2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

aaa bu arada kızlar unutmadan söliyim size. hani geçenlerde bi kitap aldım dedimya. çok memnunum kitaptan. biraz daha teknik gibi bizim diğer aldığımıza göre ama ben çok beğendim. ve kitap aynı bizim diğer aldığımız gibi bir ciltte ve daha büyük. ve carrefourda sadece 4 tane kalmıştı. dün remzi kitapevine falan baktım ayşe önerin kitabına bakıyordum bu kitabı gördüm. aynı kitabın ücreti daha öncede sölemiştim zaten 40 lira. carrefourda bulabilirseniz 9.90 alın mutlaka.

kitabın adı neydi?

Ben netten hangi kremi kullansam da çatlaklar oluşmasa ya da az olsa diye çok araştırdım, ebeme de danıştım okuduklarımla aynı şeyleri söyledi. Çok pahalı kremler kullananlarda(kremlerin adlarını unuttum malesef) düzenli kullandım ama yine çatlaklarımın oluşmasına engel olamadım diye yazmışlar, ebem de aynı şeyleri söyledi. annende ya da kız kardeşinde hamileliği döneminde çatlaklar oluşmuşsa büyük ihtimal sende de oluşacak, eğer oluşmamışsa sende de oluşmayabilir büyük ihtimal. Eğer istersen cildini nemli tutmaya çalış, bol bol su içmeyi ihmal etme demişti. karnından ayak bileklerine kadar çatlakları olan insanlar bile gördüm, tamamen vücudunun yapısıyla ilgili dedi. Çatlak kremlerinin çok işe yaradığını düşünmüyorum o yüzden. Bebe yağı kullanıyorum duştan sonra(önceden de kullandığım gibi), bepanthen krem kullanıyorum(5ytl olması lazım) ama bu ilaç mutlaka doktorunuza danışarak kullanın(gögüs uçlarını da kremlemeyi unutmayın). Gerisi tamamen şans sanırım:)

kitabın adı neydi?

valla benim annemde çatlak yok ama ben yapısal olarak anneme hiç benzemiyorum. babama benziyorum. halalarıma falan sormam lazım sanırım.

O zaman ben şanslıyım 1,73 boyum var ve şuana kadar 3kilo aldım 60 kilo oldum

merhaba kızlar ben de 20. haftamı bitirmek üzereyim daha öncede 1-2 kez yazmıştım belki hatırlayanlar olur. bu 2. bebeğim olacak. çatlak kremi tavsiyesinde bulunmak istiyorum ben düzenli kullanmadığım halde ilk hamileliğimde hiç çatlamadım umarım bunda da çatlak sorunu yaşamam. benim kremim MUSTELA DOUBLE ACTION. bu kremi kullanan kiminle konuştuysam herkes çok memnun kalmış bu arada mustelanın bebek ürünlerinden de çok memnunum kızıma dooğduğundan beri hep mustela kullanıyorum

ben kullanan insanların yorumlarını okudum kimi çok memnun kremden kimi saati saatine düzenli kullanmış ama yine de çatlaklar oluştuğu yönünde yorumlar yazmış. Ben vücut yapımızla alakalı olduğunu düşünüyorum artık. Annem hiç krem kullanmamış mesela, hiç çatlağı oluşmamış. Ebem de bende oluşmamıştı kızım da krem kullanmadı ama çatlağı oluşmadı dedi. Bende forumlarda benzer yorumlar okumuştum, kremlerin aslında hiçbir işe yaramadığı yönünde. Ama acaba kullansaydım oluşmaz mıydı dememek için kullanmak daha iyi olur sanırım. Benim önerim de bol bol su içmemiz yönünde.

valla benim annemde çatlak yok ama ben yapısal olarak anneme hiç benzemiyorum. babama benziyorum. halalarıma falan sormam lazım sanırım.

ebem anneme benzeyip benzemediğimi hiç sormadı direk annene sor onda varsa sende de olacaktır dedi ama doğru yapısal olarak anneme benzemiyorsam o zaman çatlakların oluşup oluşmayacağını da bilemem :) İçimiz rahatlaması için krem kullanabiliriz ve bol bol su içmeyi ihmal etmeyelim.

Benim kuzenimin boyu uzundur, 1.80 e yakın ama Dr. çatısının dar olduğunu söylemiş, başka doktor da aynı şeyi söyleyince sezeryan doğum yapmak zorunda kalmıştı. Umarım içinden geçen gerçekleşir, sorunsuz bir doğum yaşarsın...

Badem yağının tüylenme yaptığını duymuştum ve bebeyağı kullanıyordum demek o da tüylenmeye neden oluyormuş Hmmmmm

Badem yağının tüylenme yaptığını duymuştum ve bebeyağı kullanıyordum demek o da tüylenmeye neden oluyormuş Hmmmmm

tüylenme kremlerle ilgili değil hormonlarla ilgili. hamilelik bittiğinde doğumdan sonra dökülüyor o tüyler. ama benim gibi dayanamayıp alan varsa bizde kalıcı olabilir:)) normalde tüysüz biri olmama rağmen bütün göbek bölgem tüylendi benim. krem falan kullanmaya başlamadan tabi tamamen hormonlar:))

evet hamile bir arkadaşım da almış(traş bıçağıyla) ve şimdi çok pişman, ağda yerine belki epilatör (traş başlığı) kullanmak daha iyi bir çözüm olabilir. İnsan almak istiyor :)

biliyorum canim ucak yolculugu en güvenlisi zaten günümüzde kücük ucaklar disindaki bütün ucaklarda kabin basinci ayarli oluyo ama ben hamile kaldigimi yeni ögrenmistim o zaman 21 aralikta ucucaktik biletlerimizi önceden almistik yani daha cok yeniydi sadece kese gözüküyodu o yüzden doktorum tavsiye etmedi ilerleyen zamanlarda gidersin dedi benim ucucagim süre 2,5 saat kadar simdi 25 nisan gibi binicem büyük ihtimalle ucaga bi daha ancak dogumdan sonra gidebilirim ailemi görmeye cünkü

evet hamile bir arkadaşım da almış(traş bıçağıyla) ve şimdi çok pişman, ağda yerine belki epilatör (traş başlığı) kullanmak daha iyi bir çözüm olabilir. İnsan almak istiyor :)

ben epilasyon cihazı belki zararlı olabilir diye ağda ile aldırdım. ama yani mümkün değildi öle durmam. benim inanılmaz abartı bi tüylenme oldu çünkü. doktora gidemem yani. birde pedikür yaptırmayın demişlerdi ilk aylarda sonradan yapılabilirmi sormayı unuttum. bugün ondanda rahatsiz olup kendim deriyi çok deşmeden yaptım napiim:))

yaa bişey dicem sormaktanda korkuorum ama. ben haberleri izlemiyorum malum size anlattığım korkularımla ilgili. bu japonya ile ilgili durumdan çok endişeliyim ama(

yaa bişey dicem sormaktanda korkuorum ama. ben haberleri izlemiyorum malum size anlattığım korkularımla ilgili. bu japonya ile ilgili durumdan çok endişeliyim ama(

aynen bendee kac gündür yazicam bi türlü yazamadim bunun etkisi nerelere kadar gelicek acaba tamda hamileyken poffff cok icimi karartiyo bu konu benim

aynen bendee kac gündür yazicam bi türlü yazamadim bunun etkisi nerelere kadar gelicek acaba tamda hamileyken poffff cok icimi karartiyo bu konu benim

aynen. ben zaten psikolojimi iyi ve sağlam tutmak için oldukça uğraşıyorum bide bşeylerden etkilenmek istemiyorum. kitap okuduğumda bile hastalık vs ile ilgili yerleri geçmeye çalışıyorum cidden korkulacak bişeyden bahsediyorsa. haberleri izlemeyi tamamen bıraktım zaten. ama zaplarken falan illa geçiyorsun görüyorsun. sonrada korkuyorsun yani. bizdeki şansa bak. dilerim acilen bi çözüm bulurlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…