kızlar selam nasılsınız, henüz geçmişi okuyamadım.
dün terziye normal koton bir pantolonumu verdim ve eskide bir t-shirt.
dedimki bu pantolonun belini kes, bu tshirti ikiye katla ucunada lastık tak, hamile pantolonu olsun :)
bu gun teslim aldım. sadece 5 tl ödedim terziye. ve inanırmısınız. aynı aldığım hamile kot pantolonunun beli gibi yapmıs adam yahu. terzıler biliyor bu işi.
kızlar tavsıye edrim sizede. nasılsa kiloları aldık alacağımız kadar. bu hamile kalmadan onceki pantolonları tekrar giyebilmemiz çok zor olacak. bozdurun gitsin pantolonları:) doğumdan sonrada rahat rahat giyersiniz. kılo verincede yenı model pantolonlara veririz paraları. vallahı harıka bir fikir. merak eden varsa, netten hamile pantolonu yapımı diye arastırabilir. bende tesedüf görmüştüm, zira en az 90 tl ye satılan hamile pantolonunu 5 tl ye mal ettim :)
beni de bir esim ve ailem anliyor :) diyete basladim ya da diyet yapiyorum dersem hemen aaaa hamilelikte diyet mi yapilir diye ögutler siralanmaya basliyor. Halbuki ben diyet yapmayan insanlardan daha cok, daha sik, daha cesitli yiyorum. Gereksiz seker, hamur isi, yagli seyler yemiyorum sadece, birde ihtiyacim olan kadarini yemis oluyorum. bu arada 16 gun oldu ayni kilodayim, bebegim kilo aliyordur degil mi?
gecmiş olsun canım sen kafana takma soylenenlerı seker cokmu faydalı boşver canım öyle olsa dr soylerdı hıc kafana takma hanı cok yıyınce bebek cok beslenıyo dıye dusunuyorlar önemlı olan dengelı beslenebılmek canım dıkkat et kendıne
Sagliksiz yeterince guclu olmayan bebekler hamileligin ilk uc ayinda kendiliginden eleniyormus. Bir nevi dogal seleksiyon... Yani sen her seyi dogru da yapmis olsan, Allah'in takdiri olyor bir yerde... Sen kimseyi dinleyip de moralini de bozma. Anne olan sensin, bir sey yapiyorsan sen ve bebegin icin dogru olan o dur emin ol. Doktor kontrolundesin zaten... Insallah bu bebegini sagilkla kucagina almak nasip olur canim...
sener cim tabiki bebk besleniyordur ve kilo alıyordur ..yararlı besinler yedikten sonra......
sağol tavascım. yok takmıyorum zaten cahil kadın.bana diyet yaparken becel yağ getirdi. bunu sür bu diyet dedicahilliğine veriyorum ne diyeyim.kendideşekr hastası ama onunki yaşlılıktan.ve çayına vişne reçeli katıyo buj ekşi faydalı diyo.ama hem reçelin şekri hemde meyvenin şekeriolduğunu hesaba katmıyor.normal şekr katsa daha iyi
canım yazın kaybettiğim 2.5 aylıktı.kalbi durdu.sebebi belideğil.ama o dönem ateşli hastalık geçirdim sanırım ondan..birde ondan önceki kış bebk kaybettişm oda dış geblikti oda ortalama 2-2.5 aylkıktı.bu 3. gebliğim .inşallah bu bebğiş sağlıkla kucağımıza alırız..
Kızlar,
lohusashop dan gecelik filan aldınız mı? Görmeden almak mantıklı mı sizce?
canım ben gecn yıl mayıstan beri diyetisyen gidiyordum ama birkaç ay önce bıraktım..ortalama nelr yapılması gerektiğin öğrendim. ama yine gidebilirim...sabahları 1 bardak yağsız süt içiyorum...normal peynirimi bazen çavdar bazen tam tahılı buğday ekmeğini bol yeşilik ve domatesimi yiyorum.yumurta hergün ama ben hergün yemğe vakit bulamıyorum..öğlen yoğurt salata çorba duruma göre bulgur pilavı(okulda ne çıkarsa)sebze yada et yemği...akşamüzeri meyve yada yoğurt yada yağsızsüt..yoğurtta azyağlı....akşamda çorba et yada sebze yemeği miktarıda ortalama sebze yemğinin 4-5 kaşık.akşamları genel olarak ekmek yemiyorum.akşamdan sonra yine meyve ama genlde 2 porsiyon..diyetisyenim her hafta farklı liste veriyorsdu....ama ortalama bu şekilde.bende şekr ve kolstrol vardı ona göre verdi...yağlı.hamurlu tatlı yiyecekler yasak.pirinçpilavıda yasak..fastfood tarzı yiyecekler yasak..cips vb. yasak...aklıma gelenler bunlar....ha bu arada arada balık yiyorum fazlaya kaçmadan badem ceviz ve kabak çekirdeği yiyorum.
kızlar artık bu işi ciddiye almamız lazım çoğumuz üçüncü trimestere girdi bile.
Gebelikte Egzersiz Rehberi - mutlukadin.gen.tr (Kadn Sal Sitesi)
cok guzel fikir :) Ben hamileligimden onceki pantolonlarimi giymenin hayalini kuruyorum hala he he :) :) hamileligi de etek tarzi bir seylerle gecirsem diye hayaller kuruyorum cunku bana cok sicak gelmeye basladi, ki burasi sicak bir yer degildir... ama resmen bunalti geliyor... etek almaliyim en kisa zamanda
Bende hamileliğim süresince 2 kere gittim diyetisyene ama pek şunu ye bunu ye demiyor, Benim yemek düzenime göre bi ayarlama yapıyordu. Senin beslenme düzenini merak etmiştim. Hemen hemen aynıyız :)) Ama ben sabahları 3-4 tane kuru kayısı, bağısaklar için çok faydasını gördüm ve öğlenden sonrada bir avuç çekirdekli kuru üzüm de yiyiyom.
Bende hamileliğim süresince 2 kere gittim diyetisyene ama pek şunu ye bunu ye demiyor, Benim yemek düzenime göre bi ayarlama yapıyordu. Senin beslenme düzenini merak etmiştim. Hemen hemen aynıyız :)) Ama ben sabahları 3-4 tane kuru kayısı, bağısaklar için çok faydasını gördüm ve öğlenden sonrada bir avuç çekirdekli kuru üzüm de yiyiyom.
vaaay visne receli ha :) kayinvaliden cok yaraticiymis, sanirim yemek yemekten keyif alan biri :) dusunsem dusunsem aklima gelmez caya recel katmak :) Gerci ben kahveyi de sekersiz iciyorum ama,hani bal dese gunde bir kasik yararli olabilir ama recel yaa :) ben cocuklugumdan beri neredeyse hic recel yemem, sanirim ailedeki beslenme biciminin cok etkisi var ileriki yasaminda....
anladım cnm.
Allahım bu evladına ömür versin kucağına almayı nasip etsin.
ben şu şeker konusunda sizleri okuyorum ama aklımdan silinip gidiyo...
haftaya şeker kontrolüm var benimde banada o zaman değerime göre bişiler sölersiniz değilmi
ayy çok korkuyorum yaa
ailede şeker yok benim hiç
ekmek tüketen bi insanım günde dondurma yada puding yada çikolata yada kek bunların birinden birini kesin tüketiyorum
sabahlarıda 1 bardak açık çaya tek şeker atıyorum...
yemeklerdede beyaz pilavı 15te bir yersem yerim makarnada öyle bulgur yemeye dikkat ediyorum
bakalım şeker tahlili arkadaş bize hangi yüzünü gösterecek.
hehehe canım bence doğumdan sonra en az 1 sene giremeyız ıcıne:) ben gecen haftaya kadar idare ediyordum, çünkü pantolon bellerim çok düşük göbek altında kalıyordu. ama bu gun üşenmedim hepsini tek tek giydim, bir tanesi hariç hiç biri kalçamdan bile geçmedi. resmen mutasyona uğramısım yaw:)
aslında havalar az daha ısınsa tayt süper oluyor serinlik açısından, altınada babet yada topuklu her ıkısınıde kaldırıyor. üstünede kalçayı örten bır tunık tamamdır.
ama yiğenin düğünü var yazın. ebrudan elbise alıcam taktım kafaya ama kına gecesi için terzıye pantolon diktiricem.
hamıle pantolonunuda 2 tl ye dikiyorum dedi. tabı kumaşı benden. allahtan birsürü kumaşım var:)
ay cok konustum .
ah kızlar bu arada bendede nefes olayı başladı.
ıkı aksam önce , nasıl anlatayım. sankı göğüs tarafında damarlardan bırı tıkanmış gibi hissettim. mıdemın ustune 300 kg binmiş gibi oldu. eşimde evde yoktu çok korktum.
kalktım hemen südyenimi atletimi falan cıkarttım. tshırt le kaldım. evde ıkı uc tur attım. yurumek ıyı geldı.
şimdi yıne aynısı oldu ama tabı korkmadım tecrube edındım :)
sanırım bebişlerin ya ayağı yada kafası denk geliyor mıdeye.
senerd canım benişm kayınvalidem çok çok yaratıcıdır...beslenmesine çok dikkat edergünde 2-3 yumurta yiyoro yaşa ve kolestrol olduğu halde.....bol et ve yağlı yemkler yiyor...yakında kendi kayıupgidecek haberi yok.
herzaman seninle...........inşallah şekerin çıkmaz canım ailede yok.ama tatlıları azaltırsan şeker çıkmasa dahi iy olur.bebeğin ilerki dönemde beslenme alışlkanlığını genl olarak anne karnında kaznıyormuş..bebğin sağlığı için dengeli beslenmen faydalı...
vaaay visne receli ha :) kayinvaliden cok yaraticiymis, sanirim yemek yemekten keyif alan biri :) dusunsem dusunsem aklima gelmez caya recel katmak :) Gerci ben kahveyi de sekersiz iciyorum ama,hani bal dese gunde bir kasik yararli olabilir ama recel yaa :) ben cocuklugumdan beri neredeyse hic recel yemem, sanirim ailedeki beslenme biciminin cok etkisi var ileriki yasaminda....
anladım cnm.
Allahım bu evladına ömür versin kucağına almayı nasip etsin.
ben şu şeker konusunda sizleri okuyorum ama aklımdan silinip gidiyo...
haftaya şeker kontrolüm var benimde banada o zaman değerime göre bişiler sölersiniz değilmi
ayy çok korkuyorum yaa
ailede şeker yok benim hiç
ekmek tüketen bi insanım günde dondurma yada puding yada çikolata yada kek bunların birinden birini kesin tüketiyorum
sabahlarıda 1 bardak açık çaya tek şeker atıyorum...
yemeklerdede beyaz pilavı 15te bir yersem yerim makarnada öyle bulgur yemeye dikkat ediyorum
bakalım şeker tahlili arkadaş bize hangi yüzünü gösterecek.
ama her gun 2-3 yumurtanin yarardan cok zarari var, onlarin 2 gunde bir yemesi gerekiyor bence. kolestrol olmasa da... artik yaslilar...
bu arada yumurta dedin de, canim nasil cekiyor, ki ben öyle cok yumurta sevmem. bu sabah haslamis ama yiyememistim, yemeyecegimi dusunsem de onu da yanima almistim. (yemekleri kendimiz getirip hepberaber yiyiyoruz burada)öglen yemeginde onu da yedim soguk soguk, igrenc diyeceksiniz ama onu yemeseydim heralde yerimde duramazdim su an cok guzeldi :)
afiyet olsun canım.işte kayınvalidem çok cahil anlamıyor.hem kolestrol var hemde yaşlı.......
Arkadaslar Merhaba
Bizim seker yukleme sonucumuz 118 cikti.Bizde ailede seker hastasi yok, ben de gebeligin basindan beri hep limonlu seylere aserdigim icin cok ihtimal veremiyordum ama yinede endiseleniyordum, cok sukur simdi biraz daha rahatladim.
Dun dogum kursuna basladik. Emzirme ile ilgili uygulama ve bebek yikama denemeleri cok keyifliydi, diger bilgilerin cogunu zaten kitaplardan ogrenmistim. Esim bebegi benden daha iyi yikadi! Ben sol kolumu ve elimi kullanmada cok basarili degilim. Esim sanki yillardir bebek yikiyormus gibi cok kolay yapti ben 4-5 kez denedim!Dogumu sezeryanla yapacagimiz icin bebegi yanda sag dirsekten destek alarak tutup, sag elle de boynunu tutup, sol elle memeyi kavrayip emzirme teknigini ogrendim tabii cansiz et bebekle... En basit ve en rahat olan nefes alma teknigi denemeleri yaptik bol bol...Yenidoganda bebek yikandiktan sonra basina beresinin hemen takilmasi oneriliyor cunku yenidoganlar vucut isilarini daha ayarlayamazlarmis. Danisman siz usuyorsaniz bebeginiz de usuyordur, cok fazla kiyafet de giydirmeyin dedi. Kundak yapilan bebekler kendilerini anne karninda gibi guvende hissediyorlarmis, o yuzden cok siki olmamak kaydiyla kundak yapilmasi oneriliyor, bebegin bazen elleri iceride bazen disarida... Kundak denemeleri de yaptik, iyi oldu. Zaten kursa denemeler icin gidiyoruz, yoksa kitaplardan ve internetten cok sey ogrendim ama yasamak tabiiki farkli olacak, bunun da bilincindeyim. Bebekleri yatirirken mutlaka yataginin sonuna dogru ayaklarinin gelmesine dikkat edilmesi, uzerine ortulen battaniyenin de yanlardan alta sikistirilmasinin ani olumleri onlemek amaciyla uzerine basilarak soylendi. Yatagin basina yanlarina tuylu uyuncaklar da koymak yok, oyuncaklar bebegin yuzune gelip nefes almasini engelleyebilirmis. Simdilik aklima gelenler bunlar, bircogunuz biliyorsunuzdur ama yine de bir tekrar olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?