Gunaydin Arkadaslar
Peppermint, Allah arkadasina cok sabir versin. Sen nasil oldun?:26:
Eyeszay, notlarini bekliyoruz.
Mgokberk, yazilar harika...:13:
Gozdeece, Allah gule gule bebesin cicilerini sekerlerini hazirlamayi nasip etsin.
Hippy34, bugun menude ne vardi? Karnabahar???
Yeni gelen arkadaslar Hosgeldiniz!
Herkese guzel bir gun olsun.
canım benim ,çok üzdüler seni....stres yaptırdılar...gerçekten şu 2li 3lü 4lü test sırf stres için yaratılmış testler sanki.....güzel gelişmeler yaşamışsın ama bak...üzme artık kendini...daha güzel haberler vericeksin bize...dualarımız senle...bekliyoruz...habersiz bırakma emi biziSelam Arkadaşlar,
Şu son iki günde yaşadıklarımı kısaca özetlemek istiyorum;
Çarşamba saat 15:30 gibi 3 lü test sonucumun 1/151 olduğunu öğrendim. 2 lim ise 1/5434 dü. Doktorumu aradım o da cumartesi detaylı ultrasona gir, Prof yapacak gerekli görürse amniyosentez yapar dedi. Kısaca bilgiler verdi. Bu kısa konuşma haliyle beni teselli etmedi. O andan ertesi gün akşam üzerine kadar ağladım durdum öyle ki gözlerim bulanık görmeye başladı.
Dün değişik devlet hastanelerinden peritanalog, genetik uzmanı ve kadın doğumcularla görüştük, annem ve babam da memlekette üniversiteden bir hoca ile görüştüler.
Hepsinin söylediği şu arkadaşlar;
İkili test daha güvenilir.
Birçok doktor ikili iyiyse 3 lü yaptırmıyoruz diyor. E diyorum benim doktorum istedi diye yaptırdım diyorlar ki yaptırmasaydın ikiline göre durumun iyi olduğu için kimse amniyosentez ödermezdi ama şimdi ortada güvenilirliği daha az da olsa bir test var şimdi sana amniyoya gerek yok desek, bişey çıkarsa ilerde biz suçlu oluruz.
Özetle 3 lü testi yaptırmamış olsaydım bu stresi yaşamayacaktım.
Amniyo sentez için gün aldık ama yaptırmayı düşünmüyorum gibi, çünkü elimize verdikleri kağıtta bütün riskler yazıyor. Bir olasılık nedeni ile bebeğimi kaybetme olasılığını üstlenmek çok mantıklı gelmiyor.
Neyse, benim 3 lüyü yaptırdığım yeri aradım. Dedim ki 3 lü de bile HCG, E3 ve AFP değerlerim yapıldığı hafta değerleri ile uyumlu sorun ne? neye göre belirlendi bu 1/151, bilgisayar başka hamile kadın istatistiklerinden ve verilerden yararlanıyormuş ama tam olarak nasıl olduğunu onlar da bilemedi.
Peritanalog detaylı ultrasona aldı beni, ultrasonda en ufak down sendromu belirtisi göremediğini söyledi. Beni ferahlatacak pek çok şey de söyledi, o da ikilinin daha güvenilir olduğunu söyledi, 4 lü yapalım dedi. O iyi gelirse 3 lüyü yırtar atarız, ama o da kötü gelirse bilemiyorrum dedi.
Kan verdim.Yarın profesör ayrıntılı ultrasona alacak 4 lü ise pazartesi belli olacak.Umuyorum 4 lü iyi gelirde amniyosentez yaptırmama kararım ile aylarca stres içinde kalma olasılığım ortadan kalkar.
Ama ne yalan söyleyeyim. Bu testlere olan güvenim ortadan kalktı. iki günde kilo verdim ve en ilginci arkadaşlar dün ultrason ilk açıldığında gördüğüm sahneydi. Bebeğim namazdaki dua pozisyonundaydı. dizlerinin üzerine oturmuş, elleri dizinin üstünde başı eğik. Tutamadım kendimi " üzgün" dedim. Doktor yok üzgün değil dedi. Bebeğim doktoru hiç yakmadı bir müddet öyle durdu, doktor ölçüm yaptıkça bana herşey normal dedikçe ve ben rahatladıkça o da hareketlendi.
İçimdeki his bebeğin sağlıklı diyor, dün ultrasona bakan doktor da bence çok sağlıklı bir bebek olacak dedi.
Ama doktorların kendi deyimi ile " Bir deli bir kuyuya taş attı işte..."
Keşke hiç üçlü test yaptırmasaydım. En azından huzurlu olurdum. Hem ben üzüldüm, hem bebeğimi hem de eşimi üzdüm.
Bütün arkadaşlarım seferber oldular. Herbiri tanıdık doktor aradı, danıştılar sordular, araştırdılar.Hepsinden Allah razı olsun. Sizlere de iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Dualarınızı esirgemeyin. Benimle aynı sıkıntıları çeken veya başkaca sıkıntılar çeken tüm arkadaşlarımıza Allah yardımcı olsun.Güzel günleri görmeyi nasip etsin. Bebeklerimizi korusun.
eyeszay, cnm bu tavsiye ettiğim "merhaba bebek" kitabı babalar için de çok faydalı, çünkü içinde sadece annelere yönelik bilgiler değil ebeveynler için bilgiler var... biz eşimle beraber okuoruz...
gerçi eşin türkçe biliomu bilmiomu bilmiorum ama eğer bilmiosa sen ona tercüme edebilirsin faydalı gördüğün kısımları , onun dışında "what to expect the first year" kitabını da okuyabilir, biz eşimle bi yandan bu kitabın türkçesini okuyoruz...
yazarları Heidi Eisenberg Murkoff, Arlene Eisenberg, Sandee Hathaway.
cnm bu kitap, hani okuduğumuz "bebeğinizi beklerken sizi neler bekler" kitabı var ya işte o serinin 2. kitabı... :)
benimki de uymuyo canım...benimki de 46 ama kız didi doktor:)bende merak ettim şimdi baktım 2li test sonuçlarıma ama bendeki hcg 68 yazıyo. ona göre kızım olması lazımdı ama erkek bizimki
ben epilasyon cihazı belki zararlı olabilir diye ağda ile aldırdım. ama yani mümkün değildi öle durmam. benim inanılmaz abartı bi tüylenme oldu çünkü. doktora gidemem yani. birde pedikür yaptırmayın demişlerdi ilk aylarda sonradan yapılabilirmi sormayı unuttum. bugün ondanda rahatsiz olup kendim deriyi çok deşmeden yaptım napiim:))
Arkadaşlar öğretmenlerde doğum izni bildiğiniz gibi 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası şeklinde oluyor. fakat biz ağustos anneleri doğum öncesi iznimizi hatta doğum sonrası iznimizin de bir kısmını tatilde harcıyoruz. Doğum öncesi aslında pek fazla problem teşkil etmese de doğum sonrası çalışmamız gerektiğinde bebeğimizle çok erken ayrılmak zorunda kalacağız ve sonrasında bir de bebek bakım sıkıntısı var.
Bununla ilgili benim şöyle bir tasarım var, örneğin benim beklenen doğum tarihim 20 ağustos ve okulların kapandığı hafta 31. haftamda oluyorum. 32. haftada doktordan alacağımız "son 3 haftaya kadar çalışabilir" raporu doğum öncesi 5 haftamızı doğum sonrasına aktarmamızı sağlıyor. bu durumda 8+5 13 hafta yani kurban bayramı dönüşü haftasına kadar (kasım 14) izinli oluyorum. Fakat 31. haftamda acaba 32. hafta iznini alabilecek miyim? alamazsam ne yapabilirim? bu konuda düşündüklerimiz ve bildiklerimizi paylaşalım ve birbirimize yardımcı olalım istiyorum. eğer bu 32. hafta izni alınabilirse aynı doktordan 20+20 40 gün rapor alıp yılbaşına kadar idare edebileceğiz. Bu konuda bildikleriniz veya kendi tasarılarınız varsa yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
aynen. ben zaten psikolojimi iyi ve sağlam tutmak için oldukça uğraşıyorum bide bşeylerden etkilenmek istemiyorum. kitap okuduğumda bile hastalık vs ile ilgili yerleri geçmeye çalışıyorum cidden korkulacak bişeyden bahsediyorsa. haberleri izlemeyi tamamen bıraktım zaten. ama zaplarken falan illa geçiyorsun görüyorsun. sonrada korkuyorsun yani. bizdeki şansa bak. dilerim acilen bi çözüm bulurlar.
yıkanabilir bebek bezi kullanmayı düşünenler var mı? Varsa görüş ve önerilerini paylaşabilirlerse çok sevinirim.
türkiyede varmı ki bu bez yoksa benmi bilmiyorum????
Canim bu konuda dabtopigimiz var http://www.kadinlarkulubu.com/gebel...n-anne-ogretmen-adaylari-burda-bulusalim.htmlArkadaşlar öğretmenlerde doğum izni bildiğiniz gibi 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası şeklinde oluyor. fakat biz ağustos anneleri doğum öncesi iznimizi hatta doğum sonrası iznimizin de bir kısmını tatilde harcıyoruz. Doğum öncesi aslında pek fazla problem teşkil etmese de doğum sonrası çalışmamız gerektiğinde bebeğimizle çok erken ayrılmak zorunda kalacağız ve sonrasında bir de bebek bakım sıkıntısı var.
Bununla ilgili benim şöyle bir tasarım var, örneğin benim beklenen doğum tarihim 20 ağustos ve okulların kapandığı hafta 31. haftamda oluyorum. 32. haftada doktordan alacağımız "son 3 haftaya kadar çalışabilir" raporu doğum öncesi 5 haftamızı doğum sonrasına aktarmamızı sağlıyor. bu durumda 8+5 13 hafta yani kurban bayramı dönüşü haftasına kadar (kasım 14) izinli oluyorum. Fakat 31. haftamda acaba 32. hafta iznini alabilecek miyim? alamazsam ne yapabilirim? bu konuda düşündüklerimiz ve bildiklerimizi paylaşalım ve birbirimize yardımcı olalım istiyorum. eğer bu 32. hafta izni alınabilirse aynı doktordan 20+20 40 gün rapor alıp yılbaşına kadar idare edebileceğiz. Bu konuda bildikleriniz veya kendi tasarılarınız varsa yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Bu arada kızlar yeni okumaya başladığım bir kitabı size tavsiye etmek istiorum:
Merhaba Bebek - Sinem Olcay Kademoğlu
bebeğimizin ilk yılında onunla nasıl iletişim kurcağımız, ebeveyn ve bebek arasında sağlıklı bağın kurulması ve bunun yanında bebek gelişimi ve bebek bakımıyla ilgli bilgiler veriyor... yani kısacası bebeğin yaşama iyi bir başlangıç yapmasını sağlamamıza yol gösteriyor.
ben çok beğendim ve çok faydalı buldum... size de tavsiye ederim...
Ahhh canim yaaa ne cok uzuldun sen yiprandin eminim hersey iyi olacak merak etme icini ferah tut bak drlarini dinleSelam Arkadaşlar,
Şu son iki günde yaşadıklarımı kısaca özetlemek istiyorum;
Çarşamba saat 15:30 gibi 3 lü test sonucumun 1/151 olduğunu öğrendim. 2 lim ise 1/5434 dü. Doktorumu aradım o da cumartesi detaylı ultrasona gir, Prof yapacak gerekli görürse amniyosentez yapar dedi. Kısaca bilgiler verdi. Bu kısa konuşma haliyle beni teselli etmedi. O andan ertesi gün akşam üzerine kadar ağladım durdum öyle ki gözlerim bulanık görmeye başladı.
Dün değişik devlet hastanelerinden peritanalog, genetik uzmanı ve kadın doğumcularla görüştük, annem ve babam da memlekette üniversiteden bir hoca ile görüştüler.
Hepsinin söylediği şu arkadaşlar;
İkili test daha güvenilir.
Birçok doktor ikili iyiyse 3 lü yaptırmıyoruz diyor. E diyorum benim doktorum istedi diye yaptırdım diyorlar ki yaptırmasaydın ikiline göre durumun iyi olduğu için kimse amniyosentez ödermezdi ama şimdi ortada güvenilirliği daha az da olsa bir test var şimdi sana amniyoya gerek yok desek, bişey çıkarsa ilerde biz suçlu oluruz.
Özetle 3 lü testi yaptırmamış olsaydım bu stresi yaşamayacaktım.
Amniyo sentez için gün aldık ama yaptırmayı düşünmüyorum gibi, çünkü elimize verdikleri kağıtta bütün riskler yazıyor. Bir olasılık nedeni ile bebeğimi kaybetme olasılığını üstlenmek çok mantıklı gelmiyor.
Neyse, benim 3 lüyü yaptırdığım yeri aradım. Dedim ki 3 lü de bile HCG, E3 ve AFP değerlerim yapıldığı hafta değerleri ile uyumlu sorun ne? neye göre belirlendi bu 1/151, bilgisayar başka hamile kadın istatistiklerinden ve verilerden yararlanıyormuş ama tam olarak nasıl olduğunu onlar da bilemedi.
Peritanalog detaylı ultrasona aldı beni, ultrasonda en ufak down sendromu belirtisi göremediğini söyledi. Beni ferahlatacak pek çok şey de söyledi, o da ikilinin daha güvenilir olduğunu söyledi, 4 lü yapalım dedi. O iyi gelirse 3 lüyü yırtar atarız, ama o da kötü gelirse bilemiyorrum dedi.
Kan verdim.Yarın profesör ayrıntılı ultrasona alacak 4 lü ise pazartesi belli olacak.Umuyorum 4 lü iyi gelirde amniyosentez yaptırmama kararım ile aylarca stres içinde kalma olasılığım ortadan kalkar.
Ama ne yalan söyleyeyim. Bu testlere olan güvenim ortadan kalktı. iki günde kilo verdim ve en ilginci arkadaşlar dün ultrason ilk açıldığında gördüğüm sahneydi. Bebeğim namazdaki dua pozisyonundaydı. dizlerinin üzerine oturmuş, elleri dizinin üstünde başı eğik. Tutamadım kendimi " üzgün" dedim. Doktor yok üzgün değil dedi. Bebeğim doktoru hiç yakmadı bir müddet öyle durdu, doktor ölçüm yaptıkça bana herşey normal dedikçe ve ben rahatladıkça o da hareketlendi.
İçimdeki his bebeğin sağlıklı diyor, dün ultrasona bakan doktor da bence çok sağlıklı bir bebek olacak dedi.
Ama doktorların kendi deyimi ile " Bir deli bir kuyuya taş attı işte..."
Keşke hiç üçlü test yaptırmasaydım. En azından huzurlu olurdum. Hem ben üzüldüm, hem bebeğimi hem de eşimi üzdüm.
Bütün arkadaşlarım seferber oldular. Herbiri tanıdık doktor aradı, danıştılar sordular, araştırdılar.Hepsinden Allah razı olsun. Sizlere de iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Dualarınızı esirgemeyin. Benimle aynı sıkıntıları çeken veya başkaca sıkıntılar çeken tüm arkadaşlarımıza Allah yardımcı olsun.Güzel günleri görmeyi nasip etsin. Bebeklerimizi korusun.
Canim bizim dr istemedi ya 3 lu 4 lu bazEn icime kurt dusmuyor degil ya acaba diyorum ...igdenaz, cnm dediklerinde çok haklısın özellikle "bir deli taş atmış..." konusunda... yaşadıkların çok zor Allah yardımcın olsun...
inşallah güzel habr vericeksin bize içini ferah tut... dualarımız seninle...
Ben baktim senin dedigine gore benimki erkek ama dr kiz dedi cin tkvmde d erkek gorunuyor umarim donmez ;(Kızlar selam,
az önce bir arkadaşımın bebeğinin cinsiyetinin kız olduğunu öğrendim. 15 haftalık hamile...
İkili testteki hcg değeri 50'den büyükse kız, küçükse erkekmiş diye varsayım var.
Sizler baktınız mı?
ayyyy aceln var bakiyorummerhaba kızlar herkese güzelll iyi haberlerle dolu bi haftasonu diliyorum.
hasta olanlar çokk geçmiş olsun.. test sonuçlarını bekleyen arkadaşlar inanıyorum sonuçlar çok güzel çıkacak..
hepinizi opuyorumm. kendinize de bebişlerinize de çook iyi bakın..
Ayyy sevindim hani bende de idrar yolu enfeksiyonu vardi ya dr aradim tahlile gore muhim degilndedi umarim ilerlemez haftaya cmtsi bidqha yaptirip gidicem olmadi o tozun adini isterim :))bir de arkadaslar siz sormadiniz amaben soyleyeyim.
dun doktorun verdigi toz ilaci yapip ictikten sonra bugun kasik agrim epey azaldi Allah'a sukur
kac gundur bosuna cekmisim o agriyi
bu arada uyuyakalmışım uykusuzluktan tam 5 saat akşama nasıl uyujam bakalım. ama nasıl dinlenmiş kalktım anlatamam:))
Yaaa bende pedikuru merak ediyorum yaaa hepatit te koruyuculugumda yok ya smdi yaptiramiyorum kac aydirben epilasyon cihazı belki zararlı olabilir diye ağda ile aldırdım. ama yani mümkün değildi öle durmam. benim inanılmaz abartı bi tüylenme oldu çünkü. doktora gidemem yani. birde pedikür yaptırmayın demişlerdi ilk aylarda sonradan yapılabilirmi sormayı unuttum. bugün ondanda rahatsiz olup kendim deriyi çok deşmeden yaptım napiim:))
Evet bende bazi blogcularin kullandigini gordum nette de satisi yapiliyor bilmiyorum ya denemek gerek aslinda gezmede yolculukta hazir paket evde de o bezlerden kullaniriz baby nap diye bi marka nettende satisi varyıkanabilir bebek bezi kullanmayı düşünenler var mı? Varsa görüş ve önerilerini paylaşabilirlerse çok sevinirim.
Kızlar selam,
az önce bir arkadaşımın bebeğinin cinsiyetinin kız olduğunu öğrendim. 15 haftalık hamile...
İkili testteki hcg değeri 50'den büyükse kız, küçükse erkekmiş diye varsayım var.
Sizler baktınız mı?
canım benim 13 haftalık kız olduğu belli oldu...
Benimd 13 te kizim belli oldu ama bu 2 li testte ki hcgye gorede erkek :)))) ama bence kiz)
Sagol canım inşallah hepimiz için kısmet olurNe güzel belli olmuş, kucağınıza almak da nasip olur inşallah :) Allah bağışlasın
ben 4lü teste yetişemedim ilçede yaşadığım için kar yeni kalktı ve 18 hafta doldu malesef. içim çok huzursuz oldu. sadece 2li test yaptırabildim sonucum iyiydi 3lüye gerek yok ama 4lü testi mutlaka yaptır demişti doktorum ve ben yetişemedim.. başka test de yok galiba..
ben 4lü teste yetişemedim ilçede yaşadığım için kar yeni kalktı ve 18 hafta doldu malesef. içim çok huzursuz oldu. sadece 2li test yaptırabildim sonucum iyiydi 3lüye gerek yok ama 4lü testi mutlaka yaptır demişti doktorum ve ben yetişemedim.. başka test de yok galiba..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?