2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaslar Merhaba

Bizim seker yukleme sonucumuz 118 cikti. Bizde ailede seker hastasi yok, ben de gebeligin basindan beri hep limonlu seylere aserdigim icin cok ihtimal veremiyordum ama yinede endiseleniyordum, cok sukur simdi biraz daha rahatladim.

Dun dogum kursuna basladik. Emzirme ile ilgili uygulama ve bebek yikama denemeleri cok keyifliydi, diger bilgilerin cogunu zaten kitaplardan ogrenmistim. Esim bebegi benden daha iyi yikadi! Ben sol kolumu ve elimi kullanmada cok basarili degilim. Esim sanki yillardir bebek yikiyormus gibi cok kolay yapti ben 4-5 kez denedim! Dogumu sezeryanla yapacagimiz icin bebegi yanda sag dirsekten destek alarak tutup, sag elle de boynunu tutup, sol elle memeyi kavrayip emzirme teknigini ogrendim tabii cansiz et bebekle... En basit ve en rahat olan nefes alma teknigi denemeleri yaptik bol bol...Yenidoganda bebek yikandiktan sonra basina beresinin hemen takilmasi oneriliyor cunku yenidoganlar vucut isilarini daha ayarlayamazlarmis. Danisman siz usuyorsaniz bebeginiz de usuyordur, cok fazla kiyafet de giydirmeyin dedi. Kundak yapilan bebekler kendilerini anne karninda gibi guvende hissediyorlarmis, o yuzden cok siki olmamak kaydiyla kundak yapilmasi oneriliyor, bebegin bazen elleri iceride bazen disarida... Kundak denemeleri de yaptik, iyi oldu. Zaten kursa denemeler icin gidiyoruz, yoksa kitaplardan ve internetten cok sey ogrendim ama yasamak tabiiki farkli olacak, bunun da bilincindeyim. Bebekleri yatirirken mutlaka yataginin sonuna dogru ayaklarinin gelmesine dikkat edilmesi, uzerine ortulen battaniyenin de yanlardan alta sikistirilmasinin ani olumleri onlemek amaciyla uzerine basilarak soylendi. Yatagin basina yanlarina tuylu uyuncaklar da koymak yok, oyuncaklar bebegin yuzune gelip nefes almasini engelleyebilirmis. Simdilik aklima gelenler bunlar, bircogunuz biliyorsunuzdur ama yine de bir tekrar olsun.

Arkadaslar, bazilariniz nefes almaktaki guclukten bahsetmis, bu da gebeligin getirdigi yeniliklerden birisi...Rahmin buyumesiyle, organlarimiz da birazcik yerlerinden ayriliyorlarmis, o yuzden de biz kendimizi nefe alamiyormus gibi hissedebilrmisiz, ozellikle 3.trimesterde...ki hepimiz cok yaklastik. Cok endiselenmeyip, derin nefes alma tekniklerini uygulamkta fayda var, bebegimiz acisindan endiselenecek hic bir sey yokmus, aklinizda olsun.

Hayirli olsun. Bol bol dinlen. Tecrubeliler bol bol uyuyun, dinlenin diyor bebek dogduktan sonra bu gunlerimizi arayacakmisiz, ozellikle ilk 3 ay...

Canım inşallah tez zamanda sıkıntılarından kurtulur eşin, ya sorunlar hallolur yada iyi bir iş bulur. işyerinde huzursuzluk çok kötü birşey.

cok sagol canim bilgiler icin, benim annemler de yanimda yok, bebek nasil yikanacak nasil emzirilecek, bir kurs bulabilsemde gitsem diye dusunuyorum. Yazman cok iyi olmus, cok sagol tekrar.

Bu arada sen hangi ulkedesin?

Bu aralar benim burnumda tıkanık. Horluyormuyum bilemiyorum çünkü eşim üç haftadır yurtdışında, eminim bende horluyorumdur ama yanımda dalga geçecek eşim yok :)))) Çekinmde bence doktoruna danış, nefes alışını rahatlat bence.

hımmm güzel isim, adıyla mutlu mutlu yaşaşın kızın.

Canım bilgi için saol. Geçenlerde de bir sürü gıda maddesinde sağlığa zararlı bir sürü madde olduğunu tespit etmişler ama yayınlanması yasaklanmıştı. Nasıl bir sağlık bakanlığımız varsa, insan hayatını teklikeye atan onca şeyi görmezden gelebiliyorlar.

mektubuma başlamadan önce geçmişolsun dileklerimi sunuyorumbu arada benim annem şekr hastası o halimi anlıyor da gecn yaz bebğim kalbi durdu.hatta kayınvalidem sen diyet yaptın ya ondan mı kaybettin acaba demişşti............beni beskenemiyor sanıyor.tam tersi onlardan daha iyi besleniyorum ve zararlı maddeler yemiyorum.......bana ve bebğe gerekn şeyler yiyorum............kayınvalidem hep hamurlu ve bol yağlı yemklr yapıyor.kendine zarar veriyor haberi yok........ neyse benim 10 gr.lık yüklemm de 221 çıktı sınır 180ti dr. dahiliyeye yönlendirdi..dahiliye insülüne geçti..günde 4 kezinsülün alıyorum. 6 kezde ölçüm yapıyorum.ilkgün çok sitresegirdim moralim bozuldıu.amaşuan kendimi iyi hissediyorum.biraz robot gibiyim ama idare edicez artık..........inşallah geçicidir.....

mümkün olduğunca bebğimin sağlığı için sadık kalmaya çalışıyorum...canım genlde bebğibesleyen şeyler kilo aldırmayan şeyler...bebğe zararlışeylerde kilo aldıran şeyler......yeni dengeli beslenince hem kilo almıyosun hem de bebk sağlıklı oluyor..

sağol canım....inşallah kolay gelir

gecmıs olsun canım inş ablan hemencecık ıyılesır gecmıs olaun

cnm senin kaybınmı var bebekte...ne kadarlıktın?seni üzmek istemem cnm cvp vermek istemezsende verme.diyet yaparak bebekmi kaybedilir cnm daha güzel daha iyi beslenir diyetle bebek sonuçta zararlıları tüketmemiş oluyosun

canım neler yiyorsun örneğin ? Bebeğe yararlı şeyler demişsin.

beni de bir esim ve ailem anliyor :) diyete basladim ya da diyet yapiyorum dersem hemen aaaa hamilelikte diyet mi yapilir diye ögutler siralanmaya basliyor. Halbuki ben diyet yapmayan insanlardan daha cok, daha sik, daha cesitli yiyorum. Gereksiz seker, hamur isi, yagli seyler yemiyorum sadece, birde ihtiyacim olan kadarini yemis oluyorum. bu arada 16 gun oldu ayni kilodayim, bebegim kilo aliyordur degil mi?

gecmiş olsun canım sen kafana takma soylenenlerı seker cokmu faydalı boşver canım öyle olsa dr soylerdı hıc kafana takma hanı cok yıyınce bebek cok beslenıyo dıye dusunuyorlar önemlı olan dengelı beslenebılmek canım dıkkat et kendıne

canım yazın kaybettiğim 2.5 aylıktı.kalbi durdu.sebebi belideğil.ama o dönem ateşli hastalık geçirdim sanırım ondan..birde ondan önceki kış bebk kaybettişm oda dış geblikti oda ortalama 2-2.5 aylkıktı.bu 3. gebliğim .inşallah bu bebğiş sağlıkla kucağımıza alırız..

kızlar selam nasılsınız, henüz geçmişi okuyamadım.
dün terziye normal koton bir pantolonumu verdim ve eskide bir t-shirt.
dedimki bu pantolonun belini kes, bu tshirti ikiye katla ucunada lastık tak, hamile pantolonu olsun :)
bu gun teslim aldım. sadece 5 tl ödedim terziye. ve inanırmısınız. aynı aldığım hamile kot pantolonunun beli gibi yapmıs adam yahu. terzıler biliyor bu işi.
kızlar tavsıye edrim sizede. nasılsa kiloları aldık alacağımız kadar. bu hamile kalmadan onceki pantolonları tekrar giyebilmemiz çok zor olacak. bozdurun gitsin pantolonları:) doğumdan sonrada rahat rahat giyersiniz. kılo verincede yenı model pantolonlara veririz paraları. vallahı harıka bir fikir. merak eden varsa, netten hamile pantolonu yapımı diye arastırabilir. bende tesedüf görmüştüm, zira en az 90 tl ye satılan hamile pantolonunu 5 tl ye mal ettim :)

Sagliksiz yeterince guclu olmayan bebekler hamileligin ilk uc ayinda kendiliginden eleniyormus. Bir nevi dogal seleksiyon... Yani sen her seyi dogru da yapmis olsan, Allah'in takdiri olyor bir yerde... Sen kimseyi dinleyip de moralini de bozma. Anne olan sensin, bir sey yapiyorsan sen ve bebegin icin dogru olan o dur emin ol. Doktor kontrolundesin zaten... Insallah bu bebegini sagilkla kucagina almak nasip olur canim...

canım neler yiyorsun örneğin ? Bebeğe yararlı şeyler demişsin.

canım ben gecn yıl mayıstan beri diyetisyen gidiyordum ama birkaç ay önce bıraktım..ortalama nelr yapılması gerektiğin öğrendim. ama yine gidebilirim...sabahları 1 bardak yağsız süt içiyorum...normal peynirimi bazen çavdar bazen tam tahılı buğday ekmeğini bol yeşilik ve domatesimi yiyorum.yumurta hergün ama ben hergün yemğe vakit bulamıyorum..öğlen yoğurt salata çorba duruma göre bulgur pilavı(okulda ne çıkarsa)sebze yada et yemği...akşamüzeri meyve yada yoğurt yada yağsızsüt..yoğurtta azyağlı....akşamda çorba et yada sebze yemeği miktarıda ortalama sebze yemğinin 4-5 kaşık.akşamları genel olarak ekmek yemiyorum.akşamdan sonra yine meyve ama genlde 2 porsiyon..diyetisyenim her hafta farklı liste veriyorsdu....ama ortalama bu şekilde.bende şekr ve kolstrol vardı ona göre verdi...yağlı.hamurlu tatlı yiyecekler yasak.pirinçpilavıda yasak..fastfood tarzı yiyecekler yasak..cips vb. yasak...aklıma gelenler bunlar....ha bu arada arada balık yiyorum fazlaya kaçmadan badem ceviz ve kabak çekirdeği yiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…