2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

endişelenme çıkmaz..burdaki ile test tarafı aynı...her gittiğimde ultrasona giriyorum. ebe hiç görmedim..ikili test yapıldı çok şükür temiz çıktı..diğerlerine gerek duymadı doktorum..bir Türkiye de saolsun hasteneler test yapmaya bayılıyorlar..gerekli gereksiz bi sürü test yapılan kişiler var

canım benim doktorum bana 50 lik yükleme yapacaktı sonra kiloma baktı direk sonuca gidelim dedi 100 lük yapacak şimdi..evet 3 saat boyunca sürüyormuş..yanına dergi kitap falan al sen de
Allah kolaylık versin..limon da koy çantana belki izin verirler..

Canım üzülme allahın izniyle birşey çıkmayacak benim ilk hamişliğimde yaptırmıştı diyet yap cnm beyaz pilav makarnayı patatesi kes bol su iç hamur işini kes tatlı şeyleri kes 3 günlüğüne benim dr bana öyle demişti 100 lükte çıkmadı bir de aklında olsun kesinlikle hareket etme içtikten sonra yürüme hareket kan şekerini arttırıyormuş ben 50 likte bilmiyordum 100 lükte valla yerimden kalkmadım benimde ctesi tırsıyorum valla :18:

Son düzenleme:

hayirlisi olsun diyorum artik :) gerci ultrasonda her sey yolunda deyince rahatlamistim biraz. bebegi görmek de cok guzeldi. burada da doktor cok az göruyorsun, ben ebe diyorum gerci doktor olmadiklari icin gebelik ve dogum danismani(midwife) aslinda. basta cok garip geliyordu, tr de kimse ebe görmez cunku, ama görusmeler arttikca aslinda bizdeki ebe kavramindan farkli olduklarini gördum, en az doktor kadar bilgililer gibi geliyor ya da ben hicbir sey bilmiyorum :) ama bir problemim olsun, ona gidip danisayim(ki gitmeden bir suru arastirma yapiyorum) benim kafamdaki cevaba cok benzer cevap veriyor bu da beni cok rahatlatiyor. okudugum bir dogum kitabinda dogumunuzda mutlaka ebe de bulunsun cunku doktorlar olaya maddesel yaklasiyor cunku öyle egitiliyorlar, testler, cerrahi mudahale, her an bir sorun cikacakmis gibi... ama ebeler daha psikolojik yaklasiyorlar cunku onlara hamilelik ve dogum surecinin bir hastalik oldugu degil dogal bir olay oldugu ögretiliyor ve sizin duygulariniza daha iyi odaklaniyorlar diyordu.

Yine de kontrollerin doktor tarafindan yapilmasi daha iyidir sanirim, bu kadar da dogal yasamak bana biraz zor ve daha karmasik geliyor cunku alisik degilim, kontrol kontrol kontrol ve yine kontrol gerekiyormus gibi hissediyorum cogu zaman, sonra kendimi normal olduguna alistirmak zorunda kaliyorum cunku burada her sey normalmis gibi yaklasiliyor, minimum mudahale yani :)

seker yuklemesi hakkinda dun birkac arkadas test yapildigini ama hemsirenin limona izin vermedigini yazmisti, onun yerine su miktarini arttirmis hemsire. burada ise limonu kendileri öneriyor ve seker yuklemesinden sonra sadece bir yudum su icmene izin veriyorlar. su ekleyerek, konsantrasyonunu degistirmek dogru olmayabilir yani.

ben çocuk gelişimini bilen biri olarak:bebek her ağladığında kucağımıza almalıyız önce meme vermeli istediği o değilse altına bakmalı ya da diğer ihtiyaçlarını gidermeliyiz ağladığında ilgilenilmeyen bebekte güvensizlik oluşuyor ve bu bir ömür geçerli oluyor kucağa alışmasın diye düşünüp ağlayan bebeğimizi kucağımıza almazsak kendisine ve çevresine güvenmeyen bir çocuk sahibi oluruz...

bazi psikologlar bile bebek her agladiginda ona yardima kosarsak onu alistirmis oluruz diyor. bende kesinlikle senin gibi dusunuyorum, kucaga alismasin diye kendisine guvenmeyen bir cocuk sahibi olabiliriz. ne guzel cocuk gelisimi hakkindaki sorularimizi sna sorariz artik :)

peki bebek ilk dogdugunda bir sure anneyle uyursa, anneye bagimli mi olur sence? yoksa kendini guvende hissedecegi icin kendine guvenini daha kolay mi kazanir? sonucta sadece uyurken degil, 24 saat kendini guvende hissettirmeliyiz.

aslinda mecbur kalinmadikca yapilmiyormus ve en uygun dönem 4.-5. ve 6. aylarmis...

birde ben amalgam dolgunun bebege zararli oldugu hakkinda bir yazi okumustum aklinizda olsun...

haklısın canım onu yazmayı atladım zaten hiçbirimiz doktorumuza danışmadan böyle bir işe kalkışmayız zaten amalgam dolguda cıva var sanırım sebep o.inşalllh gerek duymayız önümğzdekiş üç ayda ..

şimdi burda şahsi göürüşümü belirticem:bence bebek anneye bağımlı olmaz birlikte uyursa ama buna gerek yok gibi aynı odada olmak yeterli bir süre ...çünkü arkadaşlar doğumdan bir süre sonra cinsel hayat normale dönecek ve sakın o daha bebek ve uyuyor diye düşünmeyin bebğiniz bunu hissedecektir ve bu istenmeyen bir durumudur cinsel hayata aktif olarak dönüldüğünde bebkle oda ayrılmalıdır mutlaka

: “0-1 yas arasi, çocugun temel güven duygusunu kazanmasi gerekir. Bu dönemde temel güven duygusu kazanilmadigi takdirde, daha sonra kazanilmasi güçtür.” buna gelişimde kritik dönem denir.

ohh ohh super. konusamadik yolculugun nasil gecti canim?

geldigimden beri fazla giremedim nete canım yaa burda o kadar yoğunum ki :) yolculuğum çok güzel geçti yanımda çok korkan bi teyze vardı :) onu sakinleştirmekten nasıl geçtiğini anlamadım doğrusu :) sen nasılsın??

:) burdan alabileceklerimi aldım canım bi daha gelme şansım yok çünkü :)) ama iyi de oldu son aylarda bu kadar gezip ayakta durabileceğimi sanmıyorummm:)

oh oh oh maşallah bitirmişin gibi bişicik kalmamış
hepsini en güzel gnlerde kullanmanız dileğiyle cnm
bu arada 8kilo normal bu haftada hiç dert etme
sen kendini yormamaya dikkat et cnm..

sağol canım :) ufak tefek eksikler kaldı ama onları burdan taşıyamam zaten :) dönünce oları da alıcam en geç haziran sonu bitirmiş olurum hayırlısıyla alışverişi. darısı diğer tüm arkadaşlarımın başına inşallahhh :) doktor da normal dedi kiloma ama kendimi böyle tombik görmeye alışık değilim tuhaf geliyo bana bu halimm :)

güle güle kullanın canım

sağol canımmm :)

Canım hayırlı olsun aldıkların. Güle güle kullanın..
sağol canım inşallahhh allah hepimize aldıklarımızı sağlıkla kullanmak nasip etsinnn

TEMEL GÜVENE KARŞI GÜVENSİZLİK ( 0- 18 AY)

İlk dönem, doğumdan bir buçuk yaşına kadar süren bir dönemi kapsar. Freud’un önerdiği gelişim dönemlerinden oral döneme denk düşer. Bu dönem de haz bölgesi ağızdır. Belli başlı davranış biçimi olarak emme, ya da içine alma gösterile bilir. Bebek bu dönem de etrafındaki uyarıcıları içine alma gösterilebilir. Bebek bu dönem de etrafındaki uyarıcıları içine almaya çalışır. Bunu hem emme biçiminde, hem de diğer duyu organlarıyla yapmaya çalışır. Örneğin gözleriyle etrafında gördüklerini içine almaya çalışır. Bu dönemin ikinci kısmın da diş çıkarma ile birlikte ısırma davranışı görülmeye başlar.
Bu dönem uygun şekilde geçirilmediği takdirde, ağızla ve içe almayla ilgili bir takım davranışlar sıklıkla görülebilir: Sigara içme gibi
( Bacanlı, 1998; s 70. )
Erikson’a göre bebekler anne ya da bakıcılarının davranışlarında güvenilebilirlik sezdikleri zaman onlara karşı temel bir güven duygusu geliştirirler. Örneğin, bebek ağladığı, acıktığı ve altını ıslattığında hemen rahatsızlığı gideriliyorsa, annesine ve yahut kendisine bakan kişiyi yanında bulmazsa ona karşı bir güvensizlik duygusu geliştirir. Eğer bir çocuk annesi yanından ayrıldığında gereksiz bir korkuya kapılmaksızın sakin bir vaziyette durabiliyorsa, bu onun annesine karşı temel güven duygusu geliştirdiğinin bir göstergesidir. Aksi halde, bebek ihtiyacı olmasa bile annesi yanından ayrılır ayrılmaz ağlamaya başlar. Bura da “sana güvenmiyorum, beni bırakıp gideceksin, daha önce de böyle yapmıştın” mesajı vardır.
Temel güven duygusundan yoksun yetişmiş olan çocuklar, ileriki hayatlarında sosyal ilişki kurmaktan çekinen kendine güvensiz kişiler olabilirler. Ancak, kişi daha sonraki dönemlerde bu eksikliğini telafi edebilirse sağlıklı sosyal ilişkiler kurabilen ve kendine güvenen bir insanda olabilir. Bu Erikson’un antidetarminist yaklaşımının bir sonucudur.

bütün bunları bilmeli çocuklarımıza ona göre davranmalıyız kendine güvenmeyen çocuk bizim eserimizdir unutmayalım...

hayır cnm e bebek ve jokerde mother care ürünleri satılmıuo
puffffff,
kizlar sabahtan beri kendimde degilim yaaa,
sabah uyuyakalmisim, 5 dk.da hazirlanip evden ciktim , servise zor yetistim,
tum gun o sersemlik surdu ben de.

bir de icimde bi sikinti var nedense (hayrolsun) :-((

cnm içindeki sıkıntın hayı olsun inş
sabah yetişemem diye sıkıntı yaptıysan o geçmemiştir bi türlü ondandır

cnm ben drumla konsumadım ama bı arkd.mın dru test yaptırmadan önce 3 gun boyunca sekerlı bıseyler yee hamusısı ye falan demıs o aklıma takıldı ??
pzrtsı yaptırmayı dusunuyorum bakalım devalette yaptırmıstım 50 lık olnaı bunu ozelde yaptırım barı yoksa yıne bayılırım maazallah
lımon koydurmadılar bu arada

haklısın canım ben mümkün olduğun hep kendi odasında düşünüyorum ..sadece ilk haftalar yada misafir geldiğinde kendi odamda olabilir...bebek için sakıncalı durum olabilir.ç.psikolojiside olumsuz etkilenebilir..benim bi arkadaşım var..kendide eşide uzman ama çocuk 3 yaşına gircek halen onların odasında....o çocuğun halini düşünemiyorum...

kendimi derste gibi hissetim

Canım hello baby var bayraklıda. Hem aradığın herşeyi bulabilirsin istediğin model ve marka hemde haftasonu açık. Ben mutlaka oraya git derim.

merhaba bayanlar tekrarr annesı baabasıyla bebısımız bıraz gezındık alısverıs yaptık bebıse
*1tane 6lı zıbın
*1tane 5lı zıbın
*2tane cıtcıtlı badı
*1tanepenye battanıte
*kıs ıcın kadıfe tulum cok sırındı almak ıstedım :)
*1cıtcıtlı tulum
*2 tane ıc dıs zıbın aldık(mavı-bayz) gobek bagı dusene kadar gereklı oluyo dedıler ıkı tane aldım bı kc tane daha lazım ama
*1 corap
*1patık
*kuvetı ıcınde dıle aldık havlu ıı dedıler ole aldık normal fıle ız ypbılıyo rhat deıl dedıler
toplam 106tl verdık
devamı gelıcek ınsallh karısıma serdım bakıyorum tum esyalarımızaa :) cogaldıkca dahad heveslenıyo ınsan :) gulegule saglıkla kullanır ınsallh bebısım bebıslerımız ...

gülw gülw kullanın cicileriniziii
fotolarını bekliyoruz annesi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…