endişelenme çıkmaz..burdaki ile test tarafı aynı...her gittiğimde ultrasona giriyorum. ebe hiç görmedim..ikili test yapıldı çok şükür temiz çıktı..diğerlerine gerek duymadı doktorum..bir Türkiye de saolsun hasteneler test yapmaya bayılıyorlar..gerekli gereksiz bi sürü test yapılan kişiler varburada herkese standart prosedur uygulaniyor:
10. haftada kan testleri, idrar testi
12. haftada seker tesi(ailende seker varsa)
18. haftada ultrason
25. haftada kan testleri yeniden
28. haftada seker(bu herkese yapiliyor)
32. haftada yeniden ultrason
aralarda da ebeyi göruyorsun. baslarda haftada bir, sonra seyreklesiyor, sonlara dogru da 15gunde bir sanirim.
2li,3lu test falan yapilmadi o yuzden bana... risk grubunda degilsin dediler, 35 uzerindeysen yapiliyor burada da... insallah bir sorun cikmaz...
kızlar kötü haber 100 luk şeker yuklemesı ıstedı drum((((((((((
3 gun ıcınde yaptırsın demıs pzrtsı tekrar gıdıcem dra
100 luk seker yuklemesınde 3 saat beklıyomussun ben 50 lılıkte bayıldım 100 lukte ne olur bılmem
sınır oldum yaaaa((((((( :18:
degerlerım :
aclık 81
1 saat sonra 168
Kızlaaarr kimse benim soruma cevap vermemiş( Unutulmuş (
Ama ben unutturmammm
Selam kizlar
bi sorum olucakti size, hamilelikte dis dolgusu yada dis cekimi yapilir mi ? :26:
kızlar kötü haber 100 luk şeker yuklemesı ıstedı drum((((((((((
3 gun ıcınde yaptırsın demıs pzrtsı tekrar gıdıcem dra
100 luk seker yuklemesınde 3 saat beklıyomussun ben 50 lılıkte bayıldım 100 lukte ne olur bılmem
sınır oldum yaaaa((((((( :18:
degerlerım :
aclık 81
1 saat sonra 168
endişelenme çıkmaz..burdaki ile test tarafı aynı...her gittiğimde ultrasona giriyorum. ebe hiç görmedim..ikili test yapıldı çok şükür temiz çıktı..diğerlerine gerek duymadı doktorum..bir Türkiye de saolsun hasteneler test yapmaya bayılıyorlar..gerekli gereksiz bi sürü test yapılan kişiler var
canım benim doktorum bana 50 lik yükleme yapacaktı sonra kiloma baktı direk sonuca gidelim dedi 100 lük yapacak şimdi..evet 3 saat boyunca sürüyormuş..yanına dergi kitap falan al sen de
Allah kolaylık versin..limon da koy çantana belki izin verirler..
benim okudugum kitaplarda aslinda bebegiyle fazla vakit geciremeyen annelerin bu sorunlari daha fazla yasadiklari yonunde. en uc noktadan örnek veriyorum: bebek agliyor agliyor ve sen ona karsilik vermiyorsun bebek zamanla ben zaten degersiz biriyim, hic gucum yok tek yapabildigim aglamak ona da karsilik veren yok tarzi bir dusunce icine giriyormus, hatta psikolojisi bozuluyor ve aglamaktan vazgeciyormus aslinda bu istenilen bir durum degilmis, uzerlerinde biriken stresi atmak icin her gun duzenli aglamalari gerekiyormus ama aglamasina izin verip onu oksamazsak stresi artiyor ve hircin,saldirgan,kavgaci bir cocuk oluyormus. ama aglamalarinda yaninda olursak bebek bir zmaan sonra nasilsa her ihtiyacim oldugunda yanimdalar, ne yaparsam yapayim kizmiyorlar biraz kendi basima takilayim ben yahu, ben bunlari da yapabiliyorum kendi basima her zmaan onlari cagirmama gerek yok tarzinda dusunmeyi ögreniyor ve ileriki yasamlarinda daha kendine guvenen,uyumlu ve basarili bireyler oluyormus. Su an okudugum kitap "Bilincli Bebek". Okudukca hamileligimin basindaki dusuncelerimden uzaklasiyorum, belki su an dusunduklerimde bebek dogunca degisecek her bebek farkli bir birey ve farkli tepkilerle yaklasmak gerekiyor. Ama avrupa'da bebeklere ögretilen aglamamak(aglatila aglatila aglamaktan vazgeciyorlar, ilk gunden beri yalniz uyuyorlar). Amerika'da ise tam tersi dogal ebeveynlik yayginlasiyor, bebegin ihtiyaclarina göre davraniyor anneler, bebeklerini uzmeden,strese sokmadan... ben kendimi dusunuyorum hala korksam annemlerin yanina giderim, biz ki buyuk insanlariz ve korkabiilyoruz, o kadar savunmasiz ki bize muhtaclar ki...
evet annesi her zaman uykusunu almali ki bebege bakabilsin. Okudugum yazida bebek sut icmek icmek uyandiginda aglamiyor, sadece agziyla memeyi ariyor diyordu. belki bende bu gerceklesmeyecek zir zir zir aglayan bir bebek olacak ama bunu denemek istiyorum, belki ikimizde guvenle ve misil misil uyuyacagiz. olmazsa kendi yatagina o da olmazsa kendi odasina gececek. zaten tek bir dogru yok ki bebek gelisiminde ne zorluklar bizi bekliyordur kim bilir :) yaygara yapiyor muamelesi yapmamaliyiz bu konuda da haklisin, cunku rutin olarak aglama ihtiyaclari olabiliyormus, hicbir neden yok ama agliyorlarmis. bu durumda ona sarilip rahatlamak mi istiyorsun sen, agla o zaman bebegim, bende agliyorum bazen gibi yumusak onu rahatlatan ses tonuyla konusmak daha dogruymus onu susturmaya calismak degil. zaten bir sorun mu var yoksa öylesine mi agliyor bunu zamanla ayird edebiliyormusuz. Ben benimle uyumasini denemem gerektigine inaniyorum, yapilan onca test diyor ki, bebek anneye nekadar doyarsa, bagimli degil aksine kendine guvenen ve zamanini geldiginde kendiliginden anneden kopan bir birey oluyormus.
Ama su da var ki her anne bebegi icin en dogru olanini bilir, annenin yaptigi en dogru olandir. icinden nasil geliyorsa kimseyi dinlemeyip öyle yapmaliyiz...
evete ikiside yapılabiliyor
ben çocuk gelişimini bilen biri olarak:bebek her ağladığında kucağımıza almalıyız önce meme vermeli istediği o değilse altına bakmalı ya da diğer ihtiyaçlarını gidermeliyiz ağladığında ilgilenilmeyen bebekte güvensizlik oluşuyor ve bu bir ömür geçerli oluyor kucağa alışmasın diye düşünüp ağlayan bebeğimizi kucağımıza almazsak kendisine ve çevresine güvenmeyen bir çocuk sahibi oluruz...
aslinda mecbur kalinmadikca yapilmiyormus ve en uygun dönem 4.-5. ve 6. aylarmis...
birde ben amalgam dolgunun bebege zararli oldugu hakkinda bir yazi okumustum aklinizda olsun...
bazi psikologlar bile bebek her agladiginda ona yardima kosarsak onu alistirmis oluruz diyor. bende kesinlikle senin gibi dusunuyorum, kucaga alismasin diye kendisine guvenmeyen bir cocuk sahibi olabiliriz. ne guzel cocuk gelisimi hakkindaki sorularimizi sna sorariz artik :)
peki bebek ilk dogdugunda bir sure anneyle uyursa, anneye bagimli mi olur sence? yoksa kendini guvende hissedecegi icin kendine guvenini daha kolay mi kazanir? sonucta sadece uyurken degil, 24 saat kendini guvende hissettirmeliyiz.
ohh ohh super. konusamadik yolculugun nasil gecti canim?
oh, canım, sen baya hızkı çıktın:) hepsini hallettin zaten:) bebişin o cicişleri güle güle kullanır inş. içinde ilk gülüşünü, ilk kelimesini ve ilki olan herşeyini sana yaşattırır inş.
bizde bu işleri halletsek çok iyi olur aslında:):)
oh oh oh maşallah bitirmişin gibi bişicik kalmamış
hepsini en güzel gnlerde kullanmanız dileğiyle cnm
bu arada 8kilo normal bu haftada hiç dert etme
sen kendini yormamaya dikkat et cnm..
güle güle kullanın canım
sağol canım inşallahhh allah hepimize aldıklarımızı sağlıkla kullanmak nasip etsinnnCanım hayırlı olsun aldıkların. Güle güle kullanın..
hayır cnm e bebek ve jokerde mother care ürünleri satılmıuoburada ayrintili diye gecmiyor iste, 2B ultrasona girdim ve bebegin her yerini incelediler. birde 3B ye girme sansim var eger istersem, ama organlar incelenmiyorsa sadece bebegi görmek icin girmeme gerek yok diyorum.
gecmis olsun canim en kisa zamanda iyilesirsin insallah...
ben mothercare urunlerini satiyor mu e-bebek ve joker demek istemistim aslinda ama anlasilmamis.
neyse tr ye dönunce tam ögrenirim artik...
puffffff,
kizlar sabahtan beri kendimde degilim yaaa,
sabah uyuyakalmisim, 5 dk.da hazirlanip evden ciktim , servise zor yetistim,
tum gun o sersemlik surdu ben de.
bir de icimde bi sikinti var nedense (hayrolsun) :-((
endişelenme çıkmaz..burdaki ile test tarafı aynı...her gittiğimde ultrasona giriyorum. ebe hiç görmedim..ikili test yapıldı çok şükür temiz çıktı..diğerlerine gerek duymadı doktorum..bir Türkiye de saolsun hasteneler test yapmaya bayılıyorlar..gerekli gereksiz bi sürü test yapılan kişiler var
canım benim doktorum bana 50 lik yükleme yapacaktı sonra kiloma baktı direk sonuca gidelim dedi 100 lük yapacak şimdi..evet 3 saat boyunca sürüyormuş..yanına dergi kitap falan al sen de
Allah kolaylık versin..limon da koy çantana belki izin verirler..
şimdi burda şahsi göürüşümü belirticem:bence bebek anneye bağımlı olmaz birlikte uyursa ama buna gerek yok gibi aynı odada olmak yeterli bir süre ...çünkü arkadaşlar doğumdan bir süre sonra cinsel hayat normale dönecek ve sakın o daha bebek ve uyuyor diye düşünmeyin bebğiniz bunu hissedecektir ve bu istenmeyen bir durumudur cinsel hayata aktif olarak dönüldüğünde bebkle oda ayrılmalıdır mutlaka
TEMEL GÜVENE KARŞI GÜVENSİZLİK ( 0- 18 AY)
İlk dönem, doğumdan bir buçuk yaşına kadar süren bir dönemi kapsar. Freud’un önerdiği gelişim dönemlerinden oral döneme denk düşer. Bu dönem de haz bölgesi ağızdır. Belli başlı davranış biçimi olarak emme, ya da içine alma gösterile bilir. Bebek bu dönem de etrafındaki uyarıcıları içine alma gösterilebilir. Bebek bu dönem de etrafındaki uyarıcıları içine almaya çalışır. Bunu hem emme biçiminde, hem de diğer duyu organlarıyla yapmaya çalışır. Örneğin gözleriyle etrafında gördüklerini içine almaya çalışır. Bu dönemin ikinci kısmın da diş çıkarma ile birlikte ısırma davranışı görülmeye başlar.
Bu dönem uygun şekilde geçirilmediği takdirde, ağızla ve içe almayla ilgili bir takım davranışlar sıklıkla görülebilir: Sigara içme gibi
( Bacanlı, 1998; s 70. )
Erikson’a göre bebekler anne ya da bakıcılarının davranışlarında güvenilebilirlik sezdikleri zaman onlara karşı temel bir güven duygusu geliştirirler. Örneğin, bebek ağladığı, acıktığı ve altını ıslattığında hemen rahatsızlığı gideriliyorsa, annesine ve yahut kendisine bakan kişiyi yanında bulmazsa ona karşı bir güvensizlik duygusu geliştirir. Eğer bir çocuk annesi yanından ayrıldığında gereksiz bir korkuya kapılmaksızın sakin bir vaziyette durabiliyorsa, bu onun annesine karşı temel güven duygusu geliştirdiğinin bir göstergesidir. Aksi halde, bebek ihtiyacı olmasa bile annesi yanından ayrılır ayrılmaz ağlamaya başlar. Bura da “sana güvenmiyorum, beni bırakıp gideceksin, daha önce de böyle yapmıştın” mesajı vardır.
Temel güven duygusundan yoksun yetişmiş olan çocuklar, ileriki hayatlarında sosyal ilişki kurmaktan çekinen kendine güvensiz kişiler olabilirler. Ancak, kişi daha sonraki dönemlerde bu eksikliğini telafi edebilirse sağlıklı sosyal ilişkiler kurabilen ve kendine güvenen bir insanda olabilir. Bu Erikson’un antidetarminist yaklaşımının bir sonucudur.
bütün bunları bilmeli çocuklarımıza ona göre davranmalıyız kendine güvenmeyen çocuk bizim eserimizdir unutmayalım...
TEMEL GÜVENE KARŞI GÜVENSİZLİK ( 0- 18 AY)
İlk dönem, doğumdan bir buçuk yaşına kadar süren bir dönemi kapsar. Freud’un önerdiği gelişim dönemlerinden oral döneme denk düşer. Bu dönem de haz bölgesi ağızdır. Belli başlı davranış biçimi olarak emme, ya da içine alma gösterile bilir. Bebek bu dönem de etrafındaki uyarıcıları içine alma gösterilebilir. Bebek bu dönem de etrafındaki uyarıcıları içine almaya çalışır. Bunu hem emme biçiminde, hem de diğer duyu organlarıyla yapmaya çalışır. Örneğin gözleriyle etrafında gördüklerini içine almaya çalışır. Bu dönemin ikinci kısmın da diş çıkarma ile birlikte ısırma davranışı görülmeye başlar.
Bu dönem uygun şekilde geçirilmediği takdirde, ağızla ve içe almayla ilgili bir takım davranışlar sıklıkla görülebilir: Sigara içme gibi
( Bacanlı, 1998; s 70. )
Erikson’a göre bebekler anne ya da bakıcılarının davranışlarında güvenilebilirlik sezdikleri zaman onlara karşı temel bir güven duygusu geliştirirler. Örneğin, bebek ağladığı, acıktığı ve altını ıslattığında hemen rahatsızlığı gideriliyorsa, annesine ve yahut kendisine bakan kişiyi yanında bulmazsa ona karşı bir güvensizlik duygusu geliştirir. Eğer bir çocuk annesi yanından ayrıldığında gereksiz bir korkuya kapılmaksızın sakin bir vaziyette durabiliyorsa, bu onun annesine karşı temel güven duygusu geliştirdiğinin bir göstergesidir. Aksi halde, bebek ihtiyacı olmasa bile annesi yanından ayrılır ayrılmaz ağlamaya başlar. Bura da “sana güvenmiyorum, beni bırakıp gideceksin, daha önce de böyle yapmıştın” mesajı vardır.
Temel güven duygusundan yoksun yetişmiş olan çocuklar, ileriki hayatlarında sosyal ilişki kurmaktan çekinen kendine güvensiz kişiler olabilirler. Ancak, kişi daha sonraki dönemlerde bu eksikliğini telafi edebilirse sağlıklı sosyal ilişkiler kurabilen ve kendine güvenen bir insanda olabilir. Bu Erikson’un antidetarminist yaklaşımının bir sonucudur.
bütün bunları bilmeli çocuklarımıza ona göre davranmalıyız kendine güvenmeyen çocuk bizim eserimizdir unutmayalım...
öncelikle geçmiş olsun.
izmirde alışveriş merkezleri dışında bebek ürünleri satan mağazaların topluca bulunduğu biryer var mı?
ben aydındayım, h. sonu izmire gideceğiz de kemeraltında vardı galiba ama orası da haftasonu açık mı bilemiyorum.
izmirlilerden cvp gelirse çok sevinirim
merhaba bayanlar tekrarr annesı baabasıyla bebısımız bıraz gezındık alısverıs yaptık bebıse
*1tane 6lı zıbın
*1tane 5lı zıbın
*2tane cıtcıtlı badı
*1tanepenye battanıte
*kıs ıcın kadıfe tulum cok sırındı almak ıstedım :)
*1cıtcıtlı tulum
*2 tane ıc dıs zıbın aldık(mavı-bayz) gobek bagı dusene kadar gereklı oluyo dedıler ıkı tane aldım bı kc tane daha lazım ama
*1 corap
*1patık
*kuvetı ıcınde dıle aldık havlu ıı dedıler ole aldık normal fıle ız ypbılıyo rhat deıl dedıler
toplam 106tl verdık
devamı gelıcek ınsallh karısıma serdım bakıyorum tum esyalarımızaa :) cogaldıkca dahad heveslenıyo ınsan :) gulegule saglıkla kullanır ınsallh bebısım bebıslerımız ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?