2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

cok guzel fikir :) Ben hamileligimden onceki pantolonlarimi giymenin hayalini kuruyorum hala he he :) :) hamileligi de etek tarzi bir seylerle gecirsem diye hayaller kuruyorum cunku bana cok sicak gelmeye basladi, ki burasi sicak bir yer degildir... ama resmen bunalti geliyor... etek almaliyim en kisa zamanda

sener cim tabiki bebk besleniyordur ve kilo alıyordur ..yararlı besinler yedikten sonra......

sağol tavascım. yok takmıyorum zaten cahil kadın.bana diyet yaparken becel yağ getirdi. bunu sür bu diyet dedicahilliğine veriyorum ne diyeyim.kendideşekr hastası ama onunki yaşlılıktan.ve çayına vişne reçeli katıyo buj ekşi faydalı diyo.ama hem reçelin şekri hemde meyvenin şekeriolduğunu hesaba katmıyor.normal şekr katsa daha iyi

sağol canım.öle dedi dr.da doğsa bile özürlü olabilirdi.yani katisesiz sperm ve yumurtanın dölenmesi....yani dr. bi kilo meyve alırsın içinden çürükte çıkabilir dedmişti

vaaay visne receli ha :) kayinvaliden cok yaraticiymis, sanirim yemek yemekten keyif alan biri :) dusunsem dusunsem aklima gelmez caya recel katmak :) Gerci ben kahveyi de sekersiz iciyorum ama,hani bal dese gunde bir kasik yararli olabilir ama recel yaa :) ben cocuklugumdan beri neredeyse hic recel yemem, sanirim ailedeki beslenme biciminin cok etkisi var ileriki yasaminda....

anladım cnm.
Allahım bu evladına ömür versin kucağına almayı nasip etsin.
ben şu şeker konusunda sizleri okuyorum ama aklımdan silinip gidiyo...
haftaya şeker kontrolüm var benimde banada o zaman değerime göre bişiler sölersiniz değilmi
ayy çok korkuyorum yaa
ailede şeker yok benim hiç
ekmek tüketen bi insanım günde dondurma yada puding yada çikolata yada kek bunların birinden birini kesin tüketiyorum
sabahlarıda 1 bardak açık çaya tek şeker atıyorum...
yemeklerdede beyaz pilavı 15te bir yersem yerim makarnada öyle bulgur yemeye dikkat ediyorum
bakalım şeker tahlili arkadaş bize hangi yüzünü gösterecek.

Kızlar,
lohusashop dan gecelik filan aldınız mı? Görmeden almak mantıklı mı sizce?

ben hıc ınternetten almadım canım gormeden almak bana pek anlamlı gelmıyo canım beden benden fark edıyo canım bırde bazı kesımler dar oluyo o yuzden bana mantıklı gelmıyo canım

Bende hamileliğim süresince 2 kere gittim diyetisyene ama pek şunu ye bunu ye demiyor, Benim yemek düzenime göre bi ayarlama yapıyordu. Senin beslenme düzenini merak etmiştim. Hemen hemen aynıyız :)) Ama ben sabahları 3-4 tane kuru kayısı, bağısaklar için çok faydasını gördüm ve öğlenden sonrada bir avuç çekirdekli kuru üzüm de yiyiyom.

hehehe canım bence doğumdan sonra en az 1 sene giremeyız ıcıne:) ben gecen haftaya kadar idare ediyordum, çünkü pantolon bellerim çok düşük göbek altında kalıyordu. ama bu gun üşenmedim hepsini tek tek giydim, bir tanesi hariç hiç biri kalçamdan bile geçmedi. resmen mutasyona uğramısım yaw:)
aslında havalar az daha ısınsa tayt süper oluyor serinlik açısından, altınada babet yada topuklu her ıkısınıde kaldırıyor. üstünede kalçayı örten bır tunık tamamdır.
ama yiğenin düğünü var yazın. ebrudan elbise alıcam taktım kafaya ama kına gecesi için terzıye pantolon diktiricem.
hamıle pantolonunuda 2 tl ye dikiyorum dedi. tabı kumaşı benden. allahtan birsürü kumaşım var:)

ay cok konustum .

ah kızlar bu arada bendede nefes olayı başladı.
ıkı aksam önce , nasıl anlatayım. sankı göğüs tarafında damarlardan bırı tıkanmış gibi hissettim. mıdemın ustune 300 kg binmiş gibi oldu. eşimde evde yoktu çok korktum.
kalktım hemen südyenimi atletimi falan cıkarttım. tshırt le kaldım. evde ıkı uc tur attım. yurumek ıyı geldı.
şimdi yıne aynısı oldu ama tabı korkmadım tecrube edındım :)
sanırım bebişlerin ya ayağı yada kafası denk geliyor mıdeye.

canım genel olarak benim diyetisyende benim yemk düzenmie yakın şeyler öneriyordu.zaten o yüzden aylarca gittim memnun kaldım...verdikelrini rahat uyguluyordum...benimde arada bir sabahları yada akşam üzeri esmer kayısım vardı...ben ortalama şeyler anlattım .evde 30 yakın liste var..yani ben ortalamasını yazdım.bazışeyleride unuttum.benim şunu ye yada yem demsi kolestorl ve şekr olarak hamile kaldığımdan dolayı yani bebğe zarar vermsin diye..sende mesela hiçbirşey yasaklmadımı...yeme dediği şeyler yokmuydu?

kızlar öğle arası kipadan 3lü tulum aldım pakette 25 tlidi.. bi de bazı ürünlerde %50 indirim var. bacağı şort şeklinde bi tulum aldım 24 tlidi 12 tlye aldım vaktim yoktu tam bakamadım.
bi arkadaş daha önce sölemişti kipadaki indirimi onun tavsiyesi üzerine gittim.adını hatırlayamadım. yakınınızda varsa bi uğrayın derim. yanımda tecrübeli bi arkadaşım vardı uzunkollu tulumu kışa gelsin diye 3-6 aylık aldırdı..

Son düzenleme:

siyah kuru uzumden bahsediyorsun sanirim, eger o ise bir avuc yiyebiliyorsan ne guzel. Ben ondan hic yiyemiyorum. cok sekerli geliyor, hemen öksuruyorum falan, ama bebege cok faydaliymis...

senerd canım benişm kayınvalidem çok çok yaratıcıdır...beslenmesine çok dikkat edergünde 2-3 yumurta yiyoro yaşa ve kolestrol olduğu halde.....bol et ve yağlı yemkler yiyor...yakında kendi kayıupgidecek haberi yok.

herzaman seninle...........inşallah şekerin çıkmaz canım ailede yok.ama tatlıları azaltırsan şeker çıkmasa dahi iy olur.bebeğin ilerki dönemde beslenme alışlkanlığını genl olarak anne karnında kaznıyormuş..bebğin sağlığı için dengeli beslenmen faydalı...

elbise de diktir bence, ben de kumas bulup bir seyler diktirme hastasiyim, babaannem usta bir terziydi, yurtdisina gittiklerinde aldigi kumaslardan halama onlarca elbise dikmis, sonra bana kaldilar tabii(halam kilo aldi sanmayin, hala genc kiz gibi, sadece giyim tarzini degistirdi he he ). bir de kumaslar falan eski tarz tam 70lerdeki gibi takiliyordum amaaaaa simdi hicbiri olmuyor bende de gittigim yerlerden aldigim kumaslar vardi, elbiselerin tarzlarini gösterip benzerlerini diktirmeyi planliyorum, tabii burada bunu yapmam astarindan pahaliya gelir. ama döner dönmez solugu bir terzide alirim insallah keza hic dogru durust giysim kalmadi zaten kilo da aldim, ufff hava da sicak bir de su esprili hamile tisortlerinden almayi planliyorum he he :) cok uzun yazdim ama,son olarak kilo aldik tamam, bari catlaklar olusmasa

ama her gun 2-3 yumurtanin yarardan cok zarari var, onlarin 2 gunde bir yemesi gerekiyor bence. kolestrol olmasa da... artik yaslilar...

bu arada yumurta dedin de, canim nasil cekiyor, ki ben öyle cok yumurta sevmem. bu sabah haslamis ama yiyememistim, yemeyecegimi dusunsem de onu da yanima almistim. (yemekleri kendimiz getirip hepberaber yiyiyoruz burada)öglen yemeginde onu da yedim soguk soguk, igrenc diyeceksiniz ama onu yemeseydim heralde yerimde duramazdim su an cok guzeldi :)

afiyet olsun canım.işte kayınvalidem çok cahil anlamıyor.hem kolestrol var hemde yaşlı.......

Canim ne güzel olmus, pratikte denemek süper bisi. Nerde gidiosun dogum kursuna? benim de baslicakti bu aralar.aricaz dediler daha aramadilar,benimde esim iki haftaligna yurtdisina gidio. o olmadan da gitmek istemiorum, o yüzden hic arayip sormadim da ne zaman baslicak die. Insallah o gelince baslarlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…