Arkadaşlar, 32. haftada çalışabilir raporu alırsak 37. haftaya kadar çalışmamaız mı gerekiyor? diyelim ki 35 te ayrılmak istedik sorun olur mu? bu konuda bilgisi olan var mı , daha erken ama iş yerine ona göre haber vericem ne zamana kadar çalışabileceğimi.
37 de çok geliyor yahu o zamana kadar tüm gün çalışmaya dayanamam sanırım
canım 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alınca, arada ayrılabiliyorsun diye biliyorum ben. Yani 37yi illa beklemen gerekmiyor.
İnsan kaynakları uzmanları vardı aramızda onlar daha iyi bilirler ama.
Yok cnm olur mu öyle şey arada istediğin zamanda çalışamaz raporu alırsın, erken doğum yapanlar nasıl yapıyor
çalışabilir raporu almamaız mı gerekiyor ben anlamadım...nezaman ayrılcaksak çalışmaz raporu almamaız gerekmiyor mu? neyse ben akşam eşime bir sorayım...
evet bende bırden vaz geçtim. hanı cocuğun boyu 6 ay kullanmaya musade etse bıle, kenarları çok kısa düşebilir. park yatakları hiç sevmıyorum ben yahu. ne yapsam şu hanı beşikler var yine park yatak gibi bez aksamlı kenarları falan slep beşikmi deniliyor. bir kaç sayfa once konulmustu resmi. çunku benım ev kutu gibi. o park yatak , yatak odamıda salonumuda doldurur tamamen
zaten kendı odası var bebişin ama ben ılk aylarda yanı yaza kadar hem yatak odamda hem salonda kullanabileceğim bişey arıyorum. bu slep beşiklerden alıcam sanırsam. dediğin doğru amam sandalyesı olarakta kısa oluyor. ufffnasıl beşik alsam .
meraba bu siteye yeni üye oldum gerçekten çok güzel paylaşımlar var:)
tecrubelı anneler yaw bır sorum olacak:) gercı benım sorularda hıc bıtmıyorkı :))))
şimdi bizim binada daha paylaşım falan olmadığından doğal gaz maalesef bağlatamıyoruz.hamıle kalmadan once calıştığım ıcın sorun olmuyordu, işten geldikten sonra ufo ıle ısınıyordum. ama şimdi işler değişti. sobalı evde cocuk nasıl buyur. gercı butun kıracılarımızın maşallah 2-3 cocuğu var bızım bınada buyuyen. neyse lafı uzatmadan yorgan olayına gıreyım.
bazı yerlerde okuduğum kadarıyla yorgan ortmeyın dıyorlar ya. dusunuyorumda hem sobalı ev hem çatı katı, mazallah cocuk zaature olur gibi geliyor bana. hatta mumkunse uyku tulumunun ustune bıle yorgan örtmem gerekır dıye dusunuyorum. yanlısmı dusunuyorum acaba? şimdi ikeada normal buyuk ınsanlar ıcın yorganlarda sıcaklık derelerı var. ışte yüzde 20 yada yuzde 80 gibi. bu bebek yorganlarında varmı acaba? bu şekılde olan bır yorgan markası varmı? barı almısken yuzde 80 lik ısı verenden almam lazım gıbı gelıyor bana. yada kaz tüğü dahamı sıcak tutar? hanı kaz tüyü kabanlarda daha sıcak tutar ya? ay varmı benım yarama merhem olacak olan??
meraba bu siteye yeni üye oldum gerçekten çok güzel paylaşımlar var:)
canım, forumda bir şey var bence çünkü bende bebek kıyafetleri yarım saat önce eklemeye çalıştım baya uzun sürdü yüklemesi.denedim canım ama olmadı fotolar büyük mü geliyor acaba?
bizimde golf olduğu için, bagajımız baya büyük, ondan sorun yok. zaten bebek arabası katlayınca bana çokda büyük gelmedi, çünkü daha büyükleri gördüm. ama söylemen çok iyi oldu. çünkü o arabayı kafama koymuştumcanım ben de kraft twist aldım şişme tekerlekli. daha önce de söylemiştim çok hoşumuza gitti. kime sorsam memnun kalmış. ama bagaja sığmıyor dediler. bizim bagajımız geniş olduğu için sorun olmadı. tekerlekleri de çıkıyor zaten. dönme sistemi tek elle açılıp kapanması her şey çok güzel. arabayı koyduk baş köşeye. her gün bakıyoruz sürüyoruz heyecanla:)
canım, bizim burdaki birkaç arkadaşımızıda amniyoya girdi ve bir şeyleride çıkmadı. inş. seninkinde de çıkmaz. bu arada doktorlar sitesinden bir kadın doğumcuyu seçip ordan sorunu sorabilirsin, çok güzel cevaplıyorlar. ama tüm sonuçlarını olduğu gibi yazman gerekecekmerhabe arkadaşlar ben 2011 ekim annelerinden yazıyrum 4 lü testimde nöral tüp defekti riskim çıktı bu konuda bilginiz var mı çok korkuyorum 4 boyutlu ultrasona gircem 12 sinde.
canım, bizde klimalarla ısınıyorduk ama gelecek ay tüm apartamana doğal gaz bağlanacak, ondan şu an içim rahat. ama şunu söyleyim sadece ufoyla odasını ısıtan bir çok kişi biliyorum ama çoğuda o süreç boyunca hep yatak odasında bebeği tuttular. yorgan konusunda bebeklere ilk başta yorgan kullanmaya önermiyorlar, boğulma tehlikesi varmış. onun yerine battaniyeler kullanıyorlar. fakat 2 ay önce ben kan tahlilleri vermek için hastanede şöyle bir şeyle karşılaştım: anneler bebeklerini çok fazla sıcakta tuttukları için bebekler hep ağlıyorlardı. doktorda direk önümde bebeğin üstünü soydu, sıcak tutman gerekiyorda ama abartmayın dedi. normal bir ısıda tutun odayı dedi. çünkü bebek çok sıcak olunca çok sıkılıyormuş ve daha çabuk hastalanıyormuş. bide oda derecesini alsan iyi olur. ona göre oda ısısını ayarlarsıntecrubelı anneler yaw bır sorum olacak:) gercı benım sorularda hıc bıtmıyorkı :))))
şimdi bizim binada daha paylaşım falan olmadığından doğal gaz maalesef bağlatamıyoruz.hamıle kalmadan once calıştığım ıcın sorun olmuyordu, işten geldikten sonra ufo ıle ısınıyordum. ama şimdi işler değişti. sobalı evde cocuk nasıl buyur. gercı butun kıracılarımızın maşallah 2-3 cocuğu var bızım bınada buyuyen. neyse lafı uzatmadan yorgan olayına gıreyım.
bazı yerlerde okuduğum kadarıyla yorgan ortmeyın dıyorlar ya. dusunuyorumda hem sobalı ev hem çatı katı, mazallah cocuk zaature olur gibi geliyor bana. hatta mumkunse uyku tulumunun ustune bıle yorgan örtmem gerekır dıye dusunuyorum. yanlısmı dusunuyorum acaba? şimdi ikeada normal buyuk ınsanlar ıcın yorganlarda sıcaklık derelerı var. ışte yüzde 20 yada yuzde 80 gibi. bu bebek yorganlarında varmı acaba? bu şekılde olan bır yorgan markası varmı? barı almısken yuzde 80 lik ısı verenden almam lazım gıbı gelıyor bana. yada kaz tüğü dahamı sıcak tutar? hanı kaz tüyü kabanlarda daha sıcak tutar ya? ay varmı benım yarama merhem olacak olan??
bizimde golf olduğu için, bagajımız baya büyük, ondan sorun yok. zaten bebek arabası katlayınca bana çokda büyük gelmedi, çünkü daha büyükleri gördüm. ama söylemen çok iyi oldu. çünkü o arabayı kafama koymuştumbu arada, sizinkinin rengi ne? bide bebişinizi güle güle gezdirirsiniz inşalllah:)
bende bir siyahlı grili olanı bide kırmızı arasında kaldım. eşimde kırmızıyı pek istemiyor, ya siyahlı olanı yada turuncu olanı bakalım diyor. bir gelsin kesin karar veririz. ama araba büyük ihtimal bu olacak. bide çok değişik duruyor, ondan çok hoşuma gidiyor, sanki kendim binecemsaol canım:) bagajda sıkıntı yoksa tavsiye ederim kesinlikle. biz siyah-gri aldık canım
ah canım evet onu bende duymustum bebek uyanınca hemen memeyı ağzına verebılıyorsun beraber yatınca ama benım esım bazen uyurken dırseğini yuzume yapıştırıverıyor:))) kendımden değilde eşimden korkarım yanımda yatıramam. ama ne guzel olurdu. vucut ısımızla uyurdu kuzum.Arkadaslar, yatak- besik alma konusunda kararsizliklar var, cok da normal. Eger yeriniz cok yoksa bebek sizinle yatsin bir sure, ondan sonra o donemde de karar verebilirsiniz. Yatakta ezerim filan diye endiselenenler olursa iki tarafi tumsek-yastik var gibi, ortasi duz, bebegin ortaya yatirildigi seyler var onlardan alabilirsiniz. Ilk zamanlar bebekler geceyi-gunduzu bilmediklerinden- biz ogretene kadar- geceleri zaten cok uyanacakmisiz, yatakta emzirmek cok daha kolay oluyormus ve bebek annenin yaninda oldugunu hissedip mutlu oluyormus.
canım :))) sen binmeyeceksın ama sen kullanacaksın gururla:) ama dıkkat et sıyah çocuğu yazın yakar. yanı kendı bındığımız arabalardan ornek alacaksak, sıyahın ıcıne bındığımızde daha cok pişiyoruz yazın. tabı tercıh senın:))))bende bir siyahlı grili olanı bide kırmızı arasında kaldım. eşimde kırmızıyı pek istemiyor, ya siyahlı olanı yada turuncu olanı bakalım diyor. bir gelsin kesin karar veririz. ama araba büyük ihtimal bu olacak. bide çok değişik duruyor, ondan çok hoşuma gidiyor, sanki kendim binecem
off pazatesi bereketi heralde ne çok yazmışsınız kızlar.. oku oku sonunu bulamadımbenim en son dişim apse yapmıştı nasıl olduğunu soran arkadaşlar var.. tam olarak geçmedi ama Allaha şükür ctesi ve pazar günkü kadar çok ağrımıyor. ctesi akşamı apar topar bi dişçi bulduk antibiyotikle minoset verdi ağrıyı biraz hafifletti ama ama daha tam geçmedi.. bu arada benim minnoşum ağrılardan olcak heralde kımıldamıyodu pek bende merak ettim sabah sağlık ocağında ki ebeye muayene oldum yavrucuğum top gibi olmuş kasmış kendini.. ağrılardan olabilir dedi ebe kalp atışı filan normalmiş onun dışında...
birde son bişey daha bu kan pıhtılaşmasıyla ilgili paylaşımlar olmuş.. kafama takıldıda.. tam kan sayımı sonuçlarında plt değerim hamile kalmadan önce 997 civarında çıkıyordu, o dönemde kan sulaştırıcılar kullanmıştım. nedeni baya araştırıldı ama tam teşhis konmamıştı. sonrada hamilelik filan derken unuttum gitti zaten. ama şimdi tahlil sonuçlarıma bakıyorumda 500 ve 600 arası değişiyor. bu tehlikeli bişey olsaydı zaten doktorum söylerdi heralde.. bu haftaya kadarda arada kanamalarım oldu acilde filan yattığım serum bağlandığı oldu ama nedenini kan pıhtılaşmasına bağlamadılar hiç.. şimdi yazılanları okuyunca aklıma takıldı.. haftaya kontrolüm var doktoruma sorucam ama yine bana kesin evham yapyosun dicek :44: ama napim elimde değil :26:
canım ya gecmıs olsun, hamılelıkte dahada cok gorunuyormus dıs sorunları. benım bır arkadasımda olmustu, inatla ılac kullanmadı. aktardan karanfıl yagı alıp ağrı oldukca dısıne damlattı. ve rahatlattığını soyledı. senınde aklında olsun canım.3-5 tl lık bısey bence al bırtane bulunsun dolabında.
ama ınsallah kısa zamanda atlatırsın. kan pıhtılasmasına gelınce cok onemlı bır konu. bazen dr lar herseyı anlatmıyor ınatla ustune gıderek sormak lazım :) hernekadar fırca yesekte
bak biz klima kullanıyoruz, tamam odayı çok güzel isıtıyor, zamanıda ayarlama olayıda çok güzel. fakat klima kapandı mı oda direk soğuyor. fakat benim arkadaşım elektrikli petekten koydu yatak odasına, salondada kliması var, bu petekten çok daha memnun. onlarında dereceli olanı varmış, derece inince otomatik olarak ısıtmaya baişlıyor. bide kız uyumadan önce pijamısını onun üstünde ısıtarak giyiyormuş:):) ama ben kullanmadım, bilmiyom. sadece onun evinde bir kere kaldım. kaldığım odaya koymuştu, çokda güzel isındı oda.hımm aslında klımada alabılırım salona, gecede ya salnda yatırırım artık yada yatak odamda ufo kurarım. şu elektrıklı peteklerde cozum olabılır gece için.
canım :))) sen binmeyeceksın ama sen kullanacaksın gururla:) ama dıkkat et sıyah çocuğu yazın yakar. yanı kendı bındığımız arabalardan ornek alacaksak, sıyahın ıcıne bındığımızde daha cok pişiyoruz yazın. tabı tercıh senın:))))
bence boyle kalıcı seylerı annenın gıyım zevkıne gore dusunmek lazım :::) sonuçta uyumlu olalım dimi:) bende kahve rengı cok gıyerım o yuzden boyle seylerı bej tonlarında ıstıyorum:)
Selamlar güzel anneler uzun bi süredir giremedim unutmadınız umarım beni :) istanbula geleli 1 hafta olucak nerdeyse ve kızım memleketini çok sevdi kıpır kıpır maşallah :) hatta bazen canımı bile yakiyo :) bugun burda doktora gittik kızım kocaman olmuş 713 grdoktor gayet sağlıklı oldugunu soyledi tam gunü gunüne gidiyomus yarın havuzluhana gidiyoruz alışverişe baslicaz bakalım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?