eğer bu 32. hafta izni alınabilirse aynı doktordan 20+20 40 gün rapor alıp yılbaşına kadar idare edebileceğiz. Bu konuda bildikleriniz veya kendi tasarılarınız varsa yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Ben bunu hiç düşünemiştim, epilasyon neden zararlı olabilir peki?

kızlar venüs nickli müge arkadaş ne yaptı acaba.eskişehirde detaylı ultrasyona girecekti,gerekirse amniyo olacaktı..çok merak ediyorum ya..umarım güzel haberlerle gelir:128:

canım ben de öğretmenim ve nette çok araştırma yaptım ve yapıyorum...herkes farklı telden çalıyor...biri diyor yaz tatiline geldiği için doğum öncesi iznin otomatik yanıyor...biri diyor okul idaresinin
elinde....yönetmelik de tam net değil bence...ben müdürüme sordum....araştıracak soracaktı bu olayı ama en kötü ihitmalle ücretsiz izin almayı düşünüyorum ben....en azından bebişimi 1 yaşına kadar ben büyütmek isterim....çalışan annelerin kaderi ühühüüh

aynen bende kötü seylerden cok cabuk etkileniyorum son zamanlarda ne haber izliyorum ne gazete okuyorum insallah bi cözüm bulurlar cnm yaa olumlu düsünmemiz lazim :)

yıkanabilir bebek bezi kullanmayı düşünenler var mı? Varsa görüş ve önerilerini paylaşabilirlerse çok sevinirim.

türkiyede varmı ki bu bez yoksa benmi bilmiyorum????

Türkiye'deki markaları tam bilmiyorum ama babyneo ve babynap marka olabilir. Mothercare 'de akıllı bebek bezi sistemi (smart nappy system) de Türkiye'de olabilir, mothercare 'e sormak lazım getiriyorlar mı diye. Ben kullananların yorumlarını merak ediyordum, kullananlar ayrıntıları paylaşabilirse çok sevinirim.

Canim bu konuda dabtopigimiz var http://www.kadinlarkulubu.com/gebel...n-anne-ogretmen-adaylari-burda-bulusalim.html
Ama kimisi o ilk 5 haftayi ekleyemiyoruz yok ilceye bagli vs deniyornbende muhakkak ucretsiz kullanicam ama bakalim

Bende aldim da daha baslamadim bi suru okuncak sey var eyeszayin kitabini da okumak istiyorum

Ahhh canim yaaa ne cok uzuldun sen yiprandin eminim hersey iyi olacak merak etme icini ferah tut bak drlarini dinle
Canim bizim dr istemedi ya 3 lu 4 lu bazEn icime kurt dusmuyor degil ya acaba diyorum ...
Ben baktim senin dedigine gore benimki erkek ama dr kiz dedi cin tkvmde d erkek gorunuyor umarim donmez ;(

ayyyy aceln var bakiyorum )) hafta sonu telasesi :)))

bir de arkadaslar siz sormadiniz ama ben soyleyeyim.
dun doktorun verdigi toz ilaci yapip ictikten sonra bugun kasik agrim epey azaldi Allah'a sukur
kac gundur bosuna cekmisim o agriyi
Ayyy sevindim hani bende de idrar yolu enfeksiyonu vardi ya dr aradim tahlile gore muhim degilndedi umarim ilerlemez haftaya cmtsi bidqha yaptirip gidicem olmadi o tozun adini isterim :))
bu arada uyuyakalmışım uykusuzluktan tam 5 saat akşama nasıl uyujam bakalım. ama nasıl dinlenmiş kalktım anlatamam:))

Oyyy cok mu yoruldun :))) Ben sqna diyim sen esinle gorusmeye basladin yoruldun valla :)) saatin onun saatine dondu:))) ama olsun ))
sEminer notlarinsuperdi cok ise yarar ama keske uygulamali cqnli canli Olsa :)))

Yaaa bende pedikuru merak ediyorum yaaa hepatit te koruyuculugumda yok ya smdi yaptiramiyorum kac aydir
yıkanabilir bebek bezi kullanmayı düşünenler var mı? Varsa görüş ve önerilerini paylaşabilirlerse çok sevinirim.
Evet bende bazi blogcularin kullandigini gordum nette de satisi yapiliyor bilmiyorum ya denemek gerek aslinda gezmede yolculukta hazir paket evde de o bezlerden kullaniriz baby nap diye bi marka nettende satisi var )

canım benim 13 haftalık kız olduğu belli oldu...

ben 4lü teste yetişemedim ilçede yaşadığım için kar yeni kalktı ve 18 hafta doldu malesef. içim çok huzursuz oldu. sadece 2li test yaptırabildim sonucum iyiydi 3lüye gerek yok ama 4lü testi mutlaka yaptır demişti doktorum ve ben yetişemedim.. başka test de yok galiba..

Ne güzel belli olmuş, kucağınıza almak da nasip olur inşallah :) Allah bağışlasın
Sagol canım inşallah hepimiz için kısmet olur ))

Üzülme canım ya birçok Dr benimki dahil 2li iyiyse 3lu 4lu gerek yok dediler hiç üzülme bu konuda ))

canım benim de 2li testim iyi çıkınca doktorum 3lü ve 4lüye gerek yok dedi...stres yapma boşunaa lütfen...

Herkese Gunaydin,

Catlaklardan bu kadar bahsedince herkese catlaksiz bir hamilelik diliyorum. Fakat bazi arkadaslarin dedigi gibi ne yaparsaniz yapin bu yapisal bir sey....Ben cok onceden baslamistim krem kullanmaya fakat belimin yanlarinda catlak olustu. Henuz gobegimde yok ama olursa da yapabilecegim bir sey yok.
Ben daha cok test sonuclarina ve detayli ultrasona odaklanmis durumdayim, onlar cok cok daha onemli su an benim icin ve endiselerim de cokkkk...:18:

günaydın herkese.

efsung valla sorma bi anda yorulmaya şımarmaya başladım hehe. bu arada babamız bize şarkı yaptı. akşam yolladı. tabi ben çaktırmadan ağlama pozisyonları çok güsel bi şarkı. bu arada tekmesini kaydettim sonunda gönderdim video ile. hatasını anladığınıda sonunda söledi. bisürü bişiler işte. ama ben hala nuh deyip peygamber dememe durumları biraz yumuşat kalbini dedi. bisürü şey işte. neyse bugünde seminer var ama bi arkadaşımlada buluşucam bilmiyorum katılabilecekmiyim bu sefer. bide hava souk(

dilerim herkes iyidir bebişler süperdir..

selam fıstıklar bende dun doktora gıttım doktor teyzemız az yemısın fazla buyumemıs dedı cokkk uzuldumm gunde en az 2 yumurta 1 lıtre sut peynır yogurttt et balık tawuk baklagıl we baska bısı yeme bunlar bebegı en ıyı besleyen besınler dedı dunden ıtıbaren kendımı besıye cekmıs durumdayım gunde 8 ogun onderdı sızlerde dıkkat edın derım gorusuruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…