2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

gunaydin arkadaslar..

bu sabah kendimi cok kotu hissediyorum;
acayip i yorgunluk ve uyku hali var uzerim de, bir de gogsum de nefesim daraliyor sanki :-((((((((
nasil calisicam aksama kadar bilmiyorum yaa

ay cnm yaa geçmiş olsun dikkat et kendine..
bende 2 gündür öyleydim ama bu sabah iyiyim şükür
ben gündüzleri yatıp dinlendim geçti
sen ne yapacaksın inş en kısa zamanda eski haline döner cnm benim...
kızlar biz kızım için isime karar verdik CEYDA düşünüyoruz sizce nasıl?
 

sagol cnm benimmm.
gecen h.sonu da dogru durust dinlenemedim ben;
bi gun k.validemlere gittik, ertesi gun de dolap falan geldi, usta vardi, ayakta kaldim.
ondan bu yorgunluk sanirim.

neyse bakalim, gecer ins.
bugun biraz rolantide calisayim )
 

burdayım canım :)))merak etme kötü bişey yok:)))
hasta oldum gene soğuk algınlığı geçen çarşambadan pazara yattım pzt okula başladım falan filan burun akıntısı kesilmedi gitti valla tıkanıklıkta ayrı dert geceleri bende kendi sesime uyanıyorum :))))))
eşim uyanıyorum ki yanımda değil sabah kalkıyorum yanıma geşlmiş :))) kocammmm yaaaaa ben üzülürüm diye sabahları yataga geliyomuş:))))))))))) çok hoşuma gitti 2 gündür çift yastık yaptım annem sesim kesilmedi tam ve çokda rahat edemedim bi ayar çekmem gerek galiba :))
eşim dün amsterdama gitti cumaya dönecek şimdiden özledim onu (( kızkardeşim yanımda kayınvalidem ve kayınpederim geldiler şimdi kaynımdalar heralde haftaya falan da bize gelirler eşim dio ki keşke annem burda kalsa bi on gün sebze yemekleri yerdin bende nasılsa gelecekler canım yerim gene dedim ahhhh canım kocaaammm beni düşünüyooo annesine ahçı muamelesi yaptı benim beslenmem için çok sevindim valla :))
bunların dışında tek sıkıntımda şeker arkadaşlar (((((((( günde 3 hap içiyorum fazla geliyo drmla cuma görüşecektim ama aksilik oldu gidemiycem perşembeye aliim dedim olmadı doluymuş önümüzdeki hafta da ben yokum ailemin yanına gidiyorum ancak bidahaki hafta gidebilicem ( annemde anlamıyo beni sürekli sen beslenmiyosun diyip duruyo diorum ki ben herşeyi yiyorum ama sadece tatlı seyler yemiyorum oda bana ve bebegime zarar ama anladığını zannetmiyorum hiç ( emzirmedede aynı şeyler olacak sanırım (
neyse muhim değil mi:)))
bende arada okudum yazılanları falan asğı yukarı herkes iyi sorun yok gibi yani ufak tefek seyleri sorun saymayalım dimi:))))
bu arada temmuz topiğinde erken doğum yapanı okudumda allah yardımcısı olsun umarım kimsenin başına gelmez çok zor bişeyy
en korktuğum durum valla (

aaa gelişimci insüline başlamışsın duydum şekerin kaç çıktı canım 100 lük yaptıracaktın nasıl kullanıyosun miktarı nasıl ayarladınız valla bende düşünmüyor değilim ama drum daha istemedi hapı arttırdı biliyosun ........
bebeğimin hala eksikleri var zira bişey almıyorum çünkü:)))odasını bu hafta sonu vericez duvar kagıdı nerden baksam bilemedimunkapanına mı gitsem perde de bakıcam çünnkü tabii bide emzirme ve banyo malzemeleri alınacak onun dışındaki eksikler çok muhim değil sonrada alınır bence velhasıl kelamm benden böyleee
 

güzel miş canııım sağlıkla vurun inşallah :))) bizde hala tık yok son dakka olacak galiba :)))
 
peppermintcimm çok geçmiş olsun yorma kendinii daha çook zamanımız var

herzaman_seninle ceyda çok hoş havalı bi isim bence. adıyla sesleneceğin günlere azzzz kaldııı maşallahhhh.

Cerenimo geçmiş olsun canım.. şekerinin çıkmamasına çook sevindimmm

gelişimcimaşallhhhhh diyetine çok sadıksın anlaşılan.. yani kilo almasak ya da 1kilo falan alsak sorun görmüyo di mi doktorlar. benim imkansız da kilo almamam olur da az alırsam bebişi besleyemedim mi diye düşünmemek için soruyorum da..
 
Kızlar selam,

umarım herkes iyidir. Artık yavaş yavaş hamileliğin ağırlığı çökmeye başladı.

Peppermint; canım bende de nefes problemi oluyor. Hele yemeklerden sonra, çok kötü oluyorum...Karnım patlayacakmış gibi oluyor...

herzaman_seninle; ceyda ismi çok güzel canım. İsmiyle doğsun, büyüsün minişin...

venus; canım bende işten eve gidince 2 saat kadar uyuyorum, hatta bazen hiç uyanamıyorum. Direk yatağa gidip uykuma devam ediyorum....

Kızlar bu arada sabah tartıldım 61,5 kg olmuşum. En son 21 Nisanda 60 kiloydum.3 haftada 1,5 kilo almışım. Toplamda 6,5 kg yapıyor
 
Son düzenleme:
herkese merhabalar.arkadaşlar dün başımıza gelen bir olayı sizinle paylamaşmak istiyorum çünkü HER AĞRIYI hamileliğe bağlamayalım.kız kardeşim de hamile yaklaşık 1 haftadır sağ kasığında ağrı vardı dün okuldan acile kaldırmışlar.böbrekte 3 kat büyüme çıkmış cuma günü acil ameliyata alacaklar artık ben de hamile hamile refakatçı olucam.o yüzden eğer böyle ağrılarınız varsa bi doktora görünün.
 
efsung hosgeldin cnm, cok gecmis olsun dikkat et kendine

herzaman_seninle ceyda cok hos bir isim cnm. bir de ben ceyla ismini de begeniyorum belki degerlendirirsin.

kizlarrr,
bisey dorcam duvar ve dolap stickerlari en cok cesit nerde bulunur. ben yeni yaptirdigimiz dolabi bikac stickerla suslemek istiyorum da. ??
bir de koridorumda ki bos duvara da buyuk bi sticker istiyorum; dolapla uyumlu olacak sekilde.
dolab icine de bikac kutu; prensesimin coraplarini falan koymak icin.
koctas ve ikeaya mi baksam.
baska nerde olur boyle seyler?
belki 19 mayisda gidebiliriz; tatiliz ya
 


sagolun kizlarrrrr



aaa, cok gecmis olsun cnm.
venus'un de bobreginde hafif buyume olmustu ama onun ki ameliyatlik kadar degildi.
kizlar tam olarak idrari bosaltamamaktan oluyormus sanirim bu bobrek buyumesi.
Allah esirgesin yaaa
 
Kızlar günaydın,

Daha yeni geldim nerdeyse işe, sabah gittim doktora tahlil verdim, idrar yollarında enfeksiyon çıkmıştı, antibiyotik kullandım mecburen, şimdi kontrol için tekrar tahlil yaptırdım, inşallah geçmiştir:18:

Kan uyuşmazlığı için iğne yazacaktı, mor reçete diye birşey varmış ona yazılması gerekiyormuş, onu bekledim, sonra gittim eczaneye bizde olmaz eczacı odalrından almanız gerek dediler. Normal reçeteye de yazılması gerekir dediler, SGK için. Sigorta ile alacaksanız gerek yok dediler, ne kadar dedim 100 küsür liraymış...Sonra tekrar doktora çıktım, normal reçeteye de yazdırdım. İlacı vermeleri için kan grup kartlarımızın da olması gerekiyormuş prosedür....prosedür... Ne zormuş...
Yarın hallederim artık.
 

Canım dua ediyorum valla, en kısa zamanda huzura kavuşsun...
Odayı nemlendirmek için de canım yatak odanıza bir kaba su koyun, kaloriferleriniz yanıyorsa hala havluyu ıslatıp radyotörün üstüne koymak da işe yarıyormuş.
 
Arkadaslar, bugun bana gelen bir maili paylasmak istedim cunku gercekten onemli.:26:

SOLİTİN aslında gıdalarda hiç bulunmamalı
Bu kadarına da pes artık, gıda firmaları birkaç kuruş için hayatlarımızı hiçe sayıyor ve halkımızı bu yönde bilinçlendiren bilim adamlarımızı tehdit etmeye kadar işi vardırdılar.
Ankara Hıfsızsıhha Gıda Denetim Bölüm Başkan Yrd. Gönül Özdeğer ve iki asistanı SOLİTİN adlı kimyasal ile ilgili çalışmaları ve yayınları dolayısı ile ölüm tehditleri aldıklarını açıkladılar ve savcılığa suç duyurusunda bulundular.

SOLİTİN aslında gıdalarda hiç bulunmaması gereken tamamen kimyasal bir ajan hatta basit olarak melaminimsi bir plastik, sütlere,yoğurt ve ayranlara ve sütün girdiği her çeşit besine katılıyor çünkü bu molekül su ile inanılmaz şekilde bağlanarak kıvam arttırıyor,bu hem imalat proçesleri açısından zaman kazandırıyor, hem gıda doğallığını kaybettiğinden son kullanma tarihini uzatıyor ve firmaların stoklu çalışmasını sağlıyor, hem maliyeti inanılmaz düşürerek firmaların rekabet gücünü arttırıyor.

Çocuklarınıza beş kuruşa, yirmi kuruşa, elli kuruşa gofret, çikolata ve süt ürünleri alabilmemiz, evlerimize çeşit çeşit peynir, yoğurt, hazır sütlü tatlı vs girebilmesi hep bu yüzden.
SOLİTİN bir tricalcid bileşiği yani doğada en bol ve bedava bulabileceğiniz türden, tebeşir gibi, alçı taşı gibi, oysa bu bileşik böbreklerden atılırken renal tubuluslardaki glomerüllerde birikiyor ve filtrasyonu yani böbreklerin kanı süzmesini engelliyor,ve sonuç böbrek yetmezliğine kadar uzanan böbrek rahatsızlıkları serum üre ve kraetinin düzeylerinde artış ve bunun getirdiği devamlı yorgunluk hali, hafıza ve konsantrasyon bozuklukları ve hatta ciddi mental bozukluklar, Almanya Solingen üniversitesi Pskyatri bölümünce 2009 da 21. Europe Pscyhatry Society'e sunulan bildirgede Şizofreni ve SOLİTİN kullanımı arasında ilişkiler olması muhtemel olduğu, Özellikle Paranoid Şizofreni vakalarında kanda tricalciophospate bileşiklerinin normalden 16 kat yüksek olduğu belirtilmesine rağmen bildirge nedense Kongrede sunum için kabul edilmedi.
Üretici firmalar SOLİTİN'i hiç bir şekilde ürün etiketlerinde bildirmiyor, aldığımız ürünlerde SOLİTİN olup olmadığını yine de bir kaç basit deney ile anlayabiliriz, eğer bu yönde bir şüphe oluşursa derhal bulunduğunuz il Hıfsızsıhha Md. ile ilişkiye geçerek şüpheli gıdanın test edilmesini talep ediniz, bu şekilde binlerce hatta yüzbinlerce insanın sağlığını kurtarabilirsiniz, çevrenize baktığınızda ne kadar çok dializ merkezi ve böbrek hastası olduğunu siz de görüyorsunuz bu artışın sebebi bazı ahlaksız firmaların kar hırsından başka bir şey değil.
Aldığınız sıvı ürünler (süt, ayran, çikolatalı süt vs) için şu yolu izleyebilirsiniz bir metal'i (çatal, kaşık vs) el yakacak düzeyde ısıtın ve test etmek istediğiniz sıvıya batırarak çalkalama hareketi yapın, metali çıkardığınızda birbirinden ayrılmış öbekler halinde beyaz topaklar görürseniz o üründe SOLİTİN var demektir.
Peynir vs türü ürünlerde ise üründen bir parça alarak sirkeli suya koyunuz eğer sirkeli suyun üzerinde kalan beyazımsı bir tabaka görürseniz o üründe SOLİTİN var demektir.
Çikolata, gofret türü ürünlerde ise ürünü elinizle basitçe kırın, eğer kırığın her iki tarafında süt beyazı noktalar varsa o üründe de SOLİTİN vardır.
Sağlığımız için, geleceğimiz için, çocuklarımız ve sevdiklerimiz için bu bilgileri bütün çevremize yayalım ve toplumsal olarak tepkimizi ortaya koyarak AB Normlarında olmayan bu katkı maddesinin üretici firmalar tarafından daha fazla kullanılmasını engelleyelim.
Saygılarımla
Yrd. Doç. Dr Gülden Semavi
Ankara Üniversitesi Hacettepe Tıp Fakültesi Biyokimya Blm.
 

Cok kolay gelsin.


Ceyda, guzel bir isim.Mutlulukla ismini kullansin.


Ayyy cok gecmis olsun, acil sifalar diliyorum.

Cerenimo, seker sonucun iyi cikmis, gozunaydin.:13:

Efsung ve Gelisimci, seker icin yaptiginiz diyetler ve aldiginiz ilaclar cok kolay gelsin arkadaslar.:13:

Venus, yorgunluklar dedigin gibi artik cok normal ben de artik iyice yavasladigimi hissediyorum. 3. tirmesterde daha da yavaslayacagiz. Horlama icin iki yastikla uyumayi dene canim.
 
güzel miş canııım sağlıkla vurun inşallah :))) bizde hala tık yok son dakka olacak galiba :)))
bizdede hiç tık yoktu bi gecede karar verdik geçen akşam..
kizlar, eylul annelerine nazr degdirdik galiba,
tartismislar forumda; topikleri kapatilmis..
anaaa niye kavga ettiler acaba
çok şükür bizim topiğimiz bir numara nazar deymesin...
beğenmene sevindim cnm..bi arkadaşa daha danıştım oda havalı bi kız andırdı gözümün önünde dedi
bende bende ben onun için ne sıkıntılar çektim havalı olsun azıcık bişi olmaz dedim...
pekte yok etrafta ondan benide cezbetti isim..banada havalı geliyo yani...
sğl cnm beğenmene sevindim...inş ismiyle seslendiğim günleride görürz...inş...
sğl cnm beğenmene sevindim...
dediğin malzemeler için sana tavsiyeedeceğim yerleri yazmışsın zaten cnm ıkeada koçtaşta olabilir

sğl cnm teşekkür ederiz teyzesi....
 
kızlar merhabaa
biz oğluşumla izne ayrıldık.. bi daha da gitmicez, ardından doğum iznimi başlatıcam..
evdeyiz bundan sonra
ilk günden biraz sıkıldık bile amaa

kızlar benim kasıklarımda ayağa kalkıp biraz dolaşınca sanki bebek düşecekmiş gibi ani bir şey oluyo. tam olarak anlatamıyorum da nasıl olduğunu ama garip bişi oluyo işte
aranızda var mı böyle sıkıntısı olan
 

cnm hayırlı olsun iznin..
bebişinin hazırlıklarıyla geçirirsin vaktin nasıl geçtiğini anlamazsın.
o dediğin sızı şeklinde ağrı bendede oluyo sanki bebek düşüyomuş gibi hissediyorum
ama denedim bikaç kez idrara sıkışınca oluyo sanki daha çok..
 
24 azra3437 erkek fatih eymen
55 zarpdeniz kız clarissa

AA PARDON CNM YAA,
zarpdeniz'le karistirdim seni :26:


akil da kalmadi valla
Peppermint, evet biraz karistimisin canim... Bu arada Turk ismine de karar verdik, Clarissa Ela olacak. Esimin gozleri yesil, benimki de kahverengi, kizimizin da gozlerinin ela olma ihtimali var. Bir de hem ilk ismi ile hem de soyadimizla uyumlu olacak.





Oda nemlendiricisini kullanan tecrubeli anneler cok dikkatli ve az kullanilmasini oneriyorlar. Esin icin uzuldum, umarim bir daha tartismazlar.


Ilk seker yuklemesi tok karna 50'lik yapiliyor eger sonucunuz 140'in uzerinde cikarsa ikinci kez de ac karna 100'luk seker yukleniyor. Mermersah denilen yumusak, suyu kolaylikla ceken tulbente benzer bezi ayri yada bitisik kullanabilirsiniz. Ayni bezden agiz silme mendillerinin de yapilmasi oneriliyor.
 
canim yaa insallah duzelir, stresler biter, mutlu mutlu gecer hamileligimiz...
Horlamalarimiz hamilelikten dolayi bence, o yuzden utanilacak bir sey yok :) Nefes darligi cekmemiz de normal sanirim, bir yerde okumustum ama nerede ve ne okumustum hatirlayamiyorum simdi. Sanirim dedigin gibi ilk uc aya benzer belirtiler yasamaya basliyoruz yavas yavas, yorgunluk, hafiza kaybi vs...

bence internetten alabilirsin, tr de hepsiburada.com da vardi, duvarlari suslemek icin olanlar da var. Ben erkek olacagi icin, hayvan sevgisini belki arttirabilirim diye duvarlari ciftlikmis gibi suslemeye karar verdim, bu modeli amazonda vardi sadece. ayni markanin denizalti , cicek bahcesi gibi modelleri hepsiburada.com da var. yorumlarda gayet olumluydu, tasinan anneler bile bir kac kez sokup taktim hala kullaniliyor demisler.


oo ne guzel keske bende izinde olsam :)

cok nadir bana da oluyor sanki dusecekmis gibi, hemen dinleniyorum, yurumuyorum yani.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…